Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Φορτηγό παρέσυρε 9χρονη στην πόλη της Φλώρινας!

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 9χρονο κοριτσάκι που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρασύρθηκε από φορτηγό βυτιοφόρο σε κεντρικό σημείο της πόλης της Φλώρινας, επί της οδού Ιωάννη Άρτη (μπροστά από το περίπτερο της Χαρούλας).

Περισσότερες λεπτομέρειες και τα ακριβή αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος θα γίνουν γνωστά με το επίσημο δελτίο τύπου της Αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Υπεγράφη Νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι στην υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατέληξαν σήμερα ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Συνομοσπονδία, με ομόφωνη εντολή του Συνεδρίου της και υπέγραψε με εξουσιοδότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου ο πλειοψηφών σύμβουλος Γιάννης Παναγόπουλος.

Η Σύμβαση με ισχύ από 1/1/2016 έως και τις 31/12/2016 διασφαλίζει τη συνέχιση των θεσμικών όρων που θεσπίστηκαν με τις προηγούμενες ΕΓΣΣΕ, ενώ επαναβεβαιώνει τη συμφωνία της ΓΣΕΕ και των Εθνικών Εργοδοτικών Οργανώσεων, στην περίπτωση που αρθούν οι διατάξεις παρέμβασης στην ΕΓΣΣΕ, να ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της Σύμβασης (κατώτατος μισθός, ξεπάγωμα τριετιών κλπ).

Ταυτόχρονα προβλέπει την ανάληψη δράσεων για το προσφυγικό, σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για πρόσβαση στην εργασία χωρίς αποκλεισμούς, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2016

Διαβάστε περισσότερα...

Ο απολογισμός της ημερίδας με θέμα: «Πρόβατο φυλής Φλώρινας - Πελαγονίας: Ένας γενετικός πόρος ανάπτυξης»

Μια ημερίδα με ονοματεπώνυμο διοργανώθηκε στη Βεύη Φλώρινας στην αίθουσα τελετών «Αδελφών Γεωπόνων, Αθανασίου και Ζαφειρίου Άμπα».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οικονομίας Ζωικής Παραγωγής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ., το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ", το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου "St. Kliment Ohridski", ο Δήμος Dolneni, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας και ο Γεωπονικός Σύλλογος Φλώρινας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή του Προβάτου Φλώρινας – Πελαγονίας και η παρουσίαση της προοπτικής που δίνει η εκτροφή του.

Το πρόβατο φυλής Φλώρινας το ’80 αριθμούσε περί τα 2.000 πρόβατα, ενώ σήμερα υπάρχουν κοντά στα 450 σε 3 εκτροφές. Για την αντιμετώπιση της γενετικής διάβρωσης αυτού του γενετικού πόρου, το 2011 υπήρξε η πρόταση για την ανάληψη δράσης και την διάσωση του προβάτου της φυλής Φλώρινας από τον πρόεδρο του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ και γηγενή Βεβιώτη, Ζαφείρη Άμπα.

Οι επαφές με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και η επιστημονική του γνώση έκαναν επιβεβλημένο τον αγώνα για την ανάδειξη της αξίας αυτού του γενετικού πόρου, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης. Με προσωπική του παρέμβαση προς την επιστημονική επιτροπή του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. απέτρεψε τη σφαγή του ποιμνίου που εκτρεφόταν στο Ι.Ε.Ζ.Π. Γιαννιτσών. Ενώ το 2013 στο συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας στη Φλώρινας και με την παρουσίαση ενός σημαντικού αριθμού εργασιών πάνω στο Πρόβατο Φλώρινας δόθηκε το έναυσμα για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος. Το 2014 μετά τον αδόκητο χαμό του Ζ. Άμπα μία ομάδα ανθρώπων που είχαν συνεργασθεί μαζί του, είχαν ανταλλάξει απόψεις μαζί του, ήξεραν τι σημαίνει το πρόβατο Φλώρινας, αποφάσισαν να κάνουν την ιδέα του πράξη τιμώντας την ανιδιοτέλειά του και τη διάθεση του να αναδείξει τον τόπο του. Σήμερα γίνονται επαφές και ερευνάται η περιοχή της Πελαγονίας, στη γείτονα χώρα, για πρόβατα που δεν έχουν διαβρωθεί γενετικά. Μελετώνται προγράμματα γενετικής επαναφοράς. Διερευνώνται χρηματοδοτικά μέσα για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.

Το πρόβατο Φλώρινας, όπως ανέλυσαν οι ομιλητές, έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά κρέατος, αυξημένη γαλακτοπαραγωγή, αυξημένη επιδότηση και η εκτροφή του συμφέρει κυρίως λόγω των μειωμένων εισροών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό την σημερινή περίοδο κρίσης. Εκτός της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης συμφέρει και στην μακροοικονομία της περιοχής, προσδίδει κύρος στη περιοχή, καθώς υπάρχει μια ακόμη ταμπέλα που θα λέει Φλώρινα και θα έχει σήμα ποιότητας.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν πρωτοτύπησαν, αλλά δεν βαδίζουν στα τυφλά. Με σύμμαχο τη γνώση και τις καλές πρακτικές, προσπάθησαν να πείσουν για την αειφορική αξιοποίηση του πρόβατου φυλής Φλώρινας.

Από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.

Διαβάστε περισσότερα...

Προσκυνηματική εκδρομή στον τάφο του Αγίου Παϊσίου

Ο Σύλλογος Φίλων και Προσκυνητών Αγίου Όρους και Ιερών Μονών Μητρόπολης Φλώρινας «Ο Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης», διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σουρωτής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, στις 9 Απριλίου 2016 ημέρα Σάββατο.

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 6 Απριλίου στα τηλέφωνα:
6974475727: Δημήτρης Σέρβος
6944318563: Βαγγέλης Χατζάρας

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο (ιστορικό φωτορεπορτάζ)

Ήταν μια ζεστή μέρα του Ιουνίου του 2005, μέρα Κυριακή, όταν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων ΦΑΓΕ Α.Ε., Γιάννης και Κυριάκος Φιλίππου, επισκέφτηκαν το Αμύνταιο και σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίασαν το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας.

Ήταν τότε, που οι ελπίδες πολλών κατοίκων της περιοχής για την μείωση της ανεργίας, επαληθεύτηκαν. Γιατί στην πορεία του χρόνου, το εργοστάσιο αυτό, έθρεψε (οικονομικά) πολλές οικογένειες της ευρύτερης περιοχής του Αμυνταίου…



Το αρχειακό ρεπορτάζ του τότε «στα σκαριά» ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ, κατέγραφε…



Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρότυπης μονάδας παραγωγής γάλακτος της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο
«Ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Ν. Τσιαρτσώνης, εγκαινίασε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο την Κυριακή 26 Ιουνίου.
Στην τελετή, προσκεκλημένοι των αδελφών Φιλίππου, ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ν. Κορτσάρης, ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Γιάννης Στρατάκης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Γιάννης Λιάσης, Δήμαρχοι των γειτονικών Δήμων, στελέχη και συνεργάτες της εταιρίας και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.
Το εργοστάσιο που λειτουργεί εδώ και επτά περίπου χρόνια στην βιομηχανική περιοχή του Αμυνταίου, απασχολεί περίπου εκατόν σαράντα εργαζόμενους και αποτελεί αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στο χώρο της Δυτικής Μακεδονίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην μείωση της ανεργίας της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της Εταιρίας ΦΑΓΕ κ. Ιωάννης Φιλίππου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δήλωσε: «Κατασκευάσαμε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος, με καθαρά Εθνικό χαρακτήρα στην παραμεθόριο περιοχή σας. Στόχος μας είναι να έχουμε Ελληνικά προϊόντα παραγόμενα από τους Έλληνες παραγωγούς, γι αυτό και ήρθαμε στο Αμύνταιο, για να παράγουμε γάλα φρέσκο».
Ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. Σπύρος Σιδέρης, δήλωσε: «Η συνολική δυναμικότητα του εργοστασίου ανέρχεται στους 500 τόνους την ημέρα. Παράγονται 23 προϊόντα. Η ανάπτυξη της περιοχής είναι ο στόχος μας και ικανοποιείται στο έπακρον. Η ανάπτυξη αυτή είναι σε τίτλους, δημιουργία θέσεων εργασίας η οποία με την σειρά της οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του εργοστασίου, και η κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της ΦΑΓΕ είναι συνεχής με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της περιοχής».
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Γιάννης Λιάσης, στη προσφώνηση του είπε τα εξής: «Ιδιαίτερη σημασία για μας έχει η νέα μονάδα της ΦΑΓΕ στον τόπο μας. Γιατί συμβάλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και ζωντανεύει η ύπαιθρος με την διατήρηση του ενεργού πληθυσμού στα χωριά και στηρίζει το κτηνοτροφικό εισόδημα και οι πολίτες απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα.
Ο Δήμος Αμυνταίου θα σταθεί δίπλα σε κάθε τέτοια σημαντική προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής μας, που δίνουν ζωή στον τόπο, σεβόμενοι το περιβάλλον».

Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Μπίρου με τον Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών για τον οδικό άξονα Πτολεμαΐδα – Φλώρινα

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος την Τρίτη 29 Μαρτίου στα γραφεία της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος, ο τεχνικός διευθυντής καθώς και στελέχη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η μελέτη και η χρηματοδότηση για τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Φλώρινας (τμήμα Πτολεμαΐδα – Φλώρινα). Συνολικά το έργο αφορά δύο υποέργα:
1) Μελέτη και κατασκευή νέας χάραξης για την παράκαμψη των ορυχείων της Βεύης
2) Βελτίωση υφιστάμενης Εθνικής Οδού Πτολεμαΐδας – Φλώρινας

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Οι διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης του έργου έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ ο κ. Δέδες μετέφερε τη θετική άποψη του Υπουργού καθώς και τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου από το Υπουργείο.
Διαβάστε περισσότερα...

Τοποθέτηση και προτάσεις για την Εκπαίδευση στην ημερίδα της ΔΟΕ «Το Σχολείο που βιώνουμε, το Σχολείο που οραματιζόμαστε»

Αγαπητοί Συνάδελφοι της ΔΟΕ,
σας απευθύνω συναδερφικό και εγκάρδιο λόγο, προκειμένου να σας κοινοποιήσω μερικές απλές σκέψεις μου, μέσα από την πολυετή εμπειρία μου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που ίσως σας δώσουν έναυσμα για προεκτάσεις και προβληματισμό.

Πολλές παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος εδράζουν στην αφύσικη κατάτμηση της Εκπαίδευσης σε βαθμίδες, στεγανά διαχωρισμένες μεταξύ τους, που έχουν απολέσει την αυτοτέλειά τους εξελισσόμενες ως «γέφυρες» μετάβασης η μια για την άλλη, με αποκορύφωμα το Λύκειο, που αντιμετωπίζεται ως προθάλαμος του Πανεπιστημίου.

Έτσι, διδακτική μεθοδολογία και πρακτικές επικοινωνίας διαφοροποιούνται ριζικά από τη μια βαθμίδα στην άλλη δημιουργώντας τραυματικές εμπειρίες μετάβασης στους μαθητές, που από την αγκαλιά του Νηπιαγωγείου περνούν στο τυπικό πρόγραμμα του Δημοτικού, σε ένα πολύ διαφοροποιημένο περιβάλλον, ενώ το ίδιο δύσκολες εμπειρίες υφίστανται με το πέρασμά τους στο Γυμνάσιο, με την ακόμη πιο απρόσωπη αντιμετώπισή τους και το πιο τυπικό κλίμα. Αποσιωπώ τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις μεταξύ δασκάλων και καθηγητών, που έχουν, επίσης, σημαντικές συνέπειες και ρωγμές στον κοινωνικό ιστό.

Απαιτείται μια «ενιαιοποίηση» όλου του συστήματος, ως προς τις διδακτικές πρακτικές και τη φιλοσοφία, με έναν νέο ΝΟΜΟ – ΠΛΑΙΣΙΟ, μια «ενιαιοποίηση» που μπορεί να περιλαμβάνει και την τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τη συγχώνευση των Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών (που είναι κατά βάση συναφή Τμήματα) και την απαραίτητη σπουδή σε παιδαγωγικά μαθήματα τουλάχιστον ενός έτους όλων των επιστημόνων που ενδιαφέρονται να διδάξουν στην Εκπαίδευση.

Επίσης, οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δεκαετιών στην ελληνική Εκπαίδευση είναι μια μακροσκελής ιστορία διαρκώς προστιθέμενων νέων διδακτικών αντικειμένων και μαθημάτων, ύλης, διδακτικών ωρών, ειδικοτήτων, κλπ., χωρίς να υπάρξει μια αφαίρεση κάποιων μαθημάτων ή και ενοτήτων που δεν αποτελούν χρήσιμη διδακτική ύλη. Το περιεχόμενο των μαθημάτων έχει γίνει ασφυκτικά ογκώδες και κουραστικό (για μαθητές και δασκάλους) και ο αγώνας «διεκπεραίωσης» (ούτε καν διδασκαλίας) της ύλης, η οποία για αρκετά μαθήματα επαναλαμβάνεται πολλές φορές στη διάρκεια της σχολικής φοίτησης, δεν αφήνει περιθώριο για την καλλιέργεια της σκέψης, του στοχασμού και της κριτικής ικανότητας.

Οι πολυδεξιότητες, η αποσπασματικότητα, η υπερπληροφόρηση και το «λίγο από όλα» έχουν καταργήσει την ολιστική θεώρηση της Παιδείας, την έμφαση στα βασικά και την εμβάθυνση σε παραδειγματικές ενότητες. Και κανείς δεν βρίσκει το θάρρος να τολμήσει τις απαραίτητες αφαιρέσεις και τροποποιήσεις περιορίζοντας την ύλη και θέτοντας άλλα πλαίσια εργασίας και κατεύθυνσης, πχ. έμφαση στη γλώσσα και τις ξένες γλώσσες, στις τέχνες, στον πολιτισμό, κύκλους μαθημάτων-ενότητες, αλλά και σε δεξιότητες όπως ο αναστοχασμός, η δημιουργική σκέψη, η κριτική ικανότητα, κλπ. Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται δραστικός περιορισμός της ύλης και αναπροσδιορισμός προτεραιοτήτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Οι μαθητές, αποδέκτες της καθημερινής οικογενειακής αγωνίας για επιβίωση και των εντάσεων των γονέων τους, δεν βρίσκουν καμιά σχεδόν ψυχολογική υποστήριξη στο σχολείο. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι «μια κάποια λύσις», αλλά το ουσιώδες είναι να προβλεφθεί παιδαγωγική κατάρτιση και εκπαίδευση σε διδακτικές και επικοινωνιακές ικανότητες για όλους τους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν όλα τα μαθήματα, ώστε να συλλειτουργούν οι διδακτικές δράσεις με τις υποστηρικτικές παρεμβάσεις και τη διαρκή παιδαγωγική διαχείριση των παιδιών. Και το θέμα αυτό είναι μείζον για την Πρωτοβάθμιας, αλλά και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου οι έφηβοι στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής τους πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται με την δέουσα ευαισθησία και προσοχή.

Προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην επιμόρφωση, που πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις, με περισσότερη ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών, ενώ η επιμόρφωση των καθηγητών θα πρέπει να εστιάζεται στην παιδαγωγική κατάρτιση.

Η απενεργοποίηση των επίσημων-δημόσιων επιμορφωτικών θεσμών, η συνακόλουθη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης (με τα αμειβόμενα μεταπτυχιακά και άλλα προγράμματα δια βίου μάθησης) και η ταυτόχρονη απειλή της αξιολόγησης των τυπικών προσόντων των εκπαιδευτικών, και όχι της διδακτικής ικανότητας, μας οδήγησαν σε μια άκρατη «τιτλοθηρία» που μας αποπροσανατόλισε στην κυριολεξία από τους πραγματικούς στόχους της επιμόρφωσης, και αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Ένα σημαντικό θέμα της καθημερινότητας είναι ότι επί χρόνια σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους τα σχολεία «βομβαρδίζονται» με νέες εγκυκλίους, προτάσεις εφαρμογής νέων σχεδίων δράσης και επετείων, τροποποιήσεις προγραμμάτων και ύλης. Επίσης, με κάθε αλλαγή Υπουργού αλλάζουν στόχοι και προτεραιότητες, στην προσπάθεια του καθενός να δώσει το δικό του όνομα και τη σφραγίδα του σε πρωτοβουλίες και προγράμματα.

Απαιτείται, λοιπόν, σταθερότητα, οργάνωση, προγραμματισμός και ένα σαφές πλαίσιο υποχρεώσεων (Οδηγός σπουδών) για την ετήσια λειτουργία των Σχολείων. Η εισαγωγή καινοτομιών να προγραμματίζεται από τους θερινούς μήνες και με την έναρξη να γνωρίζουν όλοι τις υποχρεώσεις και τις δυνατότητές τους, χωρίς «εκπλήξεις» και διαρκείς ανακατατάξεις στον προγραμματισμό τους. Δεν μπορεί να ζητείται από τους εκπαιδευτικούς να προγραμματίζουν το έργο τους και το ίδιο το Υπουργείο να παρουσιάζεται ανοργάνωτο, με περιστασιακές και απρόβλεπτες επιλογές.

