Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή Βοσκόπουλου για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, απέστειλε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στην επιστολή του ο κ. Δήμαρχος ζητάει από τον κ. Υπουργό τη χρήση του Τοπικού Πόρου για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και την εφαρμογή του μέτρου, το οποίο αναγγέλθηκε ότι θα ισχύει για την περιοχή της Αθήνας, σε περίπτωση υπέρβασης των ρύπων και για την περιοχή της Φλώρινας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Πρόσφατα εξαγγείλατε ένα μέτρο για μειωμένη αξία ρεύματος στην περιοχή των Αθηνών, λόγω της αιθολομίχλης από αιωρούμενα σωματίδια.
Γιατί, κύριε Υπουργέ, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην περιοχή της Φλώρινας;
Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα οι μετρήσεις από σταθμούς της ΔΕΗ στην περιοχή της Φλώρινας, δείχνουν τα εξής:
Για το 2010 υπήρχαν για 153 ημέρες υπέρβαση των ρύπων, για το 2011 υπήρχαν για 113 ημέρες υπέρβαση των ρύπων, και για το 2012 είχαμε υπερβάσεις για 93 ημέρες.
Όσον αφορά στο έτος 2013 οι υπερβάσεις είναι μόνο για 46 ημέρες, αλλά να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μελίτη ήταν για τρεις μήνες κλειστό.
Σύμφωνα λοιπόν με τις εξαγγελίες σας, αν το μέτρο αυτό εφαρμοστεί και στην περιοχή του Δήμου Φλώρινας, τότε θα ‘πρεπε να έχουμε δωρεάν ρεύμα για περίπου πέντε με έξι μήνες.
Για να σας βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή, έχω επανειλημμένα αναφέρει ότι το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο Δήμο μας από τον Τοπικό Πόρο, καθώς και το τέλος εξόρυξης λιγνίτη το οποίο πρέπει επιτέλους να μας δοθεί, είμαστε διατεθειμένοι να μην το διεκδικήσουμε αρκεί να διατεθεί, ώστε οι κάτοικοι του Δήμου μας να έχουν δωρεάν ρεύμα.
Κύριε Υπουργέ, αν η πρότασή μας είναι αδύνατο να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τότε παρακαλούμε, όπως σεβαστείτε τους κατοίκους της Φλώρινας και όπως τους μεταχειριστείτε ισάξια με αυτούς των Αθηνών και όπως μεριμνήσετε για κάθε μέρα υπέρβασης των ρύπων να έχουμε δύο ημέρες δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Εν αναμονή της άμεσης απάντησής σας.
 

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Φλώρινας
Ιωάννης Βοσκόπουλος

Συγκεντρώσεις εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στην Φλώρινα
Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται η μέση τιμή και ο αριθμός των υπερβάσεων του ορίου της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη μέση ημερήσια συγκέντρωση εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στην Φλώρινα για τα έτη 2010 - 2013.



ΠΕΡΙΟΔΟΣ

2010
2011
2012
1/1-11/12/2013
Μέση Τιμή  (μg/m3)
49
46
45
32
Αρ. Υπερβάσεων (>50μg/m3)
153
113
93
46
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαμπάρια 2014 στον Παπαγιάννη Φλώρινας

Ο Μορφωτικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Παπαγιάννης, σας προσκαλεί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στις 10 το πρωί, στα «Μπαμπάρια».
Πρόκειται για ένα έθιμο, το οποίο κρατάει από την εποχή της Τουρκοκρατίας και γιορτάζει το ξύπνημα της γης και της καρποφορίας. Κεντρικός ήρωας της εκδήλωσης είναι η νύφη. Τα Μπαμπάρια συμβολίζουν τη γονιμότητα της γης, η οποία «ξυπνάει» με το θόρυβο που κάνουν τα κουδούνια τους από το «βαθύ χειμερινό ύπνο». Σκοπός των Μπαμπαριών είναι η προστασία της νύφης από τους «κακούς». Το πρωινό της Πρωτοχρονιάς γυρίζουν όλο το χωριό, με τη συνοδεία τοπικής παραδοσιακής ορχήστρας και του κόσμου και το μεσημέρι μαζεύονται όλοι στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου τα Μπαμπάρια «αποκαλύπτονται», βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες και στήνουν ένα μεγάλο χορό με πρωτοχορευτή τη νύφη.

Υ.Γ. Προσοχή στις κακές απομιμήσεις!

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Ξινό Νερό

Ο Προοδευτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ξινού - Νερού σας προσκαλεί στο Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι, ένα έθιμο το οποίο κρατάει από την εποχή της τουρκοκρατίας, βλέπουμε τούς άνδρες με τις παραδοσιακές φουστανέλες και καλυμμένο το πρόσωπο τους, να περιφέρονται στα στενά του χωριού που σκοπό έχουν να δείξουν, τους διωγμένους κατοίκους του χωριού που είχαν διαφύγει στα βουνά, οι οποίοι έβρισκαν ευκαιρία να κατέβουν στο χωριό μόνο σε κάποια κοινωνική εκδήλωση γι αυτό και το έθιμο του γάμου.
Στις 31/12/2013 η νεολαία του χωριού γυρίζει από γειτονιά σε γειτονιά συνοδεία χάλκινων αποχαιρετά τον παλιό χρόνο μαζί με τους κατοίκους του χωριού.
 
Την επομένη το πρωί ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, οι νέοι του χωριού περιμένουν έξω από την εκκλησιά, εύχονται στους κατοίκους καλή χρονιά και αμέσως μετά πηγαίνουν στο σπίτι της νύφης, εκεί τους περιμένει όλη η οικογένεια με διάφορα τοπικά εδέσματα, και το γλέντι στις γειτονιές αρχίζει.
Από τις 10:00 πμ μέχρι και τις 15:00 μμ μπορείτε να μας επισκεφθείτε θα μας πετύχετε στους δρόμους του χωριού.

Στις 21:30 ο καθιερωμένος Πρωτοχρονιάτικος χορός στο κοινοτικό κατάστημα παρέα με το μουσικό συγκρότημα Τ' ΑΗΔΟΝΙΑ".
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή τροφίμων από το δήμο Πρεσπών

Τρόφιμα σε περισσότερα από 150 νοικοκυριά διένειμε ο δήμος Πρεσπών, μέσω του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους, που εφαρμόζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και τις Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), των Περιφερειακών Ενοτήτων. Η επιλογή των δικαιούχων έγινε μετά από διασταύρωση των στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος διανέμονται βασικά είδη τροφίμων. Συγκεκριμένα, στους δικαιούχους μοιράστηκαν 1726 κιλά ζυμαρικά και 953 συσκευασίες με εξαιρετικής ποιότητας γραβιέρα, κασέρι και φέτα. Να σημειωθεί ότι δεν πραγματοποιήθηκε διανομή ελαιόλαδου, καθώς δεν έχει παραληφθεί ακόμα από το δήμο. Η διανομή θα γίνει στο επόμενο διάστημα.
Ο δήμος Πρεσπών ευχαριστεί ιδιαίτερα τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και τους δικαιούχους δημότες που, από το υστέρημά τους, βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα μικρό απόθεμα ώστε να ενισχυθούν και οικογένειες που, για διάφορους λόγους, δεν κρίθηκαν δικαιούχοι.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Εικόνες της Φλώρινας στις γιορτές»

