Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Βροντερό

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η φωτιά στο Βροντερό του δήμου Πρεσπών, ενώ στο σημείο βρίσκονται ακόμα δυνάμεις της πυροσβεστικής (πάνω 20 πυροσβέστες) που προσπαθούν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.
Αντίθετα, η φωτιά στο Σκοπό συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Διαβάστε περισσότερα...

Παραμένουν τα πύρινα μέτωπα σε Σκοπό και Βροντερό

Για 6η μέρα είναι σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Σκοπού και παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.
Στο σημείο βρίσκονται και σήμερα και επιχειρούν πάνω από 80 άτομα - πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα - με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν πυροσβεστικά αεροσκάφη. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης συνδράμουν πυροσβεστικές δυνάμεις από Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και Θεσσαλία.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στο Βροντερό του δήμου Πρεσπών. 20 πυροσβέστες με 3 οχήματα επιχειρούν στο σημείο, χωρίς και εκεί να καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στον αρχαιολογικό χώρο Πετρών

Απόψε, στον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών και κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει συναυλία έντεχνης μουσικής με την Εύη Σιαμαντά, με ώρα έναρξης 21:00.
Ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Δυτικής Μακεδονίας, που με τη συνδρομή του Αυγουστιάτικου φεγγαριού είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρεμιέρα για το 6ο Prespa Summer Fencing Camp

Πιστό στο ραντεβού του, ξεκινάει σήμερα το Καλοκαιρινό Κάμπ Ξιφασκίας στις Πρέσπες με την συμμετοχή 66 ξιφομάχων και προπονητών από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Για 6η συνεχή χρονιά ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας επιλέγει τον Δήμο Πρεσπών για την έναρξη των αγωνιστικών και προπονητικών δραστηριοτήτων. Επιλογή που εκτός από χρήσιμη έχει αποδειχθεί και ιδιαίτερα γούρικη για όλους τους συμμετέχοντες, αφού τα προπονητικά αγωνιστικά οφέλη είναι πολύτιμα.
Μαζί, λοιπόν, με το Αυγουστιάτικο πανσέληνο οι ήχοι των σπαθιών θα πλημμυρίσουν το «ΠΑΤΟΥΛΙΔΕΙΟ» Αθλητικό Κέντρο, το οποίο ειδικά για την περίπτωση διαρρυθμίστηκε σε άρτιο οπλομαχητικό κέντρο, με 11 αγωνιστικές πίστες.
Το πρόγραμμα εκτός από 3 καθημερινές προπονήσεις, περιλαμβάνει κολύμπι, Jacuzzi, ορειβατικές διαδρομές ακόμη και συναυλία του Ρέμου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Κάμπ ολοκληρώνεται με το Διεθνές Κύπελλο «Λυγκηστίς» -20, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.
Ο Ο.ΞΙ.Φ. νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει εκ προοιμίου τον Δήμο Πρεσπών και τον Δήμαρχο κ. Β. Τσέπα, τα ξενοδοχεία Πλατυθέα και Μιμμαλόνες, το ΚΤΕΛ Φλώρινας και την Γ.Ε.Φλώρινας για την ευγενική παραχώρηση υλικού θέσης.
Φωτογραφικό υλικό και νέα του Κάμπ, καθημερινά θα είναι διαθέσιμα στο www.oxif.gr.
Ο Σύλλογος Trekkaten από την Δανία, πιστός φίλος της Φλώρινας, «άνοιξε» τις συμμετοχές στο 3ο Florina EuroCup 20,21 Οκτωβρίου 2012.
Η περίοδος εγγραφών νέων ξιφομάχων ξεκινά την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, 16:30-20:00 μμ καθημερινά στην αίθουσα 17 στο ΔΑΚ Φλώρινας. Στα πλαίσια του προγράμματος «Γίνε και Εσύ Ένας από τους Τρείς Σωματοφύλακες» έχουν προγραμματισθεί επισκέψεις στα σχολεία από τους προπονητές του Ομίλου.
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι θα πάρουν επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης και πότε

Δεν είναι βέβαιο ότι θα εκταμιευτούν τα 120 ευρώ που θα είναι το επίδομα τον Οκτώβριο οπότε και ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το πιο πιθανό είναι ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν το βοήθημα περί τον Ιανουάριο.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης
Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή, είναι δικαιούχοι του επιδόματος.
Επιπλέον οι πολίτες αυτοί θα πρέπει να μένουν σε σπίτι μικρότερο από 100 ή 150 τετραγωνικά (ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί).
Ανοιχτό είναι και το ζήτημα του τρόπου καταβολής του επιδόματος. Εαν δηλαδή θα γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις των 60, των 40 ή των 30 ευρώ

Πηγή: newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

9η Διεθνής Ανταλλαγή Νέων στην Πρέσπα

40 νέοι από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, τη Σερβία και την Τουρκία έφτασαν την Πέμπτη το βράδυ στην Πρέσπα, για ένα δεκαήμερο δημιουργικής συνύπαρξης και διαλόγου με τίτλο «Η νεολαία δρα ενάντια στη Φτώχεια».
Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (CTP), με έδρα το Λαιμό του Δήμου Πρεσπών διοργανώνει φέτος για 9η φορά μια διεθνή ανταλλαγή νέων στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε. ‘Νέα Γενιά σε Δράση, δράση 3.1.1 και σε συνεργασία με το Δήμο Πρεσπών.
Το θέμα σχετίζεται με τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση, που είναι και προτεραιότητα του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση’ για το 2012 και έχει ως στόχο την ενεργοποίηση των νέων για να δράσουν ενάντια στη φτώχεια στις τοπικές τους κοινωνίες.
Η δράση βασίζεται σε δημιουργικές μεθοδολογίες και δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την αυτο-έκφραση μέσα από την τέχνη, την πληροφορική και τη συζήτηση.
Η κεντρική εκδήλωση της ανταλλαγής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου, 12.00 – 14.00 στη Φλώρινα, στην πλατεία Γ.Μόδη, σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας.
Μέσα από εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, μουσική, θεατρική δράση, flash mob, on-line επικοινωνία με νέους σε άλλες χώρες μέσω facebook και blog, οι νέοι συμμετέχοντες θα εκφράσουν τις ανησυχίες, τις σκέψεις και προτάσεις τους για μια πιο ευαισθητοποιημένη κοινωνία.

Για περισσότερα δείτε

http://www.ctpyouth.wordpress.com
http://www.facebook.com/CtpYouthActAgainstPoverty

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η

παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν
ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»


Ευχαριστούμε
:
το Δήμο Πρεσπών
το Δήμο Φλώρινας
το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φλώρινας
το Βιβλιοπωλείο ‘Η Γωνία’, Φλώρινα
το κατάστημα ‘Η Δημιουργία’, Φλώρινα
το καφεκοπτείο ‘Μουντούσης’, Φλώρινα

Διαβάστε περισσότερα...