Η αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας (ΑΕΕ), που πρώτος ο αείμνηστος Ιωσήφ Σολομών σχεδίασε και εφάρμοσε πειραματικά με επιτυχία και με τη συναίνεση της όλης εκπαιδευτικής κοινότητας, φαίνεται να είναι ένα πλήρες πλαίσιο σχεδιασμού/προγραμματισμού και αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων.

Και πέρα από τα διαδικαστικά, κυρίως, απαιτείται ένας νέος προσανατολισμός, βαθιά ανθρωπιστικός, και μια νέα, ουσιαστική νοηματοδότηση της Παιδείας μας με κοινωνικό στίγμα, που θα εμπνεύσει και θα εμψυχώσει όλους μας σε νέους οραματικούς κοινωνικούς στόχους και δράσεις, με έμφαση, αλλά και κριτική στάση απέναντι στον Ψηφιακό Γραμματισμό και τις Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, που είναι και το μέγιστο στοίχημα της Εκπαίδευσης του μέλλοντος.

Σας συγχαίρω για τη σημερινή σας ημερίδα και είμαι στη διάθεσή σας, αν μπορώ να σας φανώ χρήσιμη σε εκπαιδευτικά θέματα που μας απασχολούν. Με τις αγωνιώδεις κι αγωνιστικές σας πρωτοβουλίες μας υπενθυμίζετε ότι η συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών ήταν πάντα στην πρωτοπορία των κοινωνικών αναζητήσεων και αγώνων. Εύχομαι να έχουμε μια δημιουργική και φωτεινή άνοιξη και να εκπέμψουμε την άνοιξη αυτή και στην Παιδεία μας! Καλή επιτυχία στο έργο όλων μας!

Με εκτίμηση

Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας για το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στη 12η τακτική Ειδική Συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, με μοναδικό θέμα «Ενημέρωση και προοπτικές για τα δεδομένα και τα προβλήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Δομών Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φλώρινας, καθώς και διαβούλευση – κατάθεση προτάσεων για τον Επανασχεδιασμό του Χάρτη Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητές τον κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας, και τον κ. Σταύρο Γιαννακίδη, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Υπεύθυνου του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών (θυμάτων βίας) Δήμου Φλώρινας

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Με δεδομένο ότι η βία κατά των γυναικών συνιστά την πιο ειδεχθή συστηματική και διαδεδομένη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, η οποία αποτελεί απειλή για τις γυναίκες και εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη, ειρήνη και ισότητα των φύλων σε όλες τις κοινωνίες, ο Δήμος Φλώρινας με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος για την ουσιαστική ισότητα των φύλων 2010-2013» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΤΦ), δημιούργησε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών (θυμάτων βίας) Δήμου Φλώρινας (ΣΚΓ) στις 6 Μαρτίου 2014.

Το ΣΚΓ στελεχώνεται από Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες ψυχικής, κοινωνικής και νομικής συμβουλευτικής, πληροφόρηση για θέματα έμφυλης διάκρισης, συμβουλευτική εργασίας, συνοδείας και παραπομπής σε άλλες υπηρεσίας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης προς όλες τις γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί έμφυλη βία. Επιπλέον, διοργανώνει δράσεις που στόχο έχουν την πρόληψη αλλά και την ευαισθητοποίησης της τοπική και όχι μόνο κοινωνίας στο θέμα της έμφυλης βίας και της ισότητας των φύλων.

Είναι ένα από τα 25 ΣΚΓ ΟΤΑ, τα οποία μαζί με τα 15 ΣΚΓ της ΓΓΙΦ και τους 17 Ξενώνες κακοποιημένων γυναικών καθώς και την τηλεφωνική γραμμή 15900 συνιστούν το Πανελλήνιο Δίκτυο. Η πρόθεση της ΓΓΙΦ για συνέχιση της λειτουργίας των Δομών και στην νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2016-2020, υλοποιείται μέσω της ένταξης των δομών στα ΠΕΠ των Περιφερειών.

Η διαδικασία ένταξης των Δομών έχει προχωρήσει στις 12 από τις 13 Περιφέρειες μέσω της έκδοσης των σχετικών προσκλήσεων προς τους δικαιούχους Δήμους την ίδια ώρα που για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το θέμα βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση με συνέπεια το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών (θυμάτων βίας) του Δήμου Φλώρινας να απειλείται με άμεσο κλείσιμο από την 28η Απριλίου, ημέρα λήξης της παράτασης της λειτουργίας τους.

Αιτούμεθα εμφατικά την άμεση εξεύρεση λύσης στο θέμα της βιωσιμότητας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών (θυμάτων βίας) του Δήμου Φλώρινας με την χρηματοδότηση του από εθνικούς πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών για το χρονικό διάστημα που απαιτείται έως ότου γίνει εφικτό η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να προχωρήσει σε ανακατανομή των χρημάτων των ΠΕΠ και της συνέχισής του ως συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για την υπόλοιπη προγραμματική περίοδο.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.

Αποδέκτες:
Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής
Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Φωτεινή Κούβελα
Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης
Βουλευτής Φλώρινας, κ. Κωνσταντίνο Σέλτσα
Βουλευτής Φλώρινας, κ. Ιωάννης Αντωνιάδης
Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπίρος
Μ.Μ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας
Διαβάστε περισσότερα...

Οι «Σάρισες» ήρθαν για να μείνουν στην Α1 (video)

Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες της Φλώρινας αποτελεί η άνοδος της γυναικείας ομάδας των Σαρισών στην Α1 κατηγορία, στην ελίτ δηλαδή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Οι Σάρισες θα είναι η μοναδική ομάδα από την περιφέρεια στη μεγάλη κατηγορία, μαζί με έξι ομάδες από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την παραμονή και την καταξίωση.

Με αφορμή αυτή την επιτυχία, η διοίκηση του συλλόγου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του επιτεύγματος, αλλά κυρίως στο μέλλον, ζητώντας τη στήριξη των φορέων και του απλού κόσμου της Φλώρινας.

Στο video μιλούν ο πρόεδρος Γιώργος Λυγούρας, ο γενικός γραμματέας Κώστας Φωτιάδης και ο έφορος Γιάσερ Ελσάμι.


Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 30 Μαρτίου 2016, με μοναδικό κατεπείγον θέμα την έκδοση ψηφίσματος λόγω της αδόκητης απώλειας της εκλεκτής Συμπολίτισσάς μας Βικτωρίας Στύλου, μητέρας του πρώην Δημάρχου Φλώρινας, κ. Δημητρίου Στύλου.
Η εκλιπούσα υπήρξε αφοσιωμένη μητέρα και οικογενειάρχης, μια εξαίρετη Φλωρινιώτισσα με εξέχων ήθος, σεμνότητα και ευγένεια, άνθρωπος της προσφοράς και της καλοσύνης, αγαπητή στους συμπατριώτες της και στυλοβάτης της οικογενειακής παράδοσης. Η αδόκητη εκδημία της προκάλεσε συναισθήματα συγκίνησης στην τοπική κοινωνίας της Φλώρινας.
Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Νικόλαος Μουρατίδης, με αισθήματα λύπης

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την αδόκητη εκδημία της αείμνηστης Βικτωρίας Στύλου, δημόσια και στην οικογένειά της, ευχόμενοι η μνήμη της εξαίρετης εκλιπούσης να συντροφεύει τις σκέψεις των οικείων της και να απαλύνει τον πόνο τους για την απώλειά της.

Β. Να κατατεθεί ως ένδειξη τιμής αντί στεφάνου, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, αντίστοιχο χρηματικό ποσό στον «Σύλλογο Μοναστηριωτών και των πέριξ εν Φλωρίνη» στη μνήμη της εκλιπούσης συμπατριώτισσάς μας και να παραστούν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην Εξόδιο Ακολουθία.

Γ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον υιό της εκλιπούσης, κ. Δημήτριο Στύλου, πρώην Δήμαρχο Φλώρινας, και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή! Να μην περάσει!

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δε μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων απέμειναν!
Κανένας δε μπορεί να παραμένει θεατής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκαμάτων και άλλα πολλά!
Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η πείρα μας έχει δείξει ότι τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο!
Η κυβερνητική προπαγάνδα των κόκκινων γραμμών έχει σβήσει προ πολλού! Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων!
Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο.
Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο.
Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους!
Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!

Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!
Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους τακτικισμούς της κυβέρνησης, την βρώμική προπαγάνδα.
Πλέον γνωρίζουμε όλοι καλά τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το αποτέλεσμά της! Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.

