Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα ΥΕ από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκε ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων της προκήρυξης ΣΟΧ1/2015 από την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων Φλώρινας.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

15 θέσεις εργασίας στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ανακοινώθηκε η πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων, για το χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών.
Αιτήσεις από 01-10-2015 έως 07-10-2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, Σιδηροδρομικού Σταθμού 8, Φλώρινα ΤΚ 53100, Υπόψη κ.Λ. Γκέλου (τηλ. επικοινωνίας: 23850- 28206).

Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

O ηγούμενος Νικηφόρος Μανάδης νέος Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας

Τον ορισμό του π. Νικηφόρου στη θέση του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Φλωρίνης ανακοίνωσε ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος κατά τη διάρκεια του ιερατικού συνεδρίου της μητρόπολης που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στη Φλώρινα και σύμφωνα με δήλωσή του αναμένεται η τυπική επικύρωση της απόφασης από την Ιερά Σύνοδο.

Σε δήλωσή του ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ανέφερε ότι μετά την εκκένωση της θέσης του Πρωτοσύγκελου που κατείχε ο Αρχιμανδρίτης, Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο οποίος εξελέγη στο μεταξύ μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, για ένα χρονικό διάστημα η μητρόπολη βρέθηκε χωρίς Πρωτοσύγκελο και μη θέλοντας να κακοκαρδίσει τους πολλούς και μορφωμένους άγαμους κληρικούς της μητρόπολης επέλεξε για τη θέση του Πρωτοσύγκελου έναν εκ των παλαιοτέρων Αρχιμανδριτών, τον π. Νικηφόρο Μανάδη. «Τον εκάλεσα και τον παρακάλεσα να δεχθεί την τιμητική αυτή θέση του Πρωτοσυγκέλου, διότι αυτός είναι μετά τον μητροπολίτη.» Σημείωσε ότι έχει ήδη αποστείλει την απόφασή του στην Ιερά Σύνοδο η οποία θα επικυρώσει την έγκρισή της προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Πρωτοσύγκελος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για τυπική επικύρωση καθώς ο ορισμός Πρωτοσύγκελου βρίσκεται στην ευχέρεια του μητροπολίτη.

Ο π. Νικηφόρος με δήλωσή του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον μητροπολίτη κ. Θεόκλητο για την επιλογή του στη θέση του Πρωτοσύγκελου της μητρόπολης, μετά από 40 χρόνια διακονίας στη μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και ως προϊσταμένου της μητρόπολης στην Εορδαία, καθώς και τους ιερείς οι οποίοι μετείχαν στο ιερατικό συνέδριο και χαιρέτησαν την επιλογή του στη θέση του Πρωτοσύγκελου της μητρόπολης. «Δεν ξέρω πολλά για τα νέα μου καθήκοντα, θα με βοηθήσει ο μητροπολίτης», δήλωσε με ταπεινότητα ο π. Νικηφόρος.

Πηγή: e-ptolemeos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε ισχύ από αύριο το χειμερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

Σε ισχύ τίθεται από αύριο, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, το χειμερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2016.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας, το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ
08:30-14:30

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
08:30-13:30 και 17:00-20:30

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαίνια του ιατρείου Μελίτης

Η οικογένεια Καΐδου σας προσκαλεί στα εγκαίνια του ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Μελίτης, την Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 μ., στη Μελίτη Φλώρινας.

Ο συγκεκριμένος χώρος κατασκευάστηκε εξολοκλήρου και εξοπλίστηκε με προσωπικά έξοδα της οικογένειας Καΐδου τον οποίο ακολούθως θα δωρίσουν μαζί με το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται στους κατοίκους της Μελίτης.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για εμάς.

Με εκτίμηση
Οικογένεια Καΐδου
Διαβάστε περισσότερα...

Αίτηση σύγκλισης δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου από τη μειοψηφία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου στις 23 Απριλίου 2015 συγκλήθηκε έπειτα από αίτηση του συνόλου των μελών της Μειοψηφίας, του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.
Μέσα σ αυτό το διάστημα των 5 μηνών δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια, από τη Δημοτική Αρχή, για τα θέματα τα οποία είχαμε φέρει προς συζήτηση.
Επειδή δε μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι σε θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση και τα συμφέροντα του συνόλου των δημοτών, ζητούμε τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, εντός της προθεσμίας που ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, για τα θέματα που αναφέρονται αναλυτικά στην αίτησή μας.









Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση ισχύος Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι η ΓΣΕΕ, μετά τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές δεσμεύσεις για επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων (οι οποίες δυστυχώς συνεχίζουν να παραμένουν στο επίπεδο των προθέσεων), ανέλαβε πρωτοβουλία για την επέκταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Με τη δαμόκλειο σπάθη των μνημονιακών νόμων να επικρέμεται πάνω από τους εργαζόμενους, επιδίωξε και πέτυχε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2014 μέχρι το τέλος του 2015.
Για το ΕΚΦ και τη ΓΣΕΕ, η επαναφορά από την κυβέρνηση του κατώτατου μισθού και του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα, αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα και θα τεθεί εκ νέου στην αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦ

Διαβάστε περισσότερα...

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»

Λόγω μη απαρτίας η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ., στην Αίθουσα Θεάτρου του Συλλόγου, με όσα μέλη είναι παρόντα.
Στη Συνέλευση θα τεθούν προς έγκριση τα πεπραγμένα του Δ.Σ .της τελευταίας διετίας και θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Χάλκινα μετάλλια ο Στέργιος στην Άγκυρα και ο Θεόδωρος στην Αθήνα!

Ήταν ένα ονειρεμένο σαββατοκύριακο το περασμένο για την οικογένεια του ΟΞΙΦ. Σημαντικές, θα λέγαμε, ιστορικές επιτυχίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τους ξιφομάχους μας.
Την Ελληνική Σημαία στον Ιστό ευτυχήσαμε να αντικρίσουμε στην Άγκυρα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στο Ξίφος Μονομαχίας. Αιτία η 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο του Στέργιου Τσώκα ανάμεσα σε 81 αθλητές. Με 6 νίκες στον 1ο γύρο και συνολικά 6 νίκες και 1 ήττα (!) στο ρεπρεσάζ, ο Στέργιος, μπήκε στην 8άδα. Εκεί νίκησε 15-9 τον Τούρκο Selcuk και πάτησε στο βάθρο και στα μετάλλια. Τον δρόμο του για τον Μεγάλο Τελικό του έκοψε ο Αυστριακός Thewanger με το αγχωτικό 14-15!!!
Άψογη και η εμφάνιση του Αλέξανδρου Γκώγκου (αήττητος στον 1ο γύρο) , ο οποίος «έκανε» επίσης 8άδα (6ος) και μόνο οι λεπτομέρειες του στοίχισαν μια θέση στο βάθρο. Ο Φίλιππος Γκώγκος με 1 ήττα στον 1ο γύρο δυστυχώς «έπεσε» πάνω στον Στέργιο στο νοκ- άουτ για την 8άδα (13ος).
Η επόμενη εξόρμηση στο Κλάγκενφουρτ τέλος Οκτωβρίου, στο ιδιαίτερα δυνατό Αυστριακό Σιρκουί με την πρώτη συμμετοχή των αθλητών μας και στο ομαδικό.
Στην αντίστοιχη διοργάνωση των κοριτσιών στο Ζρένιανιν της Σερβίας η Μαρία Κεβρεκίδου έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες και έκανε 16άδα για πρώτη φορά (14η).



Στην Ελλάδα και στο ΟΑΚΑ έσπασε η γκίνια και ο Θεόδωρος Παπαχαρίσης ανέβηκε στο βάθρο με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος! Εξαιρετική η εμφάνιση του Χρήστου Παπαγιάννη (8ος) και των κοριτσιών: Απιδοπούλου 10η Γεροσίδερη 11η Νικολαίδου Π. 12η.
Είναι ανεπανάληπτα τα συναισθήματα που νοιώσαμε όλοι μας, αθλητές, προπονητές όλοι όσοι παρακολουθούν τις προσπάθειες και στηρίζουν ο καθένας με τον τρόπο του. Καλούμε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό, στον ΟΞΙΦ, στον μαγικό κόσμο του σπαθιού. Αξίζει!

Από Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα...