Το «Φωτογραφικό Εργαστήρι του Αριστοτέλη» διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Εικόνες της Φλώρινας στις γιορτές».
Πάρτε μέρος με τις φωτογραφίες που τραβήξατε κατά τη διάρκεια των γιορτών από τις 20/12/2013 και αφορούν τη Φλώρινα, τη γιορταστική ατμόσφαιρα, την κίνηση, αυτό που σας έκανε εντύπωση και το αποτυπώσατε.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έως 7 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με μια (1) φωτογραφία έγχρωμη ή ασπρόμαυρη.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν τη φωτογραφία, το όνομά τους και το τηλέφωνό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): fotografikoergastiri@gmail.com ή να υποβάλουν τη φωτογραφία και τα στοιχεία τους στο ιστολόγιο: http://florinaphotocontest.blogspot.gr

Οι φωτογραφίες θα αναρτώνται στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook https://www.facebook.com/events/695856680448246/ και στο ιστολόγιο http://florinaphotocontest.blogspot.gr μόνο με το ονοματεπώνυμο.

ΕΠΑΘΛΟ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ COMPACT 16 Mpxl (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρεται η μάρκα)

Δωρεάν συμμετοχή.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή

Την 28-12-2013 τις βραδινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 37χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσαν απoφάσεις των Τριμελών Πλημμελειοδικείων Ιωαννίνων και Αθηνών με τις οποίες είχε καταδικαστεί για κλοπή και συκοφαντική δυσφήμηση, αντίστοιχα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Διαβάστε περισσότερα...

«Η γοργόνα της λίμνης» (video)

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014», συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας με τη θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού «Η γοργόνα της λίμνης» δε φοβάται το χειμώνα από τη συγγραφέα Δόξα Κωτσαλίδου και τις νεαρές Ιωάννα Τσολοπάνη και Αθηνά Λιάσου.
Η αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, γέμισε από παιδιά που συμμετείχαν και τα ίδια στη δράση του παραμυθιού και το χάρηκαν πολύ, ενώ στο τέλος τους δόθηκε ως αναμνηστικό από ένα παραμύθι της κυρίας Κωτσαλίδου «Ο Αστερίωνας» ή « Η μικρή γοργόνα».

Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστή για δύο ημέρες η Δ.Ο.Υ. Φλώρινας

Η Δ.Ο.Υ. Φλώρινας δεν θα πραγματοποιήσει συναλλαγές με το κοινό, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 σύμφωνα με την με αρ. δ6δ 1197469 εξ 2013 απόφαση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων του υπουργείου Οικονομικών κ. Θ. Θεοχάρη.
Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα με θέμα «Η Πράα Διδασκαλία στην Υπηρεσία του Συνανθρώπου»

Με ομιλητή τον κ. Maurits Eijgendaal από την Δανία, Εκπαιδευτικό - Παιδαγωγό.
Η Πράα Διδασκαλία είναι μια προσέγγιση που αφορά την παροχή φροντίδας αλλά και την εκπαίδευση, την προστασία ευπαθών ομάδων, το σωφρονισμό και άλλους τομείς.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πράας Διδασκαλίας έχει μέλη από 38 χώρες του κόσμου.
Απευθύνεται σε φροντιστές ΑμεΑ (βοηθούς, εκπαιδευτές και όλο το προσωπικό των μονάδων Κέντρων Πρόνοιας, Κέντρων Παιδικής Μέριμνας κλπ.), Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχιάτρους και Ψυχολόγους, Γονείς, Συλλόγους για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, Ερευνητικά Κέντρα που ίσως ενδιαφέρονται, Υπαλλήλους Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων κλπ.
Τον κ. Maurits Eijgendaal θα προλογίσει η κ. Τσάτσα Ολυμπία, Ψυχολόγος, Α' Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Πληροφορίες στο τηλ. 6974873456, Αντωνιάδης Βασίλης
Email: billanton@hotmail.gr, ameaflo@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα...

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αμύντα (video)


Διαβάστε περισσότερα...

Πρεμιέρα στο Καϊμακτσαλάν για το αλπικό σκι του ΑΟΦ

Το Καϊμακτσαλάν επέλεξαν οι τεχνικοί του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας, για να πραγματοποιήσουν οι αθλητές της κατάβασης, την παρθενική τους επαφή με το σκι και το χιόνι, για την περίοδο 2013-14.
Δεδομένης της ικανοποιητικής ποιότητας χιονιού, οι 10 αθλητές του ΑΟΦ, με επικεφαλής τον αρχιπροπονητή Ηλία Μούλελη και βοηθούς, την Λαζαρίδου Ιωάννα και την Λαδά Νικολέτα, απόλαυσαν το χιόνι, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις τέλειες καιρικές συνθήκες. Διευκρινίζεται, ότι (για λόγους ασφάλειας), την αποστολή αποφασίστηκε από τον Όμιλο να ακολουθήσουν, μόνο οι προχωρημένοι αθλητές και όχι οι αρχάριοι.
Επίσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου προπονείται συνεχώς, από τις 20-12-2013, η 22μελής ομάδα του Σκί Δρόμων Αντοχής, με πολύ ζήλο και ενθουσιασμό.
Για άλλη μια χρονιά το υψηλό επιστημονικό επίπεδο προπόνησης, σε συνδυασμό με το άψογο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις ομάδες του ΑΟΦ, με τις πολύπλευρες προπονήσεις, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση του κόσμου, που εκτίμησε την ποιότητα, και έτσι, έκλεισαν οι εγγραφές από πολύ νωρίς, φθάνοντας τα 85 άτομα. Δυστυχώς όμως, ο χειμώνας αργεί να έρθει για τους χιονοδρόμους, αφού το χιόνι δεν είναι επαρκές και οι περισσότεροι μικροί αθλητές αδημονούν να χιονοδρομήσουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Συνεδριάζει σήμερα, στις 13.00 στο Πέρασμα, το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Σχετικά με τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Φλώρινας.
Εισηγήτρια κα Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
2. Έγκριση και παραλαβή των παραδοτέων μελέτης «Τηλεθέρμανση Μελίτης».
Εισηγητής κος Δημήτριος Θεοδοσίου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
3. Σχετικά με την έγκριση της έκθεσης της επιτροπής εκτίμησης της αξίας και του κόστους μίσθωσης ακινήτων αγροκτήματος Φλώρινας.
Εισηγητής κος Σπύρος Τζέτζης, Υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
4. Έγκριση της με αριθμ. 78/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑμεΑ, μέχρι τις 08-05-2015.
Εισηγητής κος Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
5. Έγκριση της με αριθμ. 79/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με τοποθέτηση κολωνακίων στην οδό Πρεσπών-Ταγμ. Φουλεδάκη για την ομαλή διέλευση των απορριμματοφόρων.
Εισηγητής κος Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
6. Επιχορήγηση Συλλόγου Ορειβασίας-Χιονοδρομίας Φλώρινας.
Εισηγητής κος Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
7. Επιχορήγηση Νομαρχιακού Συλλόγου με αναπηρία Νομού Φλώρινας.
Εισηγητής κος Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
8. Επιχορήγηση ΠΜΑΣ ‘ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ’.
Εισηγητής κος Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
9. Επιχορήγηση Ποντιακού Συλλόγου Αμμοχωρίου ‘ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ’.
Εισηγητής κος Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
10. Έγκριση της υπ’ αριθ. 235/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΦ.
Εισηγητής κος Αντώνιος Σίπκας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Συνεδριάζει σήμερα, στις 10 το πρωί στην Κοζάνη, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2. Λήψη απόφασης επί της ένστασης και έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού του έργου: «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ν. Φλώρινας 2013»
3. Έγκριση δημοπράτησης και έγκριση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας για το έργο: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Βαθυλάκου, Μεσιανής, Ροδίτη Ν. Κοζάνης» Προϋπολογισμός 1.350.000,00€ ( με Φ.Π.Α)
4. Έγκριση του Διορθωτικού- Συμπληρωματικού Πρακτικού ΙΙ του έργου: «Μελέτες Οδοποιίας Οδικού Δικτύου Ν. Κοζάνης» προκείμενου να οριστικοποιηθεί η βαθμολογία των τεχνικών προσφορών των διαγωνιζομένων.
5. Έγκριση της γενικής παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Πολιτιστικό Κέντρο Εύξεινου Λέσχης Κοζάνης» Π.Ε. Κοζάνης
6. Έγκριση της παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποπεράτωση Διοικητηρίου Πτολεμαΐδας» Π.Ε Κοζάνης
7. Έγκριση της παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή Διοικητηρίου Πτολεμαΐδας» Π.Ε Κοζάνης
8. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή Γέφυρας Πόρου Ν. Γρεβενών» Π.Ε. Γρεβενών
9. Έγκριση παράτασης προθεσμίας σύμβασης «Μελέτη Αναδασμού Αγροκτήματος Παλαίστρας» Π.Ε Φλώρινας
10. Έγκριση δαπάνης Υπερωριών Α΄ Εξαμήνου 2014 των Υπαλλήλων Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Κοζάνης
11. Έγκριση μετακινήσεων Περιφερειακών Συμβούλων για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2013
12. Έγκριση μετακινήσεων των Αντιπεριφερειαρχών για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2013