Δυναμώνουμε τον αγώνα παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε πόλη και χωριό, στα χωράφια, στις γειτονιές!

Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι με τα ελάχιστα! Δεν παραδινόμαστε. Δεν υποχωρούμε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, πρέπει να είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! Να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του! Να μην τρέμει τη στιγμή που θα αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και στις σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες που μαστίζουν όλο και περισσότερους κλάδους! Να έχει σύνταξη όταν θα φεύγει κατάκοπος από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια! Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Να αποτρέψουμε:
• Τον νόμο - πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
• Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
• Τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
• Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.
Κανένας εργάτης να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα με θράσος χαρακτηρίζουν την επιδρομή στο ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση!
Όλοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 31 Μάρτη στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας στις 7 το απόγευμα!

Διαβάστε περισσότερα...

Η παρουσίαση του βιβλίου «Ούτε η μάνα μου» των Έφης Καγξίδου και Λίνας Σπεντζάρη (video)

Μια αληθινή ιστορία μεγάλης έντασης, γραμμένη με ζωντανές λεπτομέρειες, που κάθε σελίδα σκίζει το μυαλό και την καρδιά. Από τη Χίο στα Βουρλά, από τις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής στα παραπήγματα του Πειραιά και του Βόλου.

Αυτό είναι εν ολίγοις το περιεχόμενο του βιβλίου «Ούτε η μάνα μου» των Έφης Καγξίδου και Λίνας Σπεντζάρη, που παρουσιάστηκε χθες στη Φλώρινα από το Μορφωτικό Τμήμα - Όμιλο Βιβλίου του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά» και τις Εκδόσεις ΕΞΗ.

Δείτε στο video τα όσα είπαν οι δύο συγγραφείς τόσο κατά την παρουσίαση, όσο και απαντώντας σε ερωτήσεις μας.




Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας στον Διεθνή Αγώνα FIS – Κυπέλλου Ελλάδος

Κάτω από άριστες συνθήκες, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή περίπου 70 αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σ.Χ.Ο. Έσπερος Καλαμαράς την Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26 Μαρτίου στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με τους αθλητές Ζηλάκη Βασίλειο και Κωτόπουλο Γεώργιο στην κατηγορία των ανδρών. Την ομάδα συνόδεψε σαν αρχηγός αποστολής ο έφορος καταβάσεων του Συλλόγου Δούμτσης Κυριάκος. Πέρα από το εθνικό πρωτάθλημα, ο αγώνας είχε και διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχές από την Τουρκία και την Κύπρο.

Αθλοθετήθηκαν δύο αγωνίσματα τεχνικής κατάβασης (σλάλομ). Με βάση τα ενοποιημένα αποτελέσματα της διεθνούς διοργάνωσης, έλαβαν τις παρακάτω θέσεις, ο Ζηλάκης Βασίλειος ήταν 12ος και την πρώτη και την δεύτερη μέρα, ενώ ο Κωτόπουλος Γεώργιος τερμάτισε στην 21η και 25η θέση αντίστοιχα.

Οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας και μέλη της Εθνικής Ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας πέτυχαν πολύ καλούς χρόνους και κατάφεραν να βελτιώσουν τους προσωπικούς τους βαθμούς FIS. Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά και με ελάχιστη αγωνιστική προπόνηση λόγο έλλειψης χιονιού, έδειξαν ότι με όπλο την μεγάλη τους εμπειρία πλέον, μπορούν να πετύχουν αξιέπαινα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους αθλητές θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στους Πανελλήνιους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στο ίδιο χιονοδρομικό κέντρο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας : http://www.eox.gr, και http://data.fis-ski.com/alpine-skiing/results.html, (για τα αποτελέσματα της Διεθνούς Διοργάνωσης)

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιαζιτζίδης Σάββας

Διαβάστε περισσότερα...

Στιγμές από την προπόνηση Nordic Walking του ΑΟΦ

Στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα προπονήθηκαν την Τετάρτη 30 Μαρτίου, 18 ενήλικες και παιδιά, στα πλαίσια των προπονήσεων του τμήματος Nordic Walking του συλλόγου.

Μέσα σε ένα ζεστό οικογενειακό κλίμα, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, απόλαυσαν ένα Φλωρινιώτικο ανοιξιάτικο απόγευμα στην φύση, κάτω από τις οδηγίες των προπονητών του ΑΟΦ Λάζαρου Τοσουνίδη και Χρήστου Τίτα. Στόχος του προπονητικού προγράμματος του Nordic Wakling που πραγματοποιεί ο ΑΟΦ, είναι η ευχάριστη εκγύμναση, με ήπιο τρόπο και σε χαμηλούς όσον αφορά την ένταση ρυθμούς. Εφαρμόζεται η χρήση μπατόν με συγκεκριμένη τεχνική, ενώ όλες οι προπονήσεις γίνονται στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της πόλης μας.

Οι προπονήσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και υποστηρίζονται πλήρως προπονητικά από τους εκπαιδευτές του ΑΟΦ, λαμβάνοντας υπ’οψιν ότι πολύς κόσμος θέλει να περπατήσει στο βουνό, αλλά αδυνατεί να το κάνει μόνος του, είτε γιατι δεν γνωρίζει τα μονοπάτια, είτε γιατί φοβάται και επιθυμεί να ενταχθεί για λόγους ασφάλειας σε μια ομάδα.

Οι προπονησεις θα γίνονται 3 φορές την εβδομάδα:Δευτέρα-Τετάρτη -Παρασκευή και ώρα 18:00 προς το παρόν. Το επίσημο πρόγραμμα των προπονήσεων καθώς και ο τόπος συγκέντρωσης θα αναρτάται για κάθε μήνα, στο επίσημο site AOF: www.aoflor.gr. Εντός των ημερών θα αναρτηθεί το πρόγραμμα Απριλίου.

Επόμενη προπόνηση: Παρασκευή 1/4/16 και ώρα 18:00.Τόπος συγκέντωσης:Παρκάκι κάτω από την εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών (100m μετά το 1ο & 2ο Δημοτικό).

Πληροφορίες: Τοσουνίδης Λάζαρος: 6944181399 - Τίτας Χρήστος: 6932919269

More photos:Official site AOF: www.aoflor.gr

ΤΟ ΔΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Στ. Τσώκας: Ταξίδι στο Όνειρο!

Ενόψει της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας ο Πρωταθλητής του ΟΞΙΦ Τσώκας Στέργιος παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη στα ΜΜΕ:

Ερώτηση: Στέργιο λίγο πριν ανέβεις στο αεροπλάνο για την Γαλλία ποιες είναι οι σκέψεις σου;
Στέργιος: Είναι η στιγμή για την οποία πάλεψα έναν ολόκληρο χρόνο. Το 2015 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έγινε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και λόγω εξόδων δεν καταφέραμε να συμμετάσχουμε, οπότε εκτός από μεγάλη τιμή είναι και ο περσινός ανεκπλήρωτος πόθος.

Ερώτηση: Ποιος είναι ο στόχος σου για αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
Στέργιος: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων είναι η κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς και συμμετέχουν στην κατηγορία μου 131 αθλητές από 30 χώρες από ολόκληρο των κόσμο. Ενώ με τους Ευρωπαίους αντιπάλους μου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στις πίστες την χρονιά που έτρεξε, τους περισσότερους ξιφομάχους από τις υπόλοιπες ηπείρους δεν είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω. Σε κάθε περίπτωση θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για μία θέση στην 1η 32άδα.

Ερώτηση: Παρακολουθήσαμε την πραγματικά εντυπωσιακή σου πορεία στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα Εφήβων φέτος. Ποιες είναι οι σημαντικότερες στιγμές από αυτήν την πορεία;
Στέργιος: Σίγουρα το Χάλκινο Μετάλλιο στην Άγκυρα ήταν ξεχωριστή στιγμή. Αλλά μπορώ να πω ότι και η 12η θέση στην Βουδαπέστη όπως και η 32άδα στην Κοπεγχάγη θα μου μείνουν αξέχαστες αφού τα παραπάνω Κύπελλα θεωρούνται από τα δυσκολότερα του Σιρκουί. Δεν μπορώ, επίσης, να λησμονήσω την καταπληκτική πορεία στα ομαδικά μαζί με τον Αλέξανδρο και Φίλιππο Γκώγκο στην Αυστρία (4οι ανάμεσα σε 28 ομάδες) και στην Βόννη (8άδα ανάμεσα σε 24 ομάδες) νικώντας μάλιστα κορυφαίες ομάδες όπως την 1η και 2η ομάδα της Αμερικής, την Ελβετία και άλλους.

