Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Κήρυξη στάσης εργασίας από το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το σωματείο μας πήρε απόφαση για κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 08:00 - 10:00 και συμμετοχή στην στάση εργασίας στα καταστήματα και τις αποθήκες του Μαρινόπουλου στην Φλώρινα.

Η Μαρινόπουλος ΑΕ σχεδιάζει το μέλλον της επιχείρησης χωρίς οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν τίποτα. Τα σενάρια που διαρρέουν, όποια κατάληξη και αν έχουν τελικά, είναι σίγουρο πως θα βγάλουν χαμένους τους εργαζόμενους. Μέχρι σήμερα έχουμε δει μόνο κλείσιμο καταστημάτων, απολύσεις, προτάσεις για οικειοθελείς αποχωρήσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων και ατομικές συμβάσεις εργασίας. Κάθε μέρα οι εργαζόμενοι ζουν με το άγχος, αν την επόμενη θα έχουν δουλειά, αν θα δουν το κατάστημά τους να κλείνει, αν θα υπάρξει συμφωνία. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο και είναι τελικά οι μόνοι που δεν έχουν λόγο στις αποφάσεις, αυτές που αφορούν τις δικές τους ζωές.

Δεν θα περιμένουμε. Καλούμε όλους του εργαζόμενους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας και απαιτούμε:

- Καμία απόλυση

- Καμία μείωση μισθού

- Επιστροφή χρημάτων από επιδόματα και μειώσεις μισθών

- Κανένα κλείσιμο καταστήματος, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας

Τετάρτη 08:00- 10:00 όλοι/όλες στο κατάστημα του Μαρινόπουλου στην λαϊκή αγορά.

2 σχόλια:

  1. Ολοι οι κουμουνιστε τι κανουν εκει ρε παιδια???Οι εργαζομενοι του μαρινοπουλου δεν κανουν σταση εργασιας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ να κάνω μερικές ερωτήσεις. Και πιστέψτε με είναι καλοπροαίρετες. Ο Μαρινόπουλος είναι μια μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων. Συνεπώς έχει διάφορα σχέδια για την επιχείρηση. Είναι λογικό να τα μαθαίνουν οι απλοί υπάλληλοι; Θα μπορούσαν να διαρρεύσουν σε αντίπαλες επιχειρήσεις.
    Καμία απόλυση και καμία μείωση μισθού. Μαζί σας και μακάρι να πάνε τα πράματα καλά και για σας και για την επιχείρηση. Αλλά αν κάποιο μαγαζί προκαλεί συνεχώς ζημία, τι να κάνει ο Μαρινόπουλος; Να μην μειώσει το προσωπικό να μην κλείσει το μαγαζί; Τι κατά τη γνώμη σας θα ήταν σωστό να κάνει;
    Κανένα κλείσιμο καταστήματος και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Μακάρι αυτό να γίνει. Απλά δείτε το λίγο και από την άλλη μεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.