Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται χιονιάς - που χρειάζονται αλυσίδες

Νέα σφοδρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, οι οποίες αρχικά θα ξεκινήσουν από τη Δυτική Ελλάδα, ενώ τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Τα φαινόμενα μάλιστα σε δυτική Στερεά, το Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται σε όλες τις ορεινές περιοχές, αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.
Το πρωί μάλιστα της Τετάρτης το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στις εξής περιοχές: ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΛΛΑ, ΠΙΕΡΙΑ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΡΑΜΑ, ΚΑΒΑΛΑ

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Το απόγευμα και απο τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν αλλά απο το βράδυ θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 έως 10 βαθμούς αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Που χρειάζονται αλυσίδες
Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από το 20ο έως το 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).

Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από το 13ο έως το 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).
Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων, από το 35ο έως το 45ο χλμ. (μέσω Νεστορίου).
Επ. Ο. Καστοριάς – Αμύνταιου, από το 22ο έως το 43ο χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.