Ερώτηση: Ο πρόσφατος τραυματισμός σου σε έχει επηρεάσει καθόλου;
Στέργιος: Πράγματι ήταν πιο δύσκολη στιγμή που βίωσα φέτος καθώς πίστεψα ότι όλα τελείωσαν… Ευτυχώς η ζημιά ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που αρχικά υπέθεσαν οι γιατροί και Δόξα τω Θεώ επέστρεψα γρήγορα σε φουλ ρυθμούς. Δεν σας κρύβω βέβαια ότι ένας επιπόλαιος τραυματισμός εύκολα σε αποσυντονίζει όπως π.χ. στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Νόβισαντ στο οποίο δεν κατάφερα να πλησιάσω τον καλό μου εαυτό.

Ερώτηση: Φέτος, επίσης, κυνήγησες αρκετούς στόχους στην Ελλάδα. Πως τα πήγες;
Στέργιος: Ήθελα να είμαι ψηλά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που αγωνίστηκα (έφηβους, νέους και άνδρες) και μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος: 3ος στους εφήβους, 1ος στους Νέους και 2ος στους Άνδρες και μάλιστα αναπληρωματικός στην Πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ερώτηση: Προέρχεσαι από άκρως αθλητική οικογένεια. Ο αδερφός σου Νικόλας Πρωταθλητής Ελλάδας τόσο στους Εφήβους όσο και στους Νέους και Προπονητής ο Πατέρας σου….
Στέργιος: Ναι είναι πολύ ανταγωνιστικό οικογενειακό περιβάλλον και μπορώ να πω ότι ίσως να είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Σε ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!
Στέργιος: Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για την προβολή της προσπάθειάς μας τώρα και πάντα!

Ζωντανά η προσπάθεια του Στέργιου Τσώκα με Live results και Live Streaming το Σάββατο 2 Απριλίου 9:30 πμ ώρα Ελλάδας στο: http://bourges2016.com/en.

Σ.Σ. Το παραπάνω είναι δελτίο τύπου του Ο.ΞΙ.Φ. Εμείς, ως Νέα Φλώρινα, ουδέποτε προσκληθήκαμε σε αυτήν τη "συνέντευξη".

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Ιορδάνη Μπάντη

Φίλες και Φίλοι,
Ασπαζόμενος τις διακηρύξεις του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση των προσώπων, καθώς και για διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις απέναντι στα κοινωνικά και οικονομικά θέματα που μαστίζουν την πατρίδα μας, θέτω τον εαυτό μου υποψήφιο στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. για σύνεδρος της Π.Ε. Φλώρινας.

Είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται άνοιγμα στην κοινωνία πάνω σε νέες βάσεις που θα μπορέσουν άμεσα να καταστήσουν την παράταξή μας, παράταξη ελπίδας και ευθύνης, παράταξη διακυβέρνησης της χώρας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το Νομό Φλωρίνης και γενικότερα για την Ελλάδα. Πιστεύω βαθιά μέσα μου, όπως κάθε Νεοδημοκράτης, ότι η χώρα μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο της, στηριζόμενη στις αξίες , τα ιδανικά αλλά κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό της παράταξής μας.

Την Κυριακή 3 Απριλίου μπορούμε όλοι μαζί να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα.

Ιορδάνης Ζ. Μπάντης
Οικονομολόγος Α.Π.Θ.
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου

Διαβάστε περισσότερα...

Στη Φλώρινα οι περιφερειακές εκδηλώσεις του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Σας προσκαλούμε στις περιφερειακές εκδηλώσεις του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος), την Τετάρτη 6, Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Απριλίου 2015, στις 8:30 μμ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το Δ.Σ. της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήρια επιστολή του δήμου Φλώρινας προς τις «Σάρισες»

Ο Δήμος Φλώρινας συγχαίρει τη γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ για τη μεγάλη επιτυχία της να ανέβει στην υψηλότερη κατηγορία της χώρας Α1.

Με τη συμμετοχή της στους τρεις τελευταίους αγώνες στο ΣΕΦ τερμάτισε πρώτη και αήττητη με τις πρωταθλήτριες Χριστίνα Φίλη, Φιλαρέτη Εξάρχου και τη νεάνιδα Οικονόμου Ευαγγελία σημειώνοντας μόνο νίκες και χωρίς αντίπαλο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στην κάθε αθλήτρια χωριστά όσο και στους προπονητές και στη διοίκηση του συλλόγου, που από αυτό το γεγονός αποδεικνύεται η σκληρή δουλειά και προσπάθεια που γίνεται από όλες τις πλευρές, η επιμονή και η υπομονή για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλή επιτυχία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο πάντα με γνώμονα το «ευ αγωνίζεσθαι» και πάντα να κατακτώνται οι υψηλοί στόχοι που θέτουν προπονητές και αθλητές.

Ο Δήμος Φλώρινας θα συνεχίσει να είναι θερμός συμπαραστάτης του συλλόγου ΣΑΡΙΣΕΣ, καθώς και σε κάθε αγώνισμα που προάγει τον αθλητισμό.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα υπηρεσία του ΤΕΕ: Γραφείο Ενημέρωσης Μηχανικών για το ΕΣΠΑ 2014-2020

H δημιουργία ενός help-desk, δηλαδή ενός Γραφείο Ενημέρωσης Μηχανικών για το ΕΣΠΑ 2014-2020, με τίτλο «Info-thec, by TEE» που προσφέρουν από σήμερα το ΤΕΕ και η Attica Bank, ανακοινώθηκε από το Επιμελητήριο.

Το ΤΕΕ αναλαμβάνει μια νέα, σημαντική και επίκαιρη πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της συνεχούς και άμεσης υποστήριξης των μελών του, ώστε το Επιμελητήριο να παράσχει καθοδήγηση στα μέλη του που επιθυμούν να υποβάλλουν προτάσεις για λήψη χρηματοδότησης μέσω των δημοσιευμένων προσκλήσεων των δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020:
• Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
• Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

Για το σκοπό αυτό το ΤΕΕ θα λειτουργήσει καθόλη τη περίοδο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, Γραφείο Εξυπηρέτησης Μηχανικών, το οποίο θα παρέχει στα ενδιαφερόμενα μέλη του ΤΕΕ, υπηρεσίες πληροφόρησης αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις δράσεις και καθοδήγησης για την σύνταξη και υποβολή των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Η υποστήριξη θα παρέχεται μέσω ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας. Αναλυτικότερα, οι υπηρεσίες προς τα ενδιαφερόμενα μέλη θα περιλαμβάνουν:
• Ενημέρωση σχετικά με την επιλεξιμότητα για συμμετοχή στις δράσεις
• Παροχή διευκρινήσεων επί των όρων των προσκλήσεων (επιλεξιμότητα δαπανών, κριτήρια αξιολόγησης, κλπ)
• Καθοδήγηση των μελών προκειμένου να συντάξουν με ακρίβεια, πληρότητα και σε συμφωνία με τα προβλεπόμενα από τις προσκλήσεις των δράσεων, την αίτηση χρηματοδότησης

Με το νέο αυτό Help Desk που υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με τη χορηγία και την υποστήριξη της Attica Bank, οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ μπορούν να επικοινωνούν:
• Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: infothec@central.tee.gr
• Τηλεφωνικά: 2103315861 – 2
(καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες, από 10:00 ως 17:00)

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, το Επιμελητήριο θέλει να συνεχίσει να προσφέρει νέες υπηρεσίες στα μέλη του. Μέσω του help desk θα παρέχει στους Μηχανικούς όλη την απαραίτητη πληροφόρηση αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις δράσεις, καθώς και καθοδήγηση για τη σύνταξη και υποβολή των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Σκοπεύει επίσης να επεκτείνει αυτή τη δράση και σε μελλοντικά προγράμματα του ΕΣΠΑ που θα αφορούν στους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ»

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκίνησε από την Τρίτη 29.03.2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

• Μπορούν να συμμετέχουν
Υφιστάμενες και νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίεςεπιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.
Υφιστάμενες επιχειρήσεις και τηρούν βιβλία Β΄ και Γ' κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31.12.2015 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις
II. Νέες επιχειρήσεις και δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων και έχουν συσταθεί μέχρι 31.12.2015.
• Επιδοτούνται επενδυτικά σχέδια
Συνολικού π/υ από15.000€ έως 150.000€

Η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.
• Επιδοτούνται για
- Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος, Μηχανήματα – Εξοπλισμός
- Εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος & εξοικονόμησης ενέργειας & ύδατος
- Ανάπτυξη & Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας & περιβαλλοντικής διαχείρισης
- Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (υφιστάμενου ή/και νέου προσωπικού)
- Αυτοκινούμενα μεταφορικά μέσα, σκάφη θαλάσσης χωρίς πλήρωμα και ποδηλάτων κάθε μορφής που προορίζονται προς εκμίσθωση ως εξοπλισμός επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις σχετικές δραστηριότητες.
- Μεταφορικά Μέσα επαγγελματικής χρήσης, είτε μικτής/πολλαπλής χρήσης, τουλάχιστον εννέα (9) θέσεων
- Δαπάνες προβολής – προώθησης
Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες ΜΟΝΟ εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 11.02.2016 ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης.

• Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής
II. Σε επιχειρήσεις με τρείς ή περισσότερες χρήσεις, απαιτείται η επιχείρηση να απασχολεί κατά μ.ο. την τριετία 2013-2015 τουλάχιστον μισή (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.
III. Σε επιχειρήσεις με δύο χρήσεις απαιτείται, κατά μ.ο. την διετία 2014-2015 τουλάχιστον μισή (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.
IIII. Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει λάβει ενίσχυση από προηγούμενο πρόγραμμα θα πρέπει, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή την δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000€ μέσα στην τριετία (τρέχον ημερολογιακό έτος και τα δύο προηγούμενα έτη).

• Πότε και που υποβάλλω αίτηση χρηματοδότησης
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα),www.ependyseis.gr.
Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής θα είναι στις 29.03.2016 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 17.05.2016.
Δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας κατάθεσης των φακέλων καθώς η αξιολόγηση θα ξεκινήσει μετά τις 17.05.2016.
Οι επιχειρήσεις που θα αξιολογηθούν θετικά στη δράση θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής/παραλαβής του φυσικού φακέλου που θα περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά.
Ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών.
Ο προϋπολογισμός της εν λόγω δράσης, η οποία υλοποιείται σε έναν κύκλο, είναι αυξημένος κατά 20 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, φτάνοντας συνολικά στα 70 εκατ. ευρώ, με σκοπό την άμεση στήριξη της νέας τουριστικής περιόδου.

• Επικοινωνία – Πληροφορίες- Ερωτήσεις
Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Μεσογείων 56, Αθήνα με ωράριο λειτουργίας 8:30 έως 19:00
Τηλεφωνική ενημέρωση στο 801 11 36 300από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση.
Ιστοσελίδα: www.antagonistikotita.grwww.espa.gr
email:infoepan@mou.gr

Κοινωνικά Δίκτυα
* Facebook: www.facebook.com/antagonistikotita
* Twitter: http://twitter.com/epan_ii
* Linkedin: http://www.linkedin.com/groups?gid=5063337

Από το Γραφείο Τύπου Ν.Ε Σύριζα Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση των αγροτών του μπλόκου Αμυνταίου - Πύργων

H συντονιστική επιτροπή αγροτών και κτηνοτρόφων του μπλόκου Αμυνταίου – Πύργων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Περιοχής σε συνάντηση στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, την Κυριακή 03 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00, με σκοπό τον απολογισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, την αλλαγή μορφής αυτών και τη συνέχιση τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητικός και φοιτητικός διαγωνισμός καλλιτεχνικής έκφρασης από το Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης»

Ο Απρίλιος είναι ο κατεξοχήν μήνας του βιβλίου. Δυο Παγκόσμιες Ημέρες έχουν οριστεί για να τιμηθεί το ύψιστο αυτό προϊόν του ανθρώπινου πολιτισμού: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου (23 Απριλίου).

Το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στη μεγάλη βιβλιογιορτή προκηρύσσοντας μαθητικό και φοιτητικό διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης (ζωγραφική) με θέμα «Το βιβλίο, αυτός ο φίλος μου!».

Ας κοιτάξουμε με τα μάτια της ψυχής τον αξιόπιστο και ιδιαίτερο αυτό σύντροφό μας στη γνώση και την ψυχαγωγία και ας αφήσουμε να αποτυπωθεί η εικόνα που «βλέπουμε».

Στον μαθητικό διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου. Τα έργα θα έχουν διαστάσεις μπλοκ ακουαρέλας Νο3 (25χ35). Στο πίσω μέρος θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του μαθητή, η ηλικία, η τάξη και το Σχολείο του.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει με συγκεντρωτική κατάθεση των συμμετοχών από εκπρόσωπο εκπαιδευτικό του κάθε Σχολείου, στο Βιβλιολογείον της Παιδαγωγικής Σχολής ΠΔΜ, κάθε Δευτέρα -Τρίτη - Πέμπτη 12.30-16.00 (κα Παπαγεωργίου) ή κατάθεση από το γονέα ή ταχυδρομική αποστολή στη διεύθυνση: Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή, Βιβλιολογείον (υπόψη κας Ε. Παπαγεωργίου) 53 100 Φλώρινα.

Στο φοιτητικό διαγωνισμό με θέμα «Τα βιβλία, οι σύντροφοί μου, οι ξένοι μου, οι φίλοι μου…», η καλλιτεχνική έκφραση δεν περιορίζεται μόνο στη ζωγραφική αλλά μπορεί να πάρει όποια μορφή θέλει ο φοιτητής.



Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχής είναι η 14η Απριλίου 2016.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο Φουαγέ της Παιδαγωγικής Σχολής από 18-22 Απριλίου 2016 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ως αντίδωρο της συμμετοχής τους λογοτεχνικά βιβλία, ενώ θα υπάρξουν ειδικές βραβεύσεις για τους 3 πρωτεύσαντες.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Τ. Χατζηχρήστος και Β. Νίκου δίνουν απαντήσεις

Σχετικά με το δημοσίευμα τις 15-03-2016 στην ιστοσελίδα του Ράδιο Φλώρινα με τίτλο «Συνάντηση για το Rally Greece Off Road 2016» σας παραθέτω τα εξής:

