Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινά η λειτουργία της 1ης μονάδας του ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα

Από τον Δήμο Αμυνταίου γίνεται γνωστό ότι στις 14:00 θα ξεκινήσει η λειτουργία της 1ης μονάδας του Α.Η.Σ. Αμυνταίου – Φιλώτα, ως εκ τούτου οι ρύποι που παράγονται από το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κινηθούν σε αυξημένα επίπεδα στην περιοχή χωρίς βέβαια να υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια.
Ο Δήμος, μετά από εντολή του κ. Δημάρχου παρακολουθεί στενά και με συνεχείς μετρήσεις την πορεία των ρύπων στο λεκανοπέδιο μας έως ότου ενταχθεί η 1η μονάδα σε πλήρη λειτουργία και επανέλθει η εκπομπή των ρύπων στα συνηθισμένα μεγέθη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο και περιμένουν τους επισκέπτες

Τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες κάνουν οι αρκούδες του Καταφυγίου στο Νυμφαίο! Το σκηνικό στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας δεν θυμίζει σε τίποτα χειμώνα καθώς η απουσία του χιονιού και ο ανοιξιάτικος καιρός σήμαναν το εγερτήριο για τις 10 αρκούδες.
Φέτος ο χειμώνας ήταν ήπιος με αποτέλεσμα ο χειμέριος ύπνος* των αρκούδων να διαρκέσει μόλις για 1,5 περίπου μήνα (μέσα Ιανουαρίου – τέλη Φεβρουαρίου).
Όπως κάθε χρόνο, οι δύο νεότεροι αρκούδοι, ο Μανώλης και ο Κυριάκος ξύπνησαν πρώτοι και σιγά σιγά τους ακολούθησαν και η Βέσνα, ο Μήτσος, η Κατερίνα και η Τασούλα με τη Μπάρμπαρα.
Ο Γιωργάκης και η Ειρήνη, και πάλι μοιράστηκαν τη φωλιά τους, και ξύπνησαν μαζί, αλλά προτιμούν ακόμα να περνούν εκεί τον περισσότερο χρόνο.
Προς το παρόν οι περισσότερες αρκούδες δείχνουν νωχελικές και η διάθεσή τους για φαγητό δεν έχει επανέλθει ακόμη, κάτι που είναι φυσιολογικό όταν ξυπνάνε από το χειμέριο ύπνο.
Ο μόνος που παραμένει στη φωλιά του ακόμα είναι ο Γιώργος, που ως μεγάλη σε ηλικία αρκούδα, κοιμάται πρώτος και ξυπνάει τελευταίος.
Ο Γιώργος, η Τασούλα κοιμήθηκαν σε φυσικές φωλιές που έχουν φτιάξει εντός του καταφυγίου, ενώ η Μπάρμπαρα ξαναέφτιαξε τη φωλιά μέσα στην οποία πέρασε το χειμώνα.
Για τις πρώην αιχμάλωτες αρκούδες του Καταφυγίου είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούν φυσικό βιολογικό κύκλο και να πέφτουν σε χειμέριο ύπνο.
Το ξύπνημα των αρκούδων σημαίνει και την άφιξη της άνοιξης, καθώς με το αλάνθαστο ένστικτο που διαθέτουν γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να δούμε κακοκαιρίες για μακρύ χρονικό διάστημα!
Οι επισκέπτες μπορούν από αυτό το Σάββατο, 1 Μαρτίου, να επισκέπτονται το Καταφύγιο καθημερινά (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα 10.00-16.30 (Ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Ανοικτοί γι’ αυτό το τριήμερο και κάθε Σαββατοκύριακο και αργία θα είναι και οι άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου, το Καταφύγιο του Λύκου στην Αγραπιδιά Φλώρινας (ώρες λειτουργίας 10.00-16.30) και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο με τα ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά 4-12 ετών όπου λειτουργεί παιδαγωγικό εργαστήρι.
Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες και ραντεβού για τα σχολεία στο www.arcturos.gr και στο 23860 31155.

Κατά τους χειμερινούς μήνες η αρκούδα πέφτει σε χειμέριο ύπνο και όχι νάρκη αφού μπορεί να ξυπνήσει αν ενοχληθεί. Αξιοσημείωτο είναι πως ενώ όλα τα ζώα που πέφτουν σε χειμέριο ύπνο πρέπει κατά καιρούς να ξυπνήσουν για να αποβάλουν τα ούρα τους, η αρκούδα δεν χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο διότι διαθέτει έναν μοναδικό μηχανισμό ανακύκλωσης της ουρίας. Το άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι η αρκούδα γεννά κατά τη διάρκεια του ύπνου 1-3 μικρά που ζυγίζουν μόλις 200-300 γραμμάρια το καθένα!
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική ημερίδα από το δημοτικό σχολείο Ιτέας

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 – 20:30 μμ., στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Τοπικής κοινότητας Παπαγιάννη, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το 6/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας «Νέοι Ορίζοντες».
Οι εισηγήτριες της εκδήλωσης μίλησαν για τα παρακάτω θέματα:
1. Κασσιανή Συμεωνάκου, Κοινωνική Λειτουργός, Απόφοιτος Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Θέμα: «Ο Ρόλος της Οικογένειας στη Συναισθηματική-Κοινωνική Ανάπτυξη του Παιδιού».
2. Ολυμπία Τσάτσα, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχολόγος, Msc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Msc. Διοίκησης Μονάδων Υγείας. Θέμα «Παιδικό άγχος».
3. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας. Θέμα: «Η Οικογένεια στην εποχή της Κρίσης».
Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε ενδιαφέρον και χρήσιμος για όλους τους παρευρισκόμενους διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, κ. Κωνσταντίνος Μαυρουδής, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Ιτέας, κ. Σοφία Δράκου, και πολλοί γονείς των μαθητών. Μετά το πέρας του διαλόγου προσφέρθηκαν εδέσματα, ευγενική προσφορά από τις κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας «Νέοι Ορίζοντες».

Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένο ενδιαφέρον για την ημερίδα του ΚΠΕ Βεύης - Μελίτης

Το ΚΠΕ Βεύης Μελίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους εκπαιδευτικούς για την άμεση ανταπόκριση και το ζωηρό τους ενδιαφέρον σχετικά με την πραγματοποίηση της ημερίδας «Ενεργός πολίτης- οικολογικές λύσεις για το σπίτι μας».
Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, η ημερίδα θα διεξαχθεί σε δύο ημερομηνίες, στις 4-3-2014 και στις 11-3-2014.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την κατανομή των συμμετεχόντων στις δύο ημερομηνίες διεξαγωγής της ημερίδας στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Βεύης - Μελίτης, στο www.kpemelitis.gr.

