Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

23 χρόνια προσφοράς από το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Φλώρινας

Εδώ και 23 χρόνια, το Σχολικό έτος ΄89-΄90, ιδρύθηκε στην πόλη της Φλώρινας το Εσπερινό Γ/σιο και κατά το Σχολικό έτος ΄95-΄96 ιδρύθηκε το Εσπερινό Λύκειο. Μέσα στα 23 αυτά χρόνια λειτουργίας, πέρασαν από το σχολείο αυτό και τα φιλόξενα θρανία του μερικές εκατοντάδες μαθητών. Άνθρωποι του μόχθου, μικροί και μεγάλοι, που αγωνίζονται για την καθημερινή επιβίωση, κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να υλοποιήσουν οράματα που είχαν διαγράψει ως απραγματοποίητα.
Το Εσπερινό Γυμνάσιο & Εσπερινό Γενικό Λύκειο απευθύνεται:
• σε μαθητές άνω των 14 ετών, οι οποίοι επιθυμούν παράλληλα με την πρωινή εργασία να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους σπουδές
• σε ενήλικες που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Β/θμια Εκπαίδευση
• σε τελειόφοιτους της Α και Β τάξης του Ημερησίου Γενικού Λυκείου, που εγγράφονται αντίστοιχα στη Γ και Δ τάξη του Εσπερινού Λυκείου
• σε πτυχιούχους των ΤΕΛ, των ΤΕΣ, Α-κύκλου ΤΕΕ, Β-κύκλου ΤΕΕ και Σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ, που εγγράφονται στη Γ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου με στόχο τη λήψη απολυτηρίου λυκείου
• σε μαθητές των ΤΕΛ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την Α τάξη, καθώς και σε μαθητές της Β και Γ τάξης ΤΕΛ, που εγγράφονται επίσης στη Γ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου
• σε τελειόφοιτους της Α τάξης του Ημερησίου ΕΠΑΛ, που εγγράφονται στη Γ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Πρόγραμμα σπουδών: Η φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο διαρκεί 3 έτη (τάξεις Α-Β-Γ), και στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο 4 έτη (τάξεις Α-Β-Γ-Δ). Τα απολυτήρια Εσπερινού Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου είναι ισότιμα με τα αντίστοιχα των Ημερησίων Σχολείων (Δημοσίων και Ιδιωτικών). Το μάθημα περιλαμβάνει τέσσερις ή πέντε διδακτικές ώρες την ημέρα.

Ωράριο λειτουργίας: Τα μαθήματα ξεκινούν στις 7:00 μ.μ. και διαρκούν ως τις 10:15 μ.μ.

Εξετάσεις: Οι εξετάσεις είναι σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου ενδοσχολικές. Επιπλέον στη Δ Λυκείου, οι μαθητές που επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά σε πανελλαδικές εξετάσεις Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Σε αυτήν την περίπτωση η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ γίνεται σε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%), οι οποίες αντιστοιχούν στα Εσπερινά Λύκεια.

Διακρίσεις μαθητών: Πολλοί μαθητές και μαθήτριες του Εσπερινού Λυκείου μας, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχουν σημειώσει πολύ αξιόλογες επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις Εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Πληροφορίες μετάβασης: Η μετακίνηση των μαθητών γίνεται με ειδικά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων για τα περισσότερα χωριά.

Εγγραφές: Οι εγγραφές αρχίζουν από τις 25-6-2012 έως τις 10-9-2012

Κατά τη θερινή περίοδο το σχολείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 7:00μ.μ. έως τις 9:00μ.μ. Πληροφορίες: τηλ. 2385028410.

Επικοινωνία: Δ/νση: Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτου 84. Τηλ: 2385028410. Fax: 2385022760. Ε-mail: egym-esp-florin.flo.sch.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Η ποδοσφαιρική ιστορία της Φλώρινας»

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Τουρνουά Ποδοσφαίρου FLORINA CUP 2012, που συνδιοργανώνουν ο ΠΑΣ «Πήγασος» και ο δήμος Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση με θέμα «Η Ποδοσφαιρική Ιστορία της Φλώρινας», όπου και θα τιμηθούν οι Φλωρινιώτες ποδοσφαιριστές και διαιτητές που αγωνίστηκαν στην Α΄ Εθνική Κατηγορία.
Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθούν, επίσης, επίσημοι προσκεκλημένοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου καθώς και οι ομάδες εκτός νομού Φλώρινας για τη συμμετοχή τους στο Τουρνουά.
H εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας αύριο Κυριακή 1 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Διαβάστε περισσότερα...

«Παρχάρια» στο Αμμοχώρι

Ο Ποντιακός Σύλλογος Αμμοχωρίου «Παναγία Σουμελά» σας προσκαλεί στην εκδήλωση «ΠΑΡΧΑΡΙΑ 2012» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ στον κόμβο Αμμοχωρίου (παραπλεύρως εργαστηρίου Βέικου).
Υπό τους ήχους της ποντιακής μουσικής θα έχετε την ευκαιρία να γευθείτε ποντιακά εδέσματα προσφορά του γυναικείου τμήματος του Συλλόγου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν οι παρακάτω καλλιτέχνες:
Καλπατσινίδης Κων/νος, κλαρίνο
Καλπατσινίδης Νικόλαος, κλαρίνο
Ξανθόπουλος Χαράλαμπος, λύρα & τραγούδι
Ξανθόπουλος Χρήστος, τραγούδι
Παναγιωτίδης Νικόλαος, λύρα & τραγούδι
Παναγιωτίδης Χρήστος, τραγούδι
Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη για την υγεία και τα χαράτσια

Το ΠΑΜΕ Φλώρινας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, Μέλος της ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ καλούν σε σύσκεψη τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους φοιτητές, τους ανέργους την Κυριακή 1 ΙΟΥΛΙΟΥ στο καφέ Εν Φλωροίνοι ώρα 11.00 πμ.
Να συζητήσουμε την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής παρέμβασης, τις μορφές πάλης, για τη μεγάλη φοροληστεία που έχει επιβληθεί, για