Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Χιλιάδες κάτοικοι της Φλώρινας στη σημερινή δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και των καυσίμων, σε συνδυασμό με το βαρύ φετινό χειμώνα που βιώνουν ακόμα οι κάτοικοι της Φλώρινας, τους οδήγησαν στους δρόμους, στη μαζικότερη ίσως κινητοποίηση που γνώρισε ποτέ η πόλη.
Χιλιάδες κάτοικοι, όλων των ηλικιών, από μαθητές μέχρι και συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας προς την κεντρική Πολιτεία. Τα πάντα στη Φλώρινα ήταν το πρωί κλειστά, ενώ η συγκέντρωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.
Πέρα από το πετρέλαιο θέρμανσης, την κοινωνία της Φλώρινας την απασχολούν και μια σειρά άλλα ζωτικών θεμάτων. Ένα από αυτά είναι και η υψηλή ανεργία, καθώς σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο ένας στους 3 κατοίκους δεν εργάζεται.
Το κόστος διαβίωσης είναι δυσβάσταχτο, ενώ η τοπική οικονομία δέχεται το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο. Είναι ενδεικτικό πως μόνο μέσα στο Φεβρουάριο 30 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα.
Μεταξύ των άλλων διεκδικήσεων των φορέων και των κατοίκων της Φλώρινας περιλαμβάνονται ακόμη η λειτουργία της τηλεθέρμανσης, η μη πώληση μονάδων της ΔΕΗ, η διαβεβαίωση παραμονής των τμημάτων του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, η επαναλειτουργία του τρένου και η λειτουργία κάθετου άξονα, και οι δυσλειτουργίες σε υγεία και παιδεία.

24 σχόλια:

  1. βλεπουν καλα τα ματια μου????
    στην φωτο με τους παπαδες διακρινεται στον Ηλιαδη διπλα ο σταθης?
    αυτος που ψηφιζε ναι σε ολα τα μετρα ως τωρα?
    αν ειναι ετσι λυπαμαι πολυ. παρα πολυ....κριμα για τον κοσμο που πηγε εξω. αν ειναι δυνατον!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αε πάγαινε ρε Ανώνυμε 03:13!
      Και να λυπάσαι ρε όσο θες!
      Δηλαδή αν δεν ήταν τι θα έλεγες;
      Σταμάτα ρε τα προβοκατόρικα!....Κούρασες!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ti epomenh fora poy tha psifishs mhn ksanapsifishs stathh!!
      ok?

      Διαγραφή
  2. ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ - ΚΥΡΙΩΣ - ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΚΑΝ. ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ, Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpravooooooooooooooooo se olous mas pou eimastan ekei!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο στο κόσμο που σηκώθηκε απο τον καναπέ του και διεκδίκησε το αυτονόητο.
    Ηταν το πρώτο βήμα και το πιο σημαντικό.
    Μακάρι να ξυπνήσουν και στην υπόλοιπη Ελλαδα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τους τελευταιους ξυπνησε η φλωρινα φιλαρακι....ποια υπολοιπη ελλαδα λες...

      Διαγραφή
  5. Δε μπορώ θα την γράψω την κακία μου!
    "Η δεύτερη και η προτελευταία φωτό είναι όλα τα λεφτά!
    Στην δεύτερη 1-2-3-4-5-6,6! 6άρες!
    Στην προτελευταία 1! Άσσος!"
    ..................................
    Μπράβο στον κόσμο της πόλης μας!!
    ΖΗΤΩ ΡΕ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΑΣ!
    ΖΗΤΩ ΣΤ΄ ΑΛΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο σας!!Μακάρι να ήμουν και εγώ εκεί...σταματήστε τις κακίες επιτέλους και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον νομό μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η μοναδικη πολη της ελλαδας που οι βουλευτες που ψηφισαν ναι σε ολα λιγες μερες πριν, οχι μονο δεν φοβουνται να κυκλοφορησουν αλλα κανουν και αγωνα εναντια στον εαυτο τους και στα μετρα που εχουν φερει τον κοσμο στο αμην....και ο κοσμος τους χειροκροταει κιολας...αν αυτο δεν ειναι καταντια για μια πολη τι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΩΝΤΑ ΤΟΝ κ. ΛΙΑΝΗ. ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ μεγάλου ΛΙΑΝΗ; ΕΠΙ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ;

      Διαγραφή
    2. συμφωνω απολυτα!!!
      Οσο για τον βουλευτη που τολμησε να ερθει και να γελαει...επρεπε να τον διωξουν γιατι ειναι και αυτος συνυπευθυνος για την καταντια της πολης μας.Ξεχναει πριν απο λιγο οτι ψηφισε και αυτος τον αφανισμο μας...και οσο για τις δικαιολογιες του που κοσμουν ολα τα φυλλα ...γιατι ο σταθης ψηφισε ναι...κουραφεξαλα...ψηφισε για να συνεχισει να τα παιρνει, να βολευει τους κολλητους του σε διαφορες θεσεις(βλεπε μεταταξεις)και ολα τα υπολοιπα που ειναι σε ολους μας γνωστα.
      Κανονικα θα επρεπε να μην υπαρχει κανενα πολιτικο ον (ζωο) σ' αυτη την διαμαρτυρια.