Την 29-05-2015, πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα, για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2ο RALLY GREECE OFF ROAD 2015.
Από την πλευρά μας, τόσο ως δημότης της πόλης του Δήμου Φλώρινας, όσο και ως αγωνιζόμενοι για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θεσμό αυτό, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, τόσο τους διοργανωτές του αγώνα, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την Ραδιολέσχη Φλώρινας, τον Δήμο Φλώρινας, την Π.Ε. Φλώρινας, το Ράδιο Φλώρινα, τους εθελοντές πολίτες, τους πολύ προσωπικούς μας φίλους, όπως και τους χορηγούς μας, καθώς και όλους όσους συνέλαβαν με την παρουσία τους στην διοργάνωση του Rally.
Μας δόθηκε σε όλους η ευκαιρία, να γνωρίσουμε από κοντά οδηγούς αγώνων- πληρώματα, καθώς και πανίσχυρες ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς και ομάδες από το Ισραήλ με αξιοθαύμαστα αυτοκίνητα, αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, οι δε οδηγοί και οι συνοδηγοί που τα συνόδευαν, ήταν αναγνωρισμένοι, με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις, άριστα προετοιμασμένοι και φυσικά, με ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
Από την πλευρά μας, (εμείς), συμμετείχαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή μας παρουσία όπου καταφέραμε και τερματίσαμε, στην τρίτη θέση της κατηγορίας μας, με ένα εντελώς normal LADA NIVA 4Χ4.
Στον περσινό αγώνα του 2015, επαναλάβαμε την επιτυχία μας και πάλι αυτή τη φορά με πολύ μεγαλύτερο συναγωνισμό, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα με ένα αγωνιστικό (μετασκευασμένο) LADA NIVA 4Χ4 έτους κατασκευής 1990.
Ο αγώνας του 2014, ήταν αρκετά επιτυχημένος αν και για πρώτη φορά στην περιοχή μας, είχε είκοσι πέντε (25) συμμετοχές, από Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία κ.λ.π.
Αν και δεν γνωρίζω το βαθμό επιτυχίας που είχε τόσο ο προπέρσινος όσο και ο περσινός του 2015 από την ΟΜΑΕ, αν φυσικά υφίσταται ΟΜΑΕ σ’ αυτού του είδους τους αγώνες 4Χ4 και αν υφίσταται από ποιούς εκπροσωπείται.
Στις 29-05-2015 λοιπόν ξεκίνησε το 2ο RALLY GREECE OFF ROAD 2015 με (32) συμμετοχές συμπεριλαμβανομένης και της (δικής) μας συμμετοχής, με μεγαλύτερες ειδικές διαδρομές οι οποίες είχαν πολλαπλάσιο βαθμό δυσκολίας, εξαιτίας κυρίως των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ ορισμένες ήταν και επικίνδυνες, ιδιαίτερα στην περιοχή των Γρεβενών και συγκεκριμένα χωρίς καν να υπάρχουν οι στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας (απουσία κριτών, κορδέλες πεσμένες και σκισμένες, έλλειψη παντελούς επικοινωνίας, μιας και δεν υπήρχε ούτε καν σήμα στα κινητά μας τηλέφωνα). Για τα ανωτέρω καθώς και για τα υπόλοιπα υπάρχει σχετική καταγγελία στην ΟΜΑΕ και προσωπικά στον πρόεδρο αυτής, και όχι μόνο από εμάς. Βέβαια από την ΟΜΑΕ και ειδικότερα από τον πρόεδρο της, δεν λάβαμε μέχρι σήμερα ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Άραγε, ποιος μας υπολογίζει εμάς εδώ! Φυσικά για τα ανωτέρω μας διαβεβαίωσε ο αλυτάρχης του αγώνα και μέγας γνώστης των… πάντων, ο κύριος Αλέξανδρος Αποστολίδης, ο οποίος και προσωπικά μας διαβεβαίωσε κατά λέξη: ΤΑΣΟ ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, παράλληλα δε, μας συνέστησε σε μία φιλική συνάντηση που είχαμε τον περασμένο Νοέμβριο του 2015, να μην κάνουμε τέτοιες «ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ», εάν θέλουμε όλοι μας εδώ στην περιοχή να ξαναγίνει αγώνας. Το ίδιο μας συνέστησαν και οι άλλοι δύο ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ της οργάνωσης ο κύριος Αλέξανδρος Παπαθάνου και ο γνωστός σε όλους, πάντα χαμογελαστός, υπεύθυνος για τις σχέσεις με τους αγωνιζόμενους Κώστας Θεολόγης, όπου ο τελευταίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μετά το τέλος του αγώνα του 2015 με τον συνοδηγό μου ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, (Ο ΣΥΝΟΔΗΓΌΣ ΜΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ RALLY ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ), μας «απαγόρευσε» να βγαίνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνουμε δηλώσεις σχετικά με τον αγώνα.
Βέβαια, οφείλω να επισημάνω ότι στις τελευταίες μας δύο συναντήσεις που είχα και εγώ προσωπικά με τους τρείς αξιότιμους κυρίους της οργάνωσης του αγώνα και με δική τους πρωτοβουλία σε πολύ καλό κλίμα, δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις και αρκετές συγνώμες εκ μέρους τους, χωρίς όμως επιχειρήματα, μάλλον για να «παγώσει προσωρινά το όλο θέμα».
Ακολούθησε στις 10-03-2016 η συνάντηση για το 3ο RALLY GREECE OFF ROAD στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας παρουσία όλων των εμπλεκομένων για το rally και εμού προσωπικά, όπου τέθηκαν κάποια από τα ανωτέρω ζητήματα όπως και πολύ σοβαρότερα και συγκεκριμένα:
ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΛΛΕΙ ΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Δόθηκαν βέβαια οι απαραίτητες εξηγήσεις από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα πλην όμως μείναμε μόνο σε ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΝΑΙ, κύριοι, είναι γεγονός ότι τα αυτοκίνητα με τους αριθμούς συμμετοχής 3, 7, 19, όπως και άλλα αυτοκίνητα του αγώνα, κυρίως όμως το υπ’ αριθμόν 24 (το γνωστό πλήρωμα από την Ιταλία), όχι μόνο τρέχανε όλα τους με υπερβολική ταχύτητα, υπερδιπλάσια για κατοικημένη περιοχή, άλλα και είχαν το θράσος, σε όποιον βρίσκονταν μπροστά τους να τους βρίζουν στη γλώσσα τους χειρονομώντας!

Για τα ανωτέρω υπάρχουν εκτός (από τις δικές μας μαρτυρίες ως πλήρωμα) υπάρχουν και καταγγελίες και κατοίκων της περιοχής, για τις οποίες έχω γίνει αποδέκτης εγώ προσωπικά, όπου αν χρειαστεί να κληθούν από τις αρχές θα καταθέσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ. Εμείς, όπως και κάθε λογικός άνθρωπος επιβάλλεται να αναρωτηθεί ότι σε περίπτωση (που ευχόμαστε να μη γίνει ποτέ) αν γίνει κάποιο ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ και αναφέρομαι κυρίως για τις απλές διαδρομές, ποιός θα αναλάβει κύριοι την ευθύνη?
Τι νομίζουν άραγε αυτοί οι κύριοι που συμμετέχουν σ’ αυτού του είδους τους αγώνες ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν? Μήπως αρκετοί από αυτούς επειδή έχουν πολλά χρήματα?
Σίγουρα δεν τους καίγεται καρφί εάν η Τροχαία τους κόψει … Όσες κλήσεις θέλει!
Ο κύριος ΠΑΠΑΘΑΝΟΥ στην συνέντευξη δήλωσε ότι αυτοί οι αγωνιζόμενοι και κυρίως αυτοί που έρχονται από το ΙΣΡΑΗΛ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!
Και λοιπόν, τι σημαίνει αυτό κύριε ΠΑΠΑΘΑΝΟΥ ότι μπορούν να μας βρίζουν, να μας εξευτελίζουν και να μας εκθέτουν σε κίνδυνο?
Ποια είναι η θέση της Τροχαίας επ’ αυτού? Και ποια της ΟΜΑΕ? Ποιος άραγε ο ρόλος της οργανωτικής επιτροπής και φυσικά ποιος ο ρόλος του τεχνικού ασφαλείας? Γιατί κύριοι βάζετε τόσες πολλές ειδικές διαδρομές επαναλαμβανόμενες αφού δεν σας βγαίνει ο χρόνος?
Υπήρχε άραγε παρατηρητής του αγώνα?, Και αν υπήρχε γιατί ανέχτηκε αυτή την κατάσταση?
Δεν ξοδεύουνε χρήματα μόνο αυτοί οι κύριοι κύριε ΠΑΠΑΘΑΝΟΥ. Ξοδέψαμε και ξοδεύουμε και εμείς και μάλιστα περισσότερα σε σχέση με το δυναμικό μας και τους χορηγούς μας και φυσικά μας αντιμετωπίστε όλοι σας με το χειρότερο τρόπο και το ξέρετε αυτό πολύ καλά.
ΩΣ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ!
Κύριοι σας πληροφορούμε ότι εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες οδηγοί αγώνων, αν και καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσα σχεδόν όλους αυτούς που θέλουν να λέγονται επαγγελματίες οδηγοί αγώνων.
Εξάλλου, αποσπάσαμε τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό πολλών εξ ‘ αυτών στον τερματισμό του αγώνα!
Πρώτα, πρώτα όμως όλοι μας θα πρέπει να είμαστε
ΑΝΘΡΩΠΟΙ
και ύστερα όλα τα άλλα.
Εμείς αυτό το αποδείξαμε και στους δύο αγώνες που έγιναν στην περιοχή μας, συνολικά και συλλογικά τόσο ως Δήμος όσο και ως Περιφέρεια, παρά την προκλητικά άνιση μεταχείριση που είχαμε εκ μέρους της οργάνωσης ιδιαίτερα στον περσινό αγώνα, όπου εκτός του ότι παραβιάστηκαν κατάφορα οι κανονισμοί του ΕΑΚ, παραβιάστηκαν και οι διεθνείς κανονισμοί ασφαλείας μιας και λέτε ότι ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ!
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ευνοηθούν όπως πάντα οι πανίσχυρες ομάδες που … ξοδεύουν ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΔΕΙΞΙΕΣ!
Ίσως για εσάς και για ορισμένους άλλους κυρίους, όσο ποιο πολλά ξοδεύει κανείς τόσο ποιο καλά πηγαίνει σ’ αυτού του είδους τις… δεξιώσεις, πλην όμως τα μισά σχεδόν πληρώματα, δεν… ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ!
Να είστε σίγουροι κύριοι όλοι σας και μάλιστα αυτό σας το επισημαίνω σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ότι δεν είστε εσείς σε θέση ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ και ΝΑ ΜΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ.
Σας τα είπα και κατ’ ιδίαν, όμως μάλλον δεν καταλαβαίνεται από λόγια, ότι σε μικρές κοινωνίες όπως εδώ στην Φλώρινα, στα Γρεβενά κ.λ.π. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΠ’ ΕΝΑΝΤΙΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, μιας και ότι όχι μόνο ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΞΙΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ, ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 12, ΑΔΡΕΑΣ ΤΖΙΑΛΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ!
Εξάλλου, μέχρι και σήμερα ποτέ και πουθενά! στο site σας rally of road 4Χ4 δεν έχετε αναρτήσει ούτε μια φωτογραφία μας! Κ Ρ Ι Μ Α!

