Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Καταγγελία από το σωματείο εμπορικών - ιδιωτικών υπαλλήλων

Σε μια περίοδο σε εφαρμογή των όρων του μνημονίου που οι εργαζόμενοι δέχονται την επίθεση από την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Παπαδήμου, ΕΕ και Τρόικας όπου μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις, καταργούνται συλλογικές συμβάσεις, κόβονται ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα και άλλες κοινωνικές δαπάνες.
Ακόμα εμπορευματοποιούνται παιδεία υγεία, ασφάλεια, πρόνοια. Σε μια περίοδο που τα χαράτσια διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και ενώ το σωματείο εμπορικών-ιδιωτικών υπαλλήλων και υπαλλήλων σε επιχειρήσεις προσφοράς υπηρεσιών Φλώρινας αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη για να συζητήσει τον τρόπο απάντησης και δράσης των εργαζομένων ενάντια στα νέα βάρβαρα μετρά του Μνημονίου2. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας αρνήθηκε να δώσει την αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου στο σωματείο μας. Βέβαια είναι γνωστός ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τμήμα της οποίας είναι και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν δεκάδες απεργίες και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που τσακίζουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα που εξαθλιώνουν το λαό, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ήταν όχι μόνο απούσα αλλά υπονόμευε στην πράξη όλους αυτούς τους αγώνες ή στην καλύτερη περίπτωση "έριχνε αποσπασματικές ντουφεκιές στον αέρα" με ένα πολύ περιορισμένο πλαίσιο αιτημάτων χωρίς να αναδεικνύει τις αιτίες και τις ευθύνες για τα προβλήματα με σκοπό να εκτονώσει την λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Ακόμα και τώρα που κρίνεται η μάχη των συλλογικών συμβάσεων τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων στην επίθεση του κεφαλαίου σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προσπαθεί να βάλει πρόσθετα εμπόδια στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας, μη δίνοντας την αίθουσα του εργατικού κέντρου για τις δραστηριότητες του σωματείου μας.
Το λέμε καθαρά: το εργατικό κέντρο ανήκει σε όλα τα σωματεία και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός...
Δηλώνουμε καθαρά ότι όσα εμπόδια και αν προσπαθήσουν να μας βάλουν το σωματείο μας συνεχίζει την δράση του δίνοντας την μάχη του σε κάθε χώρο δουλειάς για να μην περάσουν τα άδικα αντιλαϊκά μέτρα, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Ωστόσο οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας και γενικότερα θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, πλαισιώνοντας το σωματείο και συνεχίζοντας αταλάντευτα τον αγώνα τους.

Με εκτίμηση
Σωματείο εμπορικών-ιδιωτικών υπαλλήλων και υπαλλήλων σε επιχειρήσεις προσφοράς υπηρεσιών Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.