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Οι περιοχές που θα δουν νιφάδες το βράδυ της παραμονής στη Δυτική Μακεδονία


Από τον Γιώργο Βασιλειάδη στο δελτίο καιρού για το metar.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφίσματα για την απώλεια του Ζαφείρη Άμπα


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωπονικού Συλλόγου Νομού Φλώρινας, μετά την αναγγελία του θανάτου του Άμπα Ζαφείρη, Γεωπόνου –Αν. Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης , συνεδρίασε εκτάκτως στις 30/12/2013 και έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1.Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην κηδεία.
2.Να παραδώσει το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
3.Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Κοσμάς Ρούφας
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Κωστίτσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Ο.Ο.Φ., μετά την αναγγελία του θανάτου του Άμπα Ζαφείρη, Γεωπόνου –Αν. Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ,γαμπρού του Θεοδώρου Πέπη ιδρυτικού μέλους και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, συνεδρίασε εκτάκτως στις 30/12/2013 και έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1.Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην κηδεία.
2.Να παραδώσει το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
3.Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Νικ. Ταμουτσέλης
Ο Γεν. Γραμματέας
Κοσμάς Ρούφας
Διαβάστε περισσότερα...

«Ανοίγουν» σήμερα δύο προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ

Σήμερα, Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, θα «ανοίξουν» οι δύο εφαρμογές στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr, για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τα Προγράμματα:

- 2.000 ανέργων νέων, ηλικίας έως 35 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» [ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ]

- 4.000 ανέργων, ηλικίας έως 29 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» [ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ].

«Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία»
Σκοπός του Προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία.
Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων νέων, ηλικίας έως 35 ετών, θα ανέλθει συνολικά στα 2.000 άτομα.
Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέους, που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας, που ενσωματώνουν την καινοτομία.

«Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών»
Σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.
Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους.
Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων, κάτω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα.
Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα.
Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.

Πηγή: epoli.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η «Γουρουνοχαρά» του Συλλόγου Θεσσαλών (video)

Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας "Πολιτιστικός Χειμώνας 2013", παρουσίασε χθες το έθιμο της «Γουρουνοχαράς»,. με προσφορά Θεσσαλικών εδεσμάτων, μουσική, χορό και πολύ κέφι.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο χορός του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας (video)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο ετήσιος Χριστουγεννιάτικος χορός του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, στον οποίο παρουσιάστηκαν τα χορευτικά τμήματα.


Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστή αύριο η ΔΕΥΑΦ

Το ταμείο της ΔΕΥΑΦ, αύριο Τρίτη 31/12/2013, θα παραμείνει κλειστό λόγω απογραφής.
Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο η λαϊκή αγορά της Φλώρινας

Λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, η λαϊκή αγορά της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013.
Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη για κατοχή κάνναβης στη Λεβαία

Τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου στη Λεβαία, αστυνομικοί της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας συνέλαβαν 57χρονο ημεδαπό, για κατοχή κάνναβης.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του, βρέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους 10,84 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που ανακοίνωσε σχετικά με το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, "ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού", όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά! Ανασύροντας και πάλι τη γνωστή συνταγή, που αντί να λύνει το πρόβλημα επιδιώκει να περιορίσει τις συνέπειές του, νομιμοποιεί ουσιαστικά τη βλάβη που προκαλείται στην υγεία του λαού από την αιθαλομίχλη.
Με τα μέτρα αυτά ορίζεται υπερβολικά υψηλό όριο συγκέντρωσης μικροσωματιδίων για τη λήψη έκτακτων μέτρων. Δεν συνυπολογίζεται η επίπτωση άλλων ειδών ρύπων, που προκύπτουν κατά την καύση των στερεών καυσίμων σε ξυλόσομπες, σε ανοιχτά και σε ενεργειακά τζάκια, καθώς διατηρούνται τα υπάρχοντα όρια γι' αυτά.
Το βασικότερο, όμως, είναι ότι και αυτά τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν, ελάχιστη επίδραση μπορούν να έχουν στο μετριασμό του φαινομένου, καθώς εξαντλούνται σε "απαγορεύσεις", τις οποίες, ως επί το πλείστον, φορτώνονται αυτοί που δεν έχουν καμία ευθύνη, ενώ δεν αντιμετωπίζουν την αιτία του προβλήματος.
Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο άμεσης απόδοσης και ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών είναι η κατάργηση, εδώ και τώρα, των αντιλαϊκών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, η δραστική μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που εμπαίζει το λαό με τα ψίχουλα του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος θέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στη Φλώρινα


Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Περί αντι-πνεύματος

Συνηθίζουμε χρονιάρες μέρες να αναφερόμαστε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Έτσι και ο κύριος Χ σκεπτόμενος τα ζώα της φάτνης, που πρώτα αντιλήφθηκαν τον ερχομό του Χριστού και του πρόσφεραν την ζεστασιά τους, θέλησε με κάποιον τρόπο να ξεπληρώσει το χρέος του στο ζωικό βασίλειο.
Αποφάσισε λοιπόν να προσφέρει κι αυτός με την σειρά του στα αδέσποτα ζώα τον άρτον τον επιούσιον με κατιτίς από πάνω. Σαλαμάκι σε φετούλες και σος δηλητηρίου. Ο τραγικός απολογισμός του εορταστικού μενού μετρά μερικά σκυλιά, περισσότερες γάτες και αμέτρητα πουλιά που κείτονται νεκρά στα πάρκα πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Το αντί-πνεύμα στο απόγειο.
Η απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο.
Το τέρας εντός μας.

