Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ψήφισμα για το νοσοκομείο Φλώρινας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη, εμείς οι κάτοικοι της Φλώρινας, πήραμε την απόφαση, μετά από πολύχρονη υπομονή και ανοχή να διαμαρτυρηθούμε για την ανευθυνότητα και την αδιαφορία της κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση τα Νοσοκομεία της χώρας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, ένα υποδειγματικό σε λειτουργία επαρχιακό νοσηλευτικό ίδρυμα, έχει καταλήξει Κέντρο Υγείας, με περιορισμένη δυνατότητα παροχής Υγείας.

Οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, η περικοπή του προϋπολογισμού στο 50%, οι κενές οργανικές θέσεις ειδικών ιατρών (παιδίατροι 2, γ. χειρουργοί 2, νεφρολόγος 1, αναισθησιολόγος 1, ορθοπεδικοί 2, παθολόγοι 1, ψυχίατρος 1, μαιευτήρας 1, ακτινοδιαγνωστικό 1, βιοπαθολόγος 1, αιματολόγος 1) και το μεγάλο κενό σε νοσηλευτικό προσωπικό έχουν υποβαθμίσει τη λειτουργίας σε βαθμό τέτοιο που οι κάτοικοι αυτής της πολύπαθης περιοχής να νοιώθουν την ανασφάλεια και τον κίνδυνο να τους χτυπά την πόρτα. Η ηρωική προσπάθεια και αυτοθυσία των εργαζομένων (ιατροί, νοσηλευτική υπηρεσία, ΕΚΑΒ, διοικητικοί υπάλληλοι) δεν είναι αρκετή για να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει πάρει διαστάσεις «γίγαντα».

Ως εδώ…

Εμείς, οι πολίτες αυτού του τόπου, εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Πολιτεία στο ακέραιο και αδιαμαρτύρητα.

Εσείς…

Καλείστε να πράξετε το χρέος σας απέναντι στους πολίτες.

Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια, σκέψη, μεθόδευση για υποβάθμιση – ενσωμάτωση ή και κατάργηση του Νοσοκομείου μας.

Η «δημιουργική ασάφεια» της πολιτικής σας μέσα κι έξω από τη χώρα οδήγησε την οικονομία στο τέλμα, αποδόμησε τη δημόσια διοίκηση και το κράτος και έσπειρε στην κοινωνία αβεβαιότητα και ανασφάλεια.
Καλούμε όλους τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας να συμπαραταχθούν και να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία για να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει.

Η Υγεία είναι αγαθό που δεν διαπραγματεύεται και υποχρέωση όλων μας είναι να το διαφυλάξουμε.

Ένωση Γυναικών Ελλάδος – Παράρτημα Φλώρινας
Επιμελητήριο Φλώρινας
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας

5 σχόλια:

  1. Γεια σας κοπέλες της Φλώρινας και σας ευχαριστούμε για την στηριξη μας στα δύσκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, καλά, σωθήκαμε αν περιμένουμε απ'την πολιτεία. Χτες άκουσα ότι, την Παρασκευή τραβήξαν έναν απ'τους παθολόγους του ΓΝΦ και τον έστειλαν να κάνει εφημερία στο Μαμάτσειο της Κοζάνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν κανω λαθος,η προεδρος σας ,ηταν μελος του διοικητικου συμβ.του νοσοκομειου,παραιτηθικε προ διμηνου,αυτο και αν ειναι προκληση,ειναι και αυτη συνδημιουργος της καταντιας,αιδως......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις ελλείψεις βάλτε την έλλειψη Ω.Ρ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μόλις .....15 γιατρούς!!!!! που δεν έχει το νοσοκομείο το έχουν καταδικάσει σε μαρασμό .Αντιθέτως χρήματα για μ@@@@@κίες πάσης φύσεως ξέραν να δίνουν. Όταν προειδοποιούσαμε κάποιοι ελάχιστοι πρίν 5 χρόνια ότι συνταξιοδοτηθηκαν ή μετακινήθηκαν άσκοπα σε άλλα νοσοκομεία γιατροί από το ΓΝΦ οι τότε ( ονόματα δεν λέμε ) ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΖΑΝ , ούτε θέλαν να ακούσουν για το ΓΝΦ ενώ κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κοπανούσαν υπονομευτικά πρωτοσέλιδα ή διέδιδαν υπονομευτικές φήμες για το νοσοκομείο μας .Είχαμε και τους ..Αθηναίους στα Υπουργεία που κάμναν περικοπές διηλίζοντας τον κώνωπα και αλληθορίζοντας για αυτό που ερχόταν. Σε ένα σοβαρό κράτος θα κοιτούσαν να διορίσουν 15 γιατρούς σε νοσοκομεία παρά 15 "κηπουρούς" ( δείτε τις τελευταίες προκυρήξεις στον ΑΣΕΠ ) για τους γνωστους (μικροκομματικής φύσεως) λόγους Δυστυχώς σοβαρό κράτος δεν έχουμε ούτε σοβαρή πολιτική στην Υγεία (πέραν την περιόδου δημιουργίας του ΕΣΥ 1986 έως το 1994) . ΑΥΤΑ κυρίες που αγωνιάτε για το νοσοκομείο μας ( προσπερνάω την απαξιωτική φράση σας "Κέντρο Υγείας" γιατί ποτέ δεν ήταν σε πρωτεύουσα περιφέρειας 50.000μόνιμων κατοίκων ( και μερικών εκατοντάδων επισκεπτών ίσως και ..... περισσότερων μελλοντικά λόγω γεωγραφικου τριεθνούς των συνόρων )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.