O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης
Νίκος Νάνης

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά να μη φύγει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας

Η Δυτική Μακεδονία είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη αύξηση της μαύρης εργασίας, του δουλεμπορίου και της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων στις υπεργολαβίες της ΔΕΗ. Είναι ταυτόχρονα και η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα μας – τη μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ευρώπη για νέους κάτω των εικοσιπέντε χρόνων.
Είναι η περιοχή των μεγάλων περιβαλλοντολογικών προβλημάτων, αλλά έχει και περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά με δυνατότητα μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης όπως είναι η Καστοριά, τα Γρεβενά και η Φλώρινα. Με το προς “διαβούλευση”, όμως, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, συγχωνεύεται η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας στην ΠΥΤ Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα, υποβαθμίζοντας έτσι για ακόμη μία φορά τη Δυτική Μακεδονία και ως τουριστικό προορισμό και καταργώντας έναν ειδικό άξονα ανάπτυξης της περιοχής, από τη στιγμή κιόλας που η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει λειτουργικά έξοδα. Η εν λόγω συγχώνευση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της πλήρους υποβάθμισης και απαξίωσης των κοινωνικών υποδομών. Πλέον, όταν η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει επικερδώς τα μνημονιακά μέτρα, απαξιώνεται-συρρικνώνεται-διαλύεται μαζί με τις δομές της.
• Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας
• Να μη φύγει η ΠΥΤ από τη Δυτική Μακεδονία
• Ήπια περιβαλλοντικά τουριστική ανάπτυξη για τις λαϊκές ανάγκες αναψυχής


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Δυτικής Μακεδονίας
Γραφείο Τύπου

Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα & προτάσεις για την κτηνοτροφία

Η Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών «+δημιουργία» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας Παντελής Αργυριάδης, σας προσκαλούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στην ταβέρνα «Μίμης» στο Αμμοχώρι σε εκδήλωση με θέμα:

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ»

Ομιλητές:

Γ. Αρσένος, αναπλ. Καθηγητής Κτηνιατρικής, Δ/ντης του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Α.Π.Θ.:
"Βιώσιμη ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας: Η συμβολή του ευρωπαϊκού προγράμματος SOLID"

Αθ. Γελασάκης, Κτηνίατρος – ερευνητής Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Α.Π.Θ.:
"Διαχείριση αιγοπροβατοτροφικών μονάδων"

Ευ. Τσιαμάδης, Κτηνίατρος Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Α.Π.Θ.:
"Προβλήματα και προοπτικές της ελληνικής αγελαδοτροφίας"

Διαβάστε περισσότερα...

Το 5ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας στο ΚΠΕ Βεύης - Μελίτης

Στις 26 Φεβρουαρίου 2014 το Κ.Π.Ε. Βεύης - Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Φουστέρη Νικόλαο, Μουρούζη Σταύρο και Χρυσανθοπούλου Μελίνα με τους μαθητές της Β΄τάξης του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Βεύης - Μελίτης: «Διαδρομές του νερού στη λεκάνη της Πελαγονίας». Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος εκπαιδευτικοί και μαθητές ανέβηκαν στο λόφο της Βεύης, όπου παρατήρησαν τη λεκάνη απορροής και κατέγραψαν τις ανθρώπινες παρεμβάσεις. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη μονάδα παραγωγής αναψυκτικών του Δινάκη και έκαναν μια στάση για γευσιγνωσία ξινού νερού στα πηγάδια του Παπαγιάννη.

O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης
Νίκος Νάνης

Διαβάστε περισσότερα...

Συμμετοχή του ΑΟΦ στο Βαλκανικό Κύπελλο Χιονοδρομίας στο Mavrovo

Με 4 αθλητές του, θα συμμετάσχει ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στο Continental Balkan Cup, που θα πραγματοποιηθεί στο MAVROVO των ΣΚΟΠΙΩΝ στις 1/2-3-2014.Η ομάδα του ΑΟΦ θα ταξιδέψει και θα ενσωματωθεί με την Εθνική Ομάδα Σκί Δρόμων Αντοχής, το τριήμερο που θα διαρκέσουν οι αγώνες.
Προπονητής της Εθνικής Ομάδας κλήθηκε από την Ομοσπονδία, ο τεχνικός Τίτας Χρήστος, ο οποίος παράλληλα θα έχει και την επίβλεψη των αθλητών του ΑΟΦ.
Οι αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας που θα συμμετάσχουν στην αποστολή είναι οι: Μπόικος Λεωνίδας - Τίτας Γεώργιος - Φιλιππίδου Πασχαλίνα - Στυλιάδου Άρτεμις.
Τα αγωνίσματα που θα αθλοθετηθούν είναι:
Σάββατο 1/3: Skating free technique Άνδρες 10 km-Γυναίκες 5 km
Κυριακή 2/3: Skating free technique Άνδρες 5 km-Γυναίκες 5 km
Πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα, λόγω του υψομέτρου της πίστας (1700 m),καθώς και του βαθμού δυσκολίας της (απότομες και μεγάλες ανηφόρες),που κρατούν τους αγωνιζόμενους σε συνεχείς αναερόβιες μέγιστες και υπομέγιστες διαδικασίες.
Το Δ.Σ του ΑΟΦ, εύχεται καλή επιτυχία σε όλη την Ελληνική αποστολή.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Μπόσκος Αλέξανδρος

Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήριο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας συγχαίρει τους σκακιστές της Χατζή Μπακρατσά Αλέξανδρο της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου και Τζαραλή Γεώργιο της Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας, για την επιτυχία τους στη Β΄ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθηματικών «Ο Ευκλείδης», της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τους εύχεται πάντοτε επιτυχίες.
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστήριο του 4/Θ ειδικού δημοτικού σχολείου Φλώρινας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4/Θ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας (εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ) εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του:
1. Στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΕ-ΤΕΡΝΑ ΑΕ –ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ για τη χορηγία 1.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης προς το σχολείο μας.
2. Την επιχείρηση ηλεκτρικών ειδών EXPERT ΝΙΤΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε για τη χορηγία ενός πλυντηρίου προς το Τμήμα Αυτόνομης Διαβίωσης – Αυτοεξυπηρέτησης του σχολείου μας και ενός πλαστικοποιητή για τις ανάγκες κατασκευής εποπτικού υλικού.
Δηλώνουμε εξ αρχής ευτυχείς και πολύ αισιόδοξοι, όταν αντικρίζουμε επιχειρήσεις που παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες προσπαθούν συνειδητά και σταθερά να αναδεικνύουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας, ώστε οι πολίτες της κοινωνίας μας να εμπνέονται από τη δική σας δραστηριοποίηση.

