Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Το πρόβλημα της ύδρευσης στο επίκεντρο λαϊκής συνέλευσης στην Κέλλη

Το έντονο πρόβλημα της ύδρευσης της Κέλλης συζητήθηκε σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων με το Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη και τους συνεργάτες του. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου ανακοίνωσε στους κατοίκους την υπογραφή σύμβασης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Δακή, για την υλοποίηση έργου που θα επιφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης του χωριού και αναφέρθηκε στα τεχνικά ζητήματα του έργου, προϋπολογισμού 800.000 €.
Οι κάτοικοι δέχτηκαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση την είδηση για την επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης. Βέβαια, εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι υδρευτικές ανάγκες του χωριού είναι πολύ μεγάλες λόγω της εκτεταμένης κτηνοτροφίας. Ο Δήμαρχος καθησύχασε τους κατοίκους και επικαλέστηκε την άποψη γεωλόγου που δούλεψε στη μελέτη του έργου ότι το νερό είναι επαρκές, όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις μέσω πηγών στην περιοχή του Κλειδιού ή του φράγματος Παπαδιάς. Αν και η επίλυση του προβλήματος με το έργο που θα ξεκινήσει είναι οριστική, ο Δήμος Αμυνταίου οφείλει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για να μην αντιμετωπιστούν ξανά προβλήματα στην υδροδότηση του χωριού.
Εκτός από το έργο για την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης της Κέλλης ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατοίκους για όλα τα θέματα που αφορούν το χωριό. Ενδεικτικά συζητήθηκαν ζητήματα όπως αναπλάσεις στους κοινόχρηστους χώρους και κτήρια, ο αποχιονισμός, η αναγκαιότητα δημιουργίας κτηνοτροφικών ζωνών και η αναβάθμιση του ευρυζωνικού δικτύου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σχεδιαζόμενα αιολικά πάρκα, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για την επιτυχή διαπραγμάτευση που είχε με τους υπευθύνους των εταιριών, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα να συζητείται η σκοπιμότητα και οι επιπτώσεις κάθε τέτοιας επένδυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.