Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο Σπύρος Γκολίτσης οδηγεί τη ΜΕΝΤ στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ

Ένας δικός μας άνθρωπος από τη Φλώρινα, ο Σπύρος Γκολίτσης που έχει κάνει βίωμα το βόλεϊ έζησε αυτές τις μέρες μια μεγάλη διάκριση. Ως προπονητής της ΜΕΝΤ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Α1 απέναντι στους μεγάλους του αθλήματος.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΜΕΝΤ αναφέρει:
«Το όνειρο έγινε πραγματικότητα από χθες για την ομάδα Βόλεϊ Ανδρών του Σπύρου Γκολίτση, μέσα στην Ορεστιάδα που σήκωσε το Κύπελλο του Πρωταθλητή της Α2 και πέτυχε την άνοδο στη Volleyleague.
Στον χθεσινό αγώνα ΚΟΛΛΕΓΙΟ - ΜΕΝΤ η ομάδα έχασε το πρώτο σετ με 25-22, κέρδισε το δεύτερο με 29-31, ένα σετ θρίλερ για να ισοφαρίσει, και τελικά να κερδίσει το τρίτο με σκορ 20-25 και το τέταρτο με 17-25.
Ο Θοδωρής Μποζίδης, ο αργηχός της ομάδας σήκωσε το Κύπελλο και μαζί με όλα τα παιδιά της ομάδας, και τα μέλη της αποστολής πανηγύρισαν την κατάκτησή του.
Συγχαρητήρια στον τεχνικό Γκολίτση Σπύρο και τους συνεργάτες του Γκότση Σ.(βοηθός προπονητή), Κουντουρίδη Π.(στατιστικολόγος), Γκουλέμα Ε., Τσιούρη Χ. (ιατρός) στους παίκτες Μποζίδη, Χατζηηλιάδη, Σακόγλου, Παπαϊακώβου, Βέλο, Αντιφάκο, Χρυσάφη, Μπαλάσκα, Κνάπεκ, Μουράτη, Παραδεισάνο και Δημητριάδη και σε όλους όσους ήταν αρωγοί στην προσπάθεια της ομάδας».


Φυσικά η είδηση έκανε περήφανους και χαρούμενους και τους παλαιούς του αθλητές, παίκτες του Ηφαίστου Φλώρινας οι οποίοι και τον συγχαίρουν για τη μεγάλη του επιτυχία και του εύχονται νέες διακρίσεις στην Α1. Τα παιδιά εδώ στη Φλώρινα που αποτέλεσαν την παρέα του βόλεϊ έχουν ζήσει αυτά τα χρόνια τις προσπάθειες του Σπύρου.



ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
Γκολίτσης Σπύρος. Προπονητής της ανδρικής ομάδας της ΜΕΝΤ από το 2003. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και μέλος του ΣΕΠΠΕ. Γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1974 στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να ασχολείται με το Βόλει το 1988 στην Φλώρινα με προπονητή τον Δημήτρη Τουτζιαράκη. Το 1994 και κατά την διάρκεια των σπουδών του στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης θα αγωνιστεί για 6 συναπτά έτη στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το 2001 θα μεταγραφεί στην ΜΕΝΤ όπου για 2 χρόνια θα διατελέσει αρχηγός της ανδρικής ομάδας και θα ολοκληρώσει τον κύκλο του ως αθλητής στην Φλώρινα 2004-2006 από όπου και πρωτοξεκίνησε το βόλει. Ως προπονητής έχει εργαστεί στο παρελθόν στα παιδικοεφηβικά τμήματα του ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, και ΑΕΝ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΟΣ καθώς και στην γυναικεία ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.Ανέλαβε την ανδρική ομάδα της ΜΕΝΤ σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς με ελάχιστους παίκτες στο ρόστερ και χωρίς αναπτυξιακά τμήματα το έργο του ήταν εξαρχής δύσκολο. Με υπομονή και προγραμματισμό κατάφερε να οργανώσει τα τμήματα υποδομής και να εμπλουτίσει το ρόστερ της ανδρικής ομάδας με αξιόλογους αθλητές. Μόλις την δεύτερη χρονιά, 2004, κέρδισε με μία αήττητη πορεία το Πρωτάθλημα της Β ΕΠΕΣΘ και κατά συνέπεια και την άνοδο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αξιοποίησε αθλητές από τα φυτώρια του Συλλόγου με αποτέλεσμα μια αξιόλογη πορεία στα πρωταθλήματα. Το 2009 πέτυχε την άνοδο της Ανδρικής ομάδας στην Β Εθνική και το 2011 την άνοδο της στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
Ο αθλητισμός της Φλώρινας γεμίζει με μια λαμπρή διάκριση. Ο Σπύρος Γκολίτσης, πρωτεργάτης του βόλεϊ στη Φλώρινα αλλά και πολύ δραστήριος στα καλοκαιρινά καμπ ανά την Ελλάδα πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό. Πλέον, οι αγώνες της Α1 Ανδρών κάθε Σαββατοκύριακο θα έχουνε και Φλωρινιώτικο χρώμα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΚΟΛΙΤΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ VOLLEYLEAGUE