Καλές γιορτές

X.N.

Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε τη ζωή του ο καθηγητής Ζαφείρης Άμπας

Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που συνέβη χθες στον κάθετο οδικό άξονα Ορμενίου - Αρδανίου στο ύψος των Ριζίων, έχασε τη ζωή του ο επιφανής Φλωρινιώτης πανεπιστημιακός Ζαφείρης Άμπας, καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα.
Η μετωπική σύγκρουση των οχημάτων ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο καθηγητής να χάσει τη ζωή του, ενώ άλλα τρία άτομα μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο νοσοκομείο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λόγω έλλειψης ασθενοφόρων τραυματίας βρισκόταν στο χώρο του ατυχήματος για περισσότερο από μία ώρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ερυθρός Σταυρός επισκέφτηκε το Γηροκομείο (video)

Μέλη του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας επισκέφτηκαν το Γηροκομείο της πόλης και έψαλαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους.


Πηγή video: εφημερίδα Ηχώ

Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο η διανομή τροφίμων από το δήμο Φλώρινας

Όσοι δικαιούχοι τροφίμων, (ανεξαρτήτως μελών οικογένειας) υπάρχουν στη λίστα των εγκεκριμένων, και δεν προσήλθαν να παραλάβουν τα τρόφιμα, ορίζεται ως ακόμα μία ημέρα διανομής η Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013.
Η διανομή θα γίνει από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας, στην οδό 7ης Νοεμβρίου, και από τις 09:00 μέχρι τις 14:00.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα.
Στην περίπτωση που αδυνατεί να προσέλθει ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη εξουσιοδότηση του εκπροσώπου που θα τα παραλάβει.

Η λίστα με τα ονόματα των δικαιούχων υπάρχει στο Δημαρχείο και όποιος ενδιαφέρεται να ζητήσει σχετικές πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 2385351010, 2385351031.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικά προγράμματα της φωτογραφικής ομάδας «Ροές»

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα από ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούν την Φωτογραφία και απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Α. Πρόγραμμα ενηλίκων
Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων δίνεται η δυνατότητα στο κοινό και να έρθει σε επαφή με την φωτογραφία και να επιμορφωθεί συμμετέχοντας ενεργά σε διάφορες φωτογραφικές δραστηριότητες. Βασικό ζητούμενο είναι να δομηθεί μια δημιουργική σχέση με τη φωτογραφία και τους φωτογράφους που θα διευρύνει τους αισθητικούς ορίζοντες του κοινού προωθώντας παράλληλα τον επικοινωνιακό διάλογο.

1. «Φωτογραφίζω».
Ταχύρρυθμο σεμινάριο σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας στα πλαίσια του πολιτιστικού χειμώνα 2013-14.

Δομή και περιεχόμενο του σεμιναρίου
Στο πρώτο σκέλος αναλύονται τα βασικά λάθη που προκύπτουν κατά την φωτογράφηση και δίνονται πρακτικές συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίες.
Στο δεύτερο σκέλος οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε ομαδική Φωτογράφηση με προκαθορισμένη θεματολογία, ενώ στο τρίτο σκέλος θα γίνει παρουσίαση και κριτική φωτογραφιών των συμμετεχόντων, με σκοπό την βελτίωση τους.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 03 Ιανουαρίου και το Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2014 στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας – Ι. Καραβίτη 2 (Διεθνες).
Με την ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εισηγητής: Κώστας Παπαϊωάννου, υπεύθυνος του φωτογραφικού τμήματος της Λ.Π.Φ.

2. Portfolio reviews
Σχετίζεται με την κριτική της φωτογραφίας και αφορά όλους όσους χρησιμοποιούν συστηματικά το φωτογραφικό μέσο και μπορούν να παρουσιάσουν ένα μικρό δείγμα φωτογραφιών και να συζητήσουν γι’ αυτό. Στοχεύει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την εξέλιξη του προσωπικού φωτογραφικού έργου μέσα από την συμβουλευτική καθοδήγηση (editing).

3. Εισηγήσεις προσκεκλημένων ομιλητών (Σειρά διαλέξεων)
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από αναγνωρισμένους Έλληνες φωτογράφους, εικαστικούς και καθηγητές φωτογραφίας, προσκεκλημένους της Λ.Π.Φ στα πλαίσια του «Φωτογραφικού Χειμώνα 2013-14»

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν.

Β. Προγράμματα ανηλίκων

«Η φωτογραφία στα σχολεία»
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Η φωτογραφία στα σχολεία» αφορά σχολικές ομάδες των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου και μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε σε χώρους που θα επιλεγούν από τον υπεύθυνο προγράμματος, είτε στους χώρους των ενδιαφερόμενων σχολείων, με την προϋπόθεση να μπορούν να παρέχουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.
Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς δίνεται η δυνατότητα επιλογής μιας από τις παρακάτω ενότητες:
 
1. Γνωρίζω τον τόπο μου μέσα από τη φωτογραφία
Στο πρώτο σκέλος βάζουμε τα παιδιά να μελετούν, κάνοντας τα ίδια έρευνα, με ένα βιωματικό τρόπο αλλά από πολλαπλές, διαφορετικές πηγές πληροφόρησης για πράγματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό μας. Στη συνέχεια μέσα από μια σειρά μαθημάτων για τη φωτογραφία τα παιδιά προσπαθούν να καταγράψουν φωτογραφικά τα θέματα που έχουν επιλεγεί και χαρακτηρίζουν τον τόπο μας. Επιχειρείται μια πιο διεισδυτική ματιά στο φυσικό και αστικό περιβάλλον, τα επαγγέλματα τον τρόπο ζωής των κατοίκων και τη τοπική παράδοση. Έτσι διερευνούν, παίρνουν πληροφορίες από πολλαπλές πηγές, τις επεξεργάζονται και βγάζουν αποτελέσματα, συμπεράσματα, και διατυπώνουν προτάσεις ενεργώντας δημιουργικά.
Τα αποτελέσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

2. Η ιστορία της Φλώρινας μέσα από την φωτογραφία
Ένα οδοιπορικό στη Φλώρινα του παρελθόντος μέσα από φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ιστορικές όψεις της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας. Ο ρεαλισμός της φωτογραφικής εικόνας επιτρέπει στα παιδιά να γνωρίσουν πτυχές της ιστορίας της περιοχής, να επικοινωνήσουν με το παρελθόν και να τοποθετήσουν τον εαυτό τους σ’ εκείνη την εποχή. Στη συνέχεια γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής της σημερινής όψης της πόλης στα ίδια σημεία με αυτά που παρουσιάστηκαν στις φωτογραφίες. Έτσι τα παιδιά κάνουν άμεσους συσχετισμούς και συγκρίσεις του παρελθόντος με το παρόν.
Θα χρησιμοποιηθεί φωτογραφικό υλικό από την «Φωτοθήκη» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.
 
