Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Μήνυμα του βουλευτή Κ. Σέλτσα για την ημέρα της γυναίκας

Η σημερινή διεθνής ημέρα δικαιωμάτων των γυναικών, έχει ως αφετηρία τη μεγάλη διαδήλωση των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας το 1857 στη Νέα Υόρκη, μία διαδήλωση που καταπνίγηκε από την καταστολή αλλά αποτέλεσε ορόσημο για έναρξη των αγώνων τους για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Ο σημερινός της ρόλος της γυναίκας είναι πιο σύνθετος και πολυδιάστατος από ποτέ. Καθημερινοί μικροί και μεγάλοι αγώνες δίνονται στην οικογένεια, στο εργασιακό περιβάλλον, στην κοινωνία και στην πολιτική. Σεβασμός, στήριξη και εκτίμηση αξίζουν στη γυναίκα μάνα, επαγγελματία, επιστήμονα, αγρότισσα, φοιτήτρια, νοικοκυρά, πρόσφυγα.

Θα πρέπει κανείς να αναλογιστεί τι πραγματικά έχει γίνει που να διασφαλίζει επί της ουσίας την ισότητα και την ισονομία, τι έχει γίνει για τον επαγγελματικό διαχωρισμό στην αγορά εργασίας, την υποεκπροσώπηση των γυναικών στις δομές λήψης αποφάσεων, την εξάλειψη ρατσισμού και κακοποίησης. προβλήματα που διαρκώς υπονομεύουν τα γυναικεία δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια ματιά στα γεγονότα στην γειτονική Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό για τη μέρα αυτή, η γνώση ότι το 52 τοις εκατό των προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά, αλλά και το ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την 87η θέση στον τομέα της Ισότητας των φύλων μεταξύ 145 χωρών ένα καθιστούν βέβαιο: Οι αγώνες είναι πάντα επίκαιροι και πιο απαραίτητοι από ποτέ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις γυναίκες που μας θυμίζουν ότι η διεκδίκηση είναι γένος θηλυκού. Το ίδιο και η δικαίωση.

Κων/νος Σέλτσας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΕΛΤΣΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ BLOGS KAI ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ..ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ???ΟΡΥΧΕΙΑ???ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κανει τηλ ο βουλευτης,οδημαρχος την κανει,τα ορυχεια,ρωτηστε τη ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.