Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Εγνατία Οδός: αναζητούνται λύσεις για το τμήμα Φλώρινα-Πτολεμαΐδα

Η επαναχάραξη του τμήματος Φλώρινα - Πτολεμαΐδα επί της Εγνατίας Οδού, προκειμένου να επιτευχθεί συμπίεση κόστους, από 360 εκατ. ευρώ, σε περίπου 120 εκατ. ευρώ, είναι πλέον το επόμενο βήμα για την προώθηση του τμήματος αυτού που θα ολοκληρώσει τον κάθετο άξονα Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη.
Η Εγνατία Οδός ΑΕ ήδη εξετάζει τη δυνατότητα υλοποίησης εναλλακτικής πρότασης (για το τμήμα Φλώρινα - Πτολεμαΐδα), αναβάθμισης της υφιστάμενης οδού, σε μήκος 25χλμ. περίπου, από την Πτολεμαΐδα μέχρι τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο Αμυνταίου και στη συνέχεια νέα όδευση μήκους 20χλμ. περίπου, ανατολικότερα της εγκριθείσας, ώστε να προκύψει σήραγγα σημαντικά μικρότερου μήκους και έτσι συμπίεση του κόστους.
Να θυμίσουμε ότι το βόρειο τμήμα του έργου από την Φλώρινα μέχρι την Νίκη στα σύνορα είναι υπό κατασκευή εδώ και λίγους μήνες. Το έργο αναμένεται να είναι ολοκληρωμένο το 2015 και να αναβαθμίσει τον διάδρομο μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων.
Το τμήμα «Πτολεμαΐδα Κοζάνη», μήκους 22χλμ. περίπου έχει κατασκευαστεί, εδώ και αρκετά χρόνια ενώ μελλοντικά ο κάθετος άξονας θα κινηθεί και νοτίως από την Κοζάνη μέχρι την Λάρισα. Και εδώ υπάρχει κινητικότητα καθώς διεξάγονται μελέτες κατά τμήματα. Τόσο αυτό το έργο όσο και το Φλώρινα-Πτολεμαίδα θα αναζητήσουν χρηματοδότηση από το επόμενο ΚΠΣ (Ε ΚΠΣ).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Επιστολή έστειλε ο Σωτήρης Θ. Βόσδου, Μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. για την προώθηση του τμήματος Φλώρινα-Πτολεμαΐδα του κάθετου άξονα Νίκη-Κοζάνη όπου αναφέρει: ένα εκ των βασικών προβλημάτων της Φλώρινας που αναζητούν δρόμο επίλυσης είναι και η κατασκευή του Οδικού Άξονα «Πτολεμαΐδα-Φλώρινα», δηλαδή του δρόμου που θα συνδέσει την ΕΓΝΑΤΙΑ με την Φλώρινα και με τα σύνορα μας με τα Σκόπια στην Νίκη.
Την 31η Ιανουαρίου 2012 με επιστολή μου προς την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», και σε συνέχεια ημερίδας που διοργάνωσε στη Φλώρινα (22.9.2012) η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, με την παρουσία του υφυπουργού κ. Μαγκριώτη, ζητούσα ενημέρωση για την πορεία της μελέτης του έργου. Καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί απάντηση και δεν υπάρχει ενημέρωση αλλά ούτε ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης σε πρόσφατη επίσκεψη του στη Φλώρινα (23.3.2012) αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, σας παρακαλώ για το προσωπικό σας ενδιαφέρον ώστε να πληροφορηθούμε οι πολίτες και κάτοικοι της Φλώρινας τις ενέργειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει (ή δεν έχουν γίνει) στην κατεύθυνση της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Πηγή:ypodomes.com

9 σχόλια:

  1. Ασε μας ρε Βοσδου που σ επιασε ξαφνικα κοψιμο για την Φλωρινα.Τωρα που θελεις την ψηφο μας,μας θυμηθηκες;Τοσα χρονια που ησουν;Φευγατος απο τα 18 επεστρεψες μετα απο χρονια για να μας σωσεις;Ασε εχουμε αλλα πιο γνωστα για αυτην την δουλεια.!!!!!Δεν υπαρχουν σοβαροι και αξιολογοι να μπουν στο ψηφοδελτιο Φλωρινιωτες και μας θυμηθηκες εσυ και ο Ασλανιδηςτωρα;Μπραβο στην ΝΔ που μας σκεφτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε φιλε ο Σταθης ειναι ο καλυτερος και δε χρειαζομαστε κατι αλλο....

