Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Την παραίτηση των αιρετών της Περιφέρειας ζητούν οι σύλλογοι του Αμυνταίου (video)

Με κοινή τους απόφαση τα προεδρεία των Συλλόγων: ΑΜΥΝΤΑ, ΑΙΑΝΤΑ, ΑΓΚΑΛΙΑ, ΕΡΜΗ καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους, ζητώντας παράλληλα, το παράδειγμα τους όπως και του Δημοτικού Συμβουλίου και του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Γιώσκου, να το ακολουθήσουν και οι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας.



Πηγή: εφημερίδα Ηχώ – eperiskopio

Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτείται το Δ.Σ. της «Θύελλας Φιλώτα»

Το Δ.Σ. της «ΘΥΕΛΑΣ ΦΙΛΩΤΑ» εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόφαση να αδειάσει το στρατόπεδο «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» και σε ένδειξη συμπαράστασης, ομόφωνα υποβάλει την παραίτηση του.

Από το Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο δήμαρχος Πρεσπών στο πλευρό του Αμυνταίου (video)

Σε ένδειξη συμπαράστασης στη δημοτική αρχή Αμυνταίου και στον αγώνα που δίνει η τοπική κοινωνία για την αναστολή της απόφασης του κλεισίματος του στρατοπέδου «Παπαπέτρου», ο δήμαρχος Πρεσπών, Βασίλης Τσέπας, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το χώρο έξω από το στρατόπεδο.



Πηγή video: εφημερίδα Ηχώ

Διαβάστε περισσότερα...

Το ΚΚΕ με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την παραμονή του στρατοπέδου στο Αμύνταιο

Περίσσεψαν οι ηχηρές «αγωνιστικές» κορώνες, τα μεγάλα λόγια και η υποκρισία στην πρόσφατη κινητοποίηση των φορέων του Αμυνταίου, με αφορμή το κλείσιμο και την απομάκρυνση του στρατοπέδου «Παπαπέτρου» από την περιοχή.
Όλοι όσοι σήμερα μιλούν για ανάπτυξη (Εμπορικός Σύλλογος, Δημοτική Αρχή, Βουλευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κλπ.), - συνδέοντας την «ανάπτυξη» με την ύπαρξη του στρατοπέδου και βλέποντας τους φαντάρους και το υπόλοιπο προσωπικό απλά και μόνο σαν πελάτες, - έχουν τεράστιες ευθύνες για το μαρασμό και την υποβάθμιση της περιοχής, για τη φτώχια που μαστίζει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αλήθεια, που ήσαν όλοι αυτοί, όταν ξεκληρίζονταν η μικρομεσαία αγροτιά, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΕΕ και χτυπιόταν αλύπητα η αγροτική οικονομία της περιοχής και το εισόδημα των αγροτών; Που ήσαν όταν τσακίζονταν το εισόδημα των εργαζομένων και εφαρμόζονταν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας; Όταν μειώνονταν μισθοί και συντάξεις και απολύονταν εργαζόμενοι; Όταν είχαν μήνες να πληρωθούν όσοι δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα (εργολαβικοί, εργαζόμενοι στις ανασκαφές, κλπ); Που ήσαν όταν τα φοροχαράτσια έρχονταν απανωτά το ένα μετά το άλλο και έβαζαν λουκέτο δεκάδες μικρομάγαζα; Όταν, εξαιτίας όλων αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών, η ανεργία έπαιρνε διαστάσεις εκρηκτικές; Όταν υποβαθμίζονταν η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια; Κι όλα αυτά, προκειμένου να διασφαλιστούν τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να βγει αλώβητο το κεφάλαιο από την κρίση. Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά, όλα τα προηγούμενα χρόνια, «έβαλαν πλάτη» για να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές.
Ταυτόχρονα, όλοι αυτοί αποσιωπούν ότι η μετακίνηση του στρατοπέδου συνδέεται με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία είναι κομμένη και ραμμένη με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Η λύση στα προβλήματα δεν είναι μερικές «ντουφεκιές στον αέρα» (και μάλιστα από αυτούς που έχουν ευθύνη για το ότι φτάσαμε ως εδώ). Η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, συγκροτώντας τη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, σ’ έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και που στο κέντρο της θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. – Έναν δρόμο ανάπτυξης που προϋποθέτει μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, των μονοπωλίων, με εργατική - λαϊκή εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαινιάστηκαν στρατιωτικά οικήματα στην Κομοτηνή για το προσωπικό της Α’ ΕΑΝ από το Αμύνταιο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΑΡΑΣΧΟΥ» στην Κομοτηνή, η τελετή εγκαινίων των ανακατασκευασθέντων στρατιωτικών οικημάτων, από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Χαλκίδη, παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κ. Δαμιανίδη Παύλου.
Τα οικήματα θα διατεθούν στο προσωπικό της Α’ ΕΑΝ που μετασταθμεύει από το Αμύνταιο.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Μελίνα Ασλανίδου στο Φιλώτα (video)