«Με άρωμα απ’ τα παλιά…»

Μετά την πολύ πετυχημένη περσινή μουσική παράσταση «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Από το χθες στο σήμερα», στην κεντρική συναυλία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2011, φέτος θα έχουμε τη συνέχεια, με μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, «αποχαιρετώντας» έτσι με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι (υπό το φως της δεύτερης πανσεληνου του Αυγούστου). Η φετινή παράσταση θα έχει το όνομα «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 2: Με άρωμα απ’ τα παλιά…» αφιερωμένη στους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, οι οποίοι έχουν αφήσει πλούσια κληρονομιά στον πολιτισμό μας, με τα σπουδαία τραγούδια τους, τα οποία έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο, «μεγαλώνοντας» πολλές γενιές.
Οι πολύ καλές κριτικές που απέσπασε από το κοινό που παρακολούθησε την περσινή παράσταση, οδήγησαν στην επανάληψή (η καλύτερα συνέχεια) της, σε μια βραδιά που «υπόσχεται» να μαγέψει το κοινό της Φλώρινας, καθώς φέτος θα ακουστούν τραγούδια μιας άλλης εποχής, τα οποία όμως μοιάζουν τόσο επίκαιρα, με όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα. Τραγούδια που μέσα από τη «νοσταλγία» μιας άλλης εποχής, αναμένεται να μας γεμίσουν συναισθήματα, «χτυπώντας» κατευθείαν στις καρδιές μας σαν «δροσερό» καλοκαιρινό αεράκι. Θα είναι η τελευταία μουσική παράσταση των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2012.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Η βραδιά θα ξεκινήσει σε χαμηλούς τόνους, με κάποια απαλά τραγούδια, τα οποία θα μας ταξιδέψουν σε όμορφους κόσμους του νου και της καρδιάς, ακολουθώντας τις υπέροχες μελωδίες τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα «μαγική» κάτω από την πανσέληνο. Στη συνέχεια οι ρυθμοί θα ανέβουν, με κάποιες από τις ωραιότερες συνθέσεις των Μάνου Λοϊζου και Διονύση Σαββόπουλου, φτάνοντας μέχρι τον «Ψηλορείτη» της Κρήτης και τις «εκρηκτικές» στιγμές που πάντα δημιουργούσε η φωνή του Νίκου Ξυλούρη. Θα ακολουθήσει ένα μικρό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, για να κλείσει η βραδιά μέσα σε όμορφους λαϊκούς δρόμους.
Σε ένα τρίωρο συναυλιακό πρόγραμμα, θα ακουστούν μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της ελληνικής μουσικής (δεκαετίες ’60-’70-’80), μεγάλων συνθετών (Μάνος Χατζιδάκις, Μάνος Λοΐζος, Διονύσης Σαββόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Βασίλης Τσιτσάνης κ.α.), σπουδαίων στιχουργών (Νίκος Γκάτσος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Τριπολίτης, Μιχάλης Γκανάς, Μάνος Ελευθερίου κ.α.) τα οποία έχουν πρώτο-ερμηνεύσει οι σημαντικότεροι Έλληνες τραγουδιστές/στριες (Δημήτρης Μητροπάνος, Νίκος Ξυλούρης, Γιώργος Νταλάρας, Χαρούλα Αλεξίου, Σωτηρία Μπέλλου, Μαρινέλλα, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλης Λέκκας, Αρλέτα, Δήμος Μούτσης κ.α.).
Η ίδια πετυχημένη ομάδα μουσικών - τραγουδιστών της περσινής συναυλίας θα απαρτίζει το συγκρότημα επί σκηνής, παρουσιάζοντας ένα εντελώς νέο πρόγραμμα σε σχέση με πέρσι (έντεχνο και στη συνέχεια λαϊκό), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες «εκπλήξεις» με «guest» καλεσμένους. Η παράσταση θα είναι οπτικο-ακουστική, καθώς παράλληλα με τα τραγούδια, θα προβάλλονται διάφορα βίντεο των καλλιτεχνών, αλλά και κάποια τοπία με την τεχνική «Time Lapse» στο «video wall» πίσω από τη σκηνή.

* Μισή ώρα πριν την έναρξη, θα προβληθούν στο video wall αποσπάσματα από την περσινή συναυλία «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ».


Φωνή - ακουστική κιθάρα: Κλήμης Ρέμπελος

Φωνή: Χριστιάνα Τσουμίτα
Μπάσο - φωνητικά: Παντελής Πέτρου
Βιολί: Κυριάκος Πέτρου
Πιάνο: Αντώνης Σελεμίδης
Ακουστική κιθάρα - μπαγλαμά: Βαγγέλης Αγγελόπουλος
Μπουζούκι: Θωμάς Μυλωνάς
Τύμπανα - Κρουστά: Βασίλης Μαδαρός
Τύμπανα - Κρουστά: Νίκος Γεωργίου

Συγκρότημα: «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ»


Επιλογή μουσικών/οργάνωση συναυλίας/επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Ιωαννίδης

Διαβάστε περισσότερα...

Ηπειρώτικο πανηγύρι

Σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας «Η Ολυμπιάς» σε συνεργασία με τον δήμο Φλώρινας διοργανώνει "Ηπειρώτικο Πανηγύρι" στα πλαίσια των εορτασμών του Δήμου μας για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Φλώρινας, αλλά και της Ηπείρου μας με την συμμετοχή του μεγάλου Ηπειρώτη ερμηνευτή Σάββα Σιάτρα.
Στο τραγούδι θα τον συνοδεύσει η μοναδική Έλλη Κοσμά υπό τους ήχους του κλαρίνου του Κώστα Σμόλικα.
Είστε όλοι καλεσμένοι για ένα ανεπανάληπτο παραδοσιακό γλέντι.
Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν επίσης παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου καθώς και προβολή φωτογραφικού υλικού της Ηπείρου από την απελευθέρωση ως σήμερα.
ΕΙΣΟΔΟΣ - ΧΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Αντίδραση του συλλόγου ΑμεΑ Αμυνταίου για το έγγραφο που εστάλη στους τυφλούς επιδοματούχους

