Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς ρεύμα επί μισή ώρα ο μισός νομός Φλώρινας!

Σχεδόν ο μισός νομός της Φλώρινας ήταν βυθισμένος στο σκοτάδι από τις 19.45 και μέχρι αυτή την ώρα.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, αίτια της διακοπής ήταν βλάβη που παρουσιάστηκε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στη Φλώρινα.
Έτσι, χωρίς ρεύμα ήταν οι περιοχές που βρίσκονται στον άξονα από τη Βεύη και μέχρι την Κρυσταλλοπηγή! Δηλαδή, σχεδόν όλη η πόλη της Φλώρινας, ο δήμος Πρεσπών και κοινότητες όπως Νίκη, Βεύη, Σιταριά, Κλεινές και πολλές άλλες.
Ευτυχώς, το ρεύμα επανήλθε πριν από μερικά λεπτά.
Διαβάστε περισσότερα...

Με μπλακ άουτ φεύγει η χρονιά

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, εδώ και περίπου 10 λεπτά, πολλές γειτονιές στην πόλη της Φλώρινας.

Τα αίτια που προκάλεσαν τη διακοπή του ρεύματος είναι άγνωστα, όπως άγνωστος είναι και ο χρόνος όπου το ρεύμα θα επανέλθει.
Διαβάστε περισσότερα...

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά, εκτός από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), όπου η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, λόγω κατολισθήσεως στο 20ο χλμ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά. Ελαφρά χιονόπτωση συνεχίζεται. Ύψος χιονιού στο επαρχιακό δίκτυο Γρεβενών – Βασιλίτσας από το 10ο χλμ. και πάνω, κυμαίνεται από 1 έως 3 εκατοστά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων στο κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά. Ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά (περιοχή Κοτύλη Καστοριάς). Ύψος χιονιού περίπου δύο (2) εκατοστά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της κακοκαιρίας και των έντονων καιρικών φαινομένων, κρίνει ως απαραίτητη την παροχή οδηγιών – συμβουλών.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:
• Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
• Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
• Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
• Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Παράλληλα, οι οδηγοί:
• Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
• Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
• Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
• Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
• Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
• Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
• Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
• Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
• Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
• Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.
• Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
• Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
• Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση οι πεζοί και οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα «Μπαμπάρια» στη Σιταριά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς, αναβιώνει για μία ακόμα χρονιά το έθιμο Μπαμπάρια, στις 6 σήμερα το απόγευμα στο χωριό του Αη Βασίλη. Κάθε Πρωτοχρονιά ο καθένας έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει και να απολαύσει ένα έθιμο τόσο παλαιό όσο και οι διονυσιακές λατρείες που ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου ζωής των κατοίκων.
Πρόκειται για τα Μπαμπάρια. Άλλοι λένε ότι το έθιμο έχει Ρωμαϊκές ρίζες. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα Μπαμπάρια υμνούν το ξύπνημα της γης και την καρποφορία της. Με το θόρυβο των κουδουνιών ξυπνούν τη γη και ότι αυτά έχουν μαγικές ιδιότητες ώστε να διώχνουν το κακό. Γι αυτό είναι επιθυμία κάθε οικογένειας να φιλοξενήσει στην αυλή τα Μπαμπάρια για να χορέψουν, να τούς δώσει καλούδια να τούς ευχηθεί χρόνια πολλά, καλή χρονιά και πλούσια σοδειά.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα μικρά παιδιά πρωί-πρωί λένε τα «σούρβα» τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Το βράδυ τα μεσάνυχτα, ανάβουμε μεγάλη φωτιά και προσφέρεται κόκκινο κρασί και χωριάτικο λουκάνικο. Την Πρωτοχρονιά από τα ξημερώματα βγαίνουν οι παρέες των εφήβων «Τα Μπαμπάρια» στους δρόμους του χωριού και γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι. Κάθε παρέα αποτελείται από 10-15 άτομα, απαραίτητα έχει το γαμπρό και τη νύφη, τον παππού και τη γιαγιά, τον καμπούρη και ίσως ένα γιατρό και έναν παπά. Επίσης έχει δυο ομάδες μάχιμες την εμπροσθοφυλακή και την οπισθοφυλακή.
Κεντρικός ήρωας του δρώμενου είναι η γυναίκα-νύφη, σύμβολο γονιμότητας, και η αρπαγή της από τους «κακούς». Η νύφη στη πραγματικότητα είναι κι αυτή ένας άνδρας μεταμφιεσμένος με τοπική νυφιάτικη ενδυμασία. Είναι το αξιοπρόσεχτο πρόσωπο της παρέας έχει καλυμμένο το πρόσωπό του για να μην αναγνωρίζεται, κρατεί στο χέρι της μαστίγιο για να, προφυλάγεται, στον λαιμό φοράει γιρλάντα αλόγου με κουδούνια και πολλά στολίδια, διάφορα χαϊμαλιά, πιπεριές και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Με τις κινήσεις και το περπάτημά της, προκαλεί τους θεατές. H νύφη είναι το αξιοπρόσεχτο πρόσωπο της παρέας έχει καλυμμένο το πρόσωπό της για να μην αναγνωρίζεται, κρατεί στο χέρι της μαστίγιο για να, προφυλάγεται, στον λαιμό φοράει γιρλάντα αλόγου με κουδούνια και πολλά στολίδια, διάφορα χαϊμαλιά, πιπεριές και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Με τις κινήσεις και το περπάτημά της, προκαλεί τους θεατές. O γαμπρός είναι καλοντυμένος όμως με προσωπίδα προβιάς και γιλέκο άσπρο, στο χέρι κρατεί μια μαγκούρα καλοφτιαγμένη και σκαλιστή ή ένα καμπυλωτό σανίδι μέρος τον αλετριού, στολισμένο με φούντες πολύχρωμες και κουδουνάκια, σαν χαντζάρα.
Οι συμμετέχοντες είναι άνδρες μεταμφιεσμένοι. Οι στολές και οι προσωπίδες είναι από προβιές αρνιού. Για να είναι πιο τρομαχτικοί προσθέτουν διάφορα στις στολές τους όπως κουδούνια και ξερές κόκκινες πιπεριές αλλά και φασόλια γίγαντες για δόντια. Η ομάδα αποτελείται από 10-15 νέους που φορούν τη λινή πουκαμίσα, αμάνικο γιλέκο και μαύρες υφαντές περικνημίδες, την προβιά, ζώνονται στη μέση τους μεγάλα κουδούνια και κρατούν χοντρά ξύλα (παλίτσες). Κάθε μέλος επιφορτίζεται με ένα καθήκον... Εμπροσθοφυλακή, οπισθοφυλακή, που λέγονται «ουτάτσοι», πλαϊνή φύλαξη της νύφης γιατί καραδοκούν οι «κακοί» και ο Καμπούρης«γκάρμπατς». Πρέπει να την παραδώσουν σώα και ανέγγιχτη στο γαμπρό ο οποίος διαφέρει από τα παλικάρια γιατί κρατάει ένα ξύλο που έχει πάνω του μικρά κουδουνάκια.
Στο δρώμενο παρουσιάζονται επίσης ο παππούς, η γιαγιά, ο παπάς με το θυμιατό του, ο γιατρός με τα εργαλεία του και ο κουρελής που συνέχεια πειράζει τη νύφη (Καμπούρης).
Η ομάδα μπαίνει στα σπίτια, η νύφη φιλάει το χέρι του σπιτονοικοκύρη και αυτός της δωρίζει χρήματα. H δε νοικοκυρά τους δίνει τσίπουρο ή κρασί, ένα κρεμμύδι, ένα λουκάνικο, χοιρινό κρέας και λίγο ψωμί. Κάνουν ένα χορό σε κάθε σπίτι, με τον ίδιο χαρακτηριστικό σκοπό την «μπαμπάρτσκα» πιασμένοι από τον ώμο χορεύουν σε αργό ρυθμό την γκάιντα. Το αποκορύφωμα είναι το ξυλοφόρτωμα των «κακών μνηστήρων» της νύφης και του καμπούρη σε σημείο που πολλές φορές οι νέοι να είναι μαυρισμένοι από το ξύλο αλλά αυτό είναι μονάχα φήμη.