Παλιές και νέες επιτυχίες της ερμήνευσε χθες βράδυ στο Φιλώτα η Μελίνα Ασλανίδου, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε όσους βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Κωνσταντινίδη σε Μακρή

Κληθείς να σχολιάσει το υβρεολόγιο της κ. Μακρή, ο κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης δήλωσε:
«Η εν γένει προβληματική συμπεριφορά της ασυμμάζευτης Ραχήλ Μακρή μπορεί να προκαλεί διαλυτικές τάσεις στην Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. δε φτάνει όμως για να δηλητηριάζει και την τοπική κοινωνία.
Η κ. Μακρή αγωνίζεται να φύγει το στρατόπεδο Αμυνταίου για να στηρίξει την «ρητορική» της.
Εμείς αγωνιζόμαστε να μείνει για να στηρίξουμε τον τόπο μας.
Οι λαοπλάνοι χτυπούν εγκάρδια στην πλάτη, χαϊδεύουν αφτιά και τάζουν στους πάντες τα πάντα.
Η «συνετή» συνάδελφος όμως, φαίνεται πως δεν έχει καθρέφτη».

Από το Πολιτικό Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα...

Επιστημονική νοσηλευτική ημερίδα στη Φλώρινα (video)

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Φλώρινα η 1η επιστημονική νοσηλευτική ημερίδα «Ακριτών Ίασις», που διοργάνωσαν η Νοσηλευτική Διεύθυνση και το γραφείο Εκπαίδευσης του νοσοκομείου Φλώρινας, μαζί με το 3ο περιφερειακό τμήμα της ΕΝΕ Δυτικής Μακεδονίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Χρυσή Αυγή: «Εμπαιγμός και κοροϊδία, φεύγει η Α’ ΕΑΝ από το Αμύνταιο»

