Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

«Ναι υπό προϋποθέσεις» του ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας στα «ληγμένα» από την 1η Σεπτεμβρίου

Από την 1η Σεπτεμβρίου τα «ληγμένα» προϊόντα μπαίνουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, απόφαση που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Το αρμόδιο υπουργείο και η σχετική εγκύκλιος μιλούν για πώληση των προϊόντων αυτών κάτω από συγκεκριμένους όρους αλλά το πόσο αυτοί θα τηρηθούν είναι άγνωστο.



«Προϊόντα που έχουν ως ένδειξη «ημερομηνία λήξης» είναι διαφορετικά από τα προϊόντα που έχουν ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από».
Τα τελευταία θα μπουν στα ράφια των σουπερ μάρκετ και θα πωλούνται με χαμηλότερη τιμή και με ειδική σήμανση» δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Θεοφύλακτος.
Το ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι αρνητικό στην πώληση των προϊόντων αυτών, δεδομένου ότι στην Ευρώπη έχει εφαρμοστεί και εφαρμόζεται με επιτυχία αφού έρευνες έδειξαν ότι τεράστιες ποσότητες τροφίμων που δεν είχαν χαλάσει αλλά είχε περάσει η ημερομηνία λήξης τους, πετάγονταν.
«Αποξηραμένα προϊόντα, κονσέρβες, μέλι, λάδι κ.α. σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και εφόσον δεν έχει ανοιχτεί η συσκευασία τους και δεν έχει αλλοιωθεί η υφή, η οσμή ή η γεύση τους, δεν είμαστε αρνητικοί στο να διατίθενται στην αγορά με μειωμένη τιμή» δήλωσε ο κ. Θεοφύλακτος.

Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.