Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για το «Ξύλινο Χωριό» του δήμου Φλώρινας

Το «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργήσει για ακόμα μία χρονιά στην πόλη της Φλώρινας, στο χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ο Δήμος Φλώρινας καλεί όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014, στο γραφείο του Δημάρχου του Δήμου Φλώρινας (Δημαρχείο - Μεγάλου Αλεξάνδρου 97, Φλώρινα).
Το «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και την Τρίτη 06 Ιανουαρίου 2015 εντελώς δωρεάν.
 
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
1. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στο χώρο των παραδοσιακών προϊόντων και στους συλλόγους που προάγουν τοπικά ήθη και έθιμα.
2. Κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί τη συμμετοχή του στο «ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ» πρέπει να δηλώσει στο Δήμο μία (1) τουλάχιστον εορταστική εκδήλωση προβολής του, που θα διοργανώσει ο ίδιος με την αρωγή του Δήμου πλαισιώνοντας το εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ανακοινωθεί σε τύπο, έντυπα και αφίσες.

Επίσης, παρακαλούνται όσοι σύλλογοι ή φορείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις το Δήμου ή να προτείνουν την πραγματοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, ακόμα και εκτός του ξύλινου χωριού, όπως δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Τηλ.2385351010, 2385351031.
Fax: 2385044628

Διαβάστε περισσότερα...

«H Σταχτοπούτα» στη Φλώρινα (video)

Το γνωστό παραμύθι «Η Σταχτοπούτα» παρουσίασαν χθες στη Φλώρινα η Καλλιτεχνική Εταιρία «Προσκήνιο» και η Παιδική Σκηνή Ροντίδη.
Διατηρώντας την κλασική μορφή του παραμυθιού, μέσα από εφέ μακιγιάζ, φωτισμού, χορευτικών, τραγουδιών και κοστουμιών εποχής, οι μικροί θεατές ήρθαν σε άμεση επαφή με τους ήρωες του παραμυθιού συμμετέχοντας επί σκηνής στη θεατρική δράση του έργου.
Η σκηνοθεσία – διασκευή ήταν του Γιώργου Ροντίδη, η σκηνογραφία του Βάσου Καδίτη, η μουσική του Άκη Γεροντάκη, οι στίχοι του Γιώργου Ροντίδη, οι χορογραφίες της Κατερίνας Αντωνιάδου, τα κοστούμια και το make up artist της Ελένης Δημοπούλου.
Τους ρόλους ερμήνευσαν οι: Χρήστος Παπαμηνάς, Θωμαή Μωυσίδου, Γιώργος Ζακάπας, Σωτηρία Σακαλάκη, Αναστασία Διατσίδου, Αναστασία Μαυροπούλου, Στέλιος Κάτσικας, Θοδωρής Γεωργίτσης.


Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη δύο ατόμων για παράβαση του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου

Χθες (28-11-2014) το μεσημέρι στη Φλώρινα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, δύο 47χρονοι ημεδαποί, μια γυναίκα και ένας άνδρας, γιατί διέθεταν προς πώληση είδη, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση του βιβλίου «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1967»

Η Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ, συνεχίζοντας την παρουσίαση πολιτικών βιβλίων, - με αφορμή και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, - σας προσκαλεί, σήμερα Κυριακή 30 Νοέμβρη 2014, στις 6:00΄ μ.μ., στην «Οδό Ονείρων», σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, όπου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1967», που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα αποτελέσματα του 11ου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, 125 μαθητές και μαθήτριες του νομού μας συμμετείχαν στο 11ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού. Ένα πρωτάθλημα που, κατά γενική ομολογία, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε μαθητές και γονείς. Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να το υλοποιούμε κάθε χρόνο, για να δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να έρχονται σε επαφή με το πνευματικό αυτό άθλημα.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γερμανίδης Αθανάσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμού κ. Αντωνιάδης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Αριστείδου Άρης, ο πρόεδρος της τοπικής ενότητας Φλώρινας κ. Μουρατίδης Νικόλαος και πολλοί γονείς. Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος απέστειλε χαιρετισμό.
Ευχαριστούμε το τουριστικό γραφείο ¨Florina Travel¨ και προσωπικά τον κ. Γεωργόπουλο Κων/νο για την επί σειρά ετών συμπαράσταση στις μετακινήσεις της ομάδας καθώς και το κατάστημα των αδερφών ¨Μπέλλη¨ για την προσφορά των χυμών. Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας προσέφερε σάντουιτς στους μαθητές.

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ




Διαβάστε περισσότερα...

«Interstellar» από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:

INTERSTELLAR

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11: 17.30 και 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/12: 19.00 και 22.00
ΤΡΙΤΗ 2/12: 21.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ
ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Τζέσικα Τσαστέιν, Μάικλ Κέιν, Έλεν Μπέρστιν, Τζον Λίθγκοου, Κέισι Άφλεκ, Γουές Μπέντλεϊ, Τόφερ Γκρέις
Κατηγορία: Περιπέτεια Φαντασίας
Διάρκεια: 168'

Σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί, και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα.
Το INTERSTELLAR εξιστορεί τις περιπέτειες μιας ομάδας εξερευνητών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.
Στην ομάδα των εξερευνητών, το ρόλο του πιλότου αναλαμβάνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάθιου ΜακΚόναχι, ο οποίος συνειδητοποιεί πως η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που ξεπερνάει το χρόνο και το χώρο, όταν αφήνει πίσω τα δύο του παιδιά για να ηγηθεί της αποστολής διάσωσης της ανθρωπότητας.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση για τις «φωτιές στην φλωριναία γη»



Διαβάστε περισσότερα...