Αγιασμός στο σύλλογο «Σάρισες»

Το περασμένο Σάββατο 26/9/2015 πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου Φλώρινας ο καθιερωμένος Αγιασμός του Συλλόγου με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Οι παρευρισκόμενοι, αθλητές, γονείς και φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μετά τον Αγιασμό ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Λυγούρα για τις προοπτικές και τους στόχους των Σαρισών και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα που έδωσε η αντρική ομάδα με τον Ο.Ε.Α. Φλώρινας.
Με την ευλογία του Θεού ξεκινάμε δυνατά για μία παραγωγική και επιτυχημένη χρονιά. Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλα τα παιδιά!!!


Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνές τουρνουά τζούντο από τον «Φίλιππο» Αμυνταίου

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Φίλιππος» Αμυνταίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το δήμο Αμυνταίου θα διοργανώσει το Διεθνές Τουρνουά Τζούντο Αμυνταίου στις 17-18 Οκτωβρίου 2015 για τις κατηγορίες:

JUNIORS A-B-Γ
ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α-Β
ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β'
ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
(άνω των 18 ετών)
ΟΜΑΔΙΚΟ
(Παίδων Α' - Εφήβων)

Μετά τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί τριήμερο κάμπ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε την ιατρό Ειρήνη Βασιλείου, νεφρολόγο της μονάδας νεφρού Φλώρινας, για την ιατρική φροντίδα που υπέδειξε προς την νεφροπαθή μητέρα μας Μητσκοπούλου Ροδόπη, όσες φορές βρέθηκε σε κίνδυνο η υγεία της, εξασκώντας επάξια το ιατρικό της έργο.

Σας ευχαριστούμε πολύ
Κωνσταντινόπουλος Δημήτριος
Μητσκόπουλος Χρήστος, Κωνσταντίνος, Ιωάννης και Σοφία

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει σήμερα, στις 3 το μεσημέρι στην Κοζάνη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1ο: Αντικατάσταση Τακτικού και Αναπληρωματικών μελών της Συμπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Φώτιος Κεχαγιάς

2ο: Άδεια Eγκατάστασης Μηχανολογικού Εξοπλισμού των Υποδομών του Έργου «Μονάδα Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας Στερεών Αστικών Αποβλήτων»
Εισηγήτρια : η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας-Περιβάλλοντος και Μεταφορών,
κ. Παναγιωτίδου Ελισσάβετ

3ο: Τρόπος Δημοπράτησης του Έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ» Προϋπολογισμού 48.600.592,00.
Εισηγητής : ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ.Τ.Ε., κ. Κωνσταντίνος Αναγνώστου

4ο: 12η Τροποποίηση Προϋπολογισμού της Π.Δ.Μ. (2015)
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Φώτιος Κεχαγιάς

5o: Τρόπος Εκτέλεσης Διαγωνισμού του Έργου «Καθαρισμός του Ρέματος «ΣΟΥΛΟΥ (Νότια περιφ.τάφρος)» Προϋπολογισμού 41.085,38 € (με Φ.Π.Α.).
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

6ο: Έγκριση Εξαγοράς Οικοπέδου, Σύμφωνα με το Άρθρο 23 του Π.Δ. 242/96 και Ορισμός δύο Περιφερειακών Συμβούλων για τη Συγκρότηση της Επιτροπής της §4 του Άρθρου 13 του Π.Δ. 242/96 περί Έκτιμλησεως της Αξίας Οικοπέδου Ιδιοκτησίας Παπασυμεών Χριστοφόρου στο Σισάνι του Δήμου Βοΐου, για τις Ανάγκες του Έργου «Αρδευτικό δίκτυο Σισανίου 2000 Στρεμμάτων με Τροφοδοσία από Αντλιοστάσιο Νέου Φράγματος».
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

7ο: ‘Έγκριση του Tρόπου Δημοπράτησης-Εκτέλεσης του Διαγωνισμού του Έργου «ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΤΟΥΣ 2015», Προϋπολογισμού : 400.000,00 € (με Φ.Π.Α.).
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

8ο: Έγκριση του Τρόπου Δημοπράτησης-Εκτέλεσης του Διαγωνισμού του Έργου «Καθαρισμός Τάφρων από Φερτά Υλικά, λόγω Πλημμυρικών Φαινομένων στο Δρόμο Βελβεντό-Παλαιογράτσανο-Καταφύγι», Προϋπολογισμού : 13.725,08 € (με Φ.Π.Α.).
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