Διαβάστε περισσότερα...

2016 ευχές στον Άγιο Βασίλη (video)

Τις δικές τους ευχές προς τον Άγιο Βασίλη έγραψαν τα παιδιά και εν συνεχεία τις κρέμασαν στο δέντρο των ευχών, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το δήμο Φλώρινας, σε συνεργασία με το «Art Studio».



Διαβάστε περισσότερα...

Αντίθετος με την πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές ο Γιάννης Αντωνιάδης

Την αντίθεσή του με την πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα, εκφράζει με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση με εξωφρενικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έχει πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες συνεχίζουν να υφίστανται καθημερινά περικοπές και νέους φόρους.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός
Στο μέσον μιας τέτοιας δεινής οικονομικής κατάστασης για τους Έλληνες πολίτες, είναι δυνατόν να δίνετε αναδρομικά χρήματα σε συνταξιούχους βουλευτές (και παλιότερα σε δικαστικούς);

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Διαβάστε περισσότερα...

Βράβευση επιτυχόντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και προβολή της νέας ταινίας - ντοκιμαντέρ του δήμου Αμυνταίου

Σε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο δήμος Αμυνταίου, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου η βράβευση των 107 μαθητών του δήμου, που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις 2015.
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για έναν τόσο μικρό και απομακρυσμένο δήμο μια επιτυχία τέτοιας έκτασης, αλλά και πόσο ελπιδοφόρα είναι για το μέλλον της περιοχής μας.
Ο κος δήμαρχος επεσήμανε ότι η επιτυχία των μαθητών είναι προϊόν κοπιαστικών προσπαθειών, σκληρής δουλειάς και αυταπάρνησης, απένειμε τα εύσημα στους καθηγητές αλλά και στους γονείς των επιτυχόντων, οι οποίοι με τη συνεχή ηθική και οικονομική στήριξη των προσπαθειών των παιδιών, διευκόλυναν το δρόμο τους προς τη γνώση και την επιτυχία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού Σέλτσας Κων/νος του ΣΥΡΙΖΑ και Αντωνιάδης Ιωάννης της ΝΔ, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κος Μπίρος Στέφανος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου κος Μωϋσιάδης Κωνσταντίνος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αμυνταίου κος Τρυφωνόπουλος Γεώργιος, οι οποίοι συνεχάρησαν τους μαθητές και απένειμαν τα αναμνηστικά δώρα του δήμου Αμυνταίου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Αμυνταίου.
Η ιδιαίτερα πνευματική βραδιά ολοκληρώθηκε με την πρώτη προβολή της ταινίας του Χρήστου Σκούρα «Αμύνταιο, η πολιτεία των λιμνών», παραγωγής του δήμου Αμυνταίου, στην οποία αποτυπώνεται η ιστορική, οικονομική αλλά και την πολιτιστική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής μέσα στου αιώνες, μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο από τα συναισθήματα που προκαλούν οι φωτογραφίες αλλά και οι αναμνήσεις που αναπόφευκτα αναδύονται.
Ο δήμος Αμυνταίου αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και ευελπιστεί να είναι στην ευχάριστη θέση την επόμενη χρονιά να βραβεύσει υπερδιπλάσιους επιτυχόντες μαθητές.

Διαβάστε περισσότερα...