Με τιμή
Για το σύλλογο διδασκόντων
Ο Διευθυντής του σχολείου
Χρήστος Αντωνίου

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αριστοτέλης ευχαριστεί εταιρείες της περιοχής μας

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τις παρακάτω εταιρείες της περιοχής μας:
«TOTTIS FOODS INTERNATIONAL», «TOTAL Quality ΕΠΕ MARKET», «FRIENDS», όπως και τον κ. Κων/νο Αντωνιάδη, για την ευγενική προσφορά τους που εκφράστηκε με τη χορηγία εκδήλωσης της Ακαδημίας Πετοσφαίρισης του Συλλόγου μας.
Η χειρονομία αυτή καταδεικνύει, εκτός από την ανιδιοτελή και ευγενική χειρονομία εκ μέρους τους, την αγάπη και εκτίμηση που τρέφουν προς τον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» οι Φλωρινιώτες για το έργο που επιτελεί επί 73 συνεχή χρόνια.
Επιπλέον, η προσφερόμενη βοήθεια, αποτελεί πολύτιμη ανάσα για το Σύλλογό μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε εκτός των λειτουργικών εξόδων και τις δυσβάστακτες πλέον υλικές ανάγκες των Τμημάτων μας. Αποκτά δε βαρύνουσα σημασία, εάν ληφθεί υπόψη ότι γίνεται σε εποχή πολυποίκιλης κρίσης, ενάντια στο πνεύμα της ιδιωτείας που τείνει να επικρατήσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Στην προσπάθεια που κάνουμε για να διατηρήσουμε την ιστορία του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και να εξασφαλίσουμε την πορεία κα το αύριο του Συλλόγου, μέσα από τα πιεστικά προβλήματα του σήμερα, οι παραπάνω ευγενείς χορηγοί ήλθαν ως αρωγοί με την ένθερμη χειρονομία τους.

Ευχαριστούμε
Το Δ.Σ. του ΦΣΦΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Φ.Ο.Ο.Φ ευχαριστεί το εστιατόριο «Τέρψη»

To Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας, ευχαριστεί θερμά το εστιατόριο ‘ΤΕΡΨΗ’, για την χορηγία κρεατόσουπας, στα πλαίσια της εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας του ομίλου στο καταφύγιο στο Παλαιοχώρι.
Δεκάδες ορειβάτες και φυσιολάτρες πιστοί κάθε χρόνο στο ραντεβού τους είχαν την ευκαιρία να γευτούν ιδιαίτερες γεύσεις, από ένα ξεχωριστό εστιατόριο της πόλης.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Νικόλας Ταμουτσέλης
Ο Γ.Γραμματέας
Κοσμάς Ρούφας

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση σε disco party

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου σας προσκαλεί στο αποκριάτικο Disco Party που διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 22:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Αμυνταίου.
Disco αμφιέσεις, Disco μουσική, Disco διάθεση και κέφι.
Σας περιμένουμε για ξεφάντωμα !!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρά Δευτέρα στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα και ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Παντελεήμονα σας προσκαλούν να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα στον Άγιο Παντελεήμονα.
Πίσω από το γήπεδο του χωριού θα προσφέρουμε την παραδοσιακή φασολάδα και πολλά άλλα νηστίσιμα εδέσματα, μαζί με πολύ κέφι και παραδοσιακή μουσική.
Σας περιμένουμε όλους!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Αποκριάτικο πάρτυ στο Αρμενοχώρι


Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και εισαγωγικού επιπέδου.
Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν με χρήση του Μηχανογραφικού Συστήματος Θεωρητικής Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών (Μ.Σ.Θ.Ε.Υ.Ο) για την εξέταση των Ραδιοερασιτεχνών, στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων είναι η 07-04-2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα έναρξης η 08:30 π.μ
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στα γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας μέχρι τις 28-03-2014 ημέρα Παρασκευή.
Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται η προσφυγή για παράβαση νόμου από όποιον έχει έννομο συμφέρον σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α /07-06-2010) και εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίηση της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αμυνταίου

Συνεδριάζει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αμυνταίου, με τα παρακάτω θέματα:

1. Απευθείας ανάθεση του έργου με τίτλο «Διανοίξεις οδών και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Τ/Κ Λεχόβου».
2. Απευθείας ανάθεση του έργου με τίτλο « Συντήρηση δικτύου ομβρίων στην Τ/Κ Λεχόβου».
3. Απευθείας ανάθεση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση περίφραξης κοιμητηρίων και κατασκευή κρασπεδορείθρων Τ/Κ Ροδώνα».
4. Απευθείας ανάθεση του έργου με τίτλο «Επιδιορθώσεις αποχετευτικού δικτύου όμβριων στο Αμύνταιο» .
5. Απευθείας ανάθεση του έργου με τίτλο « Μετατόπιση αγωγού υδροδότησης Δ.Κ Αμυνταίου » .
6. Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για να παρασταθεί ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης για υπόθεση Ευθυμιάδη Χρήστου .
7. Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για να γνωματεύσει επί της αρίθμ. 6.140/1935 συμβολαιογραφικής Πράξης του Θεόδωρου Δώδου .
8. Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για να ερευνήσει την κυριότητα του με αριθμό 040704 ακινήτου της Τ/Κ Νυμφαίου .
9. Καθορισμός όρων εκμίσθωσης δημοτικής καλλιεργήσιμης έκτασης στην Τ/Κ Λεβαίας .
10. Ανάθεση σύνταξης μελέτης με τίτλο «Διαχειριστική μελέτη 10ετιας 2014-2023 του τ. Κοινοτικού Δάσους Λιμνοχωρίου "Ζάζαρη"», προϋπολογισμού 4.830,27 €
11. Ανάθεση σύνταξης μελέτης με τίτλο «Διαχειριστική μελέτη 10ετιας 2014-2023 του τ. Κοινοτικού Δάσους Λεχόβου "Βραπτσίνι - Ρούδνικ"», προϋπολογισμού 5.273,98 €
12. Ανάθεση σύνταξης μελέτης με τίτλο «Διαχειριστική μελέτη 10ετιας 2014-2023 του τ. Κοινοτικού Δάσους Φανού», προϋπολογισμού 4.571,66 € .
13. Καθορισμός όρων δημοπράτησης εκμίσθωσης του « ΚΑΦΕ ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ της Τ.Κ. Φιλώτα .
14. Εισήγηση από την Οικονομική Επιτροπή περί τροποποίησης προϋπολογισμού έτους 2014 και κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης .
15. Ψήφιση πιστώσεων οικονομικού έτους 2014 .

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Εξιχνίαση κλοπών στα Ασπρόγεια

Χθες (26-02-2014) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, 56 και 30 χρονών, για κλοπή αντικειμένων στα Ασπρόγεια Φλώρινας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο οχτάμηνο (από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014), είχαν αφαιρέσει από το χωράφι 46χρονου ημεδαπού που βρίσκεται στα Ασπρόγεια Φλώρινας, διάφορα αντικείμενα αξίας περίπου τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500 €).
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στους αύλιους χώρους των οικιών τους, βρέθηκε μέρος των αντικειμένων αυτών, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκ νέου υποψήφιος ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.
Τα στελέχη και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ. Μάκης Ιωσηφίδης προσκαλούν τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης για την πρώτη συνάντηση και ανακοίνωση της υποψηφιότητας, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.
Διαβάστε περισσότερα...