Η εθνική χάντμπολ γυναικών στο 2ο δημοτικό σχολείο Αμυνταίου

Mια ξεχωριστή ημέρα ήταν για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου 6/Θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου η Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014. Αυτό διότι στο πλαίσιο των δράσεων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας) και «Κοινωνικού Σχολείου», επισκέφτηκε το σχολείο μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων η εθνική ομάδα χειροσφαίρισης (HANDBALL) γυναικών.
Οι αθλήτριες συνομίλησαν με τα παιδιά ,τους είπαν για την αξία του αθλητισμού, το « Ευ αγωνίζεσθαι», υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφηθήκαν με τους μικρούς μαθητές.
Με την σειρά τους οι μαθητές ευχηθήκαν στους προπονητές και στις αθλήτριες τις εθνικής μας καλή επιτυχία ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2015.
Από την πλευρά του ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου 6/θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου ευχαριστεί τους προπονητές και τις αθλήτριες τις εθνικής μας για την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφθούν το σχολείο μας και να τους εύχεται πάντα επιτυχίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Εύκολο απόγευμα για το ανδρικό του Αμύντα

Εύκολα απόγευμα πέρασε στο γήπεδο της η ανδρική ομάδα του Αμύντα, που επικράτησε με το εμφατικό 34-18 του νεανικού Α.Ο.Κοζάνης (αγωνίστηκε με έφηβους και παίδες), συνδυάζοντας το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, με την δεύτερη διαδοχική της νίκη, στο πρωτάθλημα -του 6ου ομίλου- της Β Εθνικής.
Οι γηπεδούχοι καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτα κι όλας ημίχρονο, όπου με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και πλουραλισμό στο σκοράρισμα (σκόραραν 12 από 14 παίκτες), έχτισαν διψήφια διαφορά ασφαλείας (39-18).
Στην επανάληψη, οι παίκτες του Αμύντα, δεν εφησύχασαν και συνέχισαν να βγαίνουν στον αιφνιδιασμό με κάθε ευκαιρία, αυξάνοντας περαιτέρω το προβάδισμα τους, εξέλιξη που επέτρεψε στο Μάκη Κιοσέ, να δώσει χρόνο περισσότερο συμμετοχής σε νεαρούς αθλητές.
Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης και του Αμύντα, ήταν ο Παναγιωτίδης με 8γκ. και τον ακολούθησε ο Τζίτζιος με 6γκ., ενώ για την ομάδα της Κοζάνης Στεφανίδης και Τσανακτσίδης, πέτυχαν από 6γκ. έκαστος.
Ο παίκτης του Αμύντα, ο Άρης Τζίτζιος, σχολίασε: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε πρόσωπα και τακτικές στον αγωνιστικό χώρο.
Δεν θα σταθώ στο εύρος της διαφοράς, καθώς η ομάδα της Κοζάνης αγωνίστηκε με παίκτες των ηλικιακών της τμημάτων. Εκείνο όμως που θα ήθελα να τονίσω, είναι ότι η ομάδα μας βρίσκεται ακόμα σε μεταβατικό στάδιο, γι αυτό άπαντες οφείλουν να επιδείξουν υπομονή, για το καλό της ομάδος.»


Διαιτήτριες: Ευθυμιάδου Δ. – Σιδηροπούλου Γ.

5λεπτα: 2-1, 5-1, 8-4, 11-4, 14-5, 16-6 (ημχ.), 20-9, 23-10, 23-13, 28-14, 32-16, 34-18.

Αμύντας Αμυνταίου (Μ. Κιοσές): Γκουντέβενος 3, Παναγιωτίδης 8, Παρπούλας 1, Παπαχρήστου 3, Καλαιτζίδης 2, Κοσμίδης 1, Γιώσκος 1, Καλομηνίδης 1, Τόιτος (τφ), Κιοσές 1, Τζίτζιος 6, Πετρίδης 4, Τατσίδης (τφ), Παπαιωάννου, Ηλίας 3, Φραγκότσης .
Δίλεπτες Αποβολές: 1 Πέναλτι: 1/2

Α.Ο.Κοζάνης (Α. Μιχαηλίδης – Κ. Γκουσγκούνη): Διάφας, Ταχτσίδης, Τσιτλακίδης, Τσανακτσίδης 6, Παπαδόπουλος, Τράπας, Κουκουλόπουλος 5, Στεφανίδης 6, Τζήμος, Μιχαηλίδης 1, Κάβουρας, Σαράτσης.
Δίλεπτες Αποβολές: 2 Πέναλτι: 1/3

Διαβάστε περισσότερα...

Συνομιλία 19: Αφροδίτη Γκρίζη - Ασύνειδες αναμνήσεις

Εικαστικές Συνομιλίες στο Goose Cafe στο ποτάμι της Φλώρινας από 2/12 - 16/12

Ασύνειδες αναμνήσεις
Μεταξύ χαρτιού και μεταξιού συντίθεται μία αφήγηση ελλειπτική με διείσδυση στο υποσυνείδητο. Το φως περνάει από το ημιδιάφανο μεταξωτό ύφασμα για να εξαυλώσει μορφές και γεγονότα, δηλώνοντας την ικανότητα της ανθρώπινης ύπαρξης να εξελίσσεται και να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Από τη σύλληψη μέχρι το θάνατο, όλα μεταβάλλονται στον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο. Η εμβρυική και παιδική ηλικία είναι η αρχή των καταγραφών στο υποσυνείδητο. Κρυμμένες μνήμες και βιώματα επηρεάζουν και καθορίζουν την ανθρώπινη φύση.
Υλικά: μετάξι, χαρτί, μωρομάντηλα, μελάνι, κάρβουνο, ακρυλικά

Βιογραφικό
Η Αφροδίτη Γκρίζη γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1970. Μεγάλωσε και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα. Από το 1989-91 σπουδάζει στο “Τμήμα ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων” στο ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ. Το 1991-93 παρακολουθεί σεμινάρια συντήρησης προϊστορικών και ανθρωπολογικών ευρημάτων με καθηγητή τον Dr. Άρη Πουλιανό. Το 1993-97 είναι μέλος της ανθρωπολογικής εταιρείας Ελλάδος του παραρτήματος Πτολεμαΐδας. Το 2010 εισήχθη στο “Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Παρακολουθεί το τρίτο εργαστήριο ζωγραφικής με συντονιστή τον Χάρη Κοντοσφύρη. Κάποιες από τις ομαδικές εκθέσεις που πήρε μέρος είναι η εξής:
“5×12=60″ στην Gallery 512 Πτολεμαΐδα 2011,
“we art what?” Η διασπορά των έργων 2012,
“Οικογενειακή υπόθεση” Γιώργος Τσακίρης στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας 2012,
“Μικρές φόρμες” στην gallery 512 Πτολεμαΐδας 2012
“Η κιβωτός του χονατζή-Ο χάρτης της παρουσίας και της απουσίας” πεδίο δράσης Κόδρα-Εβραϊκό μουσείο Θεσσαλονίκης-Πολυχώρος Τέχνης Remezzo 2013,
“Rem Brand Name project” ART ATHINA 2014,
LOLA NIKOLAOU 2013-14,
ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ 2013-14

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τιμητική διάκριση για τον Δημήτριο Θωΐδη στο Πανελλήνιο Παιδαγωγικό Συνέδριο (video)

Τον παιδαγωγό Δημήτριο Θωΐδη τίμησαν χθες βράδυ, για την ανεξάντλητη προσφορά του στα γράμματα και την εκπαίδευση, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και η Παιδαγωγική Σχολή του Π.Δ.Μ., κατά την έναρξη του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα» που διοργανώνεται στην πόλη της Φλώρινας.
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί αύριο και μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.
Οι εισηγητές/τριες που λαμβάνουν μέρος ανέρχονται στους 470 και είναι μέλη ΔΕΠ ελληνικών Πανεπιστημίων, ερευνητές/τριες ελληνικών και διεθνών Ινστιτούτων καθώς και παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα...