O Γιώργος Λιάνης κάνει Πρωτοχρονιά με τους «θρύλους των γηπέδων»

Ο Γιώργος Λιάνης 30 χρόνια μετά τους «Ρεπόρτερς», επιστρέφει στην τηλεόραση μέσα από το δίκτυο της HELLAS NET.
Θα παρουσιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα πορτρέτα μεγάλων Ελλήνων ποδοσφαιριστών και αναμεσά τους, τους: Νεστορίδη, Δομάζο, Σιδέρη, Λουκανίδη, Παπαϊωάννου, Κούδα, Χατζηπαναγή, Μαύρο, Οικονομόπουλο, Σαργκάνη, Καμάρα, Δέδε, Λάκη Νικολάου και λοιπών.
Η σειρά θα κλείσει με τον κορυφαίο του EURO 2004, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Με τους περισσότερους από αυτούς αλλά και με πολλούς άλλους μεγάλους ποδοσφαιριστές των περασμένων χρόνων ο Γιώργος Λιάνης ετοίμασε ένα Πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα.
Στα απολαυστικά γυρίσματα πήραν μέρος ο Νεστορίδης, ο Δομάζος, ο Σιδέρης, ο Λουκανίδης, ο Θεοφάνης, ο Παπαϊωάννου, ο Υφαντής, ο Μαύρος, ο Αντωνιάδης, ο Σαργκάνης, ο Βίκτωρας Θεοφιλόπουλος, ο Νίκος Μάλλιαρης, ο Λάκης Νικολάου, ο Οικονομόπουλος, ο Καμάρας, ο Δέδες, ο Σκρέκης, ο Φυλακούρης, ο Γλύκας, ο Ξανθόπουλος, ο Σταυρόπουλος, και ένα σύμβολο των ελληνικών γηπέδων, ο ξακουστός «Εθνικάρας» Γιάννης Μαντζουράνης.
Στο δίωρο αυτό πρόγραμμα οι θρύλοι μιλούν σε μια ατμόσφαιρα αγάπης, σύμπνοιας όχι μόνο για τα κατορθώματα τους αλλά και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα αυτοί και το ποδόσφαιρό μας.
Την εποχή εκείνη που τα γήπεδα ήταν ακόμα τόποι οικογενειακών συγκεντρώσεων, αναπαριστούν με τα τραγούδια τους οι Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης.
Παρών στη συνάντηση και στη γιορτή έδωσε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος που προσέφερε ένα ανεκτίμητο δώρο σε όλους. Έξι νέα τραγούδια του που θα ακουστούν για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση και που θα τα τραγουδήσει ο νέος ταλαντούχος συνθέτης Βασίλης Δήμας.

To δίωρο εορταστικό πρόγραμμα θα προβληθεί την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 22.30, στα παρακάτω περιφερειακά κανάλια (και σε επανάληψη ανήμερα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στις 21.00 και το Σάββατο 2/1 στις 14.45 ):
ATTICA TV ΑΤΤΙΚΗΣ
ALFA TV ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
SITIA TV ΚΡΗΤΗΣ
IRIDA TV ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ATLAS TV ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ENA ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
PLP ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
DIKTYO1 ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
TRT ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
TVM. ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
CORFU TV ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΣΠΥΡΑΤΟΥ
ΤΗΛΕΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: HELLASNET

Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές του τμήματος Τροχαίας Φλώρινας για ασφαλή οδήγηση

Φίλε οδηγέ,
• ΜΗΝ καταναλώνεις αλκοολούχα ποτά.
• ΝΑ τηρείς τα όρια ταχύτητας.
• ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΜΟΝΟ όταν επιτρέπεται και δεν υπάρχει κίνδυνος.
• ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ τη ζώνη ασφαλείας όταν οδηγείς αυτ/το και το κράνος όταν οδηγείς δίκυκλο.
• ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ τα ειδικά παιδικά καθίσματα για τα παιδιά σας.
• ΜΗ μιλάς στο κινητό τηλέφωνο.
• ΜΗ σταματάς και μη σταθμεύεις το αυτοκίνητο σου όταν αυτό δεν επιτρέπεται.
• ΜΗ διέρχεσαι για οποιοδήποτε λόγο με το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο από πεζόδρομους και πλατείες, γιατί είναι χώροι που προορίζονται για τους ΠΕΖΟΥΣ...
• ΜΗ σταθμεύεις στο πεζοδρόμιο γιατί εμποδίζεις την κίνηση των πεζών - των ατόμων με αναπηρία, αναγκάζοντας τους να κατέβουν στο οδόστρωμα για να παρακάμψουν το εμπόδιο, που είναι το αυτοκίνητο σου, εκθέτοντας αυτούς σε κίνδυνο να παρασυρθούν από διερχόμενο όχημα.
• ΜΗ σταθμεύεις το αυτοκίνητο σου σε διαβάσεις πεζών, σε στάσεις λεωφορείων, σε κόμβους, γιατί εμποδίζεις την ασφαλή διέλευση των πεζών, την ορατότητα των άλλων οδηγών.
• ΜΗ σταθμεύεις το αυτοκίνητο σου σε διπλή σειρά: διότι δημιουργείς κυκλοφοριακό πρόβλημα.
διότι δημιουργείς προϋποθέσεις να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.
διότι προκαλείς εκνευρισμό και διαπληκτισμούς.

Φίλε οδηγέ
Συνεργάσου μαζί μας, τήρησε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, την καθημερινότητα μας, για να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

Ο Διοικητής και το προσωπικό της Υπηρεσίας μας εύχεται για τις εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους να μη συμβεί κανένα τροχαίο ατύχημα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2016

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη στο ΚΑΦΚΑ από το Σύλλογο Γυναικών Φιλώτα

Το ΚΑΦΚΑ στην περιοχή του Αμυνταίου επισκέφτηκε ο Σύλλογος Γυναικών Φιλώτα, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015.
Στα πλαίσια των καθιερωμένων πλέον επισκέψεών του σε κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής, ο Σύλλογος αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, τους ασθενείς αλλά και τους συνοδούς τους, ενώ παράλληλα προσέφερε και είδη πρώτης ανάγκης.
Τέλος αποχαιρετισθήκαν με την ευχή: Η νέα χρονιά να φέρει στον κάθε ένα από μας το ποθούμενο που θα δώσει χαρά και ευτυχία στην ζωή μας.