9ο: Έγκριση Yποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για το Έργο με Τίτλο: «Ολοκλήρωση Μελέτης Εσωτερικής Οδοποιίας Δρόμων και Κόμβων νέου Οικισμού Ποντοκώμης»
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

10ο: 5η Έγκριση Eισήγησης Έργων στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (Ε.Α.Π.) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο Πλαίσιο του Τέλους Ανάπτυξης 2012 – 2016.
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπίρος

11ο: Τρόπος Εκτέλεσης του Έργου : «Αποκατάσταση Κατολισθήσεων – Φθορών στο Οδικό Δίκτυο Π.Ε. Φλώρινας», Προϋπολογισμού Δαπάνης 100.000,00 € , με το Φ.Π.Α.
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπίρος

12ο: Έγκριση Τρόπου Εκτέλεσης Διαγωνισμού του Έργου «Επισκευή – συντήρηση Κτιρίων Διοίκησης Π.Ε. Καστοριάς»
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριάς, κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος,

13ο: Τροποποίηση-Διόρθωση της με αρ 113/2014 Απόφασης του Π.Σ. περί Έγκρισης Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Γρεβενών για την Εκτέλεση του Έργου «Αποκατάσταση της Γέφυρας του Σπανού στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών».
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών, κ.Ευάγγελος Σημανδράκος.

14ο: Μέτρα Ρύθμισης Κυκλοφορίας για τη Δημιουργία Κόμβου στη Θέση «Πατώματα» Δήμου Γρεβενών, επί της Ε.Ο. Γρεβενών – Καλαμπάκας
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών, κ.Ευάγγελος Σημανδράκος.

15ο: Κατάθεση Προτάσεων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε Συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς προς Έγκριση στο Πλαίσιο του Έτους Ελλάδας στη Ρωσία 2016
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού, κ Παύλος Τσότσος
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Αρκούδα κατασπάραξε γαϊδουράκι στον Άγιο Βαρθολομαίο!

Μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν χθες το πρωί κάτοικοι του Αγίου Βαρθολομαίου, αφού αντίκρισαν κατασπαραγμένο ένα γαϊδουράκι, το οποίο βρισκόταν εντός του οικισμού (η εικόνα είναι ιδιαίτερα σκληρή).
Οι υποψίες τους για την ύπαρξη αρκούδας, η οποία θα ευθυνόταν για το συμβάν, επιβεβαιώθηκαν και από τους ανθρώπους του ΕΛΓΑ που έσπευσαν στην περιοχή και αιτιολόγησαν την παρουσία της αρκούδας από τον τρόπο με τον οποίο είχε φαγωθεί το γαϊδουράκι.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αρκούδα εμφανίζεται στον οικισμό, ωστόσο αυτή τη φορά έχει θορυβήσει τους κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα...

Άλλη μία διάκριση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Φλώρινας

Ο Τάσος Χατζηχρήστος τερμάτισε στην 5η θέση, στην 16 δεξιοτεχνία Πτολεμαΐδας που διεξήχθη στις 27/9/2015 λαμβάνοντας συμμετοχή και στις 3 κατηγορίες, ενώ τιμήθηκε ως τοπικός οδηγός.
Περισσότερες φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/mrodiss.

Νικολάου Οδυσσέας



Διαβάστε περισσότερα...

