Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

«Εθνική προσφορά η αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από το πολιτικό προσκήνιο»

Ως «εθνική προσφορά» χαρακτήρισε ο Γιώργος Λιάνης την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια μη αποχώρηση.
«Βαθιά μου πίστη είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, που φέρει ένα βαρύ όνομα, θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Φαντάζομαι ότι σκέφτεται συχνά ότι είναι γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και εγγονός του «Γέρου της Δημοκρατίας». Και οι δυο τους δεν υπήρξαν ποτέ κατώτεροι των περιστάσεων σε δύσκολες ώρες.
Θα είναι εθνική προσφορά – και όχι κομματική – αν αποχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαίρως από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας. Αν δεν αποχωρήσει, τότε θα υπάρξει διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ. Και δε μιλάω εξ ονόματος κανενός. Αν παραμείνει ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, σαφώς θα υπάρξει και ένα άλλο ΠΑΣΟΚ που θα κατέβει με έναν άλλον αρχηγό. Αυτή δεν είναι σοβαρή προοπτική για ένα Κίνημα που έχει φτάσει στο ναδίρ της ιστορίας του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι ο ισχυρότερος. Γι’ αυτό και η πράξη του είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να επακολουθήσει οτιδήποτε ομαλό. Γι’ αυτό και θεωρώ την πράξη εθνικής διαστάσεως. Καλό και μεγάλο ΠΑΣΟΚ, καλή και μεγάλη Κεντροαριστερά είναι η ραχοκοκαλιά για την Ελλάδα. Αλίμονο αν σβήσει το ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα και αν φύγει ο Γιώργος, δεν είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρει εύκολα το δρόμο του. Χρειάζεται, την ίδια αποφασιστικότητα που εύχομαι να επιδείξει ο πρόεδρος, να επιδείξουν και άλλα μεγάλα μας στελέχη. Βρίθει το ΠΑΣΟΚ των λεγόμενων πρωτοκλασάτων στελεχών, που πολλοί από αυτούς σιγούν στις δύσκολες και μεγάλες ώρες του ΠΑΣΟΚ. Σιγούν και αναμένουν. Καιροσκοπούν. Για να διαλέξουν την κατάλληλη ώρα τον κατάλληλο και είναι πάντα με τον δυνατό. Αυτό συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, με σπάνιες εξαιρέσεις.
Δεν πρέπει λοιπόν να αποχωρήσει μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και πολλά μεγάλα στελέχη. Ο τόπος χρειάζεται ανανέωση.
Θα είναι λυπηρό, έως και πληκτικό, γεγονός ότι μπορεί ο Πρόεδρος να ετοιμάζει λίστα για τις επόμενες εκλογές ή περιοδείες ανά τη χώρα. Αυτή την ώρα, αν η απάντηση σε όσα έχουν συμβεί, είναι τα παραπάνω τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου για ακόμα μία φορά.
Αναφερόμενος στην κεντρική πολιτική σκηνή δήλωσε πως ψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου «ως έξοχο συμβολισμό στην πρώτη, έστω και εξαναγκαστική, προσπάθεια συνεργασίας των κομμάτων» ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε ένα νέο μέτρο αυτής της κυβέρνησης και κυρίως φόρους».
Και κατέληξε λέγοντας πως «ο κύκλος της Μεταπολίτευσης, 38 χρόνια μετά, έκλεισε με τρόπο αποκαρδιωτικό και παταγώδη. Πλήρης αποτυχία του πολιτικού συστήματος και η ηχηρότερη κρίση που έζησε η χώρα μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο».

3 σχόλια:

  1. Σωστα πράγματα λέει,λάθος στόμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια Εθνική προσφορά που θα είναι ελλειπής, αν δε συνοδευτεί από την μόνιμη απομάκρυνση του κ. Λιάνη από τη ζωή μας. Γιατί ανήκει σε αυτούς που την κατήντησαν τόσο μίζερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθήστε καλά ρε πασοκάκια.
    Γιατί πασοκάκια είστε. Πίκρα βγάζετε.
    20 χρόνια τον βγάζετε βουλευτή, τώρα θυμηθήκατε;
    Κι αν δεν έλεγε, ότι σταματάει, στη ρεσεπτιόν του Φαίδωνα θα χτυπούσατε υπερωρίες γλειψίματος.
    Γατάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.