Σπύρος Γκολίτσης: «Δεν θα είμαστε κομήτες στην Volleyleague»



Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Α2 ανδρών από τη ΜΕΝΤ και η άνοδος για πρώτη φορά στην Volleyleague αποτελεί την πιο σημαντική στιγμή για το τμήμα βόλεϊ του ιστορικού συλλόγου που έχει ρίζες στην Τούμπα, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Η ΜΕΝΤ ιδρύθηκε το 1926 από τους πρόσφυγες που έφτασαν μαζικά από τη Μικρά Ασία και για 90 χρόνια πρωταγωνιστεί σε μπάσκετ και βόλεϊ. Η αλήθεια είναι πως παραδοσιακά οι μεγάλες επιτυχίες ήρθαν από το μπάσκετ αλλά την τελευταία 10ετία ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Γκολίτσης. Μάλιστα στο νέο πρωτάθλημα της Volleyleague θα είναι ο μακροβιότερος προπονητής ομάδας που θα αγωνιστεί στην κατηγορία. Μαζί με τους στενούς του συνεργάτες πέτυχαν ένα θαύμα. Το 2003 ανέλαβε ένα τμήμα που ήταν μόνο... σφραγίδα και μέσα σε μία δεκαετία εκτοξεύτηκε στην επαγγελματική Λιγκα. Υπάρχει ιδιόκτητο γήπεδο και 150 στην ακαδημία του βόλεϊ με τα 25 από αυτά να είναι αγόρια.
«Δίνουμε μεγάλη μάχη για να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένοι και ελπίζω πως η άνοδος μας στην Α1 θα εκτοξεύσει το βόλεϊ στην γειτονιά της Τούμπας» λέει ο Σπύρος Γκολίτσης.
Πως και πότε ξεκινήσατε;
«Ανέλαβα το τμήμα από το μηδέν. Ηταν το 2003 και δεν υπήρχε ούτε ένα παιδί. Τα οργανώσαμε όλα από το μηδέν. Σιγά, σιγά ξεκίνησε η πορεία των ακαδημιών, τρέξαμε στα σχολεία και σταδιακά στελεχώσαμε την ανδρική ομάδα. Πριν από τέσσερα χρόνια ανεβήκαμε στην Β΄ Εθνική και τη σεζόν 2012-13 αγωνιστήκαμε πρώτη φορά στην Α2 με δεύτερη θέση στον Γ΄ όμιλο. Εφέτος ξεκινήσαμε καλά. Κάναμε μία ήττα στην Ορεστιάδα με 3-0 που μας έφερε πίσω και μας έριξε αρχικά στα μπαράζ των δευτεραθλητών. Αυτό αποδείχτηκε πως μας έκανε καλό γιατί μας έδωσε αγώνες και δυναμική μέχρι να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου».
Τι σημαίνει αυτή η επιτυχία;
«Για τον σύλλογο αλλά και μένα σημαίνει πολλά. Δεν ήμαστε κομήτες. Δεν θέλουμε να κάνουμε εμφάνιση “γκεστ” στην Α1. Τα καταφέραμε με επιμονή, υπομονή και προσπάθεια. Η αποκορύφωση της προσπάθειας είναι η εφετινή μας πορεία και άνοδο στην Α1».
Η ΜΕΝΤ είχε παράδοση περισσότερο στο μπάσκετ. Πως καταφέρατε να διακριθείτε;
«Ναι, πράγματι ήταν ένας από τους καλύτερους μπασκετικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης. Στο παρελθόν είχε 400 παιδιά στις ακαδημίες. Βέβαια υποβιβάστηκε από τη Γ΄ Εθνική στο τοπικό όπως και στο γυναικείο. Έχει αναπτυχθεί πολύ το βόλεϊ. Έχουμε 150 παιδιά στις ακαδημίες. Έχουμε 25 αγόρια και 130 κορίτσια. Το παλεύουμε. Εμείς δεν έχουμε τη λογική του ανταγωνισμού με το μπάσκετ αλλά τη λογική να ανοίξει η βάση μας και οι υποδομές μας σε περισσότερα παιδιά».
Μπορεί να αντέξει η ΜΕΝΤ τον ανταγωνισμό της Volleyleague;
«Με το μεράκι και την προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε το δικό μας γήπεδο, έχουμε ανθρώπους που μας βοηθάνε. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα αντέξουμε».
Aγωνιστικά και οργανωτικά η ομάδα θα μπορέσει να σταθεί στην Volleyleague;
«Οι διαφορές είναι χαοτικές. Οργανωτικά θα πρέπει να κάνουμε πολλά. Έχουμε υπ΄ όψη μας τις αυστηρές προϋποθέσεις και σύντομα θα ενημερωθούμε και από την ΕΣΑΠ. Αγωνιστικά πιστεύω πως η εφετινή ΜΕΝΤ ήταν πιο ψηλά απ΄ όλες τις ομάδες της Α2. Επίσης σε φιλικά που δώσαμε με ομάδες της Volleyleague δείξαμε πως είμαστε πολύ κοντά με τις ομάδες της επαγγελματικής κατηγορίας που είναι από την 6η θέση και κάτω. 

