Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το Σεπτέμβριο internet στις «λευκές» αγροτικές περιοχές

Σημαντικός παράγοντας για την Π.Ε Φλώρινας ως προς την κάλυψη των «λευκών» κηλίδων στο ευρυζωνικό χάρτη είναι ο Δήμος Φλώρινας, ο Δήμαρχος κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης με επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες κατόρθωσε τα ακατόρθωτα, έτσι σύντομα θα «τρέχουμε» με 50 Mbit ταχύτητα υψηλή που θα την εξασφαλίσουν οι οπτικές ίνες, μέσα από το πακέτο του CONΝ-X OTE!
Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί δίκτυο, το οποίο θα δύναται να καλύπτει με ευρυζωνικές υπηρεσίες πληθυσμό τουλάχιστον ίσο με το 30% του συνολικού πληθυσμού, που διαμένει στις «λευκές» περιοχές της κάθε γεωγραφικής ζώνης.
Η πρόσβαση στο internet είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων στα αγροτικά ιατρεία, την αγροτική επιχειρηματικότητα, την τουριστική προβολή, αλλά και την εκπαίδευση. Γι’ αυτό και αναμένω την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων κάλυψης με internet των 5.000 «λεύκων» αγροτικών και νησιωτικών περιοχών, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα άνω των 500.000 πολιτών.
Στόχος της δράσης είναι, η κάλυψη των «λευκών» κηλίδων στον ευρυζωνικό χάρτη της χώρας, δηλαδή των περιοχών, όπου δεν υπάρχουν βασικές ευρυζωνικές υποδομές ή είναι δύσκολο να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον, με τη δημιουργία και αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακών υποδομών υψηλής ταχύτητας.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υπόμνημα χάρτη:
Ανά ζώνη (γεωγραφική περιοχή - LOT) αναδείχτηκαν οι εξής ανάδοχοι:
Χρώμα κίτρινο LOT 1: ΟΤΕ
Χρώμα κόκκινο LOT 2: INTRAKAT - INTRACOM HOLDINGS - HELLAS ON LINE
Χρώμα πράσινο LOT 3: ΟΤΕ

2 σχόλια:

  1. Τσάμπα θα είναι ρε πρετεντερη....;ο ότε πριν τον βοσκόπουλο το είχε κανονισμένο να αλλάξει ινες γιατί στα χωρια μας η συτα ήδη έχει καλύτερες ταχυτητες και έχασε πελάτες ο ότε...καταλαβες παραπληροφορητή και χαλασμένο φερέφωνο;Για να γλύψεις λες μα....ιες...πόσο ξεφτίλες υπάρχουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοβαρή δημοσιογραφία και σοβαρός δήμαρχος....

    Οι περίφημες δηλώσεις του αξιότιμου Δημάρχου κ. Βοσκόπουλου που μας μεταφέρει ο αμερόληπτος δημοσιογράφος, ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος όταν έλαβε την απάντηση του αρμόδιου υπουργού για το θέμα που αφορά το σύνολο της χώρας και που καμία συμμετοχή ή σχέση δεν έχει ο Βοσκόπουλος.

    http://www.agronews.gr/news/koinonia/arthro/128717/os-ta-teli-tou-2015-internet-stis-leukes-agrotikes-periohes-/

    Πόσο ρόμπα θα γίνετε ακόμα και οι δυο σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.