Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ερευνητική εργασία στο νέο Λύκειο και στο Πανεπιστήμιο

Ημερίδα με θέμα «Η Ερευνητική Εργασία στο Νέο Λύκειο και στο Πανεπιστήμιο» και με σκοπό την ανάδειξη των κατάλληλων επιστημονικών εργαλείων και μεθόδων για την υλοποίηση μιας επιστημονικής ερευνητικής εργασίας, διοργάνωσε χθες στη Φλώρινα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, Θεόδωρος Χατζηπαντελής, τόνισε πως «ως Παιδαγωγική Σχολή ενδιαφερόμαστε και συμβάλλουμε στην ενσωμάτωση μιας αρκετά σημαντικής ιδέας, του project, της κατευθυνόμενης εργασίας στην εκπαίδευση και προσπαθούμε με τις δικές μας δυνάμεις και να δώσουμε τις διαστάσεις που πρέπει, αλλά και να δώσουμε εργαλεία που χρειάζονται… Την εμπειρία μας, την μεταφέρουμε στους φοιτητές μας και θα καταφέρουμε να τη μεταφέρουμε και στο σημερινό προσωπικό της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και να την ενσωματώσουμε στη σχολική πραγματικότητα».
«Η μέθοδος project, αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία, η οποία φιλοδοξεί να αναδιοργανώσει και να αναπροσαρμόσει όλο το θεσμό του Λυκείου και να ενδυναμώσει το Λύκειο ως αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα» ανέφερε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Ελένη Ζυγούρη.
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελένη Τσακιρίδου, σημείωσε πως η ερευνητική εργασία είναι μέσα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων ενός φοιτητή είτε σε προπτυχιακό, είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο και φέτος έχει μπει και ως υποχρεωτικό μάθημα στο Λύκειο και «προσπαθώντας να συνδέσουμε την πανεπιστημιακή γνώση με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οργανώσαμε την ημερίδα».
Οι παραπάνω ήταν τρεις εκ των εισηγητών της ημερίδας, όπου μίλησαν ακόμη ο αναπληρωτής καθηγητής Διαχείρισης Τεχνολογίας, Ιωάννης Μπακούρος, ο αναπληρωτής καθηγητής Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Νικόλαος Φαχαντίδης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Ιφιγένεια Βαμβακίδου και ο οικονομολόγος και υπ. διδάκτωρ Κωνσταντίνος Στεργίου.
Ακολούθησε η παρουσίαση σχολικών projects από τους εκπαιδευτικούς Γρηγόρη Γεμεντζίδη, Γιάννη Βελονάκη και την ομάδα μαθητών του γυμνασίου Λαιμού και τους εκπαιδευτικούς Χριστίνα Καραγιάννη, Συμεών Μαρκόπουλο και την ομάδα μαθητών του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.