      Διαγραφή
  2. Κι όμως,ο Σωτήρης Βόσδου μιλάει με συγκεκριμένα στοιχεία, για συγκεκριμένο θέμα.Κι εκτίθεται σαν άποψη και εκλογικά.
    Τόσα χρόνια αυτά τα ζητήματα μέναν στα χαρτιά.
    Οι μέχρι τώρα πολιτικοί μας δεν κάνανε αυτό που έπρεπε, είτε γιατί δεν γνώριζαν, είτε γιατί αδιαφορούσαν είτε γιατί τα παίρνανε από τους εργολάβους των ορυχείων της ΔΕΗ, για να εξορυχτεί το κάρβουνο της Βεύης.Δυστυχώς και σήμερα εργολάβοι ποδηγετούν υποψηφιότητες.
    Δυστυχώς οι τοπικοί πολιτικοί δεν άσκησαν όσο θα έπρεπε κι αυτοί το επάγγελμά τους ή την επιστήμη τους (άν είχαν) και απλώς βολεύονταν σε γραφεία και οργανισμούς, χωρίς να προτείνουν βρε αδερφέ και τίποτα.
    Κάποιος δεν θα έπρεπε να πεί και 2 κουβέντες, χωρίς να εξαρτάται από οικονομικά συμφέροντα; εντάξει, διορισμένος ο βόσδου.
    Οι συνυποψήφιοί του δηλαδή τί είναι; Αδιόριστοι; Πάντως άφωνοι είναι.
    Δεν εξετάζουμε το αγνώμονες και το αχάριστοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αναζητούνται λύσεις"...
    κι όμως, λύσεις υπάρχουν... λεφτά υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για όσους ψηφίζουν Ν.Δ , επιτέλους πρέπει να πάψει αυτό το διορισμένος Βόσδου, επιλεκτικά.Αυτό είναι το κόμμα που ψηφίζουν...
    Εκτός αν λέγεται: διορισμένος Βόσδου, βολεμένος λαγός και αχάριστος Παπασωρητίου, βολεμένος σε πολιτικό γραφείο Στάθης και αλεξιπτωτιστής
    Ασλανίδης. Να ψηφίζουν Σαμαρά ασταύρωτο ή έναν από τους άλλους, με τα ειλικρινή ελαττώματα καθενός όμως. Οχι με παραμύθια της χαλιμάς.
    Μεταξύ ωφελιμιστών και μη ανιδιοτελών γίνεται η επιλογή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ???ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ?????ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΨΗΦΟ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΑΙ? ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ? ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι ρε παιδια τοση χολη για τον Βοσδου? Θυμηθειτε λιγα χρονια πριν,το 1989 δηλαδη.Καπως ετσι δεν εμφανιστηκε και τοτε ο Λιανης?.Σαν σωτηρας της Φλωρινας.Μηπως τοτε δεν υπηρχαν αξιοι Φλωρινιωτες? Δεν ηταν ομως κανεις τους ξαδελφος της Μιμης.Ο Λιανης ποιον της οικογενειας του ειχε στην Φλωρινα? ΚΑΝΕΝΑΝ. Ο Βοσδου τουλαχιστον εχει καποιους που κατοικουν εδω.Ο Λιανης τοτε ηρθε αγνωστος μεταξυ αγνωστων,και εγινε βουλευτης και εσωσε την Φλωρινα!!!.Τον ψηφησατε τοτε ολοι αυτοι που σημερα τον βριζετε.Καπως ετσι σκεφτεται την πολιτικη του καριερα και ο Βοσδου.Γιατι ο Λιανης και οχι και εγω, σκεφτεται ο ανθρωπος.Κοροιδα παντα υπαρχουν για να ψηφιζουν.Παρτετο χαμπαρι ΚΑΜΜΙΑ ψηφο σε αυτους που μας φεραν σε αυτη την κατασταση, οποιος και αν ειναι υποψηφιος τους. ΟΧΙ στους Μνημονιακους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.