Ακόμη μια ενέργεια της Κυβέρνησης προκαλεί "σοκ και δέος" στη Δυτική Μακεδονία. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Α' ΕΑΝ προσωρινά παραμένει ως έχει, παρά τις δηλώσεις του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κου. Κωνσταντινίδη ότι το στρατόπεδο και οι 250 οικογένειες των στρατιωτικών θα παραμείνουν στο Αμύνταιο, αιφνιδιαστικά έγινε η "κυβίστηση" και ήρθαν τα πάνω-κάτω.
Με επείγον σήμα το ΥΠΕΘΑ διατάζει τη μετακίνηση της Α' ΕΑΝ στην Κομοτηνή, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, το Αμύνταιο αδειάζει από στρατό και ο οικογενειακός προγραμματισμός 250 οικογενειών τινάζεται στον αέρα λίγο πριν έρθει το φθινόπωρο.
Εάν έχει την ελάχιστη ευθιξία και πολιτική υπευθυνότητα, ο βουλευτής κος. Κωνσταντινίδης θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα (όπως παραιτήθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου) διότι "Πριν αλέκτωρ φωνήσαι" τον αδειάσανε εν ψυχρώ από το ίδιο το κόμμα του και τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στην τοπική κοινωνία. Η απομάκρυνση της Α' ΕΑΝ από το Αμύνταιο έτσι ή αλλιώς είναι η πολιτική του ταφόπετρα, ας πάει σπίτι του τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά.
Εδώ και μήνες παρατηρούμε ότι και στην Καστοριά η παρουσία του Στρατού έχει εκμηδενισθεί. Τα στρατόπεδα έχουν εγκαταλειφθεί, η 15η Ταξιαρχία προβλέπεται σύντομα να γίνει απλό Σύνταγμα, το ΚΕΝ Άργους Ορεστικού υπολειτουργεί, τα φυλάκια στα σύνορα είναι άδεια και τα μηνύματα από το ΥΠΕΘΑ είναι αρνητικά για την ενίσχυση της παρουσίας του Στρατού στα σύνορα μας. Οι τοπικοί πολιτικοί είναι ανήμποροι, ανίκανοι, άτολμοι, άβουλοι, άχρηστοι.
Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφέρεια Καστοριάς στην κυριολεξία έχουν θάψει το νομό, ο λάκκος της Καστοριάς σκάφτηκε όταν χάσαμε τα ΤΕΙ, τις Δ.Ο.Υ., τη Σχολή Αρχιτεκτονικής, τον φορέα διαχείρισης της λίμνης, όταν υποβαθμίζεται σταδιακά το Νοσοκομείο, κλείνουν σωρηδόν επιχειρήσεις, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τόνωση του τουρισμού και της γουνοποιίας. Η ταφόπλακα μπαίνει αυτές τις μέρες με την απομάκρυνση του Στρατού και την περαιτέρω υποβάθμιση της Αστυνομίας. Στο κοντινό μέλλον θα γίνουμε μάρτυρες εισβολής αλβανικών ένοπλων συμμοριών ακόμη και στα αστικά κέντρα του νομού Καστοριάς. Ένοπλοι UCKάδες ήδη μπαίνουν στα χωριά της Καστοριάς παρά τη μεθόριο, τρομοκρατούν και κλέβουν τον κόσμο, κόβουν ξύλα με οργανωμένες ομάδες λαθροϋλοτόμων και τα μεταφέρουν στην Αλβανία, έχουν ανοίξει δρόμους για να περνούν πάσης φύσης λαθραία (ναρκωτικά, όπλα, τσιγάρα κλπ.) κάνουν διακίνηση λαθρομεταναστών Ασιατικής καταγωγής.
Οι τοπικοί πολιτικοί "άρχοντες" κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου... πλέον εκτός από άχρηστοι είσαστε και επικίνδυνοι. Σας καλούμε να προσφέρετε την ελάχιστη υπηρεσία στους πολίτες του νομού Καστοριάς. Παραιτηθείτε και σώστε την εναπομείνασα αξιοπρέπεια σας. Έτσι κι αλλιώς αυτές είναι οι "τελευταίες ημέρες της Πομπηίας" για εσάς, το γνωρίζετε ότι η επανεκλογή σας, είτε είστε βουλευτής, είτε είστε δήμαρχος, είτε αντιπεριφερειάρχης, είτε σύμβουλος, είναι αν μη τι άλλο εξαιρετικά επισφαλής. Τα κόμματα και τα αποκόμματα που σας στήριζαν σβήνουν και σύντομα θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με τη στάμπα του προδότη και του νεκροθάφτη του Έθνους. Ο εναγκαλισμός σας με το σάπιο εθνοπροδοτικό πολιτικό κατεστημένο δεκαετιών θα σας πνίξει όπως το φίδι αγκαλιάζει και πνίγει τον ποντικό.
Ερχόμαστε και η γη ήδη τρέμει (κάτω από τα πόδια σας)...

Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Θύμιος Γκογκίδης στη Μελίτη (video)

Ο Θύμιος Γκογκίδης και το μουσικό συγκρότημα «Τ’ Αηδόνια» ήταν οι καλεσμένοι της πρώτης εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες ο νεοσύστατος Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μελίτης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ξανά παγκόσμιος ο Ηλιάδης!