Εκ του Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα...

Θεατρική παράσταση στο Φιλώτα

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ένα εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός.
Η θεατρική ομάδα «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ» του Συλλόγου Γυναικών Λεβαίας, ήταν προσκεκλημένη του Συλλόγου Γυναικών Φιλώτα και παρουσίασε τη θεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο Κλέφτης».
Το κοινό απόλαυσε την άρτια οργάνωση και τα γευστικά εδέσματα στο καλωσόρισμα και βέβαια το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της νέας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδος . Το πάντα επίκαιρο νόημα του έργου διασκέδασε αλλά και προβλημάτισε το θεατή. Στο νου και τα χείλη όλων πλανιόταν το ερώτημα: “Ως πότε, ως πότε θα φωνάζει ο κλέφτης…”.
Τέλος το παρατεταμένο χειροκρότημα, τα συγχαρητήρια και η προτροπή από το κοινό να συνεχιστεί η προσπάθεια γέμισε με αισιοδοξία όλους τους συντελεστές αυτής της όμορφης βραδιάς που ήταν αφιερωμένη στον πολιτισμό. Οι δύο σύλλογοι δεσμεύτηκαν πως σύντομα θα επανέλθουν με νέα συνεργασία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Φιλώτα

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση λειτουργίας των ΚΕΠ του δήμου Φλώρινας

Τα ΚΕΠ του δήμου Φλώρινας την παραμονή Πρωτοχρονιάς (επίσημη ημιαργία) 31 Δεκεμβρίου 2015 θα λειτουργήσουν έως τις 12:00.

Το Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 τα ΚΕΠ της πόλης θα παραμείνουν κλειστά.

Το προσωπικό των ΚΕΠ σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα η λαϊκή αγορά της Μελίτης

Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Τ.Κ. Μελίτης του Δήμου Φλώρινας της Παρασκευής 1ης Ιανουαρίου 2016 (Πρωτοχρονιά) λόγω αργίας θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα, σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με το άρθρο 1ο του κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Φλώρινας με Α.Δ.Σ. 331/2014.
Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση παρουσίασης στρατεύσιμων κλάσης 2019 στις στρατολογικές υπηρεσίες για κατάθεση δελτίου απογραφής

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα σήμερα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι γεννημένοι το έτος 1998 (κλάσεως 2019) που διαμένουν στο Δήμο μας και ανεξάρτητα από τον τόπο εγγραφής τους στα μητρώα αρρένων, υποχρεούνται να καταθέσουν στην Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας στην Δ/νση: Κ Δαβάκη 8 Κοζάνη ή και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Δελτίο Απογραφής εντός των μηνών Ιανουαρίου έως και Μαρτίου 2016.

Κατά την παρουσίασή τους πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους:
α. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή των σελίδων του διαβατηρίου τους ή εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων πιστοποιητικό του Δήμου εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων που φέρει την φωτογραφία
β. Ιατρική γνωμάτευση ή βεβαίωση, εφόσον έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.
γ. Όσοι στρατεύσιμοι διαμένουν στο εξωτερικό, η κατάθεση Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει μέσω ειδικού πληρεξούσιου (η πληρεξουσιότητα θα πρέπει να αποδεικνύεται εγγράφως).

Η μη κατάθεση του Δελτίου Απογραφής εντός της παραπάνω προθεσμίας συνεπάγεται διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες (μηνιαία ή δίμηνη στρατιωτική υποχρέωση σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή μη υποβολής αντίστοιχα).

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρνουά μπάσκετ μικρών ηλικιών από την ακαδημία Shooters

Η Ακαδημία μπάσκετ SHOOTERS ανακοινώνει ό,τι το τριήμερο 3-4-5/1 θα διοργανώσει τουρνουά μπάσκετ μικρών ηλικιών.
Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος οι εξής ομάδες: 1) ΑΚΑΔΗΜΙΑ SHOOTERS, 2) ΒΑΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 3) ΚΑΣΤΟΡΙΑ, 4) ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, 5) ΠΑΟΚ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ.
Οι αγώνες, ΑΓΟΡΙΩΝ και ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ, ξεκινούν την Κυριακή 3/1 στο ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 12:00 και ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 10:00.
Τα τμήματα που θα λάβουν μέρος είναι: ΑΓΟΡΙΑ (ΠΡΟΜΙΝΙ, ΜΙΝΙ, ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ, ΠΑΙΔΕΣ) - ΚΟΡΙΤΣΙΑ (ΜΙΝΙ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ).
Καλείται ο φίλαθλος κόσμος της πόλης να στηρίξει τις προσπάθειες των παικτών όλων των ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές από την ΑΔΕΔΥ


Διαβάστε περισσότερα...

Οι Πρωτοχρονιάτικες ευχές του Αμύντα Αμυνταίου

Η επιτροπή χάντμπολ, οι προπονητές, οι αθλητές και οι αθλήτριες του Αμύντα Αμυνταίου εύχονται:

(Χ)ΡΥΣΕΣ
(Ρ)ΟΔΙΝΕΣ
(Ο)ΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ
(Ν)ΟΣΤΑΛΓΙΚΕΣ
(Ι)ΔΑΝΙΚΕΣ
(Α)ΘΛΗΤΙΚΕΣ

(Π)ΟΛΥΤΙΜΕΣ
(Ο)ΜΟΡΦΕΣ
(Λ)ΑΜΠΕΡΕΣ
(Λ)ΕΥΚΕΣ
(Α)ΠΙΘΑΝΕΣ
ευχές για το ΝΕΟ ΕΤΟΣ! Καλή Χρονιά!