Πρόθεση μας είναι να μείνει ο κορμός της ομάδας και να γίνουν επιλεκτικές κινήσεις».
Ξένους παίκτες θα πάρετε;

«Έναν ξένο θα πάρουμε σίγουρα. Ίσως και δύο εάν μας το επιτρέψουν οι δυνατότητες μας».
Ποιο στόχο θα βάλετε στην Volleyleague;
«Φυσικά την παραμονή. Περιμένουμε με αγωνία να νιώσουμε την εμπειρία».
Το γυμναστήριο της ΜΕΝΤ μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της Volleyleague;
«Δεν είναι ΟΑΚΑ αλλά δεν υστερεί από τα γήπεδα της Κηφισιάς και της Παναχαϊκής που εφέτος έγιναν αγώνες της Volleyleague. Είναι ένα όμορφο, καθαρό και νοικοκυρεμένο γήπεδο που θα το έχουμε έδρα. Έχει χωρητικότητα 400 θέσεις. Το σίγουρο είναι πως θα είναι πάντα γεμάτο και δεν θα πέφτει καρφίτσα. Εμείς δεν έχουμε οπαδούς. Έχουμε φιλάθλους και φίλους του βόλεϊ».
Που αφιερώνεις τον τίτλο και την άνοδο;
«Αφιερώνω την άνοδο στους ανθρώπους που μας βοήθησαν, στην οικογένεια μου που με έχασε από το σπίτι για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Έχω έναν λόγο παραπάνω για τον Γιώργο Ουζούνουγλου που με έχει στηρίξει. Γενικά η Επιτροπή του βόλεϊ που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό έχει κάνει πολλά. Αποτελείται από τον Ουζούνουγλου που έχει τον «Ελληνικό Καφέ», τον Αντώνης Δεληδημητρίου που θα είναι και ο πρόεδρος του ΤΑΑ και ο επιχειρηματίας του Camping Lagara που διοργάνωσε και το Masters Beach Volley. Ο νομικός Νίκος Καραγιανακίδης που έχει στηρίξει την ομάδα. Ο Χρήστος Αβραμίδης που είναι ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου και ο Βασίλης Πασιπουλαρίδης που τρέχει για ό,τι χρειαστεί. Επίσης ευχαριστώ τους χορηγούς μας Lama Line Lama Plast – Μicros Cosmetics – Μούσες εν χορώ – Fast Food Prassas –Cafe Bar Kingston - Camping Lagara».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.