Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Θερινό σινεμά στη Φλώρινα

Σας προσκαλούμε όλους σε προβολή θερινού κινηματογράφου, στην ταινία «Βαλς με το Μπασίρ» (Waltz with Basir) του Αρί Φόλμαν (χρονολογία παραγωγής 2008, διάρκεια 87')
Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, ώρα προβολής: 20:30, στον αύλειο χώρο του ΦΣΦ «Αριστοτέλης»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για την ταινία:
Βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στην προσωπική εμπειρία του σκηνοθέτη Άρι Φόλμαν, ένα ντοκιμαντέρ για τη μνήμη, τον πόλεμο, την ανθρώπινη φύση, που προτείνει ένα εντελώς πρωτότυπο φορμάτ, το οποίο αναδεικνύει τη μαγική διάσταση κάθε προσωπικής μαρτυρίας. Η παραγωγή της διήρκησε τέσσερα χρόνια, εκ των οποίων το πρώτο ήταν αφοσιωμένο στην συλλογή συνεντεύξεων. Τα γυρίσματα έγιναν σε πρώτη φάση στο στούντιο σε real video και το animation έγινε με την τεχνική του rotoscoping, με την οποία ο animator μεταφέρει στο cartoon τις φιγούρες που βλέπει στις live action φιλμαρισμένες σκηνές. To rotoscope επινοήθηκε από τον Max Fleischer και τα πιο πρόσφατα δείγματα αυτής της, ψηφιοποιημένης, πια, τεχνικής είναι το «Waking Life» και το «A Scanner Darkly» του Richard Linklater.

Επίσημη συμμετοχή στο 61ο Φεστιβάλ των Καννών το 2008.
Υποψηφιότητα για Oscar στην κατηγορία Animation

Για να έχει η πόλη μας όλες τις επιλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.