Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού του φροντιστηρίου Μ.Ε. «Αριστοτέλειο»

Με μεγάλη προσέλευση, διακοσίων περίπου, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο ξενοδοχείο "Φαίδων", η Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού του φροντιστηρίου Μ.Ε. "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ" σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Εταιρεία Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας "Employ".
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμολογιώτατος π. Αναστάσιος Γκερτσάκης, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου κ. Βασίλης Τραϊανός, η Υποδιευθύντρια του 2ου Γ.Ε.Λ. Φλώρινας κ. Αναστασία Σταμπουλίδου, η διακεκριμένη οινολόγος Άρτεμις Τουλάκη.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της διοίκησης και της εκπαίδευσης. Επίσης μήνυμα χαιρετισμού και στήριξης απηύθυνε ο Δ/ντης Β/θμιας Εκ/σης κ. Παύλος Ιωάννου, ο οποίος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αδυνατούσε να παρίσταται.
Η υπεύθυνη σπουδών, κ. Αρετή Δήμου στην εισαγωγική της ομιλία τόνισε τον ρόλο του φροντιστηρίου όχι μόνο στο εκπαιδευτικό έργο - που είναι ιδιαίτερα σημαντικός - αλλά και στον τομέα της ενημέρωσης αναφορικά στο νέο εξεταστικό σύστημα αλλά και σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιλογής σπουδών.
Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος του City College του Παν/μίου Sheffield, κ. Γρηγόρης Δικαίος ως χορηγός με μία παρουσίαση των αναγνωρισμένων πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του.
Ο Διδάκτορας του Α.Π.Θ. κ. Κων/νος Κότιος με μια πολύ ζωντανή παρουσίαση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών αναλύοντας διεξοδικά τις επαγγελματικές δυνατότητες κάθε επιστημονικού πεδίου έτσι, όπως είναι διαμορφωμένες σήμερα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό είχε την τύχη να ακούσει διαδραστικά αλλά και ζωντανά συνεντεύξεις διεθνώς βραβευμένων επαγγελματιών της Φλώρινας, όπως του κ. Βασίλειου Τιριακίδη, προέδρου της τεχνικής εταιρείας "B and T composites" και της κας. Άρτεμης Τουλάκη, που έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για την αγορά εργασίας.
Ακολούθησε κλήρωση κατά την οποία ο μαθητής Β ΄ Λυκείου, Δημήτρης Κωστακάκης, κέρδισε έναν οδηγό σπουδών του 2016 από την "Employ" και ο μαθητής Α ΄ Λυκείου, Άγγελος Σαράφης, ένα "Gate career test" της ίδιας εταιρείας.
Στο κλείσιμο της τετράωρης εκδήλωσης, λόγω της πληθώρας των ερωτήσεων, η κ. Αρετή Δήμου τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που συνεισφέρουν όχι μόνο στην ενημέρωση αλλά και την τόνωση της ψυχολογίας, ιδιαίτερα των υποψηφίων της Γ ΄ Λυκείου. Δεσμεύτηκε μάλιστα για την καθιέρωση του σεμιναρίου ως θεσμού ανταποκρινόμενη στην εμπιστοσύνη των μαθητών του φροντιστηρίου και των γονέων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.