Τρίτη 1 Μαΐου 2012

«Οι άνεργοι και οι οικογένειές τους δεν μπορεί να έχουν άλλη επιλογή από την ψήφο στο ΚΚΕ»

Μόνο έτσι θα τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για την ανεργία

Άνεργε – άνεργη.
Γνωρίζεις καλύτερα από όλους ότι το δικαίωμα καθενός να εργάζεται κα να ζει αξιοπρεπώς, τσαλαπατιέται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Οι επίσημα καταγραμμένοι άνεργοι στη χώρα μας ξεπερνάνε το 1.000.000! Στη στρατιά των ανέργων προστίθενται και οι χιλιάδες κατεστραμμένες λαϊκές οικογένειες των αυτοαπασχολουμένων και των μικρομεσαίων αγροτών που ξεκληρίστηκαν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι υποψήφιοι άνεργοι στο άμεσο μέλλον. Κάθε οικογένεια ζει στην ανασφάλεια με την αγωνία για το μέλλον των παιδιών της. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι επίσημα καταγραμμένοι άνεργοι έχουν φτάσει τα 17.000.000!! Αυτή είναι η ΕΕ της δήθεν «ευημερίας»!!!... Λένε ψέματα ότι πασχίζουν για τη μείωση της ανεργίας, ότι πονάνε για τους ανέργους. Η ανεργία θα μεγαλώνει και θα χρησιμοποιείται για να ρίχνουν συνεχώς τους μισθούς και τα μεροκάματα. Η μόνη «λύση» που έχουν είναι η μερική απασχόληση.
Τιμώρησε τους υπεύθυνους που σε αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμο υλικό και σε πετάνε στο περιθώριο: Το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, την ντόπια πλουτοκρατία. Κάνε την αγανάκτηση πραγματικό όπλο εναντίον των εχθρών σου. ΤΩΡΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ!
Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κερδών των καπιταλιστών που σε γδέρνουν. Η κρίση όξυνε την ανεργία που υπήρχε και πριν. Την ανεργία τη γεννάει ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός για περισσότερα κέρδη. Αυτός κλείνει επιχειρήσεις ή τις μεταφέρει εκεί που υπάρχουν πιο φτηνά μεροκάματα. Αυτός πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους, όταν οι επιχειρήσεις εκσυγχρονίζουν τον εξοπλισμό τους (αντί η νέα τεχνολογία να χρησιμοποιείται για να μειώνονται οι ώρες εργασίας και να βελτιώνονται οι συνθήκες δουλιάς). Οι καπιταλιστές δημιουργούν την ανεργία. Τη δική τους ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία υπηρετούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Τα δάκρυά τους για τους ανέργους είναι κροκοδείλια, ψεύτικα.
Η καπιταλιστική οικονομική κρίση διογκώνει την ανεργία, όμως τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν οι άνεργοι και από την όποια καπιταλιστική ανάπτυξη, που, όταν έρθει (αφού, στο μεταξύ, οι μισθοί θα έχουν γίνει μισθοί Αφρικής), θα είναι περιορισμένη και ασταθής. Στην καλύτερη περίπτωση, θα δημιουργηθούν λίγες χιλιάδες θέσεις εργασίας με μισθούς 300 ευρώ και με μερική-προσωρινή απασχόληση λίγων μηνών. Τα νομικά εργαλεία που δόθηκαν στους καπιταλιστές με το Μνημόνιο – 2, καταδικάζουν τους νέους να δουλεύουν με 400 και 200 ευρώ. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι και τα διάφορα προγράμματα, που προβάλλονται ως δήθεν «λύση» από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Αυτή είναι η δήθεν ανάπτυξη που ευαγγελίζονται!
Το ΚΚΕ μπορεί να σας κοιτάει κατάματα, γιατί έχει πρωτοστατήσει στην πάλη για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Έχει καταθέσει δύο φορές πρόταση νόμου στη Βουλή για τους άνεργους. Ζητάει ουσιαστική αύξηση του επιδόματος ανεργίας, για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Πρώτο το ΚΚΕ πρόταξε και διεκδίκησε το αίτημα για παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατέθεσε σχέδιο νόμου ζητώντας για τους ανέργους να μειωθεί κατά 50% το ύψος των οφειλών στις τράπεζες, να διαγραφούν οι τόκοι και τα πανωτόκια και να παγώσει το υπόλοιπο μέρος του δανείου τους για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να εξαλειφτεί η ανεργία. Η χώρα μας έχει τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές και όλες τις δυνατότητες για ανάπτυξη που να εξασφαλίσει δουλιά για όλους. Είναι παράλογο να κλείνουν επιχειρήσεις και να μαραζώνουν ολόκληροι κλάδοι, γιατί αυτό συμφέρει το κεφάλαιο και την ΕΕ. Προϋπόθεση είναι να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, να κοινωνικοποιηθεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία. Να κατακτηθεί η λαϊκή εξουσία, που με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο θα αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, έχοντας στο κέντρο τον άνθρωπο, τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη. Θα εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους με πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή.
Στις εκλογές κάνε ένα μεγάλο βήμα. Ψήφισε ΚΚΕ.
Με ενισχυμένο και εκλογικά το ΚΚΕ θα συνεχιστεί η οργάνωση και η πάλη της εργατικής τάξης από καλύτερες θέσεις. Θα γίνει πιο ορμητική η αντεπίθεση και η συμμαχία της με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά.
Όσο πιο αδύναμοι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο πιο αδύναμη η κυβέρνηση που θα προκύψει, τόσο πιο δυνατός, πιο δυνατή θα είσαι εσύ, μέχρι να τους ανατρέψεις.
Προσπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, που πατάνε σε δύο βάρκες. Ψήφισαν το Μάαστριχτ, είναι υπέρ της ΕΕ. Σε κοροϊδεύουν ότι μπορεί να υπάρχει δήθεν φιλολαϊκή πολιτική, χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Μαύρισε τους λεγόμενους αντιμνημονιακούς. Μαύρισε τους επικίνδυνους εθνικιστές, αντικομμουνιστές και ρατσιστές ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή. Γίνε εσύ ο εφιάλτης όλων αυτών. Κλείσε τα αυτιά στα τρομοκρατικά διλήμματα. Βγες από το χάος και την καταστροφή, που καταδικάζουν εσένα και την οικογένειά σου.
Ψήφισε ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.