Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

42χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ηλεκτρολογικών εργασιών στο ορυχείο Αμυνταίου

Ένας εργαζόμενος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο ορυχείο Αμυνταίου.

Πρόκειται για τον 42χρονο Ιωάννη Χατζή από το Κλειδί Φλώρινας, πατέρα τριών παιδιών, που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στο ορυχείο Αμυνταίου.

Χθες το βράδυ λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του προσπάθησαν να αποκαταστήσουν βλάβη στον αποθέτη Α4 του ορυχείου. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, τον άτυχο εργαζόμενο κτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα 6.000 kvolt. Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Για το συγκεκριμένο δυσάρεστο συμβάν, ο Γραμματέας του Σωματείου Σπάρτακος, Σάκης Μάστορας, ανέφερε: "Δυστυχώς, ένας ακόμη συνάδελφος, ένα ακόμη μέλος της οικογένειας της ΔΕΗ, έχασε την ζωή του στο ορυχείο του Αμυνταίου κατά την διάρκεια της εργασίας του στην απογευματινή βάρδια. Βαρύς ο φόρος της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Θερμά συλλυπητήρια!"

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, σχολιάζοντας το τραγικό συμβάν, σημειώνει: "Δυστυχώς άλλος ένας συνάδελφος στο Ορυχείο Αμυνταίου έχασε τη ζωή του δίνοντας τη μάχη για απολαμβάνουν οι Έλληνες το πολυτιμότερο αγαθό σύγχρονης της κοινωνίας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Επιτέλους η διοίκηση της ΔΕΗ ας πάρει μέτρα και όχι να συμπληρώνει στον κατάλογο των αδικοχαμένων. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου η διοίκηση της ΔΕΗ αν πραγματικά σέβεται το νεκρό συνάδελφό σήμερα το ορυχείο Αμυνταίου θα πρέπει να είναι κλειστό".

«Η ασφάλεια πάνω από όλα, είναι το σύνθημα μας και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο» λέει ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Μόσχος Μόσχου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου.

Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων ατυχημάτων, που γίνονται στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας. Για τις συνθήκες του ατυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τη ΔΕΗ.

Πηγή: kozan.gr, tanea.gr

14 σχόλια:

  1. καλο ταξιδι φιλε μου............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα ρε και με 3 παιδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σου και με την οικογένειά σου, αυτή τη δύσκολη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα ρε άδικο πολύ...... Καλό παράδεισο Γιάννη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΟ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ,ΦΙΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιαννη καλο παραδεισο φιλε.συλληπητηρια στην οικογενεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο θεος να σε εχει μαζι του στον παραδεισο γιαννη. Ησουν παντα καλοψυχος και με γενναια καρδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλο παραδεισο γιανναρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να αναθεωρήσουν την στάση τους απέναντι στούς εργαζόμενους της ΔΕΗ γενικότερα στόν τρόπο και στον τόπο εργασίας τους αλλά επιτέλους και στα "χιλιάδες ευρώ" που πληρώνονται.Αυτά με τους άλλους ,όσο για τον συνάδελφο ,καλό παράδεισο και στην οικογένεια του τι άλλο απο υπομονή.
    Α.Π ως Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λεβέντης,ήθος,καθαρό βλέμμα,χαμόγελο ήταν λίγα από αυτά που σε χαρακτήριζαν.Ο Θεός να σε αναπαύει και να δίνει δύναμη σ΄ όλη την οικογένειά σου, να συνεχίσει στο δρόμο της ζωής.Καλό Πράδεισο Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύχομαι να έχεις καλό ταξίδι και πολλά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και πάλι καλό ταξίδι. ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αντι να παρει φωτια η πολη για ολους αυτους τους χαμους, λυπόμαστε διαδικτυακα έχοντας κάνει το χρέος μας.
    Η ΔΕΗ δινει δουλειά, κατεδαφίζοντας χωριά , παιρνοντας σπίτια,χωράφια και ΖΩΕΣ. Το κρίμα θα συνεχιστεί(δυστυχώς) με τις επόμενες συμβάσεις και συμβιβασμους. Το μόνο που αντιλαμβάνομαι(με συγχωρείτε αλλα μεχρι εκει φτάνει η σκεψη μου) ειναι η αιχμαλωσία που βιώνουν οι κάτοικοι αυτής της (ρημαδού)πολης. Καφεδάκι,σπιτάκι, δουλίτσα και κατα τ αλλα ζωάρα...
    Αυτά ειναι τα όνειρα των νέων? Τα ταξίδια χωρίς επιστροφή?
    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! ΓΙΑ ΟΛΑ
    για τις γυναίκες,για τα παιδιά, για τις ζωες που η ΔΕΗ (και οχι μονο) δεν υπολογίζει.

    Δυναμη στην οικογένεια του Γιάννη...


    "Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, αποτελώντας μία συνεχή μάστιγα για τους εργαζόμενους. Το ένα από τα ανωτέρω εργατικά ατυχήματα είναι θανατηφόρο και σημειώθηκε στο Νότιο Πεδίο, ενώ αρκετά χαρακτηρίζονται σοβαρά, όπως προκύπτει άλλωστε από τις χαμένες ημέρες εργασίας λόγω ανικανότητας των θυμάτων, οι οποίες ανέρχονται σε 890 έναντι 811 ημερών ανικανότητας το 2011."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο αριθμός των Volt ήταν 6.000 όχι 6.000.000=6.000kVolt όπως αναφέρθηκε για τον συνάδελφο ...συλληπητήρια στην οικογένειά του και καλό παράδεισο στον ίδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.