Δεν ξέρω αν σας διέφυγε από αμέλεια όπως λέτε, όμως σας υπενθυμίζω κύριοι ότι το δικό μας νούμερο 28 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ LADA NIVA ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΣ!
…Και κυρίως στα χωριά, όπου αυτοί οι λιγοστοί άνθρωποι που έχουν μείνει εδώ κάτω από αντίξοες συνθήκες, ΠΑΡΑΓΟΥΝ, ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΥΠΕΡΦΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΦΥΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Λ.Π. Για ποια οργάνωση μιλάτε όλοι σας άραγε?
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ… ΩΣ ΕΓΓΥΣΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ GPS.
ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ GPS ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ π.χ. ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ….. GPS ΣΥΣΤΗΜΑ?
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟΣΟ ΤΩΝ Ε.Δ. ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΩΝ –ΑΚΟΥΣΩΝ (το αγωνιστικό μας αυτοκίνητο στο PARK FERME στο ΔΑΚ, υπάρχει σχετικό βίντεο) μιας και από την προηγούμενη μέρα είχε καταληφθεί όλος ο χώρος όχι μόνο από τις πανίσχυρες ομάδες με τα πολλά χρήματα, αλλά και από αυτοκίνητα ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!! (Πάντα με τις ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ του κυρίου ΘΕΟΛΟΓΗ).
Παράλληλα δεχτήκαμε διάφορες ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ από κάποιους κυρίους και παράγοντες του αγώνα, χωρίς να γνωρίζουμε καν τον λόγο μέχρι σήμερα!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΟΙ να μην μας έχει διανεμηθεί Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, και να τρέχουμε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να τον εκτυπώσουμε μέσω Internet, έναν ημιτελή κανονισμό συντεταγμένο όπως -όπως με ανακρίβειες, κενά στα ονόματα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα κάποιων…
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΤΙΜΑΤΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 24, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ, ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΗΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΙ… ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ!
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε… όσες θέσεις χάσαμε στην γενική κατάταξη. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ να δέχεστε αυτοκίνητα στον τερματισμό, τα οποία, όχι μόνο εγκατέλειψαν τον αγώνα αλλά προσήλθαν υποβοηθούμενα από γερανούς και παρόλα αυτά να τους δίνεται ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΤΕΣ!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΛΟΓΗ, ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΕ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΥΘΗΝΤΙΚΟ, ΘΕΣΜΙΚΑ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΗΣΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ (ΑΛΠ) ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟ?
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ ΤΟ PRIVE ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΙΟΙ? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ!, ΕΝΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΟΥΤΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΩ, ΠΑΡΑ ΤΑ 750,00 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ 300,00 ΕΥΡΩ ΩΣ ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΣ!!!
Εδώ άραγε τι ορίζουν οι κανονισμοί κύριε ΘΕΟΛΟΓΗ και κύριε ΠΑΠΑΘΑΝΟΥ, μιας και τα γνωρίζεται εσείς τόσο καλά, σχετικά με τα έξοδα συμμετοχής?
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΟΙ να μην καλείται ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ έστω και τοπικό, έτσι για τα μάτια του κόσμου, σας πληροφορώ ότι υπάρχουν αρκετοί στη διάθεση σας έντιμοι, έγκυροι και υπεύθυνοι δημοσιογράφοι στην περιοχή μας.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΟΙ, ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 24, ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΑΝΚ! ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΞΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΟΥ!

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ, ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΕΙΤΕ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΕΙΤΕ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΘΑΝΟΥ… ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΑΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!!, (ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ).
Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, να εξακολουθείτε να μας προσβάλλεται και να μας ειρωνεύεστε ακόμα και σήμερα και αναφέρομαι στην από εσάς πρόσφατη ανακοίνωση σας ως προς το ΜΗ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ. Φροντίστε λοιπόν, εάν γίνει φέτος ο αγώνας ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Πράγματι, κύριε Θεολόγη, ΤΙΜΗΘΗΚΑΜΕ!!!
ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ?
ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΓΙΑΤΙ?
ΤΟ ΟΤΙ ΤΙΜΗΘΗΚΑ ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΜΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΗΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ (ΑΛΠ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΛΗΜΕΝΑ ΤΙΜΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!.
ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΨΕΥΔΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣΗ ΣΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 24 ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ………. ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ .
Ν Τ Ρ Ο Π Η Σ Α Σ !
ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΕΝΣΤΑΣΗ, ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ PARK FERME, ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΑΜΕ, ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΗ???
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
Μετά από όλα αυτά τα ολίγα που συνέβησαν σας πληροφορούμε, σας διαβεβαιώνουμε και σας ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε από κανέναν σας και από κανέναν άλλον κύριο από όπου και αν προέρχεται ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ- ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΑ!
ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΟΜΟ, ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ, ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΑΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ 4Χ4.
ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟΣ ΟΡΘΑ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΕ.
ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΚΥΡΙΟΙ, όλοι μας πλέον όπως αντιλαμβάνεστε απαιτούμε
ΣΕΒΑΣΜΟ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,
Σας παρέχουμε δε την πληροφορία ότι για τα ανωτέρω γεγονότα πέραν του ότι έχουν ενημερωθεί έγκαιρα οι αστυνομικές αρχές αμέσως μετά τη λήξη του περσινού αγώνα,
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
Όσο για την ΟΜΑΕ … ακόμη περιμένουμε έστω και ένα τηλέφωνο.
Ίσως και η ίδια η ομοσπονδία να μην γνωρίζει την πραγματικότητα, ή να έχει εσφαλμένη εικόνα για όλα όσα συνέβησαν.
ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.
ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ «ΧΑΜΗΛΑ» ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ (ΞΑΝΑ) ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ … ΜΕ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Υ.Σ.: σας υπενθυμίζω ότι στον περσινό αγώνα, έγινε ατύχημα με το νούμερο 26, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ …
ΕΥΤΥΧΩΣ … ΜΕ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ!

Παρακαλούμε όπως δημοσιευθεί αυτούσια στην ιστοσελίδα του ράδιο Φλώρινα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ - ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΥ - ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» στη Φλώρινα

Μετά τις sold out παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη η Φαλακρή Τραγουδίστρια λύνει τις πλεξούδες της και έρχεται στη Φλώρινα το Σάββατο, 2 Απριλίου, στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας – Αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
Η ουσία του θεάτρου, λέει ο Ε. Ιονέσκο, είναι η διόγκωση. Για να ξεπεράσουμε την άχρωμη εκείνη περιοχή που δεν είναι ούτε ζωή ούτε θέατρο, πρέπει να υπερβάλλουμε. Να σπρώχνουμε τα πρόσωπα, τις ιστορίες, ακόμα και τα ντεκόρ, πέρα από τα όρια του αληθινού ή του αληθοφανούς, για να φτάσουμε σε κάτι που είναι πιο αληθινό απ´ την ίδια τη ζωή: στη μεγεθυμένη και θεατρική εικόνα της ζωής, που εισχωρεί βαθιά κάτω από την επιφάνεια της πραγματικότητας.
Η "Φαλακρή Τραγουδίστρια" ανέβηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1950 και από τότε παίζεται κάθε χρόνο χωρίς διακοπή. Θεωρείται ένα έργο σταθμός στο ευρωπαϊκό θέατρο, το οποίο καθιέρωσε το "θέατρο του παραλόγου".
Ο Ε. Ionesco συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μορφές του σύγχρονου θεάτρου μαζί με τον S. Beckett και τον H. Pinter.
Η "Φαλακρή Τραγουδίστρια" αποτελεί μια πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία, μια περιγραφή της καθημερινότητας της μικροαστικής κοινωνίας μας, όπου οι πληροφορίες και η ακατάσχετη φλυαρία έχουν καταβάλει τη σκέψη.
Όλα μοιάζουν κανονικά, αλλά δεν είναι... Γι' αυτόν τον λόγο "η φαλακρή τραγουδίστρια" χτενίζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο...



Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλάκης
Μουσική παράστασης: Δήμος Βρύζας
Σκηνικά: Γιώργος Μπάμπος Λαμπρόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης
Κοστούμια
: Στέλλα Γκρεκιώτη
Φωτισμοί: Βασίλης Βασιλάκης

Παίζουν (αλφ.):
Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης, Κλέα Σαμαντά, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου

Graphic Design: Ines Ballesteros
Φωτογραφίες: Βαρβάρα Γεωργιάδου



Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων)
Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο «H Γωνιά»
Διάρκεια παράστασης 75 λεπτά



Επισκεφτείτε τη σελίδα της ομάδας στο facebook: Θέατρο ΔΕΝ
https://www.facebook.com/theatroden/?fref=ts


Διαβάστε περισσότερα...