Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Από τις 10 Αυγούστου θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στα φασόλια Πρεσπών

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών «οι Πρέσπες» κ. Αντώνης Δημητρόπουλος, συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του καύσωνα σε καλλιέργειες φασολιού, κατά το στάδιο της ανθοφορίας ή στο αρχικό στάδιο της καρπόδεσης.
Τη σύσκεψη συνεκάλεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος και συμμετείχαν οι Βουλευτές Κοζάνης Γ. Κασαπίδης και Μιχ. Παπαδόπουλος, Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θ. Σαρρής, ο Δήμαρχος Ορεστίδος Π. Κεπαπτσόγλου, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καστοριάς Αρ. Αμοιρίδης.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας συμμετείχαν εκτός του συνεταιρισμού, ο βουλευτής Φλώρινας Ευστ. Κωνσταντινίδης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Πελεκάνος» Ν. Στεργίου και ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Πρεσπών Μιχ. Ναλπαντίδης.
Στη σύσκεψη τέθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στη φετινή παραγωγή και ο αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες πως, θα δοθούν στους παραγωγούς οι αποζημιώσεις που τους αντιστοιχούν. Σημείωσε ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.
Στην Πρέσπα αναμένεται να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών, από τις 10 Αυγούστου.

2 σχόλια:

  1. πολυ ωραια στο ελληνικο συστημα οι αγροτες σε χαλαζι αποζημειωνοντε σε πλυμηρες επισης σε παγωνιες και σε οτι αλλο μπορουν να εκμεταλευτουνε τους μα...κες τους πολιτικους το κανουν και καλα κανουν. εγω ως ενας αφελης ερωτω κι ας απαντησει καποιος οι επαγγελματιες που επενδησαν χρηματα στις επιχειρησεις και δεν εχουν να ταισουν τα παιδια τους σημερα λογω της κρισης ποιος θα τους αποζημειωσει΄οι τραπεζες ουτε δανεικα δεν δινουν κι ομως οι αγροτες και πριν την κριση παραπονα και τωρα και παντα ελεος επιτελους. ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ΄. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜ....ΝΟ. ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ, τα όσπρια, μεταξύ των οποίων και τα φασόλια, είναι εκτός Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και συνεπώς η παραγωγή τους δεν επιδοτείται.

    Ο ΕΛΓΑ πάλι, είναι ασφαλιστικός οργανισμός στον οποίο πληρώνουμε εισφορές ώστε να αποζημιωθούμε αν λόγω καιρικών συνθηκών καταστραφεί η παραγωγή μας ολικώς η μερικώς.

    Ποιό είναι το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.