Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας αφηγείται για τη Μάχη της Φλώρινας (video)

Ένας από τους πρωταγωνιστές της Μάχης της Φλώρινας, ο Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας, σε ηλικία πια 94 ετών βρέθηκε στη Φλώρινα και αφηγήθηκε περιστατικά από εκείνες τις ημέρες, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για τη συμπλήρωση των 66 χρόνων από τη Μάχη της 12ης Φεβρουαρίου 1949.
Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγος ε.α. Ευάγγελος Δανιάς, ενώ στο ιστορικό των ημερών αναφέρθηκε ο Ταξχος ε.α Δημήτριος Σωτηρίου.
Ο κ. Κόρκας τιμήθηκε με πλακέτα για τη προσφορά του, ενώ συνάντησε και έναν παλιό του λοχία, τον 91χρονο Βλαδίμηρο Ιωάννου από τη Μαρίνα.

23 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=zORXATwBV9U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ https://www.youtube.com/watch?v=AVltcqzQIMU

      Διαγραφή
  2. AYTOI EINAI MAXHTEΣ ΜΕ... ΚΑΡΥΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ αλλες εκδηλωσεις μισους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε τον Κορκα 3 βαθμους μεσα στην χουντα ανεβηκε... περιπου στο 13:00 που λεει το βιογραφικο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβλέπεται για τους αξιωματικούς να ανεβαίνουν 3 βαθμούς σε 7 χρόνια. Πού το είδες το πρόβλημα;

      Διαγραφή
  5. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΕ Η ΨΟΦΟΔΕΞΙΑ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και θεσμοθέτησε τον όρο "μίσους" η κενταριστερά με τους κομμουνιστές της ....Κόκας Κόλας Ελλάδας

      Διαγραφή
  6. Τιμη σε ολους τους νεκρους,αριστερους και δεξιους.η συμπεριφορα ομως οσων ηταν σημερα στα στρ.νεκροταφεια ηταν ανεπιτρεπτη,ουρωντας παντου περιμετρικα του χωρου και στις εισοδους των γειτονικων σπιτιων.αν μη τι αλλο συμπεριφορα τετραποδου.ντροπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ 242 σίγουρα πήρες πρωινιάτικα μαζί με τα διουρητικά σου και τα ληγμένα ψυχοθεραπευτικά σου .ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σου...

      Διαγραφή
    2. Μαλλον τετραποδο εισαι και εσυ...ελα αζορ.

      Διαγραφή
    3. από ότι βλέπω ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ Η ΣΤΗΝ (?) 1103 ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ "ΔΡΑΣΤΙΚΟ"

      Διαγραφή
  7. Αυτά διηγήθηκε ο παππούς. Όμως εμείς γνωρίζουμε και τη συνέχεια: ότι οι ηττημένοι του εμφυλίου κυνηγήθηκαν ανελέητα επί μια εικοσαετία ακόμη από τους δεξιούς συν τη χούντα. Εάν με το τέλος του εμφυλίου η δεξιά και οι βασιλιάδες είχαν σταματήσει τις διώξεις και τον στιγματισμό, θα είχαμε ξεπεράσει σημαντικά την εθνική μας διχόνοια. Αλλά η εκδίκηση σε αυτόν τον τόπο δεν λέει να τελειώσει ποτέ…
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σύντροφοι, ευτυχώς ηττηθήκαμε"
      Να το διαβάσεις, θα σε ωφελήσει.

      Διαγραφή
    2. Δεν το έχω διαβάσει, αλλά υποψιάζομαι τι που περίπου θα έλεγε. Γνωρίζω καλά ότι αν επιβαλλόταν ο κομουνισμός θα είχε διάρκεια μέχρι το 1992 και θα ήμασταν οικονομικά όπως περίπου τα περισσότερα ανατολικά κράτη. Ήταν όμως ανέφικτο να πραγματοποιηθεί αυτό γιατί με τη συμφωνία της Γιάλτας η Ελλάδα πέρασε στη σφαίρα της βρετανικής επιρροής και δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει στο κομμουνιστικό μπλοκ. Αυτό δεν γνωρίζω κατά πόσο έγινε κατανοητό από την ηγεσία του ΚΚΕ. Αν όμως γνώριζαν ήταν σκέτος παραλογισμός η πολεμική αναμέτρηση και άδικα καταστράφηκαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι.
      Γνωρίζω όμως καλά ότι ο εμφύλιος πόλεμος κερδήθηκε από τη συμμαχία δεξιών δημοκρατών, φιλελεύθερων, σοσιαλιστών και ακροδεξιών. Όλοι με εξαίρεση τους ακροδεξιούς δε θέλουν να θυμούνται ούτε και να γιορτάζουν.
      Οι ακροδεξιοί που τον ονομάζουν συμμοριτοπόλεμο δεν δικαιούνται να γιορτάζουν, γιατί ο κορμός τους βγήκε από το φασισμό και από τη συνεργασία τους με τους Γερμανούς κατακτητές. (Χίτες, ταγματασφαλίτες, ΜΑΥδες, Σουρλαίοι, όχι και ότι η ΟΠΛΑ ήταν αρνάκια) Βοηθήθηκαν πολύ και από το ευνοϊκό γι΄αυτούς κλίμα βίας και τρομοκρατίας που ίσχυσε. (Πόσοι είναι περήφανοι για τις εξορίες στα ξερονήσια;). Ευθύνονται ακόμα για τη χούντα του 67 και τη διχοτόμηση της Κύπρου. Με την ελληνοχριστιανική τους ενίοτε ρατσιστική ρητορική τους είναι σε «ετοιμότητα» και για άλλες συμφορές.
      Σήμερα όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη, αρνούμαστε πεισματικά τα δυο άκρα που ταυτίζονται οι θέσεις τους και δεν επιθυμούν η χώρα μας να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Μα οι θέσεις τους είχαν ταυτιστεί νωρίτερα, όταν κατέβαιναν στους δρόμους ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη για να υποστηρίξουν τον στυγνό δικτάτορα Μιλόσεβιτς. Μήπως το ίδιο δε συμβαίνει και σήμερα; Η αγάπη των δυο άκρων για τη Ρωσία των ολιγαρχιών είναι τόση που νομίζεις ότι πρόκειται για τον ίδιο σχηματισμό.
      Schapiro