Ο Σύλλογος Α.μεΑ. Αμυνταίου εκφράζει την αγανάκτησή του για το έγγραφο που εστάλη από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φλώρινας στους τυφλούς επιδοματούχους, με το οποίο τους παραπέμπει για επανεξέταση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ Κοζάνης ή Καστοριάς, σύμφωνα με το άρθρο 46 του Ν. 4025/2011.
Οι δικαιούχοι καλούνται εντός 30 ημερών να καταθέσουν στο τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας, αντίγραφο της αίτησής τους προς το ΚΕΠΑ για να συνεχιστεί η χορήγηση του προνοιακού επιδόματός τους.
Στην συνέχεια όμως, χωρίς καμία λογική, αναφέρει ότι το επίδομα θα ανασταλεί εάν ο δικαιούχος δεν έχει προσκομίσει την νέα απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ έως την 01/01/2013.
Στη Δυτική Μακεδονία λειτουργούν μόνο δύο επιτροπές ΚΕΠΑ, στην Κοζάνη και την Καστοριά και υπάρχει λίστα αναμονής αιτήσεων πιστοποίησης αναπηρίας 4.500 ατόμων.
Με αυτές τις προϋποθέσεις είναι απορίας άξιον πως τέθηκε ο χρονικός περιορισμός από τον υπεύθυνο που συνέταξε το ανωτέρω εκβιαστικό έγγραφο. Για την πλειονότητα των δικαιούχων, το επίδομα τυφλότητας είναι το μοναδικό μέσο επιβίωσης.
Τα άτομα με Αναπηρία, πρώτα αυτά, θέλουν την εξυγίανση του συστήματος χορήγησης προνοιακών επιδομάτων αλλά να διαφυλάσσει τους δικαιούχους, να προστατεύει την οικονομική τους ζωή και να σέβεται την αξιοπρέπειά τους.
Ζητάμε να αποσυρθεί το έγγραφο διωγμού και διασυρμού των ΑμεΑ που εστάλη από τον τομέα Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας και να σταματήσουν οι πρακτικές που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.


Η Πρόεδρος

Ηλία Θεοδώρα
Η Γεν. Γραμματέας
Ευθυμίου Φωτεινή

Διαβάστε περισσότερα...

«Πολιτιστικά Δρώμενα 2012»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2012». Έτσι κατά τη διάρκεια της βραδιάς της Τετάρτης 29 Αυγούστου οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου στις 9.00 το βράδυ και να απολαύσουν τη Μουσική Παράσταση «Τραγούδια που ζήσαμε» με τους φλωρινιώτες τραγουδιστές Μαρία Θωΐδου και Μάκη Αϊβάζογλου και το Μανώλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα.
Ειδική συμμετοχή στην εκδήλωση, ο οποίος και την ξεκίνησε, είχε ο επίσης συμπατριώτης μας Λαέρτης Κούλης.
Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη προπονήσεων του τμήματος στίβου της ΓΕΦ

Το Δ.Σ. της Γ.Ε.Φ. ανακοινώνει την έναρξη των προπονήσεων του Τμήματος Στίβου για την περίοδο 2012-2013.
Επίσης ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών νέων αθλητών του ιδίου Τμήματος (Στίβου), ενημερώνοντας τους γονείς των υποψηφίων αθλητών στο άθλημα που επί δεκαετίες τιμά την περιοχή μας, ότι μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους, αγόρια και κορίτσια, στην αίθουσα του Στίβου της Γ.Ε.Φ. του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Νέο Γήπεδο) όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας από τις 6:00 μμ.
Πληροφορίες κ. Θωμαϊδου Χρύσα.

Γιά το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Φωτεινή Ιωαννίδου-Σιάλτση

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα νέο άθλημα, με την ονομασία Βολές Θαλασσίων Βαρών, κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα

Ένα νέο άθλημα έρχεται να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Πρόκειται για το άθλημα Βολές Θαλασσίων Βαρών, το οποίο προήλθε από την ανάγκη που είχαν οι ψαράδες από την ακτή να ρίχνουν τα αγκίστρια τους όλο και πιο μακριά μέσα στη θάλασσα.
Το άθλημα αυτό θυμίζει πολύ αγωνίσματα του στίβου, όπως είναι η σφαίρα, η σφύρα και το ακόντιο. Πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο και οι αθλητές χρησιμοποιούν καλάμια με μηχανισμό και βαρίδια διαφορετικών βαρών. Σε μία προσπάθεια να γίνει γνωστό το άθλημα στη χώρα μας, η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ), μέλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ανέλαβε να διοργανώσει, από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου, στο Αμύνταιο της Φλώρινας, το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βολών Θαλασσίων Βαρών (Long Casting).
«Το συγκεκριμένο άθλημα δεν γίνεται στη θάλασσα, αλλά σε γήπεδο. Οι αθλητές χρησιμοποιούν μόνο το καλάμι ψαρέματος, το μηχανισμό, την πετονιά και το βαρίδι. Σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα, στην Ελλάδα το καλλιεργούμε τα τελευταία τρία χρόνια» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βολών Θαλασσίων Βαρών Ρένα Βγενοπούλου.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα δώσουν το "παρών" 65 αθλητές από οκτώ χώρες: Αγγλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και από την Ελλάδα. Η ελληνική αποστολή θα αποτελείται από εννέα αθλητές. Η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου. Οι αγωνιστικές ημέρες είναι τρεις (4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου) και η τελετή λήξης με τις απονομές στους νικητές θα γίνει το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: aggelioforos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχολές ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού Φλώρινας

Οι σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού συνεχίζουν την συνεργασία τους με τις ακαδημίες του κ. Τσοτάκη Δημήτρη.Η έναρξη της χρονιάς θα γίνει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:00μ.μ.-6:00μ.μ. για ηλικίες 2007-06-05-04-03-02 και στις 6:00μ.μ-7:00μ.μ. για ηλικίες 2001-00-99-98 στο πολυχώρο "TSOTAKIS PLACE"

Οι στόχοι της ακαδημίας του Παναθηναϊκού είναι:

- Η ψυχαγωγία των αθλητών
- Η ανάπτυξη ποδοσφαιρικών φυτωρίων
- Η διαπαιδαγώγηση των αθλητών γύρω από τις αξίες που πρεσβεύει ο υγιής αθλητισμός.
- Η εξοικείωση τους με τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει η ομάδα του Παναθηναϊκού.
- Ο σχεδιασμός αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που θα προσφέρουν καινούργιες εμπειρίες στους αθλητές.