Προσωρινή υιοθεσία για κουταβάκι

Απευθύνω άμεση έκκληση για ένα κουταβάκι (το οποίο με τις φωνές του με έκανε να κατέβω στη γειτονιά για να δω τι γίνεται) να βρεθεί προσωρινό σπίτι μέχρι να βρω κάπου να το δώσω.
Ήδη έχω ένα σκυλάκι και επειδή μένω σε πολυκατοικία έχω προβλήματα με τους γείτονες. Παρακαλώ πολύ, όποιος/α ενδιαφέρεται να το κρατήσει για λίγες μέρες μέχρι να του βρούμε κάτι μόνιμο, θα το εκτιμούσα!
Είναι πολύ μικρό για να μείνει έξω στο κρύο! Αν το δείτε από κοντά πραγματικά θα το αγαπήσετε.
Μπορώ να αναλάβω εγώ για την αγορά της τροφής του.
Τηλ. επικοινωνίας: 6993934230

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η καταγραφή των αναγκών στο πλαίσιο συνολικού σχεδίου δράσης κοινωνικής προστασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ξεκινά η καταγραφή των πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα επιβίωσης σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου δράσης κοινωνικής προστασίας. “Πρόκειται για ένα κάλεσμα ευθύνης, στο οποίο ανταποκρινόμαστε μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εξασφαλίζοντας στους συμπολίτες μας την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, με ιδιαίτερη προσοχή, ευαισθησία και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια” τόνισε ο κ. Καρυπίδης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τους Μητροπολίτες και τους Δημάρχους της περιοχής.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την καταγραφή, την εξασφάλιση του ελάχιστου ορίου συντήρησης για όλους και την ανάπτυξη ενεργητικών πολιτικών αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσα από τη σύμπραξη φορέων, υπηρεσιών και δομών, αλλά και την αξιοποίηση πόρων από ευρωπαϊκά ταμεία και προγράμματα.
Ο κ. Καρυπίδης ανέλυσε τους βασικούς πυλώνες κοινωνικής προστασίας και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ανακούφιση αυτών που βιώνουν μεγάλες δυσκολίες. “Η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά είναι για μας αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες. Θα στηρίξουμε έμπρακτα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με αρωγούς την Εκκλησία και την τοπική αυτοδιοίκηση, ξεκινώντας άμεσα” δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Μητροπολίτες και δήμαρχοι εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στην προσπάθεια αυτή και τόνισαν ότι θα εργαστούν προκειμένου να συντονιστούν σε κάθε περιοχή οι αρμόδιες επιτροπές που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Κωνσταντινίδη για δημοσίευμα σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ

Σχετικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, που υπογράφει ο κ. Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης και αναφέρεται ότι οι δηλώσεις του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν διαψεύδουν τις δηλώσεις του κ. Κωνσταντινίδη για δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου μέσω του αγωγού ΤΑP στην Π.Ε.Φλώρινας, ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Τριανταφυλλίδης εμμέσως θέλει να προβάλλει ότι αν δε γίνει το έργο υπεύθυνος θα είναι ο κ. Κωνσταντινίδης.
Άρα ομολογεί και εμμέσως πώς αν ο κόμβος φυσικού αερίου πραγματοποιηθεί τότε η επιτυχία πιστώνεται αποκλειστικά σε εμένα.
Αυτό μου αρκεί και τον ευχαριστώ πολύ για όλα και επίσης για τους ευγενικούς χαρακτηρισμούς».

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του "Παρατηρητή".
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση για τη «σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας»



Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα

Η Π.Ε. Φλώρινας, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, θα πραγματοποιήσει ημερίδα, το επόμενο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Φ. (Ηπείρου 28), με κεντρικό θέμα: «Ενημέρωση για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα».
Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής εργατολόγος Γεώργιος Ρωμανιάς, ο οποίος θα απαντήσει και σε προσωπικές ερωτήσεις που αφορούν στις ασφαλιστικές σχέσεις με τα ταμεία.
Διαβάστε περισσότερα...

Προσθήκη μέλους στην ομάδα εργασίας για τον πρωτογενή τομέα

Στα πλαίσια σύστασης ομάδας εργασίας για τον πρωτογενή τομέα, νέο μέλος της ομάδας, ως εκπρόσωπος του Α.Σ. Φλώρινας, ορίστηκε ο κ. Αλαβάκης Δημήτριος (Μέλος Δ.Σ. Α.Σ. Φλώρινας – Κτηνοτρόφος). Μετά και τη νέα προσθήκη, τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα είναι τα εξής:
- Ματενίδης Χαράλαμπος (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αμυνταίου)
- Τζουβάρας Παναγιώτης (Δασικός Συνεταιρισμός Λεχόβου)
- Γιαννιτσόπουλος Γιώργος (ΑΣΕΠΑ Αμυνταίου)
- Μινόπουλος Δημήτριος (Κτηνοτρόφος)
- Σαρρής Αντώνης (Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Φλώρινας)
- Θεοδωρόπουλος Αναστάσιος (Αγροτοκτηνοτρόφος)
- Μαλίνος Πέτρος (Αγρότης)
- Κακαράτζας Νίκος (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Πρεσπών)
- Στεργίου Νίκος (Πρόεδρος Αγροτ. Συνετ. Φασολοπαραγωγών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»)
- Δημητρόπουλος Αντώνης (Πρόεδρος Αγροτ. Συνετ. «οι Πρέσπες»)
- Αντωνιάδης Πέτρος (Γεωπόνος)
- Μιχαηλίδου-Παππά Βασιλική (Διευθύντρια ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας)
- Μυρσίνη Μαλακού (Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών)
- Λητώ Παπαδοπούλου (Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών)
- Μιχαηλίδης Δημήτρης (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)
- Αλαβάκης Δημήτριος (Μέλος Δ.Σ. Α.Σ. Φλώρινας – Κτηνοτρόφος)

Διαβάστε περισσότερα...