«Τι θα γίνεις, όταν μεγαλώσεις;»: Το δικαίωμα των νέων σε ανοιχτούς ορίζοντες

Της Μαρίας Μπιλιώνη,
Συμβούλου Σταδιοδρομίας

«Τι θα γίνεις, όταν μεγαλώσεις;» Είναι ένα από τα κλασικά ερωτήματα που θέτουν γονείς, παππούδες, δάσκαλοι στα παιδιά, αρχής γενομένη από την ηλικία περίπου των 3ετών.
Το ερώτημα αυτό κρύβει την παραδοχή ότι η επιλογή του επαγγέλματος είναι απόφαση προσωπική, αφορά άμεσα το κάθε άτομο και κατά συνέπεια η επιθυμία για την άσκηση ενός επαγγέλματος έχει βαρύνουσα σημασία για την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος. Στην πορεία όμως της ανάπτυξης του παιδιού οι γονείς –πάντα ορμώμενοι από την ανησυχία τους για το επαγγελματικό μέλλον του παιδιού τους, με τις καλύτερες των προθέσεων για την ομαλή και επιτυχημένη εξέλιξη του παιδιού τους- μπαίνουν στο δύσκολο αγώνα της έρευνας, της αναζήτησης έγκυρης πληροφορίας για το ποια επαγγέλματα έχουν τις θετικότερες επαγγελματικές προοπτικές. Δύσκολο έργο, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα της επιστημονικής έρευνας σήμερα καλούμαστε να προετοιμάσουμε τους μαθητές για επαγγέλματα που ακόμα δεν υπάρχουν, για να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες που ακόμη δεν έχουν εφευρεθεί με σκοπό να λύσουν προβλήματα που ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί. Αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση ότι τα 10 top επαγγέλματα του 2010, δεν υπήρχαν το 2004!
Σ’ αυτόν τον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο αρωγός των γονέων, αλλά κυρίως των μαθητών, αποτελεί η συμβουλευτική σταδιοδρομίας. Μέσα από την συμβουλευτική – εκπαιδευτική διαδικασία ο σύμβουλος σταδιοδρομίας αποτελεί τον υποστηρικτή του μαθητή στο ταξίδι της επιλογής επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ο μαθητής υποστηρίζεται, ώστε να διερευνήσει τα ενδιαφέροντα, τις δυνατότητες, τις ικανότητες, τις κλίσεις, τις αξίες του, να σχηματοποιήσει δηλ. όσο το δυνατόν καλύτερα το πολύπλοκο μωσαϊκό της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του. Όλα αυτά συνδυαζόμενα με την έγκυρη πληροφόρηση για τις εκπαιδευτικές διεξόδους, τα επαγγέλματα και τις προοπτικές απασχόλησης καθιστούν τον μαθητή ικανό να λάβει περισσότερο συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το επαγγελματικό του μέλλον.
Η παροχή συμβουλευτικής στήριξης και προσανατολισμού έχει πλέον καθιερωθεί ως βασική συνιστώσα για τη διαμόρφωση αποτελεσματικής εκπαιδευτικής- επαγγελματικής διαδρομής. Μειώνεται δραστικά η πιθανότητα να ακολουθήσει ο μαθητής ως επάγγελμα αυτό που θα προκύψει από την τυχαιότητα των πανελλήνιων εισαγωγικών εξετάσεων και του μηχανογραφικού του δελτίου, καθώς μέσα από τη χρήση κατάλληλων ψυχομετρικών εργαλείων (τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων, τεστ επαγγελματικών αξιών, τεστ γλωσσικού σχεδιασμού, τεστ αριθμητικού σχεδιασμού, κ.ά) ο μαθητής λαμβάνει μία αναλυτική αναφορά, η οποία αποτελεί τη βάση για την εξατομικευμένη συμβουλευτική διαδικασία σπουδαστικής επιλογής. Αφού εντοπιστούν τα προσωπικά χαρακτηριστικά του κάθε μαθητή παρέχεται σαφής και εύληπτη πληροφόρηση σχετικά με το ποια επαγγέλματα από όσα του ταιριάζουν έχουν θετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας και ποια αρνητικές. Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να επιβάλλεται με αυταρχικό, αντιπαιδαγωγικό τρόπο η επιλογή επαγγέλματος, το ίδιο το άτομο επιλέγει υπεύθυνα το επάγγελμα που του αρμόζει. Αν παρ’ όλα αυτά, η επιλογή εστιαστεί σε ένα κορεσμένο επάγγελμα, θα γνωρίζει έγκαιρα τις δυσκολίες του συγκεκριμένου επαγγελματικού χώρου και θα μπορέσει, εφόσον διαθέτει τις δυνατότητες, τη θέληση και το ζήλο σε συνδυασμό με την εντατική εκπαιδευτική προετοιμασία να διαμορφώσει ικανοποιητικές προϋποθέσεις επαγγελματικής ανέλιξης. Άλλωστε, είναι από όλους αποδεκτή η σύνδεση του βαθμού ικανοποίησης από την εργασία με την ποιότητα τόσο της προσωπικής ζωής όσο και της ανάπτυξης της ευημερίας σε επίπεδο κοινωνίας γενικότερα. Η πληρότητα και η ευτυχία που νιώθει κανείς ασχολούμενος με το επάγγελμα που του ταιριάζει εύγλωττα μας μεταφέρει ο Κονφούκιος λέγοντας «Διάλεξε ένα επάγγελμα που σου αρέσει και δεν θα ξαναχρειαστεί να δουλέψεις στη ζωή σου».
Ακόμη και στους μαθητές που η επιλογή του επαγγέλματος και κατά συνέπεια η σπουδαστική επιλογή είναι ειλημμένη, η συμβουλευτική σταδιοδρομίας παρέχει τις κατάλληλες πληροφορίες στους μαθητές τόσο γενικότερα για τις δεξιότητες, τις ικανότητες που πρέπει να έχει κανείς προκειμένου να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη ακαδημαϊκή διαδρομή όσο ειδικότερα για τις προσωπικές περιοχές τους που χρήζουν βελτίωσης και των δυνατοτήτων τους που πρέπει να ενισχυθούν, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο ολοένα και πιο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον.
Στο πλαίσιο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, η διαδικασία συμβουλευτικής για τη σταδιοδρομία καλείται να εφαρμοστεί μέσα από το θεσμοθετημένο από το 1976 μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Για την αποτελεσματική συμβολή του στη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού και επαγγελματικού μέλλοντος του κάθε μαθητή συνεχές, επιτακτικό και γενικευμένο είναι το αίτημα για αναβάθμιση του συγκεκριμένου μαθήματος. Καλό είναι λοιπόν, οι γονείς να λάβουν σοβαρά και να διεκδικήσουν τα οφέλη της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας για τα παιδιά τους. Η Πολιτεία, με τη σειρά της, να προσφέρει στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συστήματος στους μαθητές με τρόπο αποτελεσματικό πληροφορίες και γνώσεις, να τους εφοδιάζει με δεξιότητες χρήσιμες για να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν με επιτυχία και προσαρμοστικότητα το εξελισσόμενο περιβάλλον εργασίας. Είναι ιδιαίτερης σημασίας η υποχρέωση να εξασφαλιστούν στη νέα γενιά όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα την οδηγήσουν στο χώρο της εργασίας και της δημιουργικότητας και, παράλληλα, θα της εξασφαλίσουν το δικαίωμα σε ανοιχτούς ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή η 21η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση στο Οροπέδιο