Οι παροχές της ακαδημίας του Παναθηναϊκού είναι:

- Ασφαλιστική κάλυψη
- Οδοντιατρική κάλυψη
- Σετ προπόνησης

Οι υπηρεσίες της ακαδημίας του Παναθηναϊκού είναι:

- Ένταση σε ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών
- Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις
- Επισκέψεις στο ΟΑΚΑ και παρακολούθηση των αγώνων του Παναθηναϊκού
- Επισκέψεις και ξεναγήσεις σχολών στο Προπονητικό Κέντρο της Παιανίας
- Τέστ αξιολόγησης ικανοτήτων με εξειδικευμένες εργομετρικές μετρήσεις
- Αξιολόγηση των επιδόσεων μέσα από πανελλαδικής κλίμακας μέτρηση

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Σκοπό – νέο μέτωπο στο Βροντερό

Για τέταρτη μέρα βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή του Σκοπού, που έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης, χωρίς να έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.
Στο σημείο επιχειρούν σήμερα 62 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμος Φλώρινας, ο στρατός και η ΔΕΗ, καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από Γιαννιτσά, Πτολεμαϊδα, Θεσσαλία, Ήπειρο, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.
Εν τω μεταξύ, από χθες το απόγευμα ξέσπασε και δεύτερο πύρινο μέτωπο, αυτή τη φορά στο Βροντερό του δήμου Πρεσπών. Στο σημείο βρίσκονται 29 πυροσβέστες και 4 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα από την Κοζάνη, αλλά και οχήματα από την Καστοριά και την Κοζάνη.
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ε.Κ.Φ. στηρίζει την απεργία των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι», την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.
Τα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό την χρηματοδότηση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», είναι άδικα για όλους τους εργαζόμενους. Θεωρούμε απαράδεκτο ένα τόσο σημαντικό και απαραίτητο κοινωνικό πρόγραμμα, που αφορά χιλιάδες ανήμπορους συνανθρώπους μας, να μην υλοποιείται σωστά λόγο χρηματοδότησης και να δημιουργούνται συνθήκες ανασφάλειας και απαξίωσης της κοινωνικής μέριμνας των συμπολιτών μας.
Η πολιτεία και η κυβέρνηση θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το εν λόγο πρόγραμμα, γιατί είναι απαραίτητο τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε να χαθούν παροχές και υπηρεσίες που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι πολίτες της χώρα μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοπρατήθηκαν οι παιδικοί σταθμοί Αμυνταίου

Οι παιδικοί σταθμοί που θα κατασκευαστούν στην πόλη του Αμυνταίου αποτελούν δύο σημαντικά έργα κοινωνικής πολιτικής, που θα εξυπηρετήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της έδρας του Δήμου μας. Οι προϋπολογισμοί των δύο έργων είναι 1.055.000 € για τον πρώτο παιδικό σταθμό και 975.000 € για το δεύτερο, ενώ ο σχεδιασμός τους αφορά κτήρια που απαντούν στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες.
Τα δύο έργα, που είναι ενταγμένα και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκαν το πρώτο στις 21 Αυγούστου και το δεύτερο στις 28 Αυγούστου, ενώ οι εργασίες υλοποίησής τους αναμένεται να αρχίσουν τους αμέσως επόμενους μήνες.
Διαβάστε περισσότερα...

Απόσυρση τώρα εγγράφου διωγμού των ΑμεΑ του τομέα Πρόνοιας Δήμου Φλώρινας

Το έγγραφο του τομέα Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης προς τους τυφλούς δικαιούχους προνοιακού επιδόματος στο πλαίσιο της επανεξέτασης τους όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 46 του ν. 4025/2011 αποτελεί ένα στυγνό και ωμό εκβιασμό που αγγίζει τα όρια διασυρμού και διωγμού τους.
Τα άτομα με αναπηρία και πρώτα και κύρια οι τυφλοί επιδοματούχοι του Ν. Φλώρινας καλούνται με αυτό να περάσουν για επανεξέταση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ Κοζάνης ή Καστοριάς, αφού η άνευ σχεδιασμού οργάνωση του ΚΕΠΑ δεν έχει προβλέψει Διεύθυνση ΚΕΠΑ σε όλες τις πόλεις της χώρας προς ταλαιπωρία του συνόλου των ατόμων με αναπηρία.
Οι δικαιούχοι καλούνται εντός τριάντα ημερών να καταθέσουν στο τμήμα πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας αντίγραφο της κατάθεσης αίτησης τους στο ΚΕΠΑ. Η ενέργεια αυτή (κατάθεση αίτησης στο ΚΕΠΑ) αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχιστεί η χορήγηση του προνοιακού επιδόματος, εφόσον με τη νέα απόφαση ΚΕΠΑ θα πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει η κείμενη νομοθεσία για τη χορήγηση του επιδόματος.
Στη συνέχεια όμως το έγγραφο, άνευ λογικής, αναφέρει ότι το επίδομα θα αναστέλλεται εάν ο δικαιούχος που έχει αιτηθεί την επανεξέτασή του δεν προσκομίσει τη νέα απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ έως την 1/1/2013!!!
Η Συνομοσπονδία αναρωτιέται ποιός ιθύνων νους έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία την 1/1/2013, ειδικά όταν είναι γνωστό ότι 59.000 πολίτες σε όλη τη χώρα παραμένουν φυλακισμένοι στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ. Αδυνατεί δε να πιστέψει ότι αυτό αποτελεί επίσημο τρόπο περικοπής των επιδομάτων. Γιατί είναι βέβαιο ότι οι τυφλοί της Φλώρινας που θα σπεύσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις αξιολόγησής τους έως τις 17-9-20123, με το ρυθμό που αξιολογούνται οι αιτήσεις στα ΚΕΠΑ Κοζάνης και Καστοριάς δεν θα έχουν εξεταστεί ούτε μετά από το εξάμηνο!!!
Ο υπεύθυνος που συνέταξε το ανωτέρω έγγραφο δεν γνώριζε ότι στα ΚΕΠΑ Κοζάνης αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 4.500 αιτήσεις και εξετάζονται με ρυθμούς χελώνας μόλις μερικές δεκάδες κάθε μήνα; Από αυτές τις 4.500, δεν γνώριζε ότι η πλειονότητά τους είναι άτομα που έχει λήξει το προνοιακό τους επίδομα ή η προσωρινή σύνταξη αναπηρίας του και ότι αυτοί οι συμπολίτες βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση;
Η κατάσταση δυστυχώς τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Η ΕΣΑμεΑ αναμένει την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση στο συγκεκριμένο θέμα και την ανάληψη συγκεκριμένων και διακριτών δράσεων για να σταματήσουν πρακτικές που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Παραπομπή στα ΚΕ.Π.Α. για αξιολόγηση αναπηρίας στους δικαιούχους επιδόματος τυφλότητας στην Π. E. Φλώρινας

