Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Εγκαινιάστηκε η έκθεση τοπικών προϊόντων στο Επιμελητήριο Φλώρινας

Άνοιξε χθες τις πύλες της, στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Φλώρινας, η έκθεση τοπικών προϊόντων. Πιπεριές Φλωρίνης, φασόλια Πρεσπών, τυροκομικά, ζυμαρικά, γλυκά κουταλιού, μέλι, σαλάτες, αναψυκτικά, κρασιά και άλλα είδη παρουσιάζονται στους κατοίκους της Φλώρινας, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί η τοπική αγορά.
Της έκθεσης, προηγήθηκε ημερίδα από το ΚΠΕ Μελίτης, το ΕΒΕ και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία αναπτύχθηκαν σημαντικές εισηγήσεις σχετικά με την αξιοποίηση και την προώθηση των προϊόντων.

11 σχόλια:

  1. H πρωτοβουλία είναι θαυμάσια. Αν συνδυαστεί με τον ερχομό του τρένου, δηλαδή τουρίστες που θα επισκέφτονται την πόλη μας με τρένο και τοπικά λεωφορεία, τότε θα αρχίσουμε να παίρνουμε ανάσα. Δυστυχώς, εκτός από το Σάββα, το Στέφανο και τους φίλους του τρένου, ποιος άλλος προσπαθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πρόχειρη εκτίμηση της εκδήλωσης.
      Στην ημερίδα οι εισηγήσεις απευθύνονταν σε άλλο κοινό και γω προσωπικά δεν κατάλαβα για ποιό λόγο έγιναν. Εγιναν γιατί έπρεπε να γίνουν για να έχουμε κάτι να λέμε. Στο κοινό υπήρχε κόσμος που ήθελε να μάθει και οι γενικόλογες εισηγήσεις ήταν αδιάφορες.

      Και μετά τα κλασικά κεμπάμπια να φάει ο λαός. Ουσιαστικά οι εισηγήσεις είναι η αφορμή για τα κεμπάμπια.

      Το θέμα δεν είναι να έρθουν με λεωφορεία να δουν την έκθεση αλλά τα προιόντα της περιοχής να πάνε σε όλη την Ελλάδα.
      Αυτό είναι ανάπτυξη και όχι οι κλασικές τοπικές εκθέσεις.
      Πιστεύετε πραγματικά ότι θα έρθουν τουρίστες να δουν δέκα βάζα μέλι και πιπεριές και άλλα δέκα μπουκάλια κρασί.
      Οσο για το ποιός προσπαθεί ίσως θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν επαγγελματίες που παράγουν και προσπαθούν και μάλιστα με ιδιωτικά κεφάλαια και όχι με κρατικά και ευρωπαικά κεφάλαια.
      Αλήθεια γιατί τόση κολακεία στους παραπάνω φορείς;

      Διαγραφή
  2. O Σάββας κατηγορούσε τον Άρη για τα κεμπάπια. Σάββα, Σάββα, στα χνάρια του κοντού θα κινείσαι θες δε θές. Ο κοντός άνοιξε τον δρόμο για εκδηλώσεις και άνοιξε και τα δικά σου μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε ή φίλη η παρούσα έκθεση από ότι ξέρω δεν έχει ως σκοπό να την δουν οι ξένοι. Καλό βέβαια θα ήταν να υπήρχε σε κεντρικό σημείο της πόλης μας μόνιμο εκθετήριο τοπικών προϊόντων για τους επισκέπτες της περιοχής. Η έκθεση, λοιπόν από ότι γνωρίζω έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως τους νέους - να δουν ότι εκτός από το δημοσιοϋπαλληλίκι υπάρχει στον πρωτογενή τομέα αλλά και στην μεταποίηση ένας κόσμος ο οποίος παράγει και επιχειρεί... Οι ευκαιρίες είναι πολλές αρκεί να υπάρξει γνώση, θέληση και μέθοδος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός έχει γνώση θέληση και μέθοδο μην τρελαθούμε. Δηλαδή περιμέναμε την έκθεση να μάθουμε ότι έχουμε φασόλια, γλυκά κουταλιού , κρασιά και μέλι;;;;
      Πρόχειρες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς.

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα όχι εσύ ... άσχετε...

      Διαγραφή
    3. Ψυχραιμία φίλε τι σε ενοχλεί

      Διαγραφή
  4. Με τι κριτήρια εκθέτονται τα προιόντα;;; ... υπάρχουν προιόντα της Φλώρινας πολύ γνωστά που χαίρουν εκτήμιση σε ράφια μαγαζιών εκτός του νομού που δεν υπήρχουν στην έκθεση. Ρώτησα γνωστό μου γιατί δεν ειναι τα προιόντα του στην έκθεση και μου είπε πως δεν γνωρίζει κάτι ούτε πως τον ενημέρωσε κάποιος πως θα γίνει έκθεση... οπότε ξαναρωτώ: Με τι κριτήρια εκθέτονται τα προιόντα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γνωστός του γνωστού... Πες μας ποιά είναι αυτά τα προιόντα?

      Διαγραφή
  5. έκθεση τοπικών προιόντων με την συμμετοχή σκοπιανών την ώρα που αιμορραγεί η τοπική οικονομία προς τα σκόπια ...Σάββα δέν πάτε καθόλου καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΡΕ ΨΕΦΤΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.