3. Εικονογραφώ
Τα παιδιά μαθαίνουν εργαζόμενα και συνεργαζόμενα.
Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από μια σειρά μαθημάτων για τη φωτογραφία, να κάνει τα παιδιά ενεργούς δημιουργούς. Σε συνεργασία με τον εκάστοτε εκπαιδευτικό θα επιλέγεται μια κατάλληλη θεματική ενότητα που θα καλύπτει τις δημιουργικές ανάγκες των παιδιών. Τα θέματα σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες των παιδιών. Η φωτογραφία δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους σύντομα και περιεκτικά και να τοποθετηθούν ενεργητικά στο παρόν. Επίσης τα παρακινεί να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.
Τα αποτελέσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

4. Διαμορφώνοντας μια προσωπική φωτογραφική αισθητική
Με το πρόγραμμα αυτό στοχεύουμε στο παιδί-θεατή. Επιχειρεί να κινητοποιήσει τα παιδιά να σκεφτούν και να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο των εικόνων και τη φωτογραφική αισθητική. Αυτό επιτυγχάνεται με παρουσιάσεις φωτογραφιών από διάσημους φωτογράφους, φωτογραφικές συζητήσεις, επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους που φιλοξενούν φωτογραφίες και κριτική ανάλυση έργων.
Τελικός στόχος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να προσεγγίσουν κριτικά τη δουλειά του ανθρώπου που χειρίζεται τη φωτογραφική μηχανή.

Η εμπειρία των προγραμμάτων αυτών πιστεύουμε πως θα βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν την σημασία της εικόνας στον σύγχρονο πολιτισμό, να αποκτήσουν πρακτικά εφαρμόσιμη γνώση και να συμμετέχουν ενεργά σε δημιουργικές διαδικασίες.

Όποιο σχολείο επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποιο από τα προγράμματα να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο προγράμματος Κώστα Παπαϊωάννου

Τηλ: 6984 598 985, photo.roes@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα...

Ίδρυση Τμήματος Βυζαντινής Μουσικής από τη Λέσχη Πολιτισμού

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας ανακοινώνει την ίδρυση τμήματος Βυζαντινής Μουσικής με έναρξη λειτουργίας την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 στις 7.30μ.μ.
Τα μαθήματα θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 7.30μ.μ, στο κτήριο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας (πρώην ξενοδοχείο Διεθνές, Μεγ. Αλεξάνδρου - Ι.Καραβίτη 2).
Υπεύθυνος εκμάθησης θα είναι ο κ. Γωγούσης Απόστολος.

Διαβάστε περισσότερα...

Φιλανθρωπική βραδιά του συλλόγου «Venetia»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Φιλανθρωπική βραδιά του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φλώρινας «Venetia».
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο Ειδικό Σχολείο Φλώρινας.
Δεκάδες καλεσμένοι έδωσαν το παρόν στην εορταστική βραδιά η οποία περιλάμβανε έναν πλούσιο μπουφέ επιμελημένο με πολύ μεράκι και αγάπη από το τμήμα ζαχαροπλαστικής του Συλλόγου καθώς και από τις Κυρίες που ασχολούνται ενεργά.
Η βραδιά έλαβε τέλος τις πρωινές ώρες συνοδεία ζωντανής μουσικής του Κυρίου Βαγγέλη Μπουντουλούλη.
Έσοδα διατεθήκαν στον Ειδικό Σχολείο όπου ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Venetia χάρισε στα παιδάκια με ειδικές ανάγκες τις ηλεκτρικές συσκευές που είχαν ανάγκη. Έτσι άλλωστε είχε ξανακάνει στο παρελθόν ο Σύλλογος Venetia με την δωρεά ηλεκτρικής κουζίνας στο ίδιο Σχολείο. Στην παράδοση των Δώρων συμμετείχε και το κατάστημα Bloom όπου πρόσφερε ζαχαρωτά χωνάκια στους μικρούς μας φίλους.
Ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος VENETIA Θέλει να ευχαριστήσει όλες τις επιχειρήσεις που βοήθησαν για αυτόν τον σκοπό, Καθώς και όλους τους φίλους-γνωστούς-μέλη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και πραγματοποιήθηκε ο σκοπός του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ όλους.
Χρόνια σας Πολλά και ευτυχισμένο το 2014.
Διαβάστε περισσότερα...

Αμύντας Αμυνταίου: Έδωσαν όλοι το παρόν στη γιορτή!

Αποδεδειγμένα το χάντμπολ στο Αμύνταιο έχει ανακτήσει για τα καλά τη χαμένη του αίγλη και χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού όλων των δημοτών, ωστόσο η παρουσία περισσότερων από 800 φίλαθλών στην εορταστική αναμέτρηση, ανάμεσα στους εν ενεργεία παίκτες που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας και τους παλαιμάχους των δεκαετιών 1990 και 2000, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο που θα θυμούνται για καιρό οι πρωταγωνιστές της συνάντησης.
Οι παίκτες των δύο ομάδων, απαλλαγμένοι από το άγχος της καθημερινότητας, είχαν την ευκαιρία να εκτονωθούν και να αναπολήσουν ευχάριστες αθλητικές στιγμές , ενώ όπως αναμενόταν τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά το τέλος του παιχνιδιού.
Για την Ιστορία η φιλική συνάντηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη 33-33, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και γκολ σπάνιας ομορφιάς, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι προπονητές και παλαίμαχοι αθλητές του Αμύντα, Μάκης Κιοσσές και Ζαφείρης Μπεκερίδης που κατηύθυναν μαεστρικά τις ομάδες των Παλαίμαχων και των εν ενεργεία αθλητών αντίστοιχα.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και αλληλοευχές για καλή χρονιά.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΜΥΝΤΑ 33-33 ΝΕΟI ΑΜΥΝΤΑ

15λεπτα: 7-7, 20-14, 27-23, 33-33

Διαιτητής: Γιώσκος Σωκράτης

Μεικτή Παλαίμαχων Αθλητών ΑΜΥΝΤΑ (Μάκης Κιοσσές): Τρυφωνόπουλος Παντελής, Βαγγέλης Ζαφειρίδης, Δημητρίου Παναγιώτης, Χατζής Παντελής, Μεδίτσκος Ανδρέας, Μεδίτσκος Αναστάσης, Ιωαννίδης Μιχάλης, Καπετανόπουλος Θεόδωρος, Χατζής Θωμάς, Ρόμπης Μιχάλης, Αντωνιάδης Σταύρος, Γκουντέβενος Ανδρέας, Γρομπανόπουλος Θεόδωρος, Γρομπανόπουλος Τρύφων, Σεμερτζίδης Στέλιος.