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης.Ο Έλληνας τζουντόκα πραγματοποίησε μερικές σπουδαίες εμφανίσεις στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Ρίο της Βραζιλίας και κατάφερε ακόμη μια φορά να διατηρηθεί στον… αφρό του αθλήματος.
Ο Ηλιάδης νίκησε με Ippon τον Σλοβάκο Μίλαν Ραντλ και συνέχισε επικρατώντας με Waza-ari του Ολλανδού Γκιγιόμ Έλμοντ.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού στους «16» ξανά με Ippon επιβλήθηκε του Τσινγκίζ Μαμέντοβ από το Κιργιστάν και με τον ίδιο τρόπο νίκησε στα προημιτελικά τον Λιθουανό Κάρολις Μπάουζα.
Στα ημιτελικά όμως, ο Ηλιάδης ηττήθηκε με Yuko από τον Άσλεϊ Γκονσάλες από την Κούβα για να επανέλθει στις νίκες στη συνέχεια επικρατώντας (και πάλι με Ippon αλλά κι ένα Yuko νωρίτερα) του Σουηδού Γιόακιμ Ντβάρμπι.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκαν τα «Πεδινιώτικα 2013»

Με την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων από τη Φλώρινα, την Κοζάνη και τα Γρεβενά ολοκληρώθηκαν χθες οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πεδινιώτικα 2013». Αμέσως μετά, ακολούθησε παραδοσιακή βραδιά με τους Τσαμπάζη και Σεχίδη.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δημήτρης Μπάσης στον Αετό

Ο δήμος Αμυνταίου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Αμύνταια 2013» και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετού, τον Α.Σ. «Μέγας Αλέξανδρος» Αετού και τον Σύλλογο Γυναικών «Ειρήνη», διοργανώνουν την μεγάλη συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου Αετού.
Ελάτε όλοι μαζί να διασκεδάσουμε με την μαγευτική φωνή του Δημήτρη Μπάση και της ορχήστρας του.
Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε περισσότερα...

Ζιώγαλας & On the Road στην «3η Γιορτή Πατάτας» στο Αμμοχώρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αναγέννηση” Αμμοχωρίου διοργανώνει την 3η Γιορτή Πατάτας και σε καλεί να απολαύσεις ένα διαφορετικό, πρωτότυπο μουσικό πάντρεμα Έντεχνης, Rock, Παραδοσιακής κ Funk μουσικής από τον μοναδικό Νίκο Ζιώγαλα και τους εκπληκτικούς On the Road!!!

"πατα...τα βήματα της παράδοσης" με ζωντάνια και κέφι! Με μουσική και γευστικές πατατο-νοστιμιές!

Σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου, γύρω στις 20:00, ακολούθησε τα ίχνη μέχρι την λίμνη!!!

Αυτή η μουσική διαδρομή θα σου μείνει αξέχαστη!

Είσοδος Ελεύθερη.

Διαβάστε περισσότερα...

Αντιλυσσικός εμβολιασμός αδέσποτων από την «Αγκαλιά»

Σήμερα το μεσημέρι, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου "Η Αγκαλιά» με συμμετοχή κτηνιάτρου θα πραγματοποιήσει αντιλυσσικό εμβολιασμό στα αδέσποτα ζώα του δημοτικού διαμερίσματος Φιλώτα.
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει με την Ελπίδα Λασπά στο τηλ.6979930281.
Διαβάστε περισσότερα...

Συλλυπητήριο μήνυμα Ηλιάδη για την απώλεια του Χρήστου Γεωργόπουλου

Η Φλώρινα έχασε ένα ακόμα εκλεκτό της τέκνο.
Ο Χρήστος Γεωργόπουλος δεν είναι πια ανάμεσα μας και αυτό μας γεμίζει ανείπωτη θλίψη.
Ο μεταστάς υπήρξε ένας εξαίρετος επιστήμονας, ένας άριστος ιατρός που τίμησε τον όρκο του, μα πάνω απ’ όλα ένας λάτρης της Φλώρινας, ένας πραγματικός Άνθρωπος.
Με το ήθος, την αξιοπρέπεια και τη χαρισματική του προσωπικότητα πρόσφερε πολλά στον τόπο και αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση, εσχάτως και από τη θέση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου.
Το κενό που αφήνει στην ιατρική και στην κοινωνία είναι δυσαναπλήρωτο.
Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, εκφράζω προς τους οικείους του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.
Καλό παράδεισο φίλε Χρήστο!

