Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αρνητικό το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας στη λειτουργία Κέντρου Λαθρομεταναστών στη Βεύη

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, σε έκτακτη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο «Μουρίκη» της Βεύης.
Η εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου έγινε δεκτή απ’ όλες τις παρατάξεις, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων που πήραν το λόγο, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιάννη Αντωνιάδη, του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Ναούμ και του πολιτευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουλίδη, καθώς και του προέδρου της Βεύης Δημήτρη Κυριακού, αλλά και κατοίκων της τοπικής κοινότητας.
Μετά από συζήτηση μιας ώρας, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση να αντιταχθεί στην προοπτική λειτουργίας του Κέντρου καθώς α) βρίσκεται εντός του οικισμού, β) αντιδρά η τοπική κοινωνία, γ) το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι ασαφές και δ) είναι εγκαταλελειμμένο και ακατάλληλο.
Παράλληλα δε, όπως ακούστηκε απ’ όλους, το δημοτικό συμβούλιο δε δέχεται τη δημιουργία ανάλογου Κέντρου και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο στα όρια του δήμου.

6 σχόλια:

  1. Να ρωτησουμε τι θα κανουν οι 300 συνοριοφυλακες στη Φλώρινα τωρα που οι Αλβανοι και οι Σκοπιανοι μπαινουν νομιμα με διαβατηρια;Εκτος αν οι φορεις θελουν να τους στειλουν στην Αθηνα να φυλανε εκει τους λαθρομεταναστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας του δώσουν από ένα μαχαίρι και το κίνημα της πατάτας να πουλάει πατάτες καθαρισμένες ή ας τους δώσουν μια χτένα να μας χτενίζουν.
      Τι άλλο;
      Ας επαναλειτουργήσειι ο ζωολογικόςς κήπος της πόλης και να ντυθούν ποιος λιοντάρι, ποιος κύκνος κ.λ.π

      Διαγραφή
  2. Τι άποψη έχει η εκκλησία γι' αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους; Μήπως ξαναδούμε το σίριαλ "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"; Δεν είναι άνθρωποι του Θεού αυτοί; Γιατί αυτή η αντιχριστιανική στάση σε όλη την Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντερωτώ...τι άποψη έχουν οι άθεοι? οι παλαιοημεριλογήτες ?οι μουσουλμάνοι? οι βουδιστές? οι δωδεκαθειστές? οι γιαχωβάδες? οι εξωγίηνοι ? καλά ρε βλαξ με τον πόνο για τον τόπο μας δουλέυεις? άιντε πανε να αγοράσεις κανα λουκέτο για τον πολύχρωμο ορνιθόνα σου!κότα !

      Διαγραφή
    2. Τι ανόητη, προβοκατόρικη ερώτηση!!!
      Αφού είσαι τόσο καλός χριστιανός, πες μας πόσους μετανάστες έχεις ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, να τους τα:ιζεις και να τους περιθάλπεις ΕΣΥ Ο ΙΙΔΙΟΣ.
      Άντε και μας πρήξατε με τις βλακείες σας.

      Διαγραφή
  3. ti les re 10.56. pairneis tipota kai les blakeies?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.