Σχετικά με το έγγραφο του Δήμου Φλώρινας τομέα κοιν. Προστασίας και Αλληλεγγύης, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα άτομα που λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας Θα θέλαμε να σας το κάνουμε γνωστό, και να σας ρωτήσουμε αν είναι δικαίωμα κάθε προϊστάμενου που αναλαμβάνει υπηρεσία μόλις στις αρχές του μηνά Αυγούστου, αν έχει αυτό το δικαίωμα και την αρμοδιότητα ώστε να ορίζει ημερομηνίες άλλων υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων (ΚΕ.Π.Α.), και μάλιστα τα απειλεί με αναστολή επιδότησης , αν δεν έχουν την απόφαση του ΚΕ.Π.Α. μέχρι 31-12-2012.
Είναι αυτό νομικά και ηθικά σωστό;
Καθώς νομίζουμε πως καταρχήν θίγει την ακεραιότητα ανθρώπων που έχουν χρόνια προβλήματα και στο όνομα της εκκαθάρισης, σύρονται στην ταλαιπωρία της εξέτασης τους από τα ΚΕ.Π.Α της Κοζάνης και της Καστοριάς, καθώς δεν υπάρχει στην περιοχή της Φλώρινας.
Δεν μπορούμε να τους απειλούμε ότι θα τους κοπεί το επίδομα σε περίπτωση που δεν προσκομίσουν την απόφαση από τα ΚΕ.Π.Α. μέχρι το τέλος του 2012 είναι ΑΔΥΝΑΤOΝ να προλάβουν.
Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό πως τα ΚΕ.Π.Α. αυτά έχουν παρά πολλές καθυστερήσεις λόγο έλλειψης προσωπικού (ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως το ΚΕ.Π.Α. Κοζάνης έχει αυτή την στιγμή 4500 αιτήσεις και εξετάζονται από την επιτροπή, περίπου 60-70 άτομα τον μήνα και ζητάμε να περάσουν επιπλέον 300 άτομα με ολική τυφλότητα μόνο από την περιφερειακή ενότητα της Φλώρινας).
Κατά πόσο είναι νόμιμο και ορθό να επιβαρύνουμε τα άτομα αυτά, δεν λέμε να μην περάσουν από επιτροπή, αλλά το χρονοδιάγραμμα που βάζει η υπηρεσία της Πρόνοιας δεν είναι εφικτό.
Ας υπολογίσουμε ότι αυτοί οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ μπορεί να μην έχουν άλλο έσοδο και αυτή την στιγμή τους αφαιρούμε και την τελευταία ελπίδα για επιβίωση, στερώντας τους και την ασφαλιστική κάλυψη σε μερικές περιπτώσεις.
Με αγωνία για τα μελή του συλλόγου μας…
Πληροφορίες Παπαδόπουλος Βασίλειος αρ.τηλ. 6974663827

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας συνέλαβαν δύο (2) ημεδαπούς (25 και 24 χρονών) για κατοχή και χρήση μικροποσότητας κάνναβης.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα Κωνσταντινίδη για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους νέους και τις νέες της Φλώρινας, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
Είναι μια σημαντική στιγμή, που δικαιώνει τις προσπάθειες και τον αγώνα που κατέβαλαν τα παιδιά, με τη στήριξη των καθηγητών και των γονιών τους.
Ως ακαδημαϊκοί πολίτες, συνεχίζουν τον αγώνα, όπως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και όσοι στάθηκαν άτυχοι.
Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά της Φλώρινας έχουν αποδείξει, ότι διαθέτουν το σθένος, τη συνέπεια και την αποφασιστικότητα να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για το Ωδείο

Το Ωδείο Φλώρινας συνεχίζει να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές, σε κάθε του εμφάνιση, δείγμα της άριστης δουλειάς που επιτελείται εδώ και χρόνια.
Η παρουσία όλων των τμημάτων στις εκδηλώσεις «Πολιτιστικά Δρώμενα 2012» του δήμου Φλώρινας, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Οφείλω να συγχαρώ το διευθυντή κ. Βασίλειο Κίτσο, όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, καθώς και όλα τα παιδιά για το πρόγραμμα που παρουσίασαν, με το οποίο ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο και το πλούσιο ταλέντο τους, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις και για το μέλλον.

Δημήτριος Ηλιάδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας
Πρόεδρος Δ.Σ. Ωδείου
Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήριο του δημάρχου Φλώρινας στους επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012

Ως Δήμαρχος του Δήμου Φλώρινας, συγχαίρω τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.
Εύχομαι στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά, καλή επιτυχία, σ’ αυτό το νέο και σημαντικό ξεκίνημα της ζωής τους.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς και τους καθηγητές, για τη σημαντική και σπουδαία στήριξη τους στα παιδιά.
Σε όσους δεν κατάφεραν να έχουν θετικό αποτέλεσμα, δεν πρέπει να απελπίζονται. Δεν τα κατάφεραν σε μια δοκιμασία, αλλά η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν με περισσότερο κόπο και συστηματικότερη προσπάθεια. Και τότε θα πετύχουν τους στόχους τους.
Οι μεγάλες επιτυχίες των παιδιών μας αποδεικνύουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλα της τα επίπεδα και μας γεμίζει όλους με περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Γενική Συνέλευση του Δικτύου Συλλογών Λαογραφίας – Παράδοσης Π.Ε. Φλώρινας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικτύου Συλλογών Λαογραφίας – Παράδοσης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, με την οποία εγκαινιάστηκε μια νέα περίοδος στην πορεία της λειτουργίας του Δικτύου.
Ο σχεδιασμός για το μέλλον, έτσι ώστε τα λαογραφικά μουσεία και οι συλλογές να αξιοποιηθούν και να αναδειχτούν στο έπακρο, ήταν το κυρίαρχο θέμα της Συνέλευσης. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε όλους τους χώρους για να καταγραφούν προβλήματα και ελλείψεις, ενώ παράλληλα θα καταβληθεί προσπάθεια για ένταξη του Δικτύου σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν της Γενική Συνέλευση ήταν:
α) Απολογισμός πεπραγμένων και οικονομικής διαχείρισης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
β) Συζήτηση επί του απολογισμού και έγκριση πεπραγμένων και οικονομικής διαχείρισης.
γ) Έγκριση προϋπολογισμού προβλεπόμενων εσόδων και εξόδων οικονομικής χρήσης 2012.
Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήριο μήνυμα της Β.Ι. Λουκά στους επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι, του 2ου Λυκείου Φλώρινας

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των μαθητών, στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας, με βρήκε δυστυχώς στη σύνταξη.
Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου «τα παιδιά μου», για τις επιτυχίες τους μετά από την κοπιαστική διαδικασία των εξετάσεων που πέρασαν.
Τα συγχαρητήρια μου απευθύνονται και στους Εκπαιδευτικούς του Λυκείου που στήριξαν την προσπάθεια των μαθητών και στους γονείς που με θυσίες στήριξαν τα παιδιά τους στην προσπάθειά τους αυτή.
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, πάνω από όλα υγεία και κουράγιο για να ανταποκριθούν στο δύσκολο δρόμο που επέλεξαν και να πιστεύουν ότι οι προσπάθειές τους και η υπομονή θα τους εξασφαλίσει στο μέλλον μια καλύτερη ζωή.
Τα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, θα ήθελα να τα διαβεβαιώσω ότι η ζωή δεν σταματάει εδώ, αλλά υπάρχουν ευκαιρίες για όλους, αρκεί να πιστέψουν στον εαυτό τους και να συνεχίσουν στο μέλλον τις προσπάθειές τους.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ Ι. ΛΟΥΚΑ
ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς»