«Ρακοκάζανα» στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Αμυνταίου, διοργανώνει τα "Ρακοκάζανα 2014", αύριο Κυριακή 30 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.
Η τοπική παράδοση θα ξαναζωντανέψει με πολύ χορό και άφθονο δωρεάν τσίπουρο.
Σας περιμένουμε όλους σε ένα πολύχρωμο φεστιβάλ χορού, όπου θα ανταμώσουν 1000 χορευτές, μέλη άνω των 30 πολιτιστικών συλλόγων από όλη την ελληνική επικράτεια!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στη Φλώρινα

H Μ.Κ.Ο. Πελαγονία, υπό την αιγίδα του δήμου Φλώρινας, σας προσκαλεί στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ.
Διευθύνει ο Βαγγέλης Αραμπατζής
Συμμετέχουν οι Τραγουδιστές της Σ.Ο.Ν.Ε.: Αθηνά Πέιου, Θάνος Παπαγεωργίου, Χριστιάνα Τσουμίτα, Βασίλης Τσεριώτης.
Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε περισσότερα...

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις σε Φλώρινα και Αμύνταιο

Η Καλλιτεχνική Εταιρία "Προσκήνιο" και η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζουν το πιο γνωστό παραμύθι «H Σταχτοπούτα», το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δήμου Φλώρινας στις 17:30.
Μια ξεχωριστή ιστορία, που ασχολείται με την ανθρώπινη αδικία, την εκμετάλλευση και την κακία, και πως όλα αυτά στο τέλος υπερνικούνται από τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, την υπομονή, και την αγάπη. Διατηρώντας την κλασική μορφή του παραμυθιού, μέσα από εφέ μακιγιάζ, φωτισμού, χορευτικών, τραγουδιών και κοστουμιών εποχής, ο μικρός θεατής έρχεται σε άμεση επαφή με τους ήρωες του παραμυθιού συμμετέχοντας επί σκηνής στη θεατρική δράση του έργου.
Η σκηνοθεσία – διασκευή είναι του Γιώργου Ροντίδη, η σκηνογραφία του Βάσου Καδίτη, η μουσική του Άκη Γεροντάκη, οι στίχοι του Γιώργου Ροντίδη, οι χορογραφίες της Κατερίνας Αντωνιάδου, τα κοστούμια και το make up artist της Ελένης Δημοπούλου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Χρήστος Παπαμηνάς, Θωμαή Μωυσίδου, Γιώργος Ζακάπας, Σωτηρία Σακαλάκη, Αναστασία Διατσίδου, Αναστασία Μαυροπούλου, Στέλιος Κάτσικας, Θοδωρής Γεωργίτσης.
Γιώργος Ροντίδης Σκηνοθέτης

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ¨Προσκήνιο¨ και η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζουν το πιο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Μικρή Γοργόνα», την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
Μια θαυμαστή ιστορία, που διαδραματίζεται κυρίως, στο βυθό της θάλασσας, και χαρακτηρίζεται από δράση, ζωντάνια, χιούμορ αλλά και από πολλά διδακτικά μηνύματα που υπερασπίζουν έννοιες όπως η ευγένεια, η καλοσύνη, η κατανόηση και προπάντων η αγάπη. Διατηρώντας την κλασική μορφή του μύθου, μέσα από εφέ μακιγιάζ, φωτισμού, χορευτικών, τραγουδιών και πολύ ιδιαίτερων κοστουμιών, ο μικρός θεατής ταξιδεύει μαζί με τους ήρωες του παραμυθιού σ' ένα κόσμο που βασιλεύουν η μαγεία, η φαντασία η μουσική και το τραγούδι.
Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Ροντίδη, η διασκευή του Γιώργου Ροντίδη και της Όλγας Ροντίδη, η σκηνογραφία του Νίκου Σγούτα, η μουσική και τα τραγούδια του Βασίλη Τσερέλη, οι χορογραφίες της Κατερίνας Αντωνιάδου, τα κοστούμια και το make up artist της Ελένης Δημοπούλου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Χρήστος Παπαμηνάς, Θωμαή Μωυσίδου, Γιώργος Ζακάπας, Σωτηρία Σακαλάκη, Αναστασία Διατσίδου, Αναστασία Μαυροπούλου, Στέλιος Κάτσικας, Θοδωρής Γεωργίτσης.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 6944062928.

Χορηγός: Carpediem, κατάστημα καλλυντικών. Κωνσταντίνα Γαζέα, Στοά Σπυράκη 2, Φλώρινα, τηλ. 23855 02028.

Χορηγός επικοινωνίας: Νέα Φλώρινα

Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο Δ.Σ. του σωματείου «Λυγκηστίς»

Φλώρινα στις 27 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» που προήλθε από τις αρχαιρεσίες στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2014 στα γραφεία αυτού, οδός Ηπείρου 26 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντος συμβούλου κ. Κάτση Θεόδωρου και αφού βρέθηκε σε απαρτία προέβηκε στη λήψη αποφάσεων για το μοναδικό θέμα «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ».
Μετά από μυστική ψηφοφορία προέκυψε κατά πλειοψηφία το παρακάτω αποτέλεσμα:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΙΓΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΟΦΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ Α΄ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΚΤΕΛ.ΣΥΜΒ.ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΔΕΔΔΗΕ ΜΑΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΚΤΕΛ.ΣΥΜΒ.ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΣΙΣΜΑΙΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΙΩΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΠΑΣΣΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΟΥΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ετήσιος χορός του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας

Το 15μελές του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας σας προσκαλεί στο χορό που διοργανώνει σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου στο Όραμα (Αμμοχωρίου) με ορχήστρα τα "ΑΗΔΟΝΙΑ".
Θα ακολουθήσει "KARAOKE PARTY" και λαχειοφόρος αγορά.
Είσοδος 12 Ευρώ(με γεύμα).
Λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ ώρα αναχώρησης 21:00-21:30-22:00 επιστροφή 2:30-3:30

Διαβάστε περισσότερα...