Δημήτριος Ηλιάδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Φλώρινας για τον εκλιπόντα Χρήστο Γεωργόπουλο

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απρόσμενη απώλεια του προσφιλούς ιατρού Γεωργόπουλου Χρήστου.
Ο εκλιπών υπήρξε ένας άνθρωπος γνωστός στην κοινωνία της Φλώρινας μέσω του λειτουργήματός του ως ιατρός.
Ήταν πάντα κοντά σε όσους χρειάζονταν τη βοήθειά του και προσέφερε τις υπηρεσίες του με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη για το ατομικό και το κοινό καλό.
Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας
Ιωάννης Βοσκόπουλος

Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήριο μήνυμα Κωνσταντινίδη για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων

Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.
Ο αγώνας ο δικός σας, των γονιών και των καθηγητών δικαιώθηκε. Οι προσπάθειες πολλών κόπων και θυσιών ευοδώθηκαν.
Επίσης, θα ήθελα να απευθυνθώ και σε όσους δεν πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις τονίζοντας ότι τίποτα δεν τελειώνει σήμερα. Ο αγώνας της ζωής δεν σταματάει ποτέ και για κανέναν. Ακόμα και όταν βρεθεί στην κορυφή.
Με συνέπεια και επιμονή οι στόχοι της ζωής επιτυγχάνονται.

Κωνσταντινίδης Ευστάθιος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Π.Ε Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

Ο δήμαρχος Αμυνταίου για τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Μέσα στο ζοφερό κλίμα των ημερών με τη μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων και τον κίνδυνο για κλείσιμο του στρατοπέδου Αμυνταίου, που είναι το επιστέγασμα μίας σειράς απομακρύνσεων δομών από την περιοχή μας, έρχεται μία ευχάριστη είδηση από το δυναμικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας: όπως κάθε χρόνο πολλά παιδιά από το Δήμο Αμυνταίου πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις και θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η νέα γενιά είναι η ελπίδα και ο τόπος μας έχει ιδιαίτερα αξιόλογους νέους ανθρώπους, γεγονός που αποδείχτηκε και στις εξετάσεις. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και πολλές ευχές για καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία. Ευχές για δύναμη και στους γονείς των παιδιών που μοχθούν από τη δική τους πλευρά σε δύσκολες συνθήκες.
Κάθε επιτυχία των νέων της περιοχής μας γεμίζει όλους με μεγάλη χαρά, καθώς η νέα γενιά δικαιώνει τις προσπάθειες όλων μας. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.

Μάκης Ιωσηφίδης
Δήμαρχος Αμυνταίου

Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήριο μήνυμα στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων

Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων εκπέμπουν το μήνυμα του αγώνα για την Ελλάδα της γνώσης και των απεριόριστων δυνατοτήτων.
Δίνουν τη δύναμη σε όλους μας να παλέψουμε αδιάκοπα μέχρι να αντικαταστήσουμε το γκρίζο με μία νέα προοπτική ελπίδας και αξιοκρατίας.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, όλοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων, γιατί κόπιασαν και μόχθησαν.
Εύχομαι ολόψυχα η ζωή να τους ανταμείψει.

Κωνσταντίνος Χαρ. Ρόζας
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

H μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας «Δ. Λιώτσης» του ΦΣΦΑ, σε Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας

Η μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας «Δημήτριος Λιώτσης» κα Σοφία Μούλη, παρακολούθησε την 4η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 1-7 Ιουλίου 2013, στην Κέρκυρα, με προσκεκλημένο διδάσκοντα τον Andree van der Merwe, Διευθυντή της χορωδίας του Πανεπιστημίου του Stellenbosch του Cape Town. Ο Andre van der Merwe είναι διεθνούς φήμης μαέστρος νεανικών χορωδιών. Εκτός από την χορωδία του Πανεπιστημίου του Stellenbosch, διευθύνει και μερικές από τις γνωστότερες νεανικές χορωδίες της Νοτίου Αφρικής.

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ


Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν οι προπονήσεις στο τμήμα στίβου της Γ.Ε.Φ.