3ος πανελληνιονίκης ο Ιάσων Ιωαννίδης

Με το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου ο Ιάσων Ιωαννίδης κατέκτησε μια θέση στο βάθρο στους πανελληνίους αγώνες ανωμάλου δρόμου που διεξήλθαν στη Πύλη των Τρικάλων στις 23/02/2014.
Αυτή η νίκη του δίνει το εισιτήριο για να εκπροσώπηση την χωρά μας στο βαλκανικό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. Ο αθλητής της Γ.Ε.Φ. βρίσκονταν σε άριστη φυσική κατάσταση και ¨πάλεψε¨ μέχρι το τέλος του αγώνα.
Το Δ.Σ. και η προπονήτρια της ομάδας Θωμαίδου Χρύσα του εύχονται καλή συνεχεία και πάντα επιτυχίες.

Διαβάστε περισσότερα...

«Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014» στη Φλώρινα (video)

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014» πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Γεωπονικού Συλλόγου Φλώρινας.
Στο video μιλούν ο Κοσμάς Ρούφας, πρόεδρος του Συλλόγους, ο Αντώνης Μούντζιας, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας και ο Δημήτρης Ηλιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας.


Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Σαμαρά με Κωνσταντινίδη… μύθος ή πραγματικότητα;

Ο νυν Βουλευτής της νέας δημοκρατίας γνωρίζει ότι μέσα στο τρέχον έτος η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, εκ των πραγμάτων η βουλευτική του θητεία έχει «λήξη ημερομηνίας» που περιορίζεται σε λίγους μήνες.
Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι δεν είναι σε θέση να ξανά διεκδικήσει το υπάρχον βουλευτικό αξίωμα, εξ αιτίας αστάθμητων παραγόντων που προέκυψαν από την μνημονική πολιτική του κυβερνόντος κόμματος που εκπροσωπεί!
Από την άλλη πάλι βλέπει καθαρά προβάδισμα άλλου πολιτικού προσώπου που έχει περισσότερες πιθανότητας για το αξίωμα του βουλευτή.
Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι έξυπνος άνθρωπος έχει ζυγίσει πολλές φορές την υπάρχουσα κατάσταση, και η επιλογή του είναι μονόδρομος…για να είναι στην ενεργό πολιτική ζωή ο μόνος τρόπος είναι να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα του Δήμου, έτσι βάζει ορίζοντες πενταετούς διάρκειας στην τοπική αυτοδιοίκηση ως πρωταγωνιστής.
Αγκάθι για όλα τα παραπάνω είναι οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν μπροστά τον νυν δήμαρχο και πάλι υποψήφιο κ. Βοσκόπουλο! Αγκάθι που παίρνει γιατρειά αν σύμφωνα με τις πληροφορίες μου επαληθευτεί η συνάντηση του με τον πρωθυπουργό και πάρει τις παρασκηνιακές «ευλογίες», τότε αλλάζουν τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα, μπαίνει ένα νέος ισχυρός παίκτης με την ασφαλή «πανοπλία» του πρωθυπουργού, ένα παίκτης που θα υποχρεώσει τους δημοσκόπους να αναθεωρήσουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Ο κ. Σαμαράς έχει κάθε λόγο παρασκηνιακά να «ευλογήσει» τον κ. Κωνσταντινίδη διότι έτσι επιτυγχάνει αφ ενός την ένωση των νεοδημοκρατών και αφ εταίρου ανοίγει τον δρόμο για νέο υποψήφιο βουλευτή στις εθνικές εκλογές, που διαφαίνονται όπως το κατάρτι του ιστιοφόρου στον ορίζοντα του πελάγους.
Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει πολλές πιθανότητες να συμπεριλάβει και δύο ή τρία ονόματα από αυτά που ακούγονται σήμερα ως υποψήφιοι δήμαρχοι, αν το κατορθώσει τότε προσαυξάνει τις πιθανότητες να σκίσουμε τις άδειες μας εμείς οι δημοσκόποι!
Βέβαια για τον κ. Βοσκόπουλο τίποτα δεν είναι χαμένο μέχρι και σήμερα, αφού δεν στηρίζεται μόνο στις δικές του δυνάμεις αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μου και στην ελάσσονα παράταξη της κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά.
Τις επόμενες μέρες θα πάρουν «φωτιά» οι έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες του νομού από την καταιγίδα των πολιτικών αυτοδιοικητικών εκλογών, μύθος ή πραγματικότητα, όλα τα παραπάνω όσον ούπω θα φανούν!!!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Διαβάστε περισσότερα...

Τριήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Φλάμπουρο

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Το Φλάμπουρο» διοργανώνει τριήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων. Κορυφαία εκδήλωση είναι η αναβίωση του παλιού εθίμου «Τζουτζουνάτε», δηλαδή του ανάμματος της φωτιάς, στην πλατεία του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 1 Μαρτίου (ώρα 18:00): παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.
Κυριακή 2 Μαρτίου (ώρα 20:00): άναμμα της φωτιάς στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά η «Τοπική Μελωδία».
Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου (ώρα 11:00): ο σύλλογος θα προσφέρει ψητές πατάτες, λαγάνες, χαλβά και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα στο χώρο της φωτιάς. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί πέταγμα του χαρταετού.

Σας περιμένουμε!

Διαβάστε περισσότερα...

Αποκριάτικο Γλέντι από το Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας

Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας του Νομού Φλώρινας σας προσκαλεί να περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ μαζί με τα παιδιά σας στο Αποκριάτικο Γλέντι, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, 27/02/2014 και ώρα 20:00, στο lobby του ξενοδοχείου «Φαίδων» με πολύ χορό, κέφι και πολλά δρώμενα.
Είσοδος ελεύθερη.

Με τιμή το Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα...

«Μάγεψαν» το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι χορευτές του Συλλόγου Λεχοβιτών

Στην κορυφαία εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος «Πίτα του Ηπειρώτη 2014», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2014, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, συμμετείχε το χορευτικό ενηλίκων του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας».
Σε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις σε όλη την χώρα που κάθε χρόνο στέλνει μήνυμα ανάτασης και κάλεσμα έγερσης για τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, η διοίκηση και το χορευτικό του Συλλόγου Λεχοβιτών, απέσπασαν τα θετικά σχόλια όλων, για την πολύ καλή παρουσία και συμμετοχή τους.
Η συμμετοχή αυτή, αναδεικνύει και προβάλλει συνολικά το χωριό του Λεχόβου και αποτελεί μία ακόμη δράση του Συλλόγου, στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της δημιουργικής παρέμβασης της στα δρώμενα του τόπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την μετακίνηση του χορευτικού ενηλίκων του Συλλόγου στην Αθήνα , η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας κάλυψε τα έξοδα του λεωφορείου και γι αυτήν την ευγενική προσφορά, συνεργασία και βοήθεια των αρμοδίων της Αντιπεριφέρειας, η διοίκηση του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών θέλει και δια αυτού του τρόπου, δημόσια, να την ευχαριστήσει.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική επίσκεψη του Πρότυπου Πειραματικού δημοτικού σχολείου στη διεύθυνση δασών Φλώρινας

Η τετάρτη τάξη του Πρότυπου Πειραματικού Φλώρινας στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος πραγματοποίησε στις 25 Φεβρουαρίου 2014, εκπαιδευτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, με σκοπό την ενημέρωση σε ζητήματα που αφορούν την προστασία των δασών.
Η δασολόγος κ. Γλούφτση Σοφία με μια πολύ λεπτομερή και ενδιαφέρουσα παρουσίαση μας παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την προσφορά των δασών, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν (πυρκαγιές, παράνομη υλοτομία) και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για την προστασία τους. Την ευχαριστούμε θερμά! Στα πλαίσια της επίσκεψής μας με την προτροπή και τη συνεργασία πάντα της Διεύθυνσης Δασών προγραμματίσαμε μια δενδροφύτευση.
Ήταν μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα επίσκεψη!

Οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Δ. Σχ. Φλώρινας.

Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να φοιτήσουν σε νυκτερινό σχολείο, θα γίνουν στις 4 Μαρτίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με αίτησή τους, που θα υποβάλλουν στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας ή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, να ζητήσουν να εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή, χωρίς να προσκομίσουν δικαιολογητικά φοίτησης ή κατ’ οίκον διδασκαλίας.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον κ. Τσούλη Θωμά στο τηλέφωνο 23850-54586.

Διαβάστε περισσότερα...

Βαριά ήττα και αποκλεισμός από το κύπελλο για τον Αμύντα

Οι παίκτριες του Αμύντα εμφανώς επηρεασμένες από την εντός έδρας ήττα του πρωταθλήματος με την Ορμή και τις απουσίες, δεν άντεξαν στις υψηλές απαιτήσεις του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, με συνέπεια να γνωρίσουν βαριά ήττα με σκορ 29-19, αποτέλεσμα που έδωσε στην ομάδα της Θεσ/νίκης την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης (δεύτερος ημιτελικός, Προσοτσάνη-Αναγέννηση Άρτας).
Η ομάδα του Νίκου Γιώσκου, χωρίς καθαρό μυαλό και λύσεις από τον πάγκο, υπέπεσε στο β ημίχρονο σε σωρεία λαθών, που βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να βγεί στον αιφνιδιασμό και με βασικούς πυλώνες της επιθετικής του γραμμής τις Κορέια (8γκ.), Μάστακα (6γκ.) και Παπαδοπούλου (6γκ.), να φτάσει σε μια άνετη νίκη.
Για τον Αμύντα, το δίδυμο Μίλασιτς (7γκ.) και Τσιομπάνου (6γκ.) ηγήθηκε στο σκοράρισμα, χωρίς αυτό να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού.
Η παίκτρια του Αμύντα Ελένη Γεωργιάδου δήλωσε: «Είμαστε στεναχωρημένες από τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όμως οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δεν μας επιτρέπουν να προσφέρουμε χαρά στους φιλάθλους μας.
Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα, όπου σκοπός μας είναι η παραμονή στην πρώτη τετράδα και η συμμετοχή μας στα πλει-οφ».


Διαιτητές: Θεοδοσίου- Στεφανίδης

5λεπτα: 0-1, 5-3, 6-3, 7-5, 10-7, 12-8 (ημχ), 15-10, 16-11, 18-14, 23-14, 27-17, 29-19.

ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Καβαζοπούλου, Παπαβασιλείου, Νούλα 3, Παπαδοπούλου 6, Σελεμίδου, Τζέριτς, Κορέια 8, Μούρνου 3, Ελευθεριάδου, Ράτσικα, Καρσανίδου 1, Στρατάκη 2, Παπάζογλου, Μάστακα 6.
Δίλεπτες Αποβολές: 3, Πέναλτι: 2/2

ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιώσκος): Κόρρα, Μπάντη, Γεωργιάδου, Παπαβασιλείου 2, Ρακοπούλου 1, Μίλασιτς 7, Τσιομπάνου 6, Ταϊρίδου, Πάνου, Σκόδρα 1, Νούσια 2, Κωτσοπούλου.
Δίλεπτες Αποβολές: 5, Πέναλτι: 1/2

Διαβάστε περισσότερα...

Βιολογικός και αποχετευτικά δίκτυα Δ.Ε. Φιλώτα (video)

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης υπέγραψε τη σύμβαση για τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, τα αποχετευτικά δίκτυα και τον βιολογικό καθαρισμό που θα επεξεργάζεται τα λύματα του συνόλου των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και θα θωρακίσει το ρέμα Σουλού και τη λίμνη Βεγορίτιδα, όπως και τους υπόγειους υδατικούς πόρους της περιοχής, από τα αστικά λύματα των οικισμών της Δ.Ε. Φιλώτα.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 20.155.000 € και θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του συνόλου των οικισμών της Δ.Ε. Φιλώτα.
Βέβαια, εκτός από την προφανή περιβαλλοντική ωφέλεια το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών των ωφελούμενων οικισμών.
Με το έργο της επεξεργασίας λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα και την ολοκλήρωση του έργου που υλοποιεί ο Δήμος Αμυνταίου για την κάλυψη των αναγκών επεξεργασίας λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Αετού, όπως και τους υφιστάμενους βιολογικούς καθαρισμούς, θα γίνεται επεξεργασία του συνόλου των αστικών λυμάτων που επηρεάζουν άμεσα τις λίμνες και της συντριπτικής πλειοψηφίας των αστικών λυμάτων του Δήμου Αμυνταίου.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο θα αφήσει το αποτύπωμά του στη Δυτική Μακεδονία για τις επόμενες δεκαετίες, ενώ ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του έργου και το γεγονός ότι η ένταξη και η υλοποίησή του είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας, που πρέπει να διατηρηθεί για να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η Δυτική Μακεδονία.


Διαβάστε περισσότερα...

Γ. Δακής: «Να παραμείνει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία»

Την ανάγκη να παραμείνει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής σε σχετική επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Αφορμή στάθηκε το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου προβλέπεται η μεταφορά της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού στα Ιωάννινα, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Γιώργος Δακής, δεν απαιτούμε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά το δικαίωμά μας ως Αιρετή Περιφερειακή Αρχή να οριοθετούμε την αναπτυξιακή μας προοπτική με όρους θεσμικής αξιοπρέπειας.