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα ΄659΄κάποιος Υπάλληλος δυτικής πρεσβείας είσαι σαπίρο! Εχω την πληροφορία ότι εργάζεσαι σε οργάνωση για την ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη .Κάνεις τους πιο απίθανους συσχετισμούς που ούτε ο ίδιος τις πιστεύεις ή μάλλον προσπαθείς να τις πιστέψουν οι άλλοι...Σαπίρο πόσα σου δίνουν για να αραδιάζεις αυτές τις μ@@@@@@@@ίες που γράφεις ;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    4. συμμοριτοπόλεμο τον ονόμασε ο ΟΗΕ αν θέλεις να μάθεις μίστερ σαπίρο Αυτά περι ακροδεξιών θα σου γυρίσουν και δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς ΑΝΟΗΤΕ

      Διαγραφή
    5. Schapiro, κατ’ αρχάς, ο Στρατηγός είναι ένας σεβάσμιος γέροντας, εκτός όλων των άλλων διόλου ευκαταφρόνητων. Και αυτό το λέω γιατί το "παππούς" είναι διφορούμενο, και με κάποια πράγματα δεν είναι σωστό να "παίζουμε".
      Schapiro, εσύ τι λες; Η ηγεσία του ΚΚΕ, μετά από πληθώρα επίσημων συμφωνιών, ήξερε ή δεν ήξερε ποιο ήταν το προδιαγεγραμμένο μέλλον της Ελλάδας;
      Schapiro, αν είναι να μη θυμόμαστε, τότε είναι που καήκαμε! Και γι’ αυτόν τον λόγο, δεν νομίζω να θυμούνται μόνον οι ακροδεξιοί.
      Schapiro, αν νομίζεις ότι με τους Γερμανούς κατακτητές συνεργάστηκαν μόνον οι ακροδεξιοί, λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω, αλλά είσαι βαθιά νυχτωμένος. Η μειοψηφία μεταξύ αυτών ήταν οι ακροδεξιοί.
      Schapiro, αν νομίζεις ότι για τη χούντα του 67 κι εν συνεχεία τη διχοτόμηση της Κύπρου ευθύνονται οι ακροδεξιοί, ξαναλυπάμαι.
      Τα περί ελληνοχριστιανικής κι ενίοτε ρατσιστικής ρητορικής ας τα παραβλέψουμε, γιατί θα μπλέξουμε άσχημα...
      Είπες και κάτι σωστό: "Εάν με το τέλος του εμφυλίου η δεξιά και οι βασιλιάδες είχαν σταματήσει τις διώξεις και τον στιγματισμό, θα είχαμε ξεπεράσει σημαντικά την εθνική μας διχόνοια." Άψογος! Είναι όμως αμφίβολο αν πολλοί κομμουνιστές γλίτωναν από το ΚΚΕ.
      Να είσαι καλά,
      Διογένης

      Διαγραφή
  8. Μόνο όσοι δεν έζησαν τα γεγονότα αυτά δεν μπορούν να καταλάβουν τι θα πει 12 Φεβρουαρίου όσο θα ζω θα τους τιμώ το αξίζουν,.Περάσαμε δύσκολες μέρες τότε μας έσωσαν απο σίγουρη σφαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η συνέχεια, δυστυχώς, ήταν οι επιπτώσεις των ανεκδιήγητων πράξεων τους Scharpiro. Όμως αυτοί αμετανόητοι ως και σήμερα. Σταυρό τοποθέτησαν οι απόστρατοι, για να διαβάσει ο ιερέας τα κακόμοιρα τα παιδάκια που μαζέψαν από τη Νάουσα και τον ξήλωσαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΥΤΥΧΏΣ ΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μας πρήξανε τόσα χρόνια οι προοδευτικοί του μώλου.
    Οταν τους δείχνεις ποιά πρόοδος μας περίμενε ότι να ναι σου λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

    -ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ (ΝΤΕΜΕΚ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ)
    -ΚΥΡΚΟΣ (ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ)

    ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΠΑΙ ΚΑΛΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟ. ΜΗΠΩς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΑ.

    ΑΜ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ "ΕΥΡΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΥΡΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΦΩΝΑΖΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ. Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ 30.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΚΑΘΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΜΑΛΏΝΕΤΕ ΓΙΑ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.