Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τα 50χρονα της «Φωνής της Φλωρίνης»

50 χρόνια ζωής και δημιουργικής πορείας και προσφοράς συμπλήρωσε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Φωνή της Φλωρίνης», γιορτάζοντας αυτή την τόσο ξεχωριστή επέτειο με μία σημαντική ημερίδα για τη συμβολή του τύπου στην ανάπτυξη της περιφέρειας.
Ο εκδότης της εφημερίδας Θεόδωρος Βόσδου, εμφανώς συγκινημένος, θυμήθηκε στιγμές του παρελθόντος, τότε που όλα ήταν πιο δύσκολα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «στις αρχές είχαμε τη ‘Γουτεμβέργια’ στοιχειοθεσία και ψάχναμε τις ειδήσεις από χωριό σε χωριό. Τώρα, με το internet και τον ηλεκτρονικό τύπου είναι πολύ εύκολα τα πράγματα».
Παράλληλα, τίμησε τρεις ανθρώπους που βοήθησαν στο διάβα αυτών των χρόνων για την έκδοση της εφημερίδας: τους Β. Σφέτκο, Λ. Λαζαρίδη και Γ. Αριστείδου.
Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας, πέρα από την πληθώρα των τοπικών φορέων, το παρόν έδωσαν και πολλοί Φλωρινιώτες.
Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν οι δημοσιογράφοι Παντελής Σαββίδης, Σοφία Βούλτεψη και Μαριάνα Πυργιώτη, καθώς και ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας Βλάσης Βλασίδης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ Θεολογίας και φιλόλογος Δημήτρης Ρίζος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκ μέρους της αρχαιότερης τοπικής εφημερίδας «Έθνος».


2 σχόλια:

  1. Tα 50 χρόνια της Φωνής της Φλωρίνης ή η προβολή της υποψηφιότητας του Σωτήρη Βόσδου?
    Ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης στον χαιρετισμό του ήταν αποκαλυπτικός. Αναφέρθηκε εκτενώς στο Σωτήρη Βόσδου και στις πολιτικές τους προοπτικές.
    Τα 50χρονα η αφορμή και η προβολή της υποψηφιότητας Βόσδου ο κρυφός σκοπός.
    Ποιος άλλωστε είναι τόσο αφελής για να πιστέψει ότι είναι τυχαία η χρονική στιγμή πραγματοποίησης της εκδηλώσης όταν συμπίπτει με την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας Βόσδου στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές?
    Το επιλεχθέςν επικοινωνιακό μοντέλο είναι σαφές.
    Φαντασμαγορία, γκλαμουριά, λάμψη! Λιανικό πρότυπο.
    Στην πορεία θα δούμε πολλά.
    Παρφουμαρισμένους, σακάκια blazer, παπούτσια κολλεγιακά, golden boys,must συνολάκια της οδού Μητροπόλεως με ολίγον Zara και Marks & Spencer για τις ατυχήσασες, φρου-φρου και happenings.
    Ίσως και κανένα ντεφιλέ για τις κυρίες.
    Απόβαση από έξω για να υποδείξουν τον ίσιο δρόμο, μέσα. Δοκιμασμένη η συναταγή.
    Στο ΠΑΣΟΚ κοιμούνται ακόμα αγκαλιά με τα καθρεφτάκια. Ολόκληρα 23 χρόνια.
    Η Δεξιά θα μασήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή για να καταλάβουμε , εσύ με ποιόν είσαι? με τα καθρεφτάκια ή την Δεξιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.