Ακολουθεί η επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, προβλέπεται η μεταφορά της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στα Ιωάννινα, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Για ακόμη μια φορά, διαπιστώνεται στην πράξη η υποβάθμιση του θεσμού των Αιρετών Περιφερειών και η προσπάθεια του συγκεντρωτικού μοντέλου διακυβέρνησης να επανακτήσει τις όποιες υπηρεσίες λειτουργούσαν με πρακτικές αποκέντρωσης.
Στην κατεύθυνση αυτή και λαμβάνοντας υπόψη ότι:
1. Η δομή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στελεχώνεται από πέντε υπαλλήλους, εδρεύει στην Κοζάνη, φιλοξενείται στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και ως εκ τούτου δεν δημιουργεί επιπλέον λειτουργικά έξοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό.
2. Η προαναφερόμενη δομή αδειοδοτεί, ελέγχει και εξυπηρετεί περισσότερες από 450 τουριστικές επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, προωθώντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας μας.
3. Στο πλαίσιο της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, η ανάπτυξη του τουρισμού θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα για τη Δυτική Μακεδονία, την Περιφέρεια με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε εθνικό επίπεδο. Λόγω όμως της γεωγραφικής μας ιδιαιτερότητας, το τουριστικό μας προϊόν δεν θα αφορά στις κλασικές μορφές του μαζικού θερινού τουρισμού, αλλά θα σχετίζεται με αναδυόμενες και εναλλακτικές μορφές προσέλκυσης επισκεπτών. Κατά συνέπεια, η ύπαρξη μιας δομής στήριξης με εμπειρίες και γνώση του αντικειμένου, αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα.
4. Σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης ύφεσης, η έξοδος από την οποία προϋποθέτει την αποτελεσματική στήριξη της επιχειρηματικότητας, θα ήταν τουλάχιστον άστοχο οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου να μετακινούνται από τις Πρέσπες μέχρι τα Ιωάννινα για παράδειγμα, διανύοντας μια συνολική απόσταση 450 χιλ. προκειμένου να εξυπηρετηθούν υπηρεσιακά. Η προσέγγιση παραπέμπει σε αδιέξοδες και αναποτελεσματικές πρακτικές του παρελθόντος.

Κυρία Υπουργέ,
Δεν απαιτούμε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά το δικαίωμά μας ως Αιρετή Περιφερειακή Αρχή να οριοθετούμε την αναπτυξιακή μας προοπτική με όρους θεσμικής αξιοπρέπειας. Εκτιμούμε ως οργανωτικά άστοχη, λειτουργικά μη αποτελεσματική και δημοσιονομικά τουλάχιστον ουδέτερη την μεταφορά της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στα Ιωάννινα. Και ως εκ τούτου, ζητούμε την παραμονή της υπάρχουσας δομής στην Αιρετή Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση και παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Γεώργιος Κ. Δακής

Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

Η νέα γενιά της Φλώρινας, μέσω του αθλητισμού, μας έκανε για άλλη μια φορά υπερήφανους φέρνοντας στον τόπο σημαντικές διακρίσεις. Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας οφείλω να συγχαρώ:

• Τον Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Σάρισες» και όλους τους αθλητές και αθλήτριες για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων ανδρών – γυναικών Β’ Εθνικής Δυτικής Μακεδονίας – Ηπείρου, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

• Τον Βασίλη Σαρακίνη και τη Νεφέλη Τίτα του Α.Ο.Φ. για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα FIS Χιονοδρομίας (Δρόμων Αντοχής) στις κατηγορίες παμπαίδων και παγκορασίδων. Παράλληλα τους αθλητές και αθλήτριες του ίδιου συλλόγου για την κατάκτηση αργυρών και χάλκινων μεταλλίων και συγκεκριμένα: τη Ραφαέλλα Μαυρουδή, την Εύα Βέλλιου, τη Μιχαέλλα Ζωγράφου, την Άρτεμις Στυλιάδου, την Πασχαλίνα Φιλιππίδου, την Μαγδαλινή Χαλβατζή, τον Γεώργιο Τίτα και τον Λεωνίδα Μπόικο.

• Τον αθλητή του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας Νικόλαο Κουσουρέτα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία Π1 στο ατομικό σπριντ, στους Πανελλήνιους Αγώνες Δρόμων Αντοχής. Επίσης, τον αθλητή Γεώργιο Τσούλη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο ίδιο αγώνισμα, καθώς και την ομάδα του Σ.Ο.Χ. αποτελούμενη από τους παραπάνω αθλητές για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο αγώνισμα του ομαδικού σπριντ.

• Τον αθλητή του ΑΠΣ Φλώρινας Shogun Νίκο Σεβαστέλλη για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία Ανδρών, της 2ης θέσης στην κατηγορία Φόρμες και της 2ης θέσης στην κατηγορία Σκιαμαχία στο Βορειοελλαδικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλή συνέχεια και κάθε μελλοντική επιτυχία. Ως Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους νέους μας και στους συλλόγους που προάγουν αξίες και ιδανικά.

Δημήτριος Ηλιάδης
Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

Το Σάββατο η λαϊκή αγορά του Αμυνταίου

Λόγω του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας η λαϊκή αγορά του Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα...

Κατανυκτικός εσπερινός από την Μητρόπολη

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Κυριακὴ τῆς Τυρινῆς 2 Μαρτίου 2014, καὶ ὥρα 6:30 μ.μ., στὸν Ἱερὸ Μητροπολιτικὸ Ναὸ Ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης θὰ τελεσθεῖ ὁ Κατανυκτικὸς Ἑσπερινὸς τῆς Συγχωρήσεως χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Οικονομικού Επιμελητήριου Δυτικής Μακεδονίας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, από το Οικονομικό Επιμελητήριο 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας ο καθιερωμένος ετήσιος χορός για την κοπή βασιλόπιτας στο restaurant bar “tip top” στην Κοζάνη.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμολογιότατος πρωτοπρεσβύτερος Δαλαγεώργος Χρήστος, εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Κοζάνης.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κ. Καρακάσης Εμμανουήλ, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των προσπαθειών και ενεργειών που πραγματοποίησε ο φορέας την προηγούμενη περίοδο και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς. Το Οικονομικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να είναι παρόν σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία όλων των εμπλεκομένων φορέων της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης με στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, της τοπικής οικονομίας, την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για τα νέα παιδιά που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Ιδιαίτερα τόνισε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση που διέρχεται σήμερα η Παγκόσμια Οικονομία με επιπτώσεις και στην Ελληνική Οικονομία ανέδειξε περίτρανα ότι πρέπει να επανέλθουμε στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας που έχουν σχέση με την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις ηθικές αξίες. Σημείωσε την μεγάλη επιτυχία που είχε το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας με την ανάδειξη του κ. Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνου ως Αντιπροέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του κ. Μετίσογλου Κωνσταντίνου στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και την εκλογή των κ.κ. Κοεμτζόπουλου Δημητρίου, Μηταλίδη Κίμωνα και Αποστολίδη Ιωάννη στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων. Τελειώνοντας τον λόγο του ο κ. Καρακάσης Εμμανουήλ επεσήμανε ότι τα προβλήματα σχετικά με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της οικονομίας της χώρας θα λυθούν με την βοήθεια όλων των ελλήνων πολιτών, με την οργάνωση και τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης και με την ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα με στοχευμένες όμως παρεμβάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και μια νέα χρονιά στην οποία πρέπει όλοι να αρχίσουμε να δημιουργούμε και να προσθέτουμε.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης και οικονομολόγος κ. Παπαγεωργίου Ιωάννης, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Ταγγίρης Κωνσταντίνος.
Ευχαριστήριες επιστολές απέστειλαν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης και η Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα. Αντωνίου Μαρία.
Την ωραία βραδιά επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Σβώλης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Κυριακίδης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σημανδράκος Ευάγγελος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης κ. Καραίτσης Γεώργιος, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Λογιστών – Φοροτεχνικών Κοζάνης και Βοϊου κ. Βαλάής Γεώργιος και κα. Τσιώρα Ανδρομάχη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας κ. Τσαόπουλος Δημήτριος, ο Διευθυντής του ΟΑΕΔ Κοζάνης κ. Μαρκόπουλος Δημήτριος, ο Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κοζάνης και υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Τοπαλίδης Γεώργιος, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ Κοζάνης και οικονομολόγος κ. Σαρρής Νικόλαος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερβίων – Βελβενδού κ. Μακρυγιάννης Μενέλαος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου και οικονομολόγος κ. Μπάντης Ιορδάνης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης Θεόδωρος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης κ. Δεληγιάννης Ιωάννης, ο τέως Περιφερειάρχης Ηπείρου και Θεσσαλίας και οικονομολόγος κ. Γκούπας Φώτιος, ο τέως Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Σάββας Χρήστος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σαριαννίδης Νικόλαος, το μέλος της Ανώτατης Ομοσπονδίας Πολυτέκνων και οικονομολόγος κ. Ιωαννίδης Κυριάκος και ο τέως Περιφερειακός Διευθυντής Κεντροδυτικής Μακεδονίας της Εθνικής Τράπεζας κ. Ιορδανίδης Κυριάκος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και οι δημοσιογράφοι της περιοχής μας.
Η βραδιά κύλησε μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που ο χορός και το γλέντι είχαν τον πρώτο λόγο.