Στις 03/07/2013 ημέρα Τρίτη θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις του στίβου της Γ.Ε. Φλώρινας. Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 19:00 στο ΔΑΚ Φλώρινας στην αίθουσα του στίβου.
Υπεύθυνη προπονήτρια κ. ΘΩΜΑΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ

Ο σύλλογος της ΓΕΦ ιδρύθηκε το 1977. Κατά την πολυετή παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα της χώρας έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες τόσο σε πανελλήνιο όσο σε βαλκανικό επίπεδο.
Η ανάδειξη των ατομικών ικανοτήτων των αθλουμένων, η καλλιέργεια πνεύματος συλλογικότητας και η επίτευξη ατομικών διακρίσεων αποτελούν σκοπό του στίβου. Εκτός από το αγωνιστικό μέρος έχει σαν στόχο την αύξηση-διατήρηση της φυσικής κατάστασης των αθλητών, την κοινωνικοποίηση των παιδιών και την αύξηση της αυτοπεποίθησης τους.
Επίσης υπάρχει και το τμήμα μικρότερών ηλικιών (junior) στο οποίο οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν όλα τα αθλήματα του στίβου μαθαίνοντας την σωστή τεχνική τους και μέσα από αυτήν την διαδικασία αναπτύσσουν τις σωματικές τους ικανότητες και βελτιώνουν την φυσική κατάσταση τους.
Τα αγωνίσματα του στίβου είναι:

Δρόμοι
• Δρόμοι ταχύτητας (100μ. – 200μ.-400μ)
• Δρόμοι με εμπόδια (110μ – 400 ανδρών & 100μ 400μ γυναικών)
• Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων (800μ – 1500μ)
• 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια (στιπλ)
• Δρόμοι μεγάλων αποστάσεων (5000μ – 10000μ – μαραθώνιος: 42195μ
• Βάδην
• Σκυταλοδρομίες

Άλματα
• Οριζόντια άλματα (άλμα σε μήκος και άλμα τριπλούν)
• Κάθετα άλματα (άλμα σε ύψος)

Ρίψεις
• Σφαιροβολία
• Ακοντισμός
• Δισκοβολία

Υ.Γ. Βάλτε τον αθλητισμό στην ζωή των παιδιών σας.
Υπεύθυνη προπονήτρια κ. ΘΩΜΑΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ
Υπεύθυνος έφορος συλλόγου κ. ΓΟΓΟΥΣΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Στη Φλώρινα οι προκριματικοί του πανελληνίου πρωταθλήματος καράτε


Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά το κάμπ του Ο.ΞΙ.Φ.

Οι πολύμηνες προετοιμασίες έφθασαν στο τέλος τους. Όλα είναι έτοιμα και το 7ο Καλοκαιρινό Κάμπ Ξιφασκίας ανοίγει σήμερα τις πύλες του. Το Ρεκόρ συμμετοχών, 141 αθλητές και αθλήτριες από 5 χώρες, αποδεικνύει την αξιοπιστία των επιλογών του Ομίλου και το Όνομα που έχει «κτίσει» στον μικρόκοσμο του σπαθιού.
Στην διοργάνωση, τόσο του κάμπ όσο και του Διεθνούς Τουρνουά Νέων «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ», συμμετέχει τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όσο και ο Δήμος Πρεσπών και η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.
Για 10, λοιπόν, ημέρες το πλήρως ανακαινισμένο Αθλητικό Κέντρο «Πατουλίδειο» θα πλημμυρίσει από τους ήχους των σπαθιών. Ειδικά για τις αυξημένες ανάγκες του κάμπ στήθηκε ειδική τέντα στον προαύλιο χώρο του ΔΑΚ.
Οι προπονήσεις αλλά και οι Αγώνες είναι «ανοιχτοί» στο κοινό ενώ θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες στο www.oxif.gr και στο FB.
Παράλληλα, πολύ σημαντική εξέλιξη στην διεύρυνση του Αναπτυξιακού Προγράμματος του Ο.ΞΙ.Φ. είναι η Σύμβαση που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Χρήστο Παυλίδη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΘ – HELEXPO Α.Ε. κ. Αναστάσιου Τζήκα και αφορά την παραχώρηση χώρου για την στέγαση του Προπονητικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Το Δ.Σ. του Ο.ΞΙ.Φ. θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια τον συμπατριώτη μας κ. Θεόδωρο Σουμπάση, Πρόεδρο της ΔΕΘ, η αποφασιστικότητα και η δράση του οποίου οδήγησε στην υπογραφή της Σύμβασης, μόλις 1 μήνα μετά την υποβολή του αιτήματος από τον Ο.ΞΙ.Φ. Έτσι ένα πολύχρονο πρόβλημα στέγασης των αγωνιστικών και προπονητικών δραστηριοτήτων του αθλήματος στην Βόρεια Ελλάδα βαίνει προς την οριστική του λύση.
Σύντομα διαθέσιμες όλες οι σχετικές πληροφορίες, όπως 3D απεικόνιση, ωράριο λειτουργίας, προπονητική στελέχωση κλπ.