Έφτασε και φέτος η ώρα της Παμφλωρινιώτικης Ορειβατικής Συνάντησης στο καταφύγιο Οροπεδίου στο όρος Βαρνούς την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Φέτος θα είναι η 21η Συνάντηση. Από τις πρώτες εκδηλώσεις που καθιέρωσε ο ιδρυθείς το 1994 Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών, είναι πλέον σημείο αναφοράς του Ορειβατικού κόσμου της Φλώρινας και όχι μόνο.

Το Οροπέδιο είναι ένα μικρό καταφύγιο σε υψόμετρο 1050μ και με σχετικά εύκολη πρόσβαση από την Φλώρινα. Στον δρόμο για Βίγλα, κοντά στο 4ο χλμ, συναντάμε ένα χωματόδρομο στα δεξιά και τον ακολουθούμε. Ο χωματόδρομος είναι σε καλή κατάσταση και μετά από 3 χλμ περίπου μας βγάζει στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου όπου αφήνουμε το αυτοκίνητο και ακολουθούμε το μονοπάτι προς Οροπέδιο (25 λεπτά). Εναλλακτικά η πορεία μπορεί να ξεκινήσει και με τα πόδια από την Φλώρινα (από το Πολιτιστικό Κέντρο προς τα Υδραγωγεία (άσφαλτος μέχρι τα υδραγωγεία και χωματόδρομος μετά) ή από τα "Γυμνάσια" (αμέσως μετά το 1ο Λύκειο) (μονοπάτι). Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε καμιά ώρα ακόμα στα 25 λεπτά του Οροπεδίου. Ο παραπάνω χωματόδρομος είναι και η 2η εναλλακτική διαδρομή για αυτοκίνητο.