Ο Πρόεδρος του Π.Τ.
Καρακάσης Εμμανουήλ

Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάσεις φαρμακοποιών

Το Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι οι εξετάσεις των Φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης Επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17-3-14

9.00-12.00 Έλεγχος φαρμάκων
12.00-15.00 Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων.

ΤΡΙΤΗ 18-3-14
9.00-12.00 Εκτέλεση συνταγών
12.00-15.00 Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων

ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ (ή ΓΡΑΠΤΕΣ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19-3-14

9.00-12.00 Ελληνική Φαρμακοποιία-Φαρμακοτεχνία
12.00-15.00 Φαρμ/κή Εμπορευματολογία-Στοιχεία Ιστορίας- Νομοθεσία

ΠΕΜΠΤΗ 20-3-14
9.00-12.00 Φαρμακολογία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-3-14
9.00-12.00 Τοξικολογία

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να περιέλθουν στο Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας, το αργότερο μέχρι 13-3-2014. Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό τους, τη Δευτέρα 17-3-14 και ώρα 9.00 π.μ στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ
Τροποποίηση του προγράμματος γίνεται από τους εξεταστές, σύμφωνα και με το υπόλοιπο πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολής και ενημερώνεστε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
Το παράβολο 11,74 ευρώ το προμηθεύονται από το Τ.Π.& Δανείων της Θεσσαλονίκης, Ερμού και Καρόλου Ντήλ γωνία και το καταθέτουν στη γραμματέα της Επιτροπής, την πρώτη μέρα των εξετάσεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στη Δυτική Μακεδονία


Από το μοναδικό δελτίο καιρού από τον Γιώργο Βασιλειάδη με τοπικό χαρακτήρα.


Διαβάστε περισσότερα...

Συνεργασία του Ε.Κ.Φ. με το Γιώργο Ρωμανιά

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να συνεργαστεί με τον εργατολόγο κ. Γεώργιο Ρωμανιά για εργατικά και ασφαλιστικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας όλων των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕΚΟ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κλπ).
Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά από επαφή και συζήτηση λόγο του δαιδαλώδους ασφαλιστικού συστήματος, της νομοθεσίας και τις συνεχείς αλλαγές του ασφαλιστικού πλαισίου της χώρας μας.
Η ανταπόκριση και η αποδοχή της πρότασης μας ήταν άμεση από τον κ. Γιώργο Ρωμανιά ο οποίος όπως γνωρίζετε όλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει ιδιαίτερη συνεργασία με το εργατικό κέντρο Φλώρινας και συναισθηματική και φιλική σχέση με το τόπο μας και το λαό της Φλώρινας.
Πληροφορούμε όλους τους συμπολίτες μας ότι για τα προβλήματα που έχουν σχέση με εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα μπορούν από εδώ και στο εξής να απευθύνονται στο εργατικό κέντρο όπου θα ενημερώνονται από τον κ. Ρωμανιά, ο καθένας ξεχωριστά για το κάθε ζήτημα που τον απασχολεί.
Η διοίκηση του εργατικού κέντρου ευχαριστεί τον εξαίρετο άνθρωπο και φίλο Γιώργο Ρωμανιά για την ανταπόκριση στο αίτημα μας και πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας να ενημερωθούν εμπεριστατωμένα για κάθε ασφαλιστικό πρόβλημα που τους απασχολεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΔΗΜ.ΑΡ. για τις εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα, σχετικά με τη συγκρότηση ψηφοδελτίου συνεργασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Δημοκρατική Αριστερά υποχρεούται να διευκρινίσει:
Η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια έχει ταυτόχρονα τόσο πολιτικά, όσο και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Οι νέοι Περιφερειάρχες και Περιφερειακά Συμβούλια οφείλουν να συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση, στην ανασυγκρότηση της χώρας, στην ανακούφιση των πολιτών, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που θα προωθεί μία νέου τύπου ανάπτυξη. Παρά το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας και τους οικονομικούς και θεσμικούς περιορισμούς, υπάρχουν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες, να αναδειχθούν προοδευτικές πολιτικές, που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε τη συγκρότηση συμπαρατάξεων στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που
• Θα αποτυπώνουν την προοδευτική, δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση.
• Θα στηρίξουν το αίτημα για ολοκλήρωση της μεταφοράς αρμοδιοτήτων και πόρων στην αιρετή Περιφέρεια.
• Θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον σχεδιασμό και την προώθηση πολιτικών ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί τα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
• Θα υλοποιήσουν πολιτικές για την αρμονική σύνδεση της οικονομικής δραστηριότητας, με την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Όλα αυτά, απαντώντας θετικά και στο κυρίαρχο –κατά τη γνώμη μας- αίτημα της κοινωνίας, για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.
Τούτων δοθέντων, ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόσκληση για διάλογο, που μας απευθύνθηκε από αυτοδιοικητικά στελέχη της περιφέρειας και συμμετείχαμε σ’ αυτόν με τα στελέχη μας, με σεβασμό στις διαφορές, ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες κομματικών χώρων και ανθρώπων, αλλά και διαφυλάσσοντας τον διάλογο αυτόν.
Οφείλουμε να διευκρινίσουμε όμως, ότι:
1) Ο διάλογος αυτός είναι διερευνητικός και σε εξέλιξη ακόμη, χωρίς να έχει καταλήξει είτε σε πρόσωπα, είτε σε διαδικασίες. Επίσης, πέρα από προθέσεις και εκτιμήσεις προσώπων και ομάδων, είναι εξαιρετικά δύσκολος, πρέπει να εδράζεται στα παραπάνω στοιχεία και να αντιλαμβάνεται διαφορές.
Κάθε τι άλλο λειτουργεί υπονομευτικά.
2) Σε ό,τι μας αφορά, οι τελικές αποφάσεις για τη στάση μας, θα ληφθούν από την περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ.

Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα...

«Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014» στη Φλώρινα

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Φλώρινας οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (κτίριο παλιάς Νομαρχίας - ημιόροφος).

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
11:50 - 12:00 Προσέλευση – Εγγραφές
12 :00 - 12 :30 “Το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών στον Νομό Φλώρινας”
Εισηγητής: Παπαδοπούλου Ουρανία, Πρόεδρος, ΠΕΓΔΥ –Π. Φλώρινας, Γεωπόνος Δ/νσης Αγρ. Οικ. και Κτην/κης Φλώρινας, Υπεύθυνη προγράμματος Ν. Αγροτών
12:30 - 13:00 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών 2014”
Εισηγητής: Αντώνης Μούντζιας, Προϊστάμενος Δ/νσης Αγροτικών Υποθέσεων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας
13 :00 - 13:30 Ερωτήσεις –Απαντήσεις

O Πρόεδρος
Κοσμάς Ρούφας
Ο Γ.Γραμματέας
Δημήτρης Κωστίτσης

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωταθλητής Παίδων ο Νίκος Κουσουρέτας

Η ομάδα δρόμων αντοχής του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες Δρόμων Αντοχής που πραγματοποιήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου στις 22 και 23 Μαρτίου 2013. Αθλοθετήθηκαν ένα αγώνισμα ατομικού και ομαδικού sprint 3x2 αθλητές 1200 m το Σάββατο και ένα αγώνισμα ελεύθερης ατομικής χρονομέτρησης την Κυριακή, απόσταση 15 km για την κατηγορία ανδρών και εφήβων, 10 km για τις νεανίδες και γυναίκες, 3 km για τους παίδες και τις κορασίδες.
Στην κατηγορία Π1 στο ατομικό σπριντ ο Κουσουρέτας Νικόλαος κατέκτησε την πρώτη θέση και ο Τσούλης Γεώργιος την τρίτη θέση. Επίσης στο ίδιο αγώνισμα η Στανίδου Ελευθερία κατέκτησε την έβδομη θέση.
Στο αγώνισμα του ομαδικού σπριντ η ομάδα του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας με τους Τσούλη Γεώργιο και Κουσουρέτα Νικόλαο κατέκτησε την δεύτερη θέση. Οι αθλητές του Συλλόγου αγωνίστηκαν σε ενιαία κατηγορία μαζί με τους Παίδες ΙΙ και κέρδισαν μια πολύ δύσκολη νίκη ανάμεσα σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας.
Στο αγώνισμα 3 km ελεύθερης τεχνικής στην κατηγορία Π1 ο Κουσουρέτας Νικόλαος την δεύτερη θέση ενώ ο Τσούλης Γεώργιος την τρίτη θέση με πολύ μικρή διαφορά από τον πρώτο. Στο ίδιο αγώνισμα η Στανίδου Ελευθερία κατέκτησε πάλι την έβδομη θέση.
Στην κατηγορία γυναικών για λόγους ενίσχυσης του αγωνιστικού επιπέδου έλαβε μέρος και η προπονήτρια του Συλλόγου μας και αθλήτρια ορειβατικού μαραθωνίου Βηθλεέμ Παπακοσμά όπου σε ρυθμούς προπόνησης κατετάγη τέταρτη.
Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης προπονητικά περιόδου και τις μη ικανοποιητικής προετοιμασίας δεν συμμετείχαν οι μικροί αθλητές του Συλλόγου στους εκτός συναγωνισμού αγώνες φυτωρίων που έγινα παράλληλα με την επίσημη διοργάνωση.
Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συγχαίρει θερμά τους αθλητές για την εξαιρετική εμφάνιση σε μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά και την προπονήτρια Παπακοσμά Βηθλεέμ που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και έφερε και πάλι τον Σ.Ο.Χ. Φλώρινας στην κορύφη του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες στο site του συλλόγου www.soxflorinas.gr ή στo site της Ελληνικής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας www.eox.gr

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γιαζιτζίδης Σάββας

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν προβολή ταινίας - ντοκιμαντέρ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας

Η ταινία - ντοκιμαντέρ του German Doin «Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση» (La Educacion Prohibida), προβάλλεται σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20:00 μμ στην αίθουσα της Κινηματογραφικής Λέσχης.
(Φαντάσου να ήσουν ο πρωταγωνιστής της εκπαίδευσής σου/παιδείας σου)
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με την προτροπή ο καθένας να αφήσει από ένα πακέτο τρόφιμα (μακράς διαρκείας) στην είσοδο του κινηματογράφου για την ενίσχυση των απόρων μαθητών του Νομού Φλώρινας.

Διαβάστε περισσότερα...

«Σχολική βία και εκφοβισμός» από το 2ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας υλοποίησε τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014, ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση στο χώρο του σχολείου με θέμα: «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός». Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από επιλεγμένους εισηγητές θέματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με το σύγχρονο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού στο Σχολείο (bullying).
Συγκεκριμένα, η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, στην εισήγησή της με θέμα: «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός στο Σχολείο. Αναγνωρίζοντας και ερμηνεύοντας τις συμπεριφορές των παιδιών» παρουσίασε το γενικό πλαίσιο της ενδοσχολικής βίας, καθώς και έρευνες που έχουν γίνει σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Στη συνέχεια, η κ. Άννα Μπαφίτη, Κοινωνιολόγος και Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας, πρότεινε εναλλακτικές μεθόδους παρέμβασης και διάφορους τρόπους πρόληψης της ενδοσχολικής βίας. Τέλος, η κ. Ξένια Καϊμάρα, Ψυχολόγος στο ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας, επικεντρώθηκε στο σχολικό εκφοβισμό στα παιδιά με αναπηρία.
Στην επιμορφωτική συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παναγιώτης Νώτας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του φαινομένου και τη σημασία της πρόληψης στο σχολείο και στην οικογένεια και έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις για το θέμα.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήσεις εκπαιδευτικών και γονέων.

Για το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας
Ο Διευθυντής
Ιωάννης Δαϊκόπουλος

Διαβάστε περισσότερα...