Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Παράνομες μετακινήσεις γενικών ιατρών από Κέντρο Υγείας Αμυνταίου για την εφημεριακή κάλυψη του Γ.Ν. «Μαμάτσειο - Μποδοσάκειο» (Μονάδα Πτολεμαΐδας)

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες αιφνιδιαστικών και παράνομων μετακινήσεων συναδέλφων μας Γενικών Ιατρών για την εφημεριακή κάλυψη τμημάτων ΤΕΠ νοσοκομειακών μονάδων της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτή τη φορά πρωτοτυπήσατε καθώς μετακινήσατε εφημερεύοντες ιατρούς της ιδίας ημέρας από Κ.Υ. Αμυνταίου και Κ.Υ. Σερβίων προς τα νοσοκομεία της περιοχής.

Κατ’ αυτό τον τρόπο θέσατε σε κίνδυνο την ασφαλή εφημέρευση των Κ.Υ. Αμυνταίου και Σερβίων.

Αφού εν γνώση σας και κατ’ εντολή σας τα εν λόγω Κέντρα Υγείας υποχρεώθηκαν να λειτουργήσουν εφημεριακά με έναν ιατρό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο, Σχετ.:Ν4238/2014(ΦΕΚ 38/Α΄/2014), «Θέματα εύρυθμης λειτουργίας των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» Σχετ.:Ν4238/2014(ΦΕΚ 38/Α΄/2014) καθορίζεται ότι ο ελάχιστος αριθμών ιατρών που απαιτούνται (για κάθε εφημερία) είναι δύο ιατροί σε ενεργό εφημερία ως εξής:
- 2 γενικοί ιατροί ή
- 1 γενικός ιατρός + 1 παθολόγος ή
- 1 γενικός ιατρός ή παθολόγος + 1 αγροτικός ή ειδικευόμενος(όπου δεν υφίστανται οι συνθήκες των πρώτων δύο περιπτώσεων).

Ο σύλλογος μας επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια αν επαναληφθούν τέτοιου είδους παράνομες και επικίνδυνες μετακινήσεις τόσο για την ασφάλεια του πληθυσμού ευθύνης των Κέντρων Υγείας της περιοχής όσο και για την ασφάλεια των εφημερεύοντων ιατρών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.