Από Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο γύρος της Πελοποννήσου με ένα ποδήλατο από τον Σπύρο Καρατζούλη

Ο Σπύρος Καρατζούλης στις 2 Σεπτεμβρίου ξεκινά τον γύρο της Πελοποννήσου με ένα ποδήλατο, με στόχο να το προωθήσει, τόσο ως μεταφορικό μέσο στα σύγχρονα αστικά κέντρα όσο και ως άθλημα, καθώς είναι μία από πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για την καλύτερη φυσική κατάσταση του ατόμου.
Στην Πάτρα ο Σπύρος Καρατζούλης θα φτάσει στις 6 Σεπτεμβρίου και θα τον συνοδεύσουν στην προσπάθεια του ποδηλατικοί σύλλογοι της πόλης και φίλοι του ποδηλάτου.
Ο γύρος της Πελοποννήσου με ένα ποδήλατο ξεκινά για τον Σπύρο Καρατζούλη από το Άργος και το ταξίδι του θα έχει την εξής διαδρομή στη συνέχεια: Τρίπολη- Σπάρτη- Καλαμάτα- Κυπαρισσία – Πύργος- Αμαλιάδα- Πάτρα- Αίγιο- Κιάτο- Κόρινθος – Ναύπλιο.
Μία διαδρομή 1000 χιλιομέτρων με ένα και μοναδικό σύνθημα: «1000 πεταλιές όλοι μαζί». Το ποδηλατικό αυτό event γίνεται με την στήριξη του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Καρατζούλης έχοντας την εμπειρία αρκετών ποδηλατικών οδοιπορικών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο, είναι ένας από τους μεγαλύτερους λάτρεις του ποδηλάτου που έχει βοηθήσει στην διάδοση του.
Το όνομα του και μόνο εγγυάται την επιτυχία και του νέου αυτού εγχειρήματος…



Πηγή: patrasevents.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οι εκκαθαρίσεις στο ΔΣΕ: αναψηλαφώντας την υπόθεση του ταξίαρχου Γιώργου Γεωργιάδη




Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα σε πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία για το στρατόπεδο Αμυνταίου (video)

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία για την απομάκρυνση της Α’ ΕΑΝ και το ενδεχόμενο κλεισίματος του Στρατοπέδου Παπαπέτρου στο χώρο έξω από την πύλη στου στρατοπέδου. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από τις 7:00 π.μ. όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των φορέων και μέχρι αυτή την ώρα στο χώρο παραμένουν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο χώρο της διαμαρτυρίας εκτός του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και των Δημοτικών Συμβούλων, συμμετείχαν οι Βουλευτές Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Δημήτρης Ηλιάδης και Χρήστος Ευαγγέλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Γιώσκος και Χρήστος Ναούμ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Τρύφων Γρομπανόπουλος και τα μέλη του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Βασίλης Μπούτσης και τα μέλη του Συμβουλίου, εκπρόσωποι άλλων φορέων και πολίτες.
Αν και όλα είναι έτοιμα για τη μετακίνηση της Α’ ΕΑΝ δεν έγινε καμία κίνηση από πλευράς στρατού, καθώς οι εκπρόσωποι των φορέων και οι πολίτες παραμένουν έξω από την πύλη του στρατοπέδου. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για την αποτροπή της απομάκρυνσης των μονάδων από το Αμύνταιο και για το λόγο αυτό καλούνται οι πολίτες να την πλαισιώσουν, έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή μας και να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το στρατόπεδο στο Αμύνταιο.




Διαβάστε περισσότερα...