      Διαγραφή
    3. Φτάνει ρε Ανώνυμε 06:03 με αυτή την καραμέλα!
      Άλλαξε πόλη να βρεις την ηρεμία σου και συ και μεις!

      Διαγραφή
  8. Με το συμπάθειο κιόλας...

    Εναντίον των πολιτικών αρχών και των εκλεγμένων δεν έγινε η συγκέντρωση;

    Εκεί ήταν όλοι αυτοί που προκαλούν την αναστάτωση στον κόσμο.

    Απέναντι τους δεν θα έπρεπε να είναι ο λαός; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα...;

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ase mas re megale pou exeis panta kati na peis...an den htan ekei tha eleges giati den htan

      Διαγραφή
    2. Ήταν δεν ήταν δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με αυτό που έγραψα.

      Praetorian.

      Διαγραφή
    3. καλά σας την έφερε ο Σάββας και σας εβαλε να τον χειροκροτάτε και καμάρωνε φουσκωτός σαν τον κούρκο!

      Διαγραφή
  9. MΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ.ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτέλους ρε γμτ!!! Επιτέλους!! Κάτι άρχισε να κινείτε σε αυτήν την πόλη. Ίσως υπάρχει ελπίδα τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπραβο και στα Τοπικα ΜΜΕ που μεταδωσαν ζωντανα μεσω της Ερα Φλωρινας την μεγαλη συγκετρωση.......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ!ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΚΑΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ!ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ! ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ!....ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ,ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ!ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΩ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΑΣΗΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...
    ΕΙΔΑ ΚΑΛΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΟΛΓΑ, ΤΟΝ ΣΟύΜΠΑΣΗ, ΤΟΝ ΒΟΣΔΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ;;;
    ΑΝ ΕΙΔΑ ΚΑΛΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ή ΠΟΛΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ!!! ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ,ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ "ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΖΩΡΤΖ", ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ "ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ", ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΕΡΟΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ή ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για την ιστορία που επαναλαμβάνεται στην πλατεία ...τραίνο πριν ένα χρόνο άλυτο παραμένει ,...αγανακτισμένοι το καλοκαίρι άπο ενθουσιασμό καταλήξαμε μόνοι μας στην πλατεία όλοι στην πορεία εγκαταλλείπουν τους μεγάλους αγώνες που άκουσα απο μικροφώνου...
    προχθές η μεγαλύτερη συγκεντρωση απο την εποχή για την διεκδίκηση ακαδημίας και το θέμα της ονομασίας των σκοπίων το 92 ...μεσολάβησε αλαλία για εγνατία πανεπιστημιο νέες σχολές κάθετο προς εγνατία ..ξέχασα μία με μαυρες σημαίες επι σημήτη που κρύφθηκε στην λέσχη για την κατασκευή ΑΗΣ στην Μελίτη 1 ...
    προχθές οι πολίτες οι φοιτητές οι εργαζόμενοι οι άνεργοι οι αγρότες για δικό του λόγο ο καθένας ανταποκριθήκαμε , ο Μητροπολίτης και οι ιερείς το ίδιο Απέυχθανομαι όμως να μήν καταλήξει κι αυτό άλλο ένα πυροτέχνημα άλλο ένα άνοιγμα της βαλβίδος μιάς χύρτας που βράζει άλλη μία ντουφεκιά στον αέρα άλλη μία φούσκα που αποσυμπίεσε την λαικη οργή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση άλλη μία κίνηση εκμετάλευσης γιατί οι εκλεγμένοι δέν έχουν πλέον φωνή ούτε ακρόαση .Η πορεία θα δείξει πόσοι θα απομείνουν στην πλατεία να φωνάζουν για πετρέλαιο τραίνο σχολές ψωμί υγεία παιδεία ελευθερία και για όλα όσα και όσους μας βασανίζουν ή συνεχίζουν να ψωνίζονται στο Μοναστήρι των φύρομς. Φοβάμαι πολύ ότι μόνοι μας φωνάζουμε και μόνοι μας τα ακούμε .Δέν είδα πουθενά Αθηναικό κανάλι μονοι μας φωνάζουμε μόνοι μας τα ακουμε βουλευτές ούτε αυτούς τους ακούει κανείς ....και ο μέγας απών Βοσκόπουλος και Λιάνης ..ο Στάθης ήρθε δέν ήρθε ήταν σάν να μήν ήρθε ...Στάθη το υπέγραψες? τελείωσες!..¨Οταν ο λαός της φλώρινας μετατρέψει την οργή του σε ψήφο όχι διεφθαρμένων και φθαρμένων τότε ίσως κάτι να φέξει μέχρι τότε καλό ξημέρωμα σε όλους και ...όνειρα γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.