Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

«Επένδυση» στην επιχειρηματικότητα για την αύξηση της οικονομίας

Της Δόμνας Γκίνη, Project Manager

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 23/05/2012 στο ΤΕΙ Λάρισας με Θέμα "Ημέρα καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας" την οποία διοργάνωσαν η ΔΑ.ΣΤΑ (Δομή απασχόλησης & σταδιοδρομίας) σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης και την M.Κ.Ε (Μονάδα καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας) του Τ.Ε.Ι. Φιλοξενήθηκαν ως ομιλητές πολλοί καταξιωμένοι επιχειρηματίες καινοτομικών προϊόντων μερικών εταιρειών όπως τις SΤΑFF COULΟR ENERGY A.B.E.E, XL FURNITURE A.B.E.E και της ΜΑΚΗ Α.Ε καθώς και ερευνητές - επιστήμονες μεταξύ αυτών και ο Δρ. Παπαλόης Απόστολος βιολόγος KSJ, διευθυντής ερευνητικού πειραματικού κέντρου ELΡEN Α.Ε Φαρμακευτικής βιομηχανίας και η Δρ. Γκαγκανάτσου Παρασκευή Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνολογικής πληροφόρησης και διάδοσης καινοτομίας Ο.Β.Ι (Διπλώματα ευρεσιτεχνίας). Οι οποίοι τόνισαν πόσο σημαντικό είναι για την αύξηση της οικονομίας μιας χώρας η "επένδυση" των επιχειρήσεων σε καινοτομικά προϊόντα, τώρα που η Ελλάδα διανύει γενική κρίση.
Συνεχώς ακούμε το όρο επιχειρηματικότητα δηλαδή εννοούμε τη δραστηριότητα με την οποία κάποιος επιχειρεί να δημιουργήσει κάτι καινούριο προς όφελος τόσο του ατόμου που επιχειρεί όσο και για το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον της επιχείρησης. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε ότι, πολλοί από τους νέους επιχειρηματίες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την αύξηση του εισοδήματος τους στα προϊόντα καινοτομίας. Και πιστεύουν πως για κάθε νέα ιδέα ή νέο προϊόν δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας και έτσι δίνετε η δυνατότητα σε νέους να εργαστούν. Για παράδειγμα μερικά καινοτομικά προϊόντα είναι τα ipad και iphone, τα βοηθητικά τεχνολογικά εξαρτήματα για Α.Μ.Π.Ο (Άτομα με περιορισμένη όραση) π.χ. στυλό εγγραφής φωνής κ.α
Για να έχουμε λοιπόν σωστή και επιτυχημένη επιχειρηματικότητα πέρα του ότι ο καινοτόμος επιχειρηματίας θα πρέπει να είναι απόλυτα σταθερός και επιτυχημένος στον τομέα του, θα πρέπει να χρησιμοποιεί και απόλυτα σωστά στρατηγικές και τεχνικές του μάνατζμεντ καθώς και τα βοηθητικά εργαλεία που του παρέχει, γιατί η διοίκηση αποτελεί σημαντικό κομμάτι επιτυχίας στα προϊόντα καινοτομίας καθώς αναλαμβάνει ευθύνες από την σύλληψη της ιδέας έως την υλοποίηση της με συνεχή έρευνα αγοράς.
Ας ελπίσουμε λοιπόν ακόμη και τώρα που η Ελλάδα βρίσκετε σε "ασθενή" περίοδο να υπάρχουν επιχειρηματίες που παλεύουν να δημιουργήσουν "βροχή σε περιόδους ξηρασίας"... καθώς το επιχειρείν είναι αδύναμο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.