Θέλει νίκη κόντρα στον Α.Ο. Κοζάνης ο Αμύντας

Το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του, δίνει απόψε (29/11 στις 18:00) η ανδρική ομάδα του Αμύντα, που αντιμετωπίζει τον Α.Ο. Κοζάνης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ της Β Εθνικής.
Οι χειροσφαιριστές του Αμύντα, μετά τη νίκη στο Λέχοβο, θα επιδιώξουν να πάρουν το δεύτερο σερί ροζ φύλλο, μια προσπάθεια που θέλουν να κάνουν, έχοντας στο πλευρό τους τον κόσμο τους.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Μάκης Κιοσσές, δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει το πλάνο του σε σχέση με προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στο Θησέα. Στην τελευταία προπόνηση, ζήτησε από τους παίκτες του, να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο και να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό.

Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνει για δεύτερη σερί νίκη ο Αίας Αμυνταίου

Με στόχο τη δεύτερη σερί νίκη και τρίτη στο πρωτάθλημα, θα παραταχθεί ο Αίας Αμυνταίου, στο αποψινό παιχνίδι (29/11 στις 20:30) στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με αντίπαλο τη Νεάπολη, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΔΥΜ.
Οι γηπεδούχοι φαινομενικά θα έχουν εύκολο έργο απέναντι στη Νεάπολη, καθώς είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος χωρίς νίκη και κατέχει τον υψηλότερο παθητικό συντελεστή. Ωστόσο οι απουσίες που προέκυψαν την τελευταία στιγμή, για τον τεχνικό του Αίαντα Λάζαρο Φωτιάδη, καθιστούν την αναμέτρηση επικίνδυνη, για την ομάδα του.
Οι παίκτες από του Αίαντα, ζήτησαν από τον κόσμο της πόλης, να δώσει ακόμα ένα δυναμικό παρόν στο γήπεδο, προκειμένου να φτάσουν στη νίκη.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η απεργιακή συγκέντρωση στη Φλώρινα (video)

Με μικρή συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων και συνδικάτων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, η συγκέντρωση στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.



Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης
 
Εμείς οι εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό ευρύτερο δημόσιο και δημόσιο τομέα, άνεργοι και συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 27 Νοεμβρίου 2014 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, συμμετέχοντας στην 24ωρη Γενική Απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αποφασίσαμε το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων των εργαζομένων προς τη Κυβέρνηση.

Διεκδικούμε και απαιτούμε
Την αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, τόσο διαμέσου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όσο και διαμέσου του Κρατικού Προϋπολογισμού, αντικρούοντας την συνεχιζόμενη φοροδοτική εξουθένωση της μισθωτής εργασίας.

Δεν αποδεχόμαστε να κτίζουν δημοσιονομικά πλεονάσματα πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.
Να σταματήσει επιτέλους η δογματική εμμονή κυβέρνησης και δανειστών στην αδιέξοδη πολιτική, η οποία επιτείνει την κρίση και τις συνέπειες της χωρίς να δίνει λύση.
Να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ.
Να σταματήσει κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας.
Να σταματήσει η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών από εργατικό δυναμικό (διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις).
Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ.
Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.
Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων.
Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από το κράτος και να σταματήσει κάθε άλλη παρέμβαση.

Ζητάμε:
1. Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην περιοχή μας .
2. Άμεσες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Φλώρινας
3. Αναβάθμιση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στη Φλώρινα
4. Δημόσια ΔΕΗ με κοινωνικό χαρακτήρα
5. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού
6. Κατασκευή μονάδων αποθείωσης Αμύνταιο Ι , ΙΙ
7. Να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας
8. Ολοκλήρωση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς
9. Ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης Φλώρινας

Θέλουμε Εργασία και Όχι Ανεργία
Απαιτούμε Δημοκρατικά Δικαιώματα
Αγωνιζόμαστε για Κοινωνική Δικαιοσύνη