Μεικτή Εν ενεργεία Αθλητών ΑΜΥΝΤΑ (Ζαφείρης Μπεκερίδης): Γιώργος Θεοχαρίδης, Θωμαΐδης Χρήστος, Παναγιωτίδης Αχιλλέας, Τόϊτος Γιάννης, Τζίτζιος Άρης (ΑΟΔ Θερμαικου), Παπαχρήστου Γιώργος, Ρουμελιώτης Στέφανος (Ασπίδα Ξάνθης), Λιάσης Κων/νος, Τσαγκίδης Χρυσόστομος, Ρόμπης Δημήτρης, Κοσμίδης Βαγγέλης, Πετρίδης Δημήτρης, Κάντζης Ηλίας (Αναγέννηση Άρτας), Καλαϊτζίδης Κων/νος.

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μια ημιτελής ενοποίηση

Το κίνητρο για τη συγκρότηση μιας ενιαίας διακρατικής οντότητας στον ευρωπαϊκό χώρο υπήρξε η αποκατάσταση της ειρήνης και η διατήρηση της. Αργότερα, η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα έθεσε ως στόχο την πραγμάτωση ελεύθερων οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών. Η μετεξέλιξη αυτής της κοινότητας, η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναπροσδιόρισε τους σκοπούς της και προέβαλε την ιδέα της ενοποίησης . Σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε την κοινωνική πρόνοια, τις πολιτισμικές ανταλλαγές, την ένδειξη σεβασμού σε ομάδες με ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, με πρώτιστο γνώμονα τη διαβίωση σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον. Εύλογα τίθεται το ερώτημα κατά πόσο η Ενωμένη Ευρώπη έφερε εις πέρας τους στόχους της και τους ανασταλτικούς παράγοντες που έδρασαν σε αυτή την περίπτωση.
Κατ’ αρχάς, στη σύγχρονη γηραιά ήπειρο δε διαπιστώνεται η αναμενόμενη ισότητα, κύρια αρχή της δημοκρατίας. Συχνά γίνεται λόγος για Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Καθώς το δίκαιο του ισχυρού επικρατεί, οι δυτικές αναπτυγμένες χώρες κυριαρχούν και προωθούν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Διαχειρίζονται τον πλούτο, αποκομίζουν τα ανάλογα κέρδη και επιβάλλονται στα κράτη του Νότου, τα οποία χωρίς βούληση και πυγμή αποδέχονται παθητικά τις επιταγές τους. Με την οικονομική κρίση να απειλεί την Ευρωζώνη αφενός, τις αδύναμες μεσογειακές χώρες αφετέρου, οι δανειστές λαμβάνουν τα ηνία και συμπεριφέρονται αμείλικτα. Οι τεχνοκράτες ηγέτες ενεργούν αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων και την αποπλήρωση των χρεών. Χωρίς καμία διάθεση για μια νέα «σεισάχθεια» εκ μέρους των ισχυρών, οι πολίτες αντιμετωπίζονται σαν πηγές εσόδων, όχι οντότητες. Το κράτος κοινωνικής πρόνοιας παύει να υφίσταται και παρατηρείται έξαρση των φαινομένων κοινωνικής παθογένειας.
Ακόμη, δεν μπορεί να νοηθεί ενοποίηση όταν τα διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά ορισμένων ομάδων αντιμετωπίζονται ρατσιστικά, καθώς και όταν υπάρχει παθητικός μιμητισμός δυτικών προτύπων. Σε εξελιγμένες κοινωνικές δομές, όπου έχουν θεμελιωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα δε νοούνται διακρίσεις, αλλά πολιτισμένη συμπεριφορά . Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι τέχνες και τα γράμματα, αλλά κυρίως ο σεβασμός της ανθρώπινης ύπαρξης. Η απόρριψη του διαφορετικού και οι προσπάθειες εξάλειψής του βάσει αναχρονιστικών προτύπων λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ομαλή συμβίωση των ποικίλων ομάδων , οι οποίες συγκροτούν ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό. Παράλληλα, στην άλλη όψη του νομίσματος, διαπιστώνεται η άβουλη υπακοή στο δυτικό πολιτισμό και η εμπορευματοποίηση της τέχνης. Σταδιακά διαμορφώνεται η άποψη πως οτιδήποτε ξενόφερτο είναι πιο αξιόλογο, βελτιωμένο, παράδειγμα προς μίμηση, ανεξάρτητα από την αντικειμενική του αξία. Συχνά η νέα γενιά υιοθετεί τα στοιχεία αυτά, λησμονώντας την παράδοση. Επομένως, δε γίνεται λόγος για ενοποίηση και εποικοδομητική πολιτισμική ανταλλαγή.
Η αντιμετώπιση της κατάστασης προϋποθέτει εντοπισμό εκείνων των παραγόντων που οδήγησαν σε αυτή. Αρχικά, δεν επετεύχθη ο στόχος συνειδητοποίησης της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας. Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να συλλάβουν αυτή την ιδέα, η οποία προάγει κάτι απλό, δηλαδή τα κοινά γνωρίσματα των ευρωπαϊκών λαών. Πέρα από τον κοινό χώρο διαβίωσης, οι διάφοροι λαοί μοιράστηκαν ανά τους αιώνες γλώσσα, θρησκεία, επιστημονικές γνώσεις. Ωστόσο, εμμένουν στις μεταξύ τους διαφορές, ενώ το παιδαγωγικό τους σύστημα δε συμβάλλει στην άμβλυνση τους. Επικεντρωμένοι σε ό,τι τους χωρίζει και συμμαχώντας με κράτη ομόδοξα ή με αυτά με τα οποία έχουν κοινά συμφέροντα δεν υπηρετούν το όραμα της ενοποίησης. Έτσι, η Ε.Ε παραμένει μια κατακερματισμένη υπόσταση, που αδυνατεί να συναγωνιστεί τις κοσμοκράτειρες δυνάμεις και μόνο αν ανατρέψει τις προκαταλήψεις θα μπορέσει να κατακτήσει τους στόχους της.
Επιπλέον, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην επικέντρωση της Ε.Ε σε ζητήματα οικονομικού χαρακτήρα. Ο κλάδος αυτός είναι αδιαμφισβήτητα εξαιρετικής σημασίας, αλλά δεν αποτελεί μοναδική αρμοδιότητα της Ένωσης. Υπάρχουν ποικίλα θέματα για τα οποία οφείλει να μεριμνά, καθώς και όργανα που επωμίζονται τις ανάλογες υποχρεώσεις. Τα τελευταία όμως αποφαίνονται σε συνθήκες αδιαφάνειας και δίχως την έγκριση της πλειονότητας του ευρωπαϊκού λαού. Με θεσμική δυσλειτουργία και κυρίως οικονομικό, τεχνοκρατικό χαρακτήρα η Ένωση επιστρέφει στα πρότυπα της Ε.Ο.Κ και δεν εκσυγχρονίζεται. Χάνει τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της, το πνεύμα αλληλεγγύης και οικουμενικότητας που θα έπρεπε να τη διέπει, οι ενέργειές της δεν απορρέουν από τη βούληση της κοινής γνώμης, αλλά προκαθορίζεται από τους φιλάργυρους πολιτικούς. Η Ευρώπη χρειάζεται φυσιογνωμίες που θα γίνουν αρωγοί του πολίτη και προασπιστές της ενοποίησης.
Το ρόλο αυτό μπορεί να επιτελέσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα εφόσον του παραχωρηθούν περισσότερες δικαιοδοσίες. Επίσης, καθοριστικά θα συνέβαλαν οι θεσμοί άμεσης δημοκρατίας, κυρίως τα δημοψηφίσματα. Ανακεφαλαιωτικά παρατίθεται ότι, παρά τα όποια προβλήματα, οι προοπτικές για την Ε.Ε παραμένουν θετικές και, αν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, τα κράτη-μέλη θα μπορέσουν να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Τριανταφυλλίδου Χαρά
Μαθήτρια Γ' Λυκείου
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτη εκτίμηση για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς στη Δυτική Μακεδονία


