Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οικονομία και εθνικά θέματα σήμερα

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας και η «Ομάδα 21» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Οικονομία και Εθνικά Θέματα Σήμερα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας (νέο πάρκο).
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

2 σχόλια:

  1. ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ 1
    Την 1η Δεκεμβρίου 2011, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του νέου Δ.Σ. της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας, αφού ευχήθηκα ειλικρινά κάθε επιτυχία στο νέο Δ.Σ. και σε όλα τα μέλη της λέσχης, διετύπωσα ορισμένα ερωτήματα που εκπορεύονταν από συμπολίτες μας που είχαν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, αλλά για διαφόρους – άγνωστους σ’ εμένα – λόγους δεν έγιναν μέλη της λέσχης. Ομολογώ πως δεν «πονηρεύτηκα» καθόλου από τους διαφόρους αρνητικούς υπαινιγμούς που άκουγα σε κάποιες παρέες, ώσπου διάβασα την είδηση: «Στους ΙΖ Πανελληνίους αγώνες εφέδρων καταδρομέων, που διεξήχθησαν στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, στις: 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011, με συμμετοχή 24 ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας κατέλαβε την πρώτη θέση για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά». Αδυνατώ να σκεφτώ κάτι που θα με εντυπωσίαζε περισσότερο. Όμως προέκυψε η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, το Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και την ΟΜΑΔΑ 21 στις: 17–12–2011, με πολύ αξιόλογους ομιλητές. Συνδέοντας όλα τα παραπάνω με τη συμμετοχή της Λέσχης στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν πρόσφατα τις Πρέσπες (ουσιαστικά η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων πρωτοστάτησε στην προσπάθεια αυτή), προβληματίστηκα σοβαρά και αποφάσισα να αναζητήσω τα πραγματικά αίτια της ενορχηστρωμένης αμφισβήτησης των εφέδρων καταδρομέων της πόλης μας. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης δίνουν απαντήσεις και στα ερωτήματα που είχα θέσει. Παραδεχόμενος το λάθος μου παραθέτω τις απαντήσεις που προέκυψαν, για την αποκατάσταση της αλήθειας – ή μέρους αυτής – και της μέγιστης δυνατής δικαίωσης των εφέδρων καταδρομέων, ενώ ταυτόχρονα δέχομαι ανεπιφύλακτα τις παρατηρήσεις του φίλου ΑΝΤΙ – ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ 2
    1) Στην ερώτηση πόσοι από τα μέλη υπηρέτησαν πραγματικά στις Ειδικές Δυνάμεις, η απάντηση είναι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των μελλών. Υπάρχουν και οι φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων η συμμετοχή των οποίων στη λέσχη προβλέπεται από το καταστατικό της». Γνωρίζοντας ποιοί από τα μέλη δεν υπήρξαν καταδρομείς, προσθέτω τη δική μου παρατήρηση από προσωπική αντίληψη. ΑΥΤΟΙ οι φίλοι έχουν υιοθετήσει το «πνεύμα των καταδρομών» με το οποίο μεγάλωσαν από τα παιδικά τους χρόνια, είτε ως πρόσκοποι, είτε ως χιονοδρόμοι, είτε ως ορειβάτες, είτε με άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες. Παρά το γεγονός ότι δεν υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις λόγω συγκυριών της εποχής, είναι πολύ καλύτεροι από κάποιους εφέδρους καταδρομείς που επέλεξαν τις Ειδικές Δυνάμεις μόνο για να εξασφαλίσουν μόρια που θα τους επέτρεπαν να καταλάβουν μια θέση στο δημόσιο, αποστασιοποιούμενοι στη συνέχεια από την ιδιότητα του καταδρομέα, γιατί οι ΦΙΛΟΙ ακολουθούν τις ίδιες καθημερινές συνήθειες που τους κατέστησαν λάτρεις της ζωής του καταδρομέα.
    2) Η ερώτηση γιατί πολλοί συμπολίτες μας που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις αρνήθηκαν να γίνουν μέλη, δεν μπορεί να απαντηθεί, διότι η απόφαση αφορά τον καθένα προσωπικά. Πάντως, ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ λόγω της παρουσίας μη καταδρομέων στη λέσχη.
    3) Στην ερώτηση πιθανής σκόπιμης μη προβολής της επιτυχίας πρώην μέλους σε πανελληνίους αγώνες, καλείται να απαντήσει το πρώην μέλος, με συγκεκριμένα στοιχεία (ημερομηνίες, κ.λ.π.).
    Πιστεύω πως όλα τα ανωτέρω συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αλήθειας και στην δικαίωση των εθελοντικών δραστηριοτήτων των μελών της λέσχης, οι οποίες είναι άξιες επαίνου και πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμησιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.