Η ομιλία του προέδρου του Ε.Κ.Φ. Κώστα Σιάκου
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, συνταξιούχοι
Είμαστε και πάλι εδώ όλοι μαζί.
Είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, τις ζωές μας και τη ζωή των οικογενειών μας.
Η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική με την ίδια αδιέξοδη πολιτική.
Συνεχίζει να υπονομεύει την κοινωνική συνοχή, να επιβάλλει μέτρα που οδηγούν στην εισοδηματική καθίζηση του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την έξοδο από την κρίση.
Η αγανάκτηση, ο θυμός, η απόγνωση και η εφιαλτική πραγματικότητα, ατομική και συλλογική είναι αυτά που μας φέρνουν ΕΔΩ, για να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε την αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική.
Μια αλλαγή που επιτέλους πρέπει να έρθει. Πρέπει να φροντίσουμε να έρθει
Η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί τάχα να "αναχαιτίσει" την ανεργία, να αλλάξει το κλίμα στην αγορά, να προβάλει σοβαρές αξιώσεις στη Τρόικα... αλλά δυστυχώς μόνο με λόγια. Μόνο με μεγάλες δηλώσεις και με δήθεν πρωτοβουλίες προσπαθεί να αλλάξει μια κατάσταση κρίσης που βαθαίνει μέρα με την ημέρα.
Εμείς όσο συνεχίζονται αυτές οι καταστροφικές πολιτικές θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μπει οριστικό τέλος στις δραματικές επιπτώσεις που έχουν για την κοινωνία και την οικονομία.
Χρόνο με το χρόνο τα προβλήματα αντί να μειώνονται...γιγαντώνονται, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα. Περισσότερα από 5 χρόνια βαθιάς κρίσης και οι έννοιες ανεργία, φτωχοποίηση και φοροεπιδρομές βομβαρδίζουν ανελέητα τη ζωή μας.
Με κοντόφθαλμους υπολογισμούς αποφασίζουν ερήμην της κοινωνίας κακοποιώντας κατ' επανάληψη τους δημοκρατικούς θεσμούς και το Σύνταγμα με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών και αντεργατικών σκοπιμοτήτων και φυσικά με βασικό γνώμονα την εξουσία, στο βωμό της οποίας "θυσιάζονται " οι Έλληνες.
Συνεχίζουν να μας βομβαρδίζουν με εικόνες μιας άλλης πραγματικότητας … δείχνοντας μας ξεκάθαρα πως βρίσκονται μακριά από την κοινωνία και τους πολίτες.
Την ώρα που η Κυβέρνηση κάνει λόγο για οικονομική ανάκαμψη, το 40% της Βόρειας Ελλάδας παλεύει με την ανεργία.
Απελπιστική είναι η κατάσταση περισσότερο εδώ στη Φλώρινα
Και ενώ όλοι μας βιώνουμε την ανεργία, είτε προσωπικά είτε στον οικογενειακό μας χώρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ο πρωθυπουργός προβαίνει σε διαπιστώσεις πως η "ανεργία είναι ύπουλη".
Εμείς λοιπόν, από εδώ, του λέμε πως ...
"Κύριε Πρωθυπουργέ "ύπουλες" και επικίνδυνες είναι οι πολίτικες σας, οι πολιτικές που γεννούν και πολλαπλασιάζουν την ανεργία και που οδηγούν στη φυγή ολοένα και περισσότερους νέους".
Την ώρα που έχουν δημιουργηθεί στρατιές ολόκληρες από ανέργους, η Κυβέρνηση κάνει λόγο για δήθεν οικονομική ανάπτυξη και οδηγεί τις Βιομηχανίες και τα εργοστάσια που έχουν απομείνει σε λουκέτο.
Βομβαρδίζουν ανελέητα το άδειο πορτοφόλι του Έλληνα με φοροεισπρακτικά μέτρα. Χτυπούν τους μικρομεσαίους, αλλά όχι και τις τιμές που ακόμη και στα βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης εκτινάσσονται στα ύψη.
Στο "όνομα" του συμμαζέματος των δημόσιων οικονομικών απολύουν και βάζουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους.
Προχωρούν αδίστακτα ενώ η μεσοσταθμική μείωση των μισθών ξεπερνάει το 30% με αντίστοιχες αρνητικές επιπτώσεις στις εισφορές και στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία σε συνάρτηση με το κούρεμα των αποθεματικών έχουν περιέλθει σε οριακό σημείο.
Γνωρίζουν πως αυτή τη στιγμή εκτός από στρατιές ανέργων, έχουν δημιουργηθεί στρατιές απλήρωτων εργαζομένων. Εργαζόμενοι που δουλεύουν περισσότερο από 12 μήνες χωρίς να πληρώνονται. Επιλέγουν συνειδητά και προκλητικά να μην αγγίζουν το συγκεκριμένο θέμα και να αφήνουν ατιμώρητους τους "κακούς" εργοδότες.
Η μαύρη εργασία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς οι αποδυναμωμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί αδυνατούν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τέτοια φαινόμενα ανήθικης επιχειρηματικότητας
Και όμως, "το βαρέλι δεν έχει πάτο"
Αυτό δείχνουν οι προβλέψεις από τους ειδικούς για τα επόμενα χρόνια. Όπως αποτυπώνεται και από τα στοιχεία του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ η σταδιακή ανάκαμψη της εργασίας προσδιορίζεται το 2023, ενώ η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας μέχρι το 2020 θα καθηλώσει στην ανεργία περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες
Και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική καταργώντας εκτός από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.
Βάζει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό νόμο, το δημοκρατικότερο νόμο της Ευρώπης, με στόχο την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη χειραγώγηση των συνδικάτων και την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζομένων.
Παραδίδει έναντι πινακίου φακής στους ιδιώτες, Δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά (Ρεύμα, Νερό, Λιμάνια, Υγεία, Παιδεία, Δίκτυα Μεταφορών και Υποδομές).
Επιχειρεί να ισοπεδώσει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ασφάλειας.
Ισοπεδώνει πλήρως ακόμα και τα ελάχιστα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα του κόσμου της
μισθωτής εργασίας.
Με επικοινωνιακά τεχνάσματα όμως και με τις ίδιες αδιέξοδες πολιτικές, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αλλάζει. Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει την ανεργία, τη φτωχοποίηση, τη λιτότητα, τον εκφοβισμό, τις απολύσεις.
Τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν τις καταστροφικές συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής.
1 στις 4 θέσεις εργασίας που υπήρχαν πριν την κρίση, έχουν χαθεί.
Το ποσοστό ανεργίας είναι στο 27% όταν στο τέλος του 2008 ήταν 7,2%
Πάνω από το 70% των ανέργων είναι χωρίς δουλειά περισσότερο από έναν χρόνο.
Ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν αυξήθηκε κατά 30% την περίοδο 2010-12.
Είμαστε πρώτοι στην Ε.Ε σε φτώχεια και υστέρηση βασικών αγαθών.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε αλλά ούτε και θέλουμε να την αποδεχθούμε
Απαιτούμε να μπει εδώ και τώρα ένα τέλος
Ένα τέλος στον αυταρχισμό και στη φτωχοποίηση
Ένα τέλος στις καταργήσεις δικαιωμάτων και τους περιορισμούς
Ενωμένοι και αποφασισμένοι

Απαιτούμε
Την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.
Την απεμπλοκή της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
Την αποκατάσταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Διεκδικούμε
Επείγοντα και αληθινά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις.
Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων και τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Θέλουμε
Αληθινές πολιτικές με στόχο τη μείωση των τιμών και όχι των μισθών και των συντάξεων.
Δεν πρόκειται να δεχθούμε παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση
Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια γι' αυτό η ενότητα όλων μας είναι η μοναδική λύση. Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να ξαναπάρουμε πίσω αυτά που μας άρπαξαν.
Και είναι πολλά...Είναι η ζωή μας, τα όνειρα μας, οι κόποι των γονιών μας, οι ελπίδες των παιδιών μας. Είναι η δική μας ζωή. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε, πρέπει να παλέψουμε με τα δικά μας "όπλα" που είναι η φωνή μας. Η φωνή όλων μας.
Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε ένα αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Όλοι μαζί μπορούμε
Μόνο Όλοι μαζί
Πρέπει να συστρατευτούμε σε ένα κοινό και ενωτικό αγώνα,
ώστε να επιβάλλουμε την αλλαγή στις ασκούμενες πολιτικές.

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτή την κατάσταση και πρέπει επιτέλους να τους δώσουμε το μήνυμα πως η Κοινωνία έφτασε στα όρια της.
Δεν αντέχει ούτε μια ακόμη απόλυση.

Τα Συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για να ξεφύγουμε από την αγωνία της επιβίωσης και να πάρουμε πίσω
το δικαίωμα μας στη ζωή και την εργασία.