Από το δελτίο καιρού για το metar.gr με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται ο «Πολιτιστικός Χειμώνας»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014» του δήμου Φλώρινας. Σήμερα, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, θα υπάρξει θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού «Η γοργόνα της λίμνης», από τη συγγραφέα Δόξα Κωτσαλίδου και τις νεαρές Ιωάννα Τσολοπάνη και Αθηνά Λιάσου, ενώ στις 22:00 στο Ξύλινο Χωριό, θα πραγματοπιηθεί Disco Party με τον Dj Κώστα Παπαντώνη.
Επίσης, την Κυριακή στις 13:00 στο Ξύλινο Χωριό, θα υπάρξει η γιορτή της Γουρνοχαράς από το Σύλλογο Θεσσαλών και Φίλων Νομού Φλώρινας, ενώ το απόγευμα στον ίδιο χώρο στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη μέρα με τον ανιματέρ και τα παιχνίδια του με τα παιδάκια.
Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 17:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου στο Νέο Πάρκο, θα γράψουμε ευχές στον Άγιο Βασίλη τις οποίες στη συνέχεια θα κρεμάσουμε στο δέντρο του.

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας από το δήμο Φλώρινας

Ο Δήμος Φλώρινας εν όψη του πολιτιστικού χειμώνα 2013-14 θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφίζω το 2014». Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας.
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 03 Ιανουαρίου και το Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2014 στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας. Ι Καραβίτη 2 (Διεθνές)
Ώρες : 20:00 – 22:30
Εισηγητής Κώστας Παπαϊωάννου, υπεύθυνος του φωτογραφικού τμήματος της Λ.Π.Φ.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δομή και περιεχόμενο του σεμιναρίου
Στο πρώτο σκέλος αναλύονται τα βασικά λάθη που προκύπτουν κατά την φωτογράφηση και δίδονται πρακτικές συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίες.
Στο δεύτερο σκέλος οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε ομαδική φωτογράφηση με προκαθορισμένη θεματολογία, ενώ στο τρίτο σκέλος θα γίνει παρουσίαση και κριτική φωτογραφιών των συμμετεχόντων, με σκοπό την βελτίωση τους.
Με την ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.

Εγγραφές: Δήμος Φλώρινας
Τηλ: 2385351010, 2385351031

Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή τροφίμων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία Νομού Φλώρινας ανακοινώνει στα μέλη του ότι το Σάββατο 28/12/2013 θα γίνει διανομή τροφίμων στους εγκεκριμένους δικαιούχους του Ε.Ε προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων 2013 οι οποίοι θα ενημερωθούν και τηλεφωνικά από τους υπεύθυνους του Προγράμματος.
Η διανομή θα γίνει στα ψυγεία της Ένωσης Φλώρινας από τις (εννέα) 9 πμ έως τις (έντεκα)11 πμ.

Η Πρόεδρος
Σιδηροπούλου Αγνή
Η Γραμματέας
Σουμελίδου Ιορδάνα

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ετήσιος χορός του Αμύντα


Διαβάστε περισσότερα...

Εορταστικό φιλικό για τον Αμύντα

Μέσα στο κλίμα το ημερών η ανδρική ομάδα του Αμύντα, διοργανώνει σήμερα Σάββατο 28/12 στο ΔΑΚ Αμυνταίου φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στους εν ενεργεία παίκτες που αγωνίζονται ή έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα ομάδας και τους παλαιμάχους των δεκαετιών 1990 και 2000.
Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17:00, θα έχει καθαρά εορταστικό χαρακτήρα και θα αποτελέσει το προεόρτιο του ετησίου χορού του, που θα ακολουθήσει στις 20:30 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αμυνταίου, συνοδείας του μουσικού παραδοσιακού συγκροτήματος "Ακρίτες".
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο τμήμα πλεκτικής από τον Αμύντα


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Βράβευση της Κέλλης από την Ακαδημία Αθηνών (video)

Με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών βραβεύτηκε το δημοτικό διαμέρισμα Κέλλης «για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας που δείχνει αισιοδοξία μέσα στις δυσμενείς και αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα».
Τον έπαινο παρέλαβε ο πρόεδρος της Κέλλης, Αθανάσιος Τάσκας.



Διαβάστε περισσότερα...

Βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατέθεσαν 41 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την ερώτηση υπογράφει και ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.
Αναλυτική η ερώτηση:

Η οικονομική κρίση και η δραματική μείωση των εισοδημάτων έχει πλήξει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες σε αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η μέση τιμή του λόγω της αύξησης του ΕΦΚ και του ΦΠΑ έχει φτάσει από 0,682 το 2009 σε 1,247 το 2013.
Επιπλέον, καθημερινά αναφέρονται θλιβερά περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα γεγονός που αποτελεί όνειδος για μία ευρωπαϊκή χώρα μέλος της ΕΕ.
Σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ (Σεπτέμβριος 2013), παρά την σημαντική αύξηση του ΕΦΚ από το 2009, τα έσοδα (ΕΦΚ+ΦΠΑ) δεν παρουσιάζουν αξιόλογη μεταβολή, καθώς το 2009 ήταν 419 εκατ. ευρώ και το 2013 495 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 76 εκατ. ευρώ. Αν αφαιρεθεί όμως η δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης που για το 2013 το ΙΟΒΕ προβλέπει ότι θα είναι 80 εκατ. ευρώ συνάγεται ότι τα έσοδα του κράτους από το πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκαν έναντι του 2009 κατά 4 εκατ. ευρώ!
Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης έχει μειωθεί εντυπωσιακά από 3.894.803 χλτ το 2009 σε 868.415 χλτ το 2013 δηλαδή μείωση 80%, αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοικοκυριά. Η ίδια μελέτη του ΙΟΒΕ προβλέπει ότι στην περίπτωση μείωσης του ΕΦΚ κατά 30% θα αυξάνονταν σημαντικά η κατανάλωση και άρα τα έσοδα από το ΦΠΑ καλύπτοντας μέρος της υστέρησης εσόδων.
Επιπλέον, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών στις μεγάλες πόλεις καθώς η ρύπανση που προκαλείται από τη χρήση τζακιών αυξάνουν κατακόρυφα τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα πάνω από τα αποδεκτά όρια.
Ανεξάρτητα από τους αριθμούς, η μείωση στον ΕΦΚ θα επέτρεπε σε πολλά νοικοκυριά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, επιτρέποντάς τους συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, τις οποίες η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει στους πολίτες για τις στοιχειώδεις ανάγκες, όπως είναι η θέρμανση.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός
1. Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να μειώσει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης;
2. Ποια ήταν η συμβολή της αύξησης του ΕΦΚ στα έσοδα και πόσο μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης από το 2009;
3. Τι επίπτωση θα έχει η μείωση του ΕΦΚ κατά 30% στα έσοδα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση προς το δήμο Φλώρινας