Για όσους/ες δεν έχουν πάει καθόλου κατά εκεί θα υπάρξει αναχώρηση την Κυριακή 4/10 στις 9:00 από τον ΣΕΟΦ για Οροπέδιο. Εύκολη πορεία διάρκειας 1:30 περίπου. Επίσης προσφέρεται και η δυνατότητα κατασκήνωσης δίπλα από το καταφύγιο από το Σάββατο για όσους και όσες το επιθυμούν.
Όπως και νά'ρθείτε θα σας περιμένουμε!

Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη της νέας χρονιάς για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης

Ανακοινώνεται ότι και φέτος θα λειτουργήσει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης.
Στη Σχολή αυτή μπορούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν δωρεάν άνδρες και γυναίκες και να σπουδάσουν την ψαλτική τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής που αποτελεί πολύτιμο μέρος της Εθνικής μας κληρονομιάς.
Στις 5 Οκτωβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 το απόγευμα, στη μεγάλη αίθουσα του Εκκλησιαστικού Λυκείου, θα τελεσθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός, για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:23850 25335 και 28864

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Σύμφωνα με το Ν. 2645/98 καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ 304/2001 (ΦΕΚ Α 207) «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου», το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση του Ν. 2645/98 και καθορίζονται οι εξής εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας:

1. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας (8:00 π.μ.) μέχρι και τη δύση του ηλίου της 4ης Οκτωβρίου 2015 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν. Π. Δ. και Ι. Δ. Καταστημάτων, των ιδιωτικών καταστημάτων και κατοικιών.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν. Π. Δ. και Ι. Δ. καταστημάτων και τραπεζών και των κοινοχρήστων Δημοτικών χώρων (οδών, πλατειών κ.λ.π.) κατά τις βραδινές ώρες της 4ης Οκτωβρίου 2015.
ώρα 10:30 π.μ.: Μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι των σχολείων της πόλης με τις σημαίες τους.
ώρα 11:15 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Ι. Ιωαννίδη, οδός Κιουταχείας (κοντά στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό) όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις Σημαίες τους.
• Ομιλία
• Κατάθεση στεφάνων
• Σιγή ενός λεπτού
• Εθνικός Ύμνος

Διαβάστε περισσότερα...

Ασημένιο η Φωτεινή Παλιογιάννη

Με το ασημένιο μετάλλιο και τη 2η θέση επέστρεψε από την Αθήνα η Φλωρινιώτισσα αθλήτρια του καράτε Φωτεινή Παλιογιάννη από το κύπελλο Ελλάδος που διεξήχθη το σαββατοκύριακο 26 - 27 Σεπτεμβρίου στο ολυμπιακό κέντρο πάλης των άνω Λιοσίων.
Η Φωτεινή κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη κατηγορία κούμιτε κορασίδων 12 ετών -42 kgr. Σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά pool η Φωτεινή απέκλεισε καταξιωμένες αθλήτριες τις κατηγορίας της όπως τη Γιαννάκη και τη Σοφρώνη και έφτασε στον τελικό όπου μια ολιγωρία της στέρησε το χρυσό μετάλλιο.

Φωτεινή Παλιογιάννη: Είμαι πολύ ικανοποιημένη τόσο για την εμφάνισή μου όσο και για μετάλλιο που κατέκτησα. Αγωνιστικά ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση κάτι που απέδειξα και μέσα στο tatami. Ευχαριστώ πολύ τον κόουτς μου Ανδρέα Πανετσίδη, και τον προπονητή μου στον πανημαθιακό κ. Νίκο Πανετσίδη. Το μετάλλιο αυτό θα ήθελα να το αφιερώσω στους γονείς μου οι οποίοι σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά ημέρες με στηρίζουν σε όλους μου τους στόχους.

Διαβάστε περισσότερα...

Τελετή υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στο ΤΕΙ

Η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Φλώρινας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Σχολής.

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα στο ΤΕΙ Φλώρινας για τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας





Διαβάστε περισσότερα...