Καλή δύναμη και Καλούς αγώνες.
Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλήνιο Παιδαγωγικό Συνέδριο στη Φλώρινα

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος (Π.Ε.Ε.) με θέμα «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα» διοργανώνεται στην πόλη της Φλώρινας το τριήμερο από την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014.
Η πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στα αμφιθέατρα και τις αίθουσες της Παιδαγωγικής Σχολής. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την «Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος» (Π.Ε.Ε.) και την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Οι εισηγήσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στο συνέδριο εντάσσονται στις παρακάτω Θεματικές Ενότητες:
Εκπαιδευτική Έρευνα, Προσχολική Παιδαγωγική, Σχολική Παιδαγωγική, Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί: Βασική κατάρτιση, Επιμόρφωση–Μετεκπαίδευση, Εκπαιδευτική Πολιτική, Οργάνωση, Διοίκηση και Οικονομία της Εκπαίδευσης, Διδακτική Μεθοδολογία: Αναλυτικά Προγράμματα, Σχολικά εγχειρίδια, Διδακτικά αντικείμενα, Αξιολόγηση, Παιδαγωγική Ψυχολογία: Μάθηση και Διδασκαλία, Παιδαγωγική Αλληλεπίδραση, Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή–Δυσκολίες Μάθησης, Φιλοσοφία της Παιδείας, Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθηση- Εκπαίδευση Ενηλίκων, Διαπολιτισμική Αγωγή, Συγκριτική Παιδαγωγική, Ιστορία της Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης.
Οι εισηγητές/τριες που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο ανέρχονται στους 470 και είναι μέλη ΔΕΠ ελληνικών Πανεπιστημίων, ερευνητές/τριες ελληνικών και διεθνών Ινστιτούτων καθώς και παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.
Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ώρα 18.45 στο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έχουν κληθεί να παραστούν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, οι αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της πόλης της Φλώρινας καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων των εκπαιδευτικών.
Στο συνέδριο μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, φοιτητές, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις ιστοσελίδες της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδας www.pee.gr και της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας www.edu.uowm.gr καθώς και στο mail: synedrio9@uowm.gr

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ορυχεία λιγνίτη Βεύης

Επειδή πολλά ακούστηκαν και γράφηκαν για το ορυχείο της Βεύης Φλώρινας από διάφορους όψιμα ενδιαφερόμενους, θεωρούμε σκόπιμα να αναφέρουμε ποιοι και σε ανύποπτο χρόνο ξεσκέπασαν το θέμα του ορυχείου της Βεύης.
Τότε που κανείς από όλους αυτούς τους «κατόπιν εορτής» κόπτοντες που αντικρίσαμε στην «λαϊκή συνέλευση Βεύης» απλά ήταν ανύπαρκτοι με προεξέχοντες τους 2 βουλευτές της Φλώρινας (Κωνσταντινίδη Ε. και Γερμανίδη Α.).
Όταν οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες της Φλώρινας (βουλευτές, δήμαρχοι, συνδικαλιστές και λοιποί παρατρεχάμενοι) ευρίσκονταν «στην αγκαλιά του Μορφέως» και σάπιζαν οι λιγνίτες ή αυτοαναφλέγονταν στα κλειστά ορυχεία, η Τ.Ο. Φλώρινας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή με δελτίο τύπου κάναμε δημοσίως καταγγελία για τα κλειστά λιγνιτωρυχεία (Βεύη, Αχλάδα, Κλειδί Φλωρίνης). Πριν ακριβώς από ενάμιση χρόνο, τότε που ο ΑΗΣ Μελίτη 1 τροφοδοτούνταν από τον εισαγόμενο (εκ Τουρκίας ή Βουλγαρίας) λιγνίτη για να λειτουργήσει.
Κατόπιν επαφών που είχαμε με επαγγελματίες του κλάδου, δεν περιοριστήκαμε μόνο σε ένα απλό δελτίο τύπου, αλλά σε χρόνο μηδέν κατατέθηκε σχετική επερώτηση από βουλευτή μας στην Ελληνική Βουλή για αυτό το σημαντικό θέμα που ταλανίζει την Φλώρινα. Σήμερα, όλοι εκείνοι που έπαιρναν τον «ύπνο του δικαίου» δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας κατηγορούν ότι δήθεν αδρανήσαμε ή ότι αγνοήσαμε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την περιοχή. Σήμερα όλοι αυτοί (Κωνσταντινίδης –Γερμανίδης & ΣΙΑ) οι οποίοι κρατούσαν ως επτασφράγιστο… μυστικό το ζήτημα των ορυχείων Βεύης, ήσαν αόρατοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το θέμα των κλειστών λιγνιτωρυχείων είχε παγώσει επί μία δεκαετία. Οι παραπάνω πολιτικάντηδες σήμερα παριστάνουν τους «τιμητές» και «αγωνιστές», αλλά όταν έκαιγε το θέμα των ορυχείων αυτοί έτρεχαν και γλεντούσαν στα διάφορα πανηγύρια, αδιαφόρησαν για το μείζον θέμα με τις εισαγωγές λιγνίτη από Τουρκία και Βουλγαρία ή απλά (ακόμη και σήμερα) λαϊκίζουν, εμπαίζουν τους πολίτες της Φλώρινας και εκπροσωπούν (έμμεσα ή άμεσα) τα συμφέροντα της εταιρίας ΑΚΤΩΡ, ενώ παράλληλα ονειρεύονται την επανεκλογή τους ως βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι κλπ.
Πριν κάνουμε ειδική μνεία για τις καίριες παρεμβάσεις μας, θα θέλαμε να πούμε σε όλους αυτούς ότι για κάθε παρέμβαση που θα κάνουμε ως Χρυσή Αυγή, ως η τρίτη πολιτική δύναμη στην Φλώρινα και στον τόπο, δεν είμαστε υποχρεωμένοι ούτε λογαριασμό να τους δίνουμε, ούτε να συμμετέχουμε σε καθ’ υπόδειξη καλά στημένες «λαϊκές συνελεύσεις» παρωδίες εκτόνωσης του λαϊκού αισθήματος και της δικαιολογημένης οργής των κατοίκων. Λαϊκές συνελεύσεις που σε τελική ανάλυση εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κυβερνόντων και της εταιρίας ΑΚΤΩΡ στην περιοχή και συνομιλητές με ειδικούς απεσταλμένους πράκτορες του ΑΚΤΩΡ – ειδικά εμείς – ποτέ δεν πρόκειται να γίνουμε.
Δέν θα γίνουμε συμμέτοχοι στο κακόγουστο θεατράκι που έχουν στήσει στην Φλώρινα με τον Όμιλο Μπόμπολα επάνω στα πλούσια λιγνιτικά κοιτάσματα της περιοχής, ούτε θα συνομιλήσουμε με τα τσιράκια τους. Όταν όλα τα ορυχεία ήταν κλειστά, όλοι αυτοί ήσαν ανύπαρκτοι, αδράνησαν και δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον.
Για το γερό ξεσκόνισμα της μνήμης όλων, παρακάτω ακολουθούν:
1. δελτίο τύπου-καταγγελία:
http://xa-florinas.blogspot.gr/2013/03/blog-post_21.html
2. ενημέρωση από επαγγελματίες-σωματείο Γαία: .
http://xa-florinas.blogspot.gr/2013/03/h-to.html
3. Αμεση ερώτηση στην Ελληνική Βουλή από τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Πολύβιο Ζησιμόπουλο του ΛΑΪΚΟY ΣΥΝΔΕΣΜΟY - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
http://xa-florinas.blogspot.gr/2013/03/blog-post_28.html

