Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για το εργατικό δυστύχημα στο ορυχείο Αμυνταίου

Ένα ακόμη δυστύχημα, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο θανατηφόρων ατυχημάτων που γίνονται στους χώρους της Δ.Ε.Η., εντός του μεγαλύτερου ενεργειακού κέντρου της χώρας.

Είναι ο τρίτος κατά σειρά θάνατος του τελευταίου χρονικού διαστήματος, που ήρθε να βυθίσει σε πένθος την οικογένεια του άτυχου 42 ηλεκτρολόγου, συνάμα σκορπίζοντας θλίψη και προβληματισμό στους συναδέλφους του και όλους τους εργαζόμενους.

Οι εργασιακές συνθήκες, η ασφάλεια και οι όροι τήρησης αυτής στους χώρους εργασίας, μπαίνουν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, θέτοντας προ των ευθυνών τους, πολιτεία και εργοδότες.

Το νέο εργατικό ατύχημα στο ορυχείο του Αμυνταίου δεν κρούει απλά τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά ξεπερνά πλέον τις «κόκκινες γραμμές», απαιτώντας από τη ΔΕΗ την άμεση λήψη και τήρηση μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ώστε ό άτυχος Γιάννης να είναι το τελευταίο θύμα.

Στο ίδιο πνεύμα και η πολιτεία οφείλει την εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον άλλα δυστυχήματα.

Οι τραυματισμοί και τα ατυχήματα έχουν πάρει πλέον μόνιμο χαρακτήρα, επιβεβαιώνοντας σε ένα βαθμό την έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας, με θύματα τους εργαζόμενους, οι οποίοι πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους την εκτέλεση των εργασιακών καθηκόντων.

Ο Σύριζα Φλώρινας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου και δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεχίζει να στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ν.Ε Σύριζα Φλώρινας

3 σχόλια:

 1. Ηey, guys...να σας θυμίσω ότι εδώ και 14 μήνες η "πολιτεία" είστε εσείς;

  Επίσης το βρίσκω σιχαμερό να σπεκουλάρετε πάνω στο χαμό του αγαπημένου φίλου μας. Λίγη τσίπα πια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανίκανοι περιμένετε τέτοια περιστατικά δυστυχώς για να δειξετε την παρουσία σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ 8ΜΗΝΙΤΕΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΣΟΙ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ .ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.