Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις

Με κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί ξεκινούν σήμερα οι διήμερες κινητοποιήσεις στο νομό Φλώρινας, με βασικό αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει ακόμα το κλείσιμο του οδικού κόμβου της Βεύης από τις 12 μέχρι τη 1 το μεσημέρι και φυσικά τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Στην ατζέντα των διεκδικήσεων περιλαμβάνονται ακόμα:
* Μείωση τιμής καυσίμων στα πρατήρια που θα σημαίνει εξάλειψη του ισχυρότερου κινήτρου για τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούν τα σύνορα μαζί με τα χρήματα των επιβατών τους.
* Τηλεθέρμανση άμεσα – όχι στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ
* Κάθετο άξονα
* Επαναλειτουργία του τρένου και επέκταση της γραμμής εκτός Ελλάδας
* Διαβεβαίωση παραμονής τμημάτων ΤΕΙ – Πανεπιστημίου
* Όχι στην υποβάθμιση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ και εφορίας στο Αμύνταιο
* Όχι στην υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ "") ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ. ΩΣΤΟΣΟ, ΟΥΤΕ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΥΤΕ Ο κ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΓΙΑΤΙ; ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ; ΔΕ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠ' ΑΥΤΑ; ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ; Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΥΖΕΡΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.