Τ.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη επισκέφθηκαν στελέχη του ΤΑΡ (video)

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη συναντήθηκαν ο κ. Ρίκαρντ Σκούφιας, Διευθυντής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) στην Ελλάδα, και ο κ. Anton Mifsud-Bonnici, Διευθυντής Διαχείρισης Δέσμευσης Γης & Ενδιαφερόμενων Μερών του TAP, σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.
Ο κ. Καρυπίδης ανέπτυξε τις θέσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και επανέλαβε ότι πρόκειται για «ένα έργο που θα δώσει περαιτέρω γεωπολιτική αξία στην περιοχή» και «αποτελεί κοινή προσπάθεια που φέρνει τη χώρα και πολύ περισσότερο τη Δυτική Μακεδονία μπροστά στα ενεργειακά δίκτυα».
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη σταθερή θέση να εξειδικευτεί μέσα από το μεγάλης σημασίας έργο το άριστο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στην υποστήριξη λειτουργίας στην Καστοριά, στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τμήματος-μεταπτυχιακών προγραμμάτων, με θέματα σχετικά με την ενέργεια και το φυσικό αέριο. Επίσης, πρότεινε τη δημιουργία μουσείου φιλίας που θα φιλοξενήσει τα ευρήματα που θα βγουν στην επιφάνεια, κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου. Τέλος, δήλωσε πως η Περιφέρεια θα είναι καθόλα έτοιμη μέχρι το Φεβρουάριο με τη μελέτη, αλλά και τη διαβούλευση που θα υπάρξει με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να επιλυθούν τα όποια ζητήματα τεχνικής φύσεως προκύψουν.
Ο Δ/ντης του ΤΑΡ στην Ελλάδα κ. Ρίκαρντ Σκούφιας δήλωσε ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την σημερινή μας συνάντηση και την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από τον Περιφερειάρχη κύριο Καρυπίδη και την ομάδα του. Μέσα στα επόμενα χρόνια, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την περιφερειακή διοίκηση ώστε να ολοκληρώσουμε ένα έργο διεθνούς εμβέλειας για τη Δυτική Μακεδονία και τις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας με τα αντίστοιχα οφέλη προς τις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουμε σήμερα να σημειώσουμε τις σοβαρές προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς διερεύνηση τέτοιων ευκαιριών και υπό την προσωπική καθοδήγηση του Περιφερειάρχη κύριου Καρυπίδη. Ο TAP θα υποστηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες δεσμεύοντας αντίστοιχους οικονομικούς πόρους για την υλοποίηση τους. Αισθανόμαστε βέβαιοι για την ευόδωση μιας τέτοιας εποικοδομητικής συνεργασίας υπό την καθοδήγηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ευελπιστούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την υλοποίηση πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο με χειροπιαστά οφέλη για τις κοινότητες κατά μήκος της διαδρομής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ».
Από την πλευρά του ο κ. Anton Mifsud-Bonnici αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία που «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μας να δείξουμε την αφοσίωση και την υπευθυνότητά μας σε ένα έργο παγκόσμιας εμβέλειας. Προσβλέπουμε στο να εμβαθύνουμε τη σχέση αυτή και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι σε όσα μας εμπιστεύθηκε ο κ. Περιφερειάρχης. Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά του».



Διαβάστε περισσότερα...

Ο μικρός «Γιώργος» αναρρώνει στον Κτηνιατρικό Σταθμό του Αρκτούρου

Στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας συνεχίζεται η περίθαλψη της μικρής αρκούδας που βρέθηκε τραυματισμένη από πυροβόλο όπλο στο Μέτσοβο. Η υγεία του «Γιώργου», όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι, εξακολουθεί να είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.
Την Τρίτη το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη Μονάδα Εξωτικών και Άγριων Ζώων και στη Μονάδα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Κτηνιατρική Σχολής του ΑΠΘ για τις απαραίτητες εξετάσεις. Μετά από κλινική εξέταση και τη λήψη ακτινογραφιών διαπιστώθηκε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ παράλληλα βρέθηκαν και άφθονα βλήματα πυροβόλου όπλου στην περιοχή της κεφαλής και του θώρακα.
Ο «Γιώργος» είναι τώρα υπό στενή παρακολούθηση από την Επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του ΑΠΘ. Εξακολουθεί να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ώστε να υποχωρήσει το οίδημα και υπάρχει η ελπίδα ότι θα ανακάμψει.

Διαχείριση περιστατικού
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού. Παρόλο που είναι από τον νόμο ο μοναδικός φορέας υπεύθυνος για τη διαχείριση περιστατικών τραυματισμού αρκούδων , καθώς λειτουργεί το μοναδικό κέντρο περίθαλψης αρκούδων και λύκων στην Ελλάδα, δεν ενημερώθηκε από τις αρμόδιες τοπικές αρχές και το Δασαρχείο, αλλά με καθυστέρηση ωρών από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Η παράλειψη αυτή θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή της μικρής αρκούδας.
Σημειώνεται, ότι από τον Φεβρουάριο του 2014 έχει επισημοποιηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, δεν έχει συσταθεί ακόμα η επιστημονική επιτροπή που θα συντονίσει της Ομάδες Άμεσης Επέμβασης και δεν έχουν προβλεφθεί τα απαραίτητα κονδύλια για την αποτελεσματική λειτουργία τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία από το σύλλογο φοιτητών του ΤΕΙ Φλώρινας

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους φοιτητές στήριξαν το έργο μας για 11η συνεχόμενη χρόνια στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φοιτητών δείχνοντας και πάλι το κοινωνικό μας πρόσωπο προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό του γενικού νοσοκομείου Φλώρινας για την πολύτιμη βοήθεια του που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ήταν και πάλι δίπλα μας.
Σύνολο συμμετεχόντων 35...!!!

Διαβάστε περισσότερα...