Αναγνώστης μας απέστειλε τη φωτογραφία που έβγαλε στην περιοχή της Κομοτηνής, κάνοντας παράλληλα πρόταση προς το δήμο Φλώρινας να εφαρμόσει και αυτός κάτι αντίστοιχο.
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθήματα μαγειρικής σε παιδιά (video)

Τα δικά τους κουλουράκια ζύμωσαν, έπλασαν, έψησαν και… κατανάλωσαν τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν χθες βράδυ στο Ξύλινο Χωριό. Η συγκεκριμένη δράση ήταν μια πρωτοβουλία από «Το Σπίτι της Γυναίκας».
Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή τροφίμων

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα ανακοινώνει ότι το Σάββατο 28/12/2013 θα γίνει διανομή τροφίμων ΜΟΝΟ στους δικαιούχους οι οποίοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.
Η διανομή θα γίνει στα ψυγεία της Ένωσης Φλώρινας από τις 9 πμ έως τις 1 μμ.
Όσοι δεν ενημερωθούν τηλεφωνικά, να μην προσέλθουν προς αποφυγή ταλαιπωρίας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου
Αντωνιάδης Βασίλης
Ο Γραμματέας του συλλόγου
Τσιγλόπουλος Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χριστουγεννιάτικος χορός του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας


Διαβάστε περισσότερα...

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας εύχεται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά και σας περιμένουμε όλους να καλωσορίσουμε το νέο έτος με ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι, παρέα με την ορχήστρα του μοναδικού Κώστα Σμόλικα στο κλαρίνο και τους Γιάννη Φάκο και Φώτη Τράσια στο τραγούδι, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 21:00 στο Κέντρο Δεξιώσεων Ι&Ν Χρυσοχοίδη (τηλ. κρατήσεων 6983505618).

Τιμή πρόσκλησης 14€ (άνευ ποτού).

Θα υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος αγορά με πρώτο δώρο ένα κιτ υγραεριοκίνησης και τοποθέτηση εντελώς δωρεάν, προσφορά της εταιρίας Auto Soumpasis.

Διαβάστε περισσότερα...

130 σκακιστές και σκακίστριες έδωσαν το δυναμικό παρόν στο 11ο «Κύπελλο Φωτιάς»

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο «ΦΑΙΔΩΝ» PALACE ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ηλιάδης Δημήτριος καθώς και ο αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Καραγκιοζίδης Θεοδόσιος κήρυξαν την έναρξη του 11ου κύπελλου φωτιάς, με συμμετοχές από Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα, Ποντοκώμη, Κοζάνη, Σέρβια, Έδεσσα, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη και Σέρρες.
Οι αγωνιστικές συνθήκες, η φιλοξενία, η μεγάλη συμμετοχή και το υψηλό επίπεδο των σκακιστών έχουν καταξιώσει το τουρνουά της «Φωτιάς» στη συνείδηση όλων των φίλων του σκακιού.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Φλώρινας για την ηθική και οικονομική στήριξη του θεσμού. Ευχαριστούμε επίσης τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» PALACE για την άψογη συνεργασία και εξυπηρέτηση καθώς και την εταιρία FLORINA TRAVEL A.E. και τον πρόεδρό της κ. Γεωργόπουλο Κωνσταντίνο για την ευγενική χορηγία διάθεσης λεωφορείου για τις μετακινήσεις της Ομάδας.
Ο τελικός του «Κυπέλλου Φωτιάς» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, το απόγευμα, στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας (Διεθνές).

Τα αποτελέσματα των προκριματικών αγώνων είναι τα ακόλουθα:

1) ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΩΝ)
1ος ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
2ος ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"
3ος ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2) ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΗΛΙΚΙΑΣ
U8 1ος ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
U8 2ος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
U8 3ος ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
U10 1ος ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
U10 2ος ΒΟΥΤΣΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"
U10 3ος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΑΚ. ΑΚΑΔ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΣΚΑΚΙΣΤΑ
U12 1ος ΠΕΠΑ ΜΑΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ
U12 2ος ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"
U12 3ος ΣΤΕΦΑΝ ΒΙΚΤΩΡ ΠΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ 8Χ8
U14 1ος ΔΑΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ 8Χ8
U14 2ος ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"
U14 3ος ΓΚΟΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΚ. ΑΚΑΔ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΣΚΑΚΙΣΤΑ
U16 1ος ΑΤΜΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
U16 2ος ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"
U16 3ος ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΑΚ. ΑΚΑΔ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΣΚΑΚΙΣΤΑ

U8 1η ΙΟΡΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΣΟ ΠΚΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
U8 2η ΛΙΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Μ ΣΚΑΚ. ΑΚΑΔ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΣΚΑΚΙΣΤΑ
U8 3η ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
U10 1η ΛΙΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ"
U10 2η ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
U10 3η ΒΑΪΡΙΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ"
U12 1η ΤΣΟΥΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
U12 2η ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
U12 3η ΛΙΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΚΑΚ. ΑΚΑΔ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΣΚΑΚΙΣΤΑ
U14 1η ΚΑΡΑΜΗΤΑΝΗ ΑΓΓΕΛΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
U14 2η ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ
U14 3η ΦΩΤΟΓΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ
U16 1η ΤΣΟΥΤΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
U16 2η ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
U16 3η ΤΣΟΥΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

3) ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΑ ΟΜΙΛΟ
Β ΟΜΙΛΟΣ (12 και ΚΑΤΩ)
1ος ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Α ΟΜΙΛΟΣ (13 και ΑΝΩ)
1ος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
2ος ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"
3ος ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

4) ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ
1 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
2 ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"
3 ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
4 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"
5 ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
6 ΚΟΥΤΡΟΥΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
7 ΣΠΥΡΛΙΑΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Σ.Φ. ΣΥΚΕΩΝ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 ΤΣΟΥΤΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τα αποτελέσματα της τελικής φάσης είναι τα ακόλουθα:
1. Γαβριηλίδης Γεώργιος
2. Θεοδουλίδης Θεόδωρος
3. Σιδηρόπουλος Νικόλαος

Διαβάστε περισσότερα...