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Τραγική είναι η κατάσταση για χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες, πολύ σύντομα, θα βρεθούν μπροστά στο αδιέξοδο να μην μπορούν να βγουν στο μεροκάματο, αφού τα παιδιά τους αποκλείστηκαν από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Συνολικά, 53.000 βρέφη και νήπια έμειναν εκτός των σταθμών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Χιλιάδες άλλα μένουν εκτός, αφού δημοτικοί σταθμοί κλείνουν λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού. Την ίδια στιγμή, η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας έχει οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των αιτήσεων, αφού παιδιά ανέργων δε γίνονται δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ευρωμονόδρομου και ενώ οι ανάγκες σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς με σύγχρονες υποδομές, υλικοτεχνική υποδομή και επαρκές εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό αυξάνουν, αποφάσισε τη μείωση του κόστους ανά παιδί, που θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς σε λίγες μέρες, έχοντας σαν πρόσχημα αυτής της απαράδεκτης απόφασης, τη φιλοξενία σε αυτούς περισσότερων παιδιών. Αυτό θα σημαίνει ότι θα επηρεαστούν βασικές ανάγκες των βρεφών και των νηπίων όπως σίτιση, θέρμανση, καθαριότητα, έλεγχος της σωματικής υγείας τους, και θα μειωθεί το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, με συνέπεια στο έργο τους, τη φύλαξη αλλά και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Ταυτόχρονα, χιλιάδες οικογένειες καλούνται να πληρώσουν από το άγρια περικομμένο εισόδημά τους τα χαράτσια των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, τα οποία, με τις παρούσες συνθήκες που δημιουργούνται, είναι μεγάλη οι πιθανότητα σε πολλούς Δήμους να αυξηθούν. Ουσιαστικά - και με ευθύνη των διοικήσεων των Δήμων - μια προνοιακή παροχή, όπως είναι η προσχολική αγωγή, παρέχεται όλο και σε λιγότερους με πληρωμή και σε ανταποδοτική βάση. Όλο και περισσότερο η κρατική χρηματοδότηση υποκαθίσταται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που και αυτά είναι ανεπαρκή και ληξιπρόθεσμα.
Μέσω των προγραμμάτων - πέραν των άλλων - προωθείται και ο στόχος της κυβέρνησης και των δήμων για φτηνούς και μερικά απασχολούμενους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσής τους και σε αντίθεση με την ανάγκη των παιδιών για σωστή διαπαιδαγώγηση, η οποία απαιτεί στελέχωση με σταθερό και μόνιμο προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
** Να εξασφαλιστεί η ένταξη στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα όλων των παιδιών που θα κάνουν αίτηση οι γονείς τους, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις.
** Να καταργήσει τα τροφεία και να εξασφαλιστεί πλήρης και ποιοτική σίτιση για όλα τα παιδιά.
** Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων και να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.
** Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να αναπτυχθεί πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την κατασκευή νέων, σύγχρονων δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών. Άμεσα να αξιοποιηθούν κατάλληλα δημόσια και δημοτικά κτήρια για να λειτουργήσουν νέοι παιδικοί σταθμοί και να αξιοποιηθούν προκάτ κατασκευές.

Η Βουλευτής
Λιάνα Κανέλλη
Διαβάστε περισσότερα...

«Πολιτιστικά Δρώμενα 2012»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας «Πολιτιστικά Δρώμενα 2012». Έτσι κατά τη διάρκεια της βραδιάς της Τρίτης 29 Αυγούστου, οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στην πλατεία Γ. Μόδη παρουσίαση Ξιφασκίας ΟΞΙΦ ενώ στις 9.00 ακολούθησε στο χώρο του Αγ. Παντελεήμονα βραδιά Βυζαντινής Μουσικής του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ι. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» με παραδοσιακά τραγούδια.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έκλεισε στις 10.00 το βράδυ με την εκδήλωση του Ωδείου Φλώρινας στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το 1o προπονητικό camp επιτραπέζιας αντισφαίρισης Φλώρινας

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι το πρώτο προπονητικό camp που διοργάνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σε συνεργασία με τον Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας στην Φλώρινα.
To camp διήρκησε πέντε ημέρες (21-25/8/12) και πήραν μέρος σε αυτό 30 αθλητές/τριες από τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα και από τη Φλώρινα. Οι προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Φλώρινας κάτω από τις οδηγίες τριών Ομοσπονδιακών Προπονητών, των Παπασάβογλου Σωκράτη, Οικονόμου Νικόλαου και Στάθη Αθανάσιου. Οι προπονήσεις ήταν διπλές (πρωί/απόγευμα). Στο τέλος του camp διεξήχθη τουρνουά με τους συμμετέχοντες αθλητές.
Στο camp πήραν μέρος 13 αθλητές των ΣΑΡΙΣΩΝ. Οι εμπειρίες που απέκτησαν είναι πολύτιμες και οι γνώσεις που αποκόμισαν σημαντικές. Είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκγύμνασης και βελτίωσης της τεχνικής και να εξασκηθούν με πιο έμπειρους αθλητές.
Το camp αυτό σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Οι εντυπώσεις των φιλοξενούμενων αθλητών και προπονητών είναι πολύ κολακευτικές και για τη Φλώρινα και για το επίπεδο της προετοιμασίας. Όλοι είχαν την ευκαιρία σε ελεύθερη ώρα να περπατήσουν στις όχθες του Σακουλέβα, να ξεναγηθούν στην πόλη και να παρακολουθήσουν δρώμενα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας.
Είναι επιθυμία όλων το προπονητικό camp να γίνει θεσμός και να το παρακολουθούν περισσότεροι αθλητές.

Το Δ.Σ.

Εγγραφές στις «Σάρισες»
Οι «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας ανακοινώνουν, ότι οι εγγραφές για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2012-2013 ξεκινούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσέρχονται στο Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή τις ώρες: 18.00-20.00 μ.μ. ή να επικοινωνούν με το Σύλλογο στα τηλέφωνα: 6937164317, 6947371146.

