Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τίτλοι τέλους και επίσημα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!

Παρελθόν αποτελεί από χθες βράδυ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την τελική μορφή του σχεδίου «Αθηνά».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα υπόλοιπα τρία τμήματα της Φλώρινας θα υπάγονται διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ακριβώς όπως προέβλεπε και η αρχική μορφή του σχεδίου.
Τα δύο τμήματα της Κοζάνης θα υπάγονται πλέον στο ΑΠΘ, ενώ η μοναδική αλλαγή αφορά το τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών που διατηρεί την ονομασία του.
Αναφορικά με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα δημιουργείται ένα τμήμα με την ονομασία Τεχνολόγων Γεωπόνων και τρεις κατευθύνσεις: α) Φυτικής Παραγωγής, β) Ζωικής Παραγωγής, γ) Αγροτικής Οικονομίας.

Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας διαθέτει πλέον 405 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνολικά, έναντι 534 τμημάτων πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», δηλαδή ο αριθμός αυτών που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν είναι 129. Σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, τίθενται 26 τμήματα.
Για να δείτε το νέο ακαδημαϊκό χάρτη με τα 405 τμήματα π
ου θα περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι πατήστε εδώ.

17 σχόλια:

  1. Η επιλογή των τοπικών ηγετών για την περιοχή μας αποδεικνύεται ότι ήταν η χείριστη. Αν περιμένατε από εκπροσώπους σαν τον Στάθη και τους άλλους να σώσουν την κατάσταση τότε λυπάμαι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν να αρθρώσουν ούτε μια σωστή πρόταση λόγου, πόσο μάλλον να διεκδικήσουν σοβαρά ζητήματα για την περιοχή μας... Είναι καλοί μόνο για να μας σβήνουν καμία κλήση από την τροχαία, τίποτε περισσότερο... Άλλωστε δε νομίζω να υπήρχε/υπάρχει σόφρων άνρωπος στη Φλώρινα που να πιστεύει το αντίθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ, Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ. ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΤΟ ΤΕΙ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΙΘΥΜΗΤΟΙ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ! ΚΑΙ ΟΙ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ» ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέτε αγαπητέ μου οι τοπικοί άρχοντες (βουλευτές/δήμαρχοι) να έχουν συναίσθηση για το τι σημαίνει η απόφαση αυτή; Δε νομίζω να φτάνει μέχρι εκεί το επίπεδό τους. Είναι δυστυχώς πολύ λίγοι πλέον για να ανταγωνιστούν τα θηρία των άλλων πόλεων και να μπορύν να διεκδικήσουν για την περιοχή, εκτός (όπως έγραψε ο πρώτος σχολιαστής) να σβήνουν καμία κλήση από την τροχαία... μέχρι εκεί. Ας αφυπνηστεί ο κόσμος της Φλώρινας και η επόμενες επιλογές τους να είναι με αντικειμενικά κριτήρια και όχι ότι μας επιβάλουν τα κόμματα (από τη σαβούρα που τα ακολουθεί)....

      Διαγραφή
  3. τωρα θα καταλαβουν πολλοι τι σημαινει ψηφιζω καποιον με βαση το καλο της κοινωνιας οπου ζω και οχι το συμφερον μου.Θα καταστραφουν οσες επιχειρησεις εχουν μεινει,οι ανεργοι θα αυξηθουν,και η μονη λυση θα ειναι η φυγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νδ να ριξτε και οποιον θελετε σταυροστε παιδια...αντε πασοκ η δημαρ απο αγανακτηση γκεγκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ;

      Διαγραφή
  6. OTAN EXEIS VOULEFTES, DIMARXAIOYS, ANTIPERIFEREIARXH K EKKLHSIA STHN AGWNISTIKH EPITROPH TI PERIMENEIS? OLOI TOUS PRODWSAN TIS ELPIDES OLWN MAS! KANEIS TOUS DEN EXEI KANEI TIPOTA ALHTHINO. O VOULEFTIS NA EINAI ARESTOS STO KOMMA, O HLIADHSNA PEI OTI AGWNISTHKE, O VOSKOPOULOS NA PROVLITHEI ENOPSEI EKLOGWN K H EKKLHSIA MHN XASEI KANENA KERAKI! AHDIA!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας εσύ τι ακριβώς έκανες; Να σου πω εγώ. Έπινες φραπεδιά (ή freddo, είναι περισσότερο μοδάτος) στον πεζόδρομο. Είσαι και είμαστε όλοι εξίσου υπεύθυνοι με όσους προανέφερες. Μη ξεχνάς πως στην θέση που βρίσκονται δεν φυτεύτηκαν. Εμείς τους στείλαμε.
      Τελικά, μάλλον είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι για την κατάντια μας.