Ευελπιστούμε το 2016 να φέρει ακόμα περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, προκειμένου να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους αρετές και να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική τους ευεξία.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου

Συνεδριάζει σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Παράταση συμβάσεων καθαριότητας για ένα ακόμη έτος του Ν 4325/2015 με τον Ν.4351/2015.
2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την χορήγηση 2ης Παράτασης χρόνου περαίωσης εργασιών για το έργο "Διανοίξεις-Διαμορφώσεις-Αποκαταστάσεις δημοτικών οδών και κοινόχρηστων χώρων ΔΕ Αμυνταίου", με προϋπολογισμό 118.000,00 € και χρηματοδότηση Ε.Α.Π.
3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για παραίτηση του Δήμου από τμήμα ιδιοκτησίας για το οποίο έγινε εσφαλμένη εγγραφή στο Εθνικό Κτηματολόγιο, στην περιοχή Σωτήρος.
4. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης αρδευτικού δικτύου Τ.Κ. Λεχόβου» προϋπολογισμού 430.500,00€.
5. Έγκριση πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση του έργου «Σύνδεση αρχαιολογικού χώρου Τ.Κ. Πετρών με δίκτυο ύδρευσης Δήμου Αμυνταίου»
6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού σύμφωνα με την κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης της Οικονομικής Επιτροπής.
7. Ανατροπή υπολοίπων αναλήψεων υποχρεώσεων έτους 2015.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του δήμου Αμυνταίου

Συνεδριάζει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η οικονομική επιτροπή του δήμου Αμυνταίου, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Ανατροπή υπολοίπων αναλήψεων υποχρεώσεων έτους 2015.
2. Εισήγηση από την Οικονομική Επιτροπή περί τροποποίησης προϋπολογισμού έτους 2015 και κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις βόρειους ανέμους

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι της Τετάρτης 30-12-2015 με κύρια χαρακτηριστικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και στα ημιορεινά, ενισχυμένους βόρειους ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται επιχειρησιακά, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
• Χρησιμοποιούμε αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται.
• Μετακινούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και εφ' όσον είναι απαραίτητο.
• Προτιμούμε κεντρικούς δρόμους και ενημερώνουμε τους οικείους μας για την ακολουθούμενη διαδρομή.
• Φροντίζουμε ώστε το αυτοκίνητο μας να είναι εφοδιασμένο με αρκετά καύσιμα.
• Μειώνουμε την ταχύτητα και αφήνουμε αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
• Διατηρούμε το σπίτι σε ζεστό περιβάλλον και παραμένουμε μέσα σ‘ αυτό.
• Ελέγχουμε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού όπως και του ηλιακού θερμοσίφωνα.
• Απομονώνουμε ή καλύτερα εκκενώνουμε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του χειμώνα.
• Κλείνουμε το κεντρικό διακόπτη παροχής νερού, σε περίπτωση παγοποίησης των κεντρικών σωλήνων.
• Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε νερό, για την απομάκρυνση του χιονιού και του πάγου.
• Προμηθευόμαστε εξοπλισμό (φτυάρια, αλάτι) για τον καθαρισμό του χιονιού.
• Αποφεύγουμε να είμαστε έξω κατά τη χιονοθύελλα εφόσον είναι δυνατόν.
• Χρησιμοποιούμε κατάλληλα ρούχα για ντύσιμο, προτιμούμε ρούχα ζεστά, ελαφριά με πολλά στρώματα, παρά ένα βαρύ ρούχο.
• Αν πρόκειται να μετακινηθείτε να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pdm.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αίτησης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας σας ενημερώνουν ότι ξεκίνησε η υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο χειμώνας 2015 - 2016, στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet όπου δύναται να υποβληθεί αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ή να επισκοπηθεί αίτηση παλαιότερων ετών.

Ξεκίνησε, εδώ και λίγες μέρες η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης της τρέχουσας περιόδου 2015 - 2016. Οι δικαιούχοι δεν μπορούν να λάβουν προκαταβολή της επιδότησης. Το επίδομα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Όσοι αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης παραπάνω από μία φορά δεν χρειάζεται να υποβάλουν άλλη αίτηση.
Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια χορήγησης και αφορά αγορές πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούνται από 15 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και 30 Απριλίου 2016. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου 2016.
Στην αίτηση οι δικαιούχοι αναγράφουν τον αριθμό παροχή ρεύματος κύριας κατοικίας, τα τετραγωνικά, το αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και ονοματεπώνυμο 1ου δικαιούχου και προαιρετικά στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).
Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που έχει εκδώσει η ΓΓΠΣ για τη διευκόλυνση των αιτούντων του επιδόματος. Οι κωδικοί που εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος πετρελαίου Θέρμανσης είναι για τους πιστοποιημένους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. οι κωδικοί του TAXISnet. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιου εκ των τελευταίων 5 εκκαθαριστικών των Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ εκκαθαριστικό της Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικού Προσώπου.
Η εφαρμογή Υποβολής/Διαχείρισης Αιτήσεων Έγκρισης απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.
Η Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων / Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών ή σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας. Ο διαχειριστής – εκπρόσωπος εισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί ο διαχειριστής να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει την δυνατότητα πληρωμής.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:
• Κάθε άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
• Κάθε ζευγάρι εγγάμων με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο του ενδιαφερόμενου το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ.
• Στα 80 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για τους άγαμους και στα 100 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος δικαιούχος.
Η επιδοτούμενη μέγιστη ποσότητα καυσίμων για τον Δήμο μας (Α' Κλιματική Ζώνη) διαμορφώνεται στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό, και η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κατοικία είναι 2.500 λίτρα για τον έγγαμο και 2.000 λίτρα για τον άγαμο, δηλαδή το επίδομα θα φτάνει έως τα 625 ευρώ για τον έγγαμο για 100 τμ και άνω (25 λίτρα x 0,25 ευρώ x 100=625 ευρώ) και έως 500 ευρώ για τους άγαμους για 80 τμ (25 λίτρα x 0,25 ευρώ x 80=500 ευρώ), από 1.050 ευρώ πέρυσι (για 120 τμ).