Ευχαριστήριο
Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τα θερμά του ευχαριστήρια προς τον κ. Γεωργόπουλο Κων/νο υπεύθυνο του ταξιδιωτικού γραφείου “FlorinaTravel” για την παραχώρηση λεωφορείου με σκοπό τη μετακίνηση των αθλητών/τριών που πήραν μέρος στο 1ο Προπονητικό Camp Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας το διάστημα 21-25/8/2012.
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα αθλητικά τμήματα του Αριστοτέλη

α) Στην ακαδημία Μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών. Ηλικίες από 7 μέχρι 14 χρόνων.
Επίσης θα λειτουργήσει Τμήμα ανάπτυξης βασικών κινητικών δεξιοτήτων για μικρά παιδιά γεν. 2006-2007.
Προπονητές: Πάνος Κοΐδης, Τέλης Μαυρουδίου.

β) Στην ακαδημία βόλεϊ (κοριτσιών). Ηλικίες από 7 μέχρι 14 χρόνων. Προπονητής: Γαβριήλ Συμεών
Πληροφορίες: Γραμματεία Συλλόγου, τηλ. 23850 22754
Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη εγγραφών στον ΠΑΣ «Πήγασος» Φλώρινας

Μετά από την επιτυχημένη αθλητικά περσινή χρονιά ο Π.Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ξεκινά φέτος με τμήματα προπονήσεων ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ των ΤΕΧΝΙΚΩΝ Στίβου και Ποδοσφαίρου καθώς και άλλων Αθλημάτων για παιδιά από έξι ετών (06) και άνω . Με την καθοδήγηση των έμπειρων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής-Προπονητών Πέτρου Γιούρση Ms Προπονητικής Ms Παιδαγωγικής και Γιάννη Λονδράκη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε προπονητικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της IAAF – UEFA και του προγράμματος Fun For Physical Education με σταδιακή εξειδίκευση στο Ποδόσφαιρο και τον Στίβο.
Παράλληλα, συνεχίζουν να λειτουργούν τα Τμήματα Προσχολικής Ηλικίας 4-6 ετών με έμφαση στο παιδαγωγικό παιχνίδι για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την ενδυνάμωση, τον συντονισμό και τη συναρμογή των κινήσεων των μικρών αθλητών. Τα συγκεκριμένα προγράμματα λειτούργησαν για πρώτη φορά στην πόλη της Φλώρινας με μεγάλη επιτυχία λόγω των καινοτόμων παιδαγωγικών και αθλητικών δράσεων που εφαρμόστηκαν από τους έμπειρους και εξειδικευμένους προπονητές του Συλλόγου ΠΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ στο πλαίσιο του προγράμματος Fun For Physical Education και σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ.
Στον ΠΑΣ ΠΗΓΑΣΟ κτίζουμε τους ΑΘΛΗΤΕΣ του αύριο σήμερα.

Λάβετε θέσεις
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Τηλ. Επικοινωνίας 6977597847, 6997633737
e-mail : pegasusflorinas@yahoo.gr
Για να δείτε δράσεις μας στο Facebook: PIGASOS FLORINAS
Διαβάστε περισσότερα...

Η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Smart +

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στην διαχείριση και υλοποίηση διακρατικών συνεργατικών προγραμμάτων για πολλαπλούς τομείς ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα για θέματα επιχειρηματικότητας και περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και την αναπτυξιακή πολιτική που χαράσσεται από τον Πρόεδρο του και Περιφερειάρχη, Γιώργο Δακή.
Έξι περιφέρειες με εταίρους από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ρουμανία και την Βουλγαρία συνεργάζονται για να αναπτύξουν δραστηριότητες και νέες ιδέες για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των περιφερειών και να προωθήσουν την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκέπτεται την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος Smart+, όπου δημοσιεύονται όλες οι σχετικές πληροφορίες, δράσεις και ενέργειες για το πρόγραμμα, όπως και να αποστείλουν προς δημοσίευση οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά στην επιχείρηση τους και είναι σχετική με τους στόχους του προγράμματος στο email kkoutsianou@yahoo.gr υπόψιν κας Κούτσιανου Κατερίνας τηλέφωνο, 2461053996.

http://www.pta-pdm-smartplus.gr

Επίσης το πρόγραμμα είναι στο facebook:
https://www.facebook.com/smart.plus.project

και στο twitter:
Smart + INTERREG IVC @SmartPlusInno
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Στις 2 σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει στην Κοζάνη η Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2. Ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Εισηγητής: Απόστολος Τζιώτζης, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
3. Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση για τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο.
Εισηγητής: Αθανάσιος Κοσματόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
4) Ομάδες εργασίας μελών Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής (εξ αναβολής)
Εισηγητής: Αθανάσιος Κοσματόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
5) Λειτουργία του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. - Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Αμυνταίου Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας (πρώην ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου).
Εισηγητής: Αθανάσιος Κοσματόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Δε θα διανείμουν πετρέλαιο θέρμανσης οι πρατηριούχοι στη Δυτική Μακεδονία

Αποφασισμένοι να μην διανείμουν πετρέλαιο θέρμανσης δηλώνουν οι βενζινοπώλες της Δυτικής Μακεδονίας. Σε ανακοίνωσή τους εναντιώνονται στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για να παταχτεί το λαθρεμπόριο καυσίμων τονίζοντας ότι η ανοχή του συστήματος παροτρύνει την παρανομία και αποθαρρύνει τη νομιμότητα.
«Το ίδιο το κράτος, με την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στερεί ένα από τα βασικά αγαθά επιβίωσης στο κοινωνικό σύνολο» αναφέρουν οι Ενώσεις Πρατηριούχων σε Γρεβενά – Καστοριά – Κοζάνη και Φλώρινα.

Η ανακοίνωση των πρατηριούχων
Συνεδρίαση των προεδρείων των Ενώσεων Βενζινοπωλών Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εξομοίωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, όπου διαπίστωσαν από κοινού ότι:
Με τα ανακοινωθέντα μέτρα η κυβέρνηση αντί να θέσει τέλος στο εκτεταμένο φαινόμενο της λαθρεμπορίας, της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου που τελείται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, διευρύνει τις πύλες του λαθρεμπορίου προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Μπορεί να υπάρξει διαφορετικός τύπος πετρελαίου θέρμανσης με προδιαγραφές αποκλειστικά μόνο για καυστήρες θέρμανσης, πρόταση η οποία θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά.
Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη δημιουργίας και εγκατάστασης ηλεκτρονικού ασφαλούς (κλειδωμένου) και πιστοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων, η οποία ορθώς περιλαμβανόταν στους άξονες δράσης με ορίζοντα το 2013 για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων της σημερινής κυβέρνησης το Μάρτιο του 2012, προεκλογικά. Απαραίτητη προϋπόθεση η εξ ολοκλήρου επιδότηση του προαναφερόμενου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών από το ΕΣΠΑ, όπως είχε συμφωνηθεί.
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης όλα αυτά τα χρόνια έχει οδηγήσει σε έξαρση του κυκλώματος της λαθρεμπορίας, παράνομης διακίνησης και νοθείας με διαφυγόντα έσοδα για το κράτος που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, την ώρα που επώδυνα μέτρα εφαρμόζονται εις βάρος των πολιτών οδηγώντας σε όρια εξαθλίωσης και απώλειας κάθε έννοιας αξιοπρέπειας.
Συμπέρασμα: Η ανοχή του συστήματος παροτρύνει την παρανομία και αποθαρρύνει τη νομιμότητα.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είμαστε διατεθειμένοι να διακινήσουμε πετρέλαιο θέρμανσης την ερχόμενη χειμερινή περίοδο, καθώς το ίδιο το κράτος με την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στερεί ένα από τα βασικά αγαθά επιβίωσης στο κοινωνικό σύνολο.
Περιμένουμε από την πολιτεία να σκύψει με αποφασιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη στα προβλήματα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πηγή: kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση του Κ. Χατζηδάκη στο Θ. Γερμανίδη για το θέμα του τρένου