      Διαγραφή
  7. Γράφετε: "ακριβώς όπως προέβλεπε και η αρχική μορφή του σχεδίου". Λάθος!!!
    Το σωστό είναι όπως προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο "Αθηνά" που τελικά εξυπηρετεί τους καθηγητές και αποδέχεται τη θέση του κ. Γερμανίδη ότι ¨το ΤΕΙ Φλώρινας δε διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές......"
    Ούτε οι τοπικοί άρχοντες, ούτε οι κυβερνώντες φταίνε. Φταίμε εμείς οι Φλωρινιώτες του σχολιασμού στα καφενεία και στα blogs, στις ανοιχτές καφετέριες εν ώρα αγώνα, των πέντε νοματαίων στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στο τέλος η λογική ότι φταίνε όλοι οι άλλοι αλλά όχι εμείς.
    Χαμένη λοιπόν η Φλώρινα, χαμένοι κι εμείς με όποια σημασία στη λέξη "χαμένοι" επιθυμεί ο καθένας μας να δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πιστεύω ότι είναι λογικό τώρα που η χώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτεί όλα τα πανεπιστήμια και τει της να πραγματοποιούνται συγχωνεύσεις και να κλείνουν και κάποια τμήματα εφόσον υπάρχουν αντίστοιχα σε κάποια άλλη κοντινή περιοχή... σίγουρα αυτό ζημιώνει την πόλη και κάποιοι άνθρωποι να χάνουν τις θέσεις τους... άλλα αυτό έχει συμβεί σε πολλούς κλάδους...όλοι έχουμε χάσει από την κρίση... αυτές είναι οι επιπτώσεις της... κάπως πρέπει να εξοικονομήσουν χρήματα και αυτό είναι ένας ακόμα τρόπος... είτε συμφωνούμε είτε όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ..ΕΣΒΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ21 Μαρτίου 2013 στις 1:50 π.μ.

    ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΩΜΜΑΤΩΝ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕΡΤΖΟΣ ΛΙΑΝΗΣ ΠΑΣΟΚ ΜΟΥΣΙΟΥ ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ..ΑΠΟ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΜΕΧΡΙ ..ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΛΠ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Σ Α Β Ο Υ Ρ Α ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ...ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ..Ο ΔΗΜΟΣ Φ΄ΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ...ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΚΑΝΕΝΟΣ...ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ...Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Ε Η ΦΛΩΡΙΝΑ ..ΕΣΒΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ/...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ...ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΤΕΛΟΣ!

      Διαγραφή
    2. ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ....

      Διαγραφή
  10. Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ. ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΤΣΙ ΧΑΖΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΑ. ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ. ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΗ. ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΩΡΑ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ, ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΜΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λυπάμαι πολυ για όλα αυτά που συμβαίνουν.ολοι οι ντοπιοι έχετε την ευθύνη γιατί αφήσατε να φύγει το τμήμα βαλκανικών από την πόλη σας. τελείωσα αυτό το τμήμα, και αν κ θεωρητικά θα αναβαθμιστεί το πτυχίο μου, με λυπεί αφάνταστα αυτή η απόφαση. τελικά από ότι φαίνεται εμείς οι φοιτητές αγαπάμε πιο πολύ την πόλη από εσάς τους φλωρινιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όμορφη πόλη η Φλώρινα δεν λέω....Ωραία η συμπεριφορά των κατοίκων φιλικοί, φιλόξενοι όμως τελικά αποδείχτηκαν λίγοι και μικροί αφού άφησαν να πάρουν μέσα απ΄τα χέρια τους το πιο αντιπροσωπευτικό τμήμα του ΠΔΜ για την πόλη τους. Όσα και άν γράφτηκαν για το ΤΒΣ όλο αυτό το διάστημα που το σχέδιο ΑΘΗΝΑ βρισκόταν σε εξέλιξη σαν μάνα πτυχιούχου του συγκεκριμένου τμήματος πιστεύω ακράδαντα ότι όχι απλά δεν είναι για τα σκουπίδια αντίθετα είναι αξιολογότατο.Είναι οι σπουδές του μέλλοντος που άσχετα αν δεν θέλουν κάποιοι στενόμυαλοι να το παραδεχτούνε κύριοι.... είμαστε ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ και αυτό όσο και να μην αρέσει σε κάποιους δεν πρόκειτε να αλλάξει ποτέ και με τίποτα.Κρίμα λοιπόν που δεν εκτιμήθηκε ανάλογα η χρησιμότητα και η χρηστικότητα του ΤΒΣ από τους Φλωρινιώτες.....Όσο για τα παιδιά μας που αρκετοί τα θεωρούν πτυχιούχους Β,Γ, ή ακόμη και Δ κατηγορίας,έχω να πω ότι εγώ προσωπικά σαν μάνα είμαι περήφανη και δεν μετάνοιωσα ούτε στιγμή για την επιλογή του παιδιού μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.