Αίτηση και στα ΚΕΠ
Αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες και στα ΚΕΠ, από τις 18 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 30 Μαΐου 2016, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, γενικότερα:
• Η αίτηση στα ΚΕΠ υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως και δεν προβλέπεται υποβολή αίτησης σε αυτά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
• Η αρμοδιότητα των ΚΕΠ εξαντλείται στην υποβολή της αίτησης και της παράδοσης στον ενδιαφερόμενο, της βεβαίωσης που εκδίδεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών πληρωμών.
• Ύστερα από την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, η ηλεκτρονική εφαρμογή ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη συνδρομή ή μη των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί για καταβολή του επιδόματος στο φορολογούμενο και επιστρέφει βεβαίωση με τα στοιχεία του δικαιούχου καθώς και το αποτέλεσμα της αίτησης.

Για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δικαιούχων που προσέρχονται στα ΚΕΠ πρέπει να έχουν μαζί τους :
• Ένα εκκαθαριστικό των τελευταίων 5 ετών. (ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, όχι αυτό που αναγράφει φορ. έτος 2014).
• Λογαριασμό ΔΕΗ
• Αριθμό ΙΒΑΝ τράπεζας
• ΑΦΜ ιδιοκτήτη που ενοικιάζει ή παραχωρεί δωρεάν

Υπενθυμίζουμε ότι το Ωράριο Λειτουργίας των ΚΕΠ της πόλης μας είναι : ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 14:00 (για τον Ιανουάριο το παράρτημα στην πρώην Νομαρχία θα είναι κλειστό κατά την απογευματινή βάρδια 14:00-20:00 και το Σάββατο), ενώ των αποκεντρωμένων ΚΕΠ του Δήμου ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 15:30.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για παράνομη αλιεία στη Μικρή Πρέσπα

Το μεσημέρι της Δευτέρας στη λίμνη Μικρή Πρέσπα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πλωτής Αστυνόμευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συνέλαβαν τέσσερις (4) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, (33, 19, 33 και 39 χρονών), για παράνομη αλιεία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι κατελήφθησαν στη λίμνη Μικρή Πρέσπα να αλιεύουν χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα σε προγενέστερο χρόνο την ίδια ημέρα είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της Ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Σε βάρος ενός 33χρονου εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας για παράνομη αλιεία.

Κατασχέθηκαν:
• έξι (6) ξύλινες βάρκες
• μία (1) εξωλέμβια μηχανή και
• τρία (3) δίχτυα εκατόν πενήντα (150) μέτρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στη λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας

Ανάστατοι είναι οι νεφροπαθείς της περιοχής της Φλώρινας καθώς η Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, βρίσκεται στα πρόθυρα κλεισίματος, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. 
Συγκεκριμένα η κλινική λειτουργεί με μια μόνο γιατρό, η οποία καλείται να εξυπηρετεί 45 ασθενείς, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους ασθενείς αλλά και για τις συνθήκες εργασίας της εν λόγω γιατρού και την υγεία της. 
Επιπλέον, οι ίδιοι οι νεφροπαθείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου τους, πιστεύουν ότι η στελέχωση της κλινικής με νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, όπως έχει εξαγγελθεί από τους αρμόδιους, «…είναι στάχτη στα μάτια μας, επειδή όλα δείχνουν πως ελλείψει ιατρικού προσωπικού η μονάδα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.» 
Οι όποιες υποσχέσεις για στελέχωση της μονάδας, έμειναν στα λόγια και πλέον είναι γεγονός ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη με τραγικές συνέπειες στην υγεία αλλά και στην ίδια την ζωή των αιμοκαθαρόμενων της ευρύτερης περιοχής, μιας και δεν θα έχουν έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Είναι γνωστό πως οι νεφροπαθείς ολόκληρης της χώρας, βιώνουν κι αυτοί τις επιπτώσεις της πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Άλλωστε, στον Δημόσιο Τομέα, οι Μονάδες που εξυπηρετούν τους νεφροπαθείς είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, ενώ οι περισσότερες από αυτές λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης και των ελλείψεων σε προσωπικό. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να μετακυλίεται το κόστος περίθαλψης από το κράτος στους ασθενείς και οι νεφροπαθείς να οδηγούνται στις ιδιωτικές κλινικές ΜΤΝ/ΜΧΑ, που ολοένα και πολλαπλασιάζονται.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
• Την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας.. 
• Την εξασφάλιση, με ευθύνη του κράτους, δωρεάν φαρμάκων, εξετάσεων, θεραπειών, τεχνιτών βοηθημάτων, για όλους τους νεφροπαθείς σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
• Να δημιουργηθούν οι αναγκαίες δημόσιες μονάδες τεχνητού νεφρού σε όλη τη χώρα με βάση τις ανάγκες για να μην αναγκάζονται οι νεφροπαθείς να μετακινούνται συνεχώς σε μεγάλες αποστάσεις για την αναγκαία αιμοκάθαρση επιβαρύνοντας την υγεία τους, την ίδια την οικογένεια τους, που έχει σαν συνέπεια και την οικονομική τους αφαίμαξη. 

Οι βουλευτές 
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση από τα ΚΕΠ δήμου Φλώρινας για τη χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2015

Για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 18η Δεκεμβρίου 2015 και λήξης η 31η Ιανουαρίου 2016. Το Δελτίο Μετακίνησης ισχύει για το χρονικό διάστημα 18-12-2015 έως 31-12-2015 ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής του δελτίου και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος (2016) απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του. 

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Δ24α/Φ.11/Γ.Π.οικ.54598/971/30 /11/2015 (ΦΕΚ 2621 τ.Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: 6377465Θ1Ω-ΑΑΧ) σχετικής απόφασης για το έτος 2015, χορηγείται Δελτίο Μετακίνησης:

Στα Άτομα με Αναπηρίες:
• Ελληνικής υπηκοότητας,
• υπηκόους των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., καθώς και υπηκόους Κρατών-Μελών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.),
• υπηκόους των Κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 4017/59 (ΦΕΚ 246/59 τ.Α'),
• υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος,
• αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων (ν.δ. 3989/1959, ΦΕΚ 201 Α΄), όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων (α.ν. 389/1968, ΦΕΚ 125 Α΄), δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και τελούντες σε καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
Όλοι οι παραπάνω πρέπει να κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και να έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 (είκοσι τριών χιλιάδων) ΕΥΡΩ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 (είκοσι εννέα χιλιάδων) ΕΥΡΩ, (το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα των 29.000 ΕΥΡΩ προσαυξάνεται με 5.600 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω). Στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Οι ολικά τυφλοί (Ν. 958/1979, Α΄ 191) και οι συνοδοί τους εξαιρούνται και λαμβάνουν Δελτίο – Κάρτα ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

Αίτηση και στα ΚΕΠ
Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας: 
• Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου (χορηγείται από τα ΚΕΠ και συμπληρώνεται ηλεκτρονικά) με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω. 
• Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%). Όσον αφορά στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό. Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων ή το διατροφικό επίδομα από τις Περιφερειακές Ενότητες, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση γίνεται με βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από τους Δήμους.
• Φωτοαντίγραφο Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
• Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής (χορηγείται από τα ΚΕΠ και συμπληρώνεται ηλεκτρονικά).
• Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο Δελτίο και η άλλη να επισυνάπτεται στην αίτηση του δικαιούχου. Ειδικά οι δικαιούχοι δελτίου συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες.
• Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το φορολογικό έτος 2014.
Επισημαίνουμε ότι για διαφορετικές περιπτώσεις, ανάλογα διαφοροποιούνται και τα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ωράριο Λειτουργίας των ΚΕΠ της πόλης μας είναι : ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 14:00 (για τον Ιανουάριο το παράρτημα στην πρώην Νομαρχία θα είναι κλειστό κατά την απογευματινή βάρδια 14:00-20:00 και το Σάββατο), ενώ των αποκεντρωμένων ΚΕΠ του Δήμου ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 15:30.
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστή αύριο η ΔΕΥΑΦ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015, και δε θα εξυπηρετούν το κοινό, το ταμείο και η γραμματεία της ΔΕΥΑΦ, λόγω απογραφής.
Διαβάστε περισσότερα...

Θεατρικές παραστάσεις στη Φλώρινα

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου Απόλλων παρουσιάζει στην πόλη της Φλώρινας δύο θεατρικά έργα, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Φλώρινας, στις 4, 5 και 6 Ιανουαρίου 2016.
Οι θεατρικές παραστάσεις εντάσσονται στα πλαίσια των χειμερινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας με δωρεάν είσοδο για όλους. Η έναρξη και των δύο παραστάσεων είναι 20:00.

Οι παραστάσεις είναι οι εξής:

Ο ΕΛΕΦΑΣ
Διανομή:
Γωγώ: Βέτα Αποστολίδου
Βούλα: Χριστίνα Παναγιωτοπούλου
Τάσος: Μάνος Εμμανουήλ
Μήτσος: Ιωάννης Τούμπας

Σκηνοθεσία: Εύη Αριστείδου
Σκηνογραφία: Δημήτρης Βαμβακούσης
Φωτισμός: Γιώργος Πάχος
Υποβολείο: Ζωή Γεωργίου
Μακιγιάζ: Μαρία Εμμανουήλ

Λίγα λόγια για το έργο:
Στα όρια της μαύρης κωμωδίας και του κοινωνικού δράματος, κινείται το πρώτο θεατρικό έργο του Κώστα Μποσταντζόγλου «Ο Ελέφας». Τέσσερα πρόσωπα σκληρά, ασυμπάθιστα, θρεμμένα στην ελληνική επαρχία. Κρυφές δραστηριότητες και σχέσεις, άφθονη καταπίεση και υποταγή. Παρά το γεγονός ότι η δράση εξελίσσεται στο χωριό, οι άγριοι τρόποι των πρωταγωνιστών και η προβληματική επικοινωνία μεταξύ τους φέρνουν στο νου τα σύγχρονα ανταγωνιστικά αστικά ήθη όπου η επιφανειακή ευγένεια συμβαδίζει με έναν ακραίο ατομικισμό. Εδώ απουσιάζει η προσποίηση, ή παίρνει έναν πολύ πιο ανεπεξέργαστο χαρακτήρα. Το γέλιο βγαίνει ακριβώς από εδώ και είναι πικρό.

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
Διανομή:
Ελένη Κωβαίου: Γειτόνισσα
Γιάννης Ξαγοράρης: Χρήστος Σιδηρόπουλος
Χριστίνα Παναγιωτοπούλου: Τζένη (γυναίκα του Χρήστου)
Βέτα Αποστολίδου: Βέσκα
Εύη Αριστείδου: Ρόη (γυναίκα του Παναγιώτη)
Μιχάλης Ζουλουφός: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ζουλουφός
Υποβολείο: Ζωή Γεωργίου
Φροντιστήριο: Ματίνα Ψάλτη
Φωτισμός: Γιώργος Πάχος
Σκηνογραφία: Δημήτρης Βαμβακούσης

Διαλέξαμε αυτό το κείμενο γιατί θελήσαμε να παρουσιάσουμε ένα έργο που καταπιάνεται με το σήμερα και που στοχεύει να καταδείξει τα έντονα προβλήματα της καθημερινότητας μας ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει την ζοφερή πραγματικότητα με τρόπο που προκαλεί το γέλιο.
Το έργο σχολιάζει τα κοινωνικά προβλήματα όπως έχουν μεταλλαχθεί και υφίστανται σήμερα. Εύκολο χρήμα, «αρπαχτές», και μετανάστες είναι οι βασικοί του άξονες. Σε δευτερεύοντες ρόλους έρχονται ο ρατσισμός, που δηλητηριάζει αργά, αλλά σταθερά τις αξίες μας, καθώς και τα μεταλλαγμένα όνειρα μια κοινωνίας που επικοινωνεί μέσω facebook και SMS. Διαθέτει ακόμα επώνυμα αυτοκίνητα και ακίνητα – άσχετα αν τα χρωστάει και δεν έχει τον επιούσιο – αγωνιά για τις επόμενες περικοπές μισθών και συντάξεων, προκειμένου να βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό άρμα της ανάπτυξης, που έρχεται – αλίμονο - μόνο με την καταβολή δόσεων από τους δανειστές και νέα μέτρα. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται μια Ελλάδα καλά κρυμμένη που αγωνίζεται να σβήσει το τριτοκοσμικό της παρελθόν και να αποδείξει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, θυσιάζοντας όμως στοιχεία της πολιτισμικής της διαφορετικότητας, όπως την γλώσσα.
Οι χαρακτήρες αυτού του έργου είναι μονάδες μιας κοινωνίας που έχει ήδη θέσει τις αξίες της σε έκπτωση και έχουν απωλέσει εδώ και καιρό την αθωότητα τους. Οι ανατρεπτικές καταστάσεις, γραμμένες για να προκαλέσουν γέλιο, παρωδούν αφάνταστα την σύγχρονη ζωή μας αγγίζοντας τα όρια του μπουρλέσκ. Πέρα όμως από τον προβληματισμό που θέλουμε να δημιουργήσουμε, βασικό μέλημά μας είναι να περάσετε καλά - όπως κι εμείς στις πρόβες και παραστάσεις αυτού του έργου που έχει γίνει πλέον δεύτερος εαυτός σε όλους τους συμμετέχοντες – και να γελάσετε με την καρδιά σας. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Διαβάστε περισσότερα...

2016 ευχές στον Άγιο Βασίλη

Στις 6 σήμερα το απόγευμα, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, τα παιδιά γράφουν τις ευχές τους στον Άγιο Βασίλη και τις κρεμάνε στο δέντρο των ευχών του.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δήμο Φλώρινας, σε συνεργασία με το «Art Studio».
Διαβάστε περισσότερα...

Χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας στην τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών του δήμου Αμυνταίου (video)

Στην τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών που διοργάνωσε ο Δήμος Αμυνταίου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού:

«Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μου παιδιά,
Είναι γεγονός πως οι εποχές που ζούμε χαρακτηρίζονται από σκληρότητα. Η κοινωνία μας έχει χάσει τον προσανατολισμό της και ψάχνει με αγωνία τρόπους να επιβιώσει μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικών λιτότητας, απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους και εξαθλίωσης των μεγάλων κοινωνικών ομάδων.
Ευτυχώς όμως δε χάθηκαν όλα. Υπάρχουν και αυτοί που παραμένουν πιστοί σε αξίες, ιδανικά, οράματα και στόχους. Και οι μαθητές που βραβεύονται σήμερα εδώ αποτελούν ένα τέτοιο παράδειγμα.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε νέους και νέες που διακρίθηκαν για τις επίμονες προσπάθειές τους, για τον αγώνα της ζωής τους, που φωτίζουν και ομορφαίνουν την κοινωνία μας και αποτελούν τον οδηγό μας για το σήμερα και το αύριο.
Είστε η ελπίδα και αυτή η ελπίδα δε γίνεται και δεν πρέπει να χαθεί. Θα παραμένει πάντα ζωντανή. Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους αριστούχους μαθητές του Δήμου Αμυνταίου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στους αγώνες που θα κληθούν να δώσουν στο μέλλον. Συγχαρητήρια και στον Δήμο Αμυνταίου που βρίσκεται κοντά στα παιδιά με τη σημερινή εκδήλωση».

Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας

To Δ.Σ. του συλλόγου μας νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους το Σάββατο 26/12 στον ετήσιο χορό μας.Είναι αυτοί όπου παρέα με την ορχήστρα του κ. Βασίλη Μπακαγιάννη και τον κ.Κώστα Μήτση αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές μιας βραδιάς γεμάτης κέφι και χορό.
Επίσης συγχαίρουμε τα μέλη των χορευτικών μας τμημάτων (παιδικά-ενηλίκων) και τους χοροδιδασκάλους τους κ. Κων/νου Ιωάννη και κα. Κολώνη Ήρας για την άρτια παρουσίαση τους καθώς και τους νεαρούς καλλιτέχνες Κων/νου Συμεών και Προβίδα Αθανάσιο για το ξεχωριστό χρώμα που δώσανε στην εκδήλωση.
Τελειώνοντας να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή Φλώρινας κ.Αντωνιάδη Ι.,τον Αντ/ρχη Φλώρινας κ.Μπίρο Στ.,τον εκπρόσωπο του Δήμου Πρεσπών κ.Τράσια Α.,τον Δκτη της 3ης ΜΣΕΠ κ.Κατσαντώνη Β.,τους εκπροσώπους των συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους,τους χορηγούς των δώρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίου Πρεβέζης & τον Μορφωτικό Σύλλογο Θεσπρωτικού Πρεβέζης που μας βοήθησαν με τις φορεσιές του τμήματος ενηλίκων,τα τοπικά ΜΜΕ και την δ/νση του κέντρου δεξιώσεων Ι & Ν. Χρυσοχοίδη για την άψογη συνεργασία.
Καλή αντάμωση & καλή χρονιά σε όλους!

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καλδάνης Κων/νος Ο Γεν. Γραμματέας
Παρδάλης Ιωάννης
Διαβάστε περισσότερα...