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κ.Χατζηδάκης, απάντησε σε ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας Θ.Γερμανίδη σχετικά με την «επαναλειτουργία του περιφερειακού δρομολογίου Έδεσσας-Φλώρινας στη Δ. Μακεδονία, αποκαθιστώντας τους μεταταγέντες σιδηροδρομικούς». Αναλυτικά η απάντηση:
Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 691/02.08.2012 ερώτησης της Βουλής, των Βουλευτών κ.κ. Λαφαζάνη Παναγιώτη, Στρατούλη Δημήτρη, Γερμανίδη Αθανασίου, Διαμαντόπουλου Ευάγγελου και Ουζουνίδου Ευγενίας, στο ερώτημα που αφορά την επαναλειτουργία του περιφερειακού δρομολογίου Έδεσσας – Φλώρινας στη Δυτική Μακεδονία, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω στοιχεία:
1. Όσον αφορά την 1η ερώτηση σας ενημερώνουμε ότι για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας ο ΟΣΕ είναι σε πλήρη ετοιμότητα και είχε καταρτίσει πρόγραμμα δρομολογίων με προοπτική εφαρμογής από 08-07-2012. Η ανωτέρω ημερομηνία εφαρμογής μετατέθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μικρό χρονικό διάστημα.
2. Όσον αφορά την 2η ερώτηση σας ενημερώνουμε ότι η μεταφορά του αναφερόμενου στην Ερώτηση προσωπικού του ΟΣΕ σε φορείς της Δυτικής Μακεδονίας (27 συνολικά ατόμων, πλην 3 εξ’ αυτών τα οποία περιλήφθηκαν στον πίνακα του υποχρεωτικά μεταφερόμενου προσωπικού), έγινε σ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 16 ν. 3891/2010 με την υποβολή από αυτό σχετικής αίτησης εθελοντικής μεταφοράς στην οποία δήλωνε το ενδιαφέρον του για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων (μέχρι τρεις επιλογές) των φορέων υποδοχής οι οποίοι αναφέρονταν σε σχετικό κατάλογο που είχε συντάξει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και είχε αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΣΕ.
Η μεταφορά του πιο πάνω προσωπικού έγινε με γνώμονα την κατάργηση υπηρεσιών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα την παύση λειτουργίας της γραμμής από την Έδεσσα μέχρι τη Φλώρινα.
Στο υπ’ αριθ. 31433/29.06.2012 έγγραφο του ΟΣΕ γίνεται λόγος για δυνατότητα απόσπασης του εν λόγω προσωπικού προκειμένου να στελεχώσει, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, Υπηρεσιακές Μονάδες στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια επαναλειτουργίας της γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, ενώ δεν είναι δυνατή η επαναφορά τους στον ΟΣΕ δεδομένου ότι η μεταφορά τους έγινε σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 16 του ν. 3891/2010 «Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα».
Να σημειώσουμε ότι από τις μέχρι τώρα απαντήσεις των ερωτηθέντων Φορέων δεν προκύπτει η δυνατότητα απόσπασης στον ΟΣΕ του αιτούμενου προσωπικού λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών σ’ αυτούς.
Τη σύμφωνη γνώμη της για την απόσπαση στον ΟΣΕ των δύο (2) μεταφερομένων εκεί πρώην υπαλλήλων του εκφράζει μόνο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με έγγραφό της.
Ενώ και ο Δήμος Αμυνταίου παρά τα αναφερόμενα στο αριθ. 31433/29.06.2012 έγγραφό μας σχετικά με τη δυνατότητα απόσπασής τους, μας γνωρίζει ότι συμφωνεί για τη μετάταξη των δύο (2) μεταφερομένων εκεί πρώην υπαλλήλων του ΟΣΕ και νυν υπαλλήλων του.
Επί συνολικού δηλαδή αιτήματος του ΟΣΕ, για επιστροφή είκοσι επτά (27) υπαλλήλων εξειδικευμένου προσωπικού (πρώην σταθμάρχες και κλειδούχοι) μέσω απόσπασής τους, δύναται μέσω των υπηρεσιών τους να επανέλθουν μόνον οι τέσσερεις (4) εξ αυτών για τη στελέχωση των δρομολογίων Έδεσσας – Φλώρινας.
Τα δε εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ο ΟΣΕ προτίθεται να μη θιγούν και θα εξεταστεί το κατά πόσο δύναται να ισχύουν ακριβώς όπως αυτά καθορίστηκαν, πριν την εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 16 του Ν3891/2010 (μαζί με τις διατάξεις της παρ. 3 του Ν2515/1997), πάντα σε εφαρμογή και τήρηση των νόμιμων διαδικασιών περί αυτών.
3. Όσον αφορά την 3η ερώτηση σας ενημερώνουμε ότι η αποκατάσταση και αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου έχει ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος της γραμμής (ΣΣ Έδεσσας έως Σ.Σ Φλώρινας και Σ.Σ Μεσονησίου έως Σ.Σ Καυκάσου) προσφάτως, με πλήρη ανακαίνιση της υποδομής και της επιδομής της γραμμής με νέας τεχνολογίας σύγχρονα υλικά. Η αναβάθμιση αυτή επέφερε σημαντική μείωση του χρόνου διαδρομής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας (περίπου 1h + 4’).
Οι τιμές δε των εισιτηρίων και των τιμολογίων των εμπορευματικών μεταφορών θα καθοριστούν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
4. Όσον αφορά την 4η και 5η ερώτηση σας ενημερώνουμε ότι, ο ΟΣΕ δεν έχει αρμοδιότητα επανεξέτασης διατάξεων του Ν3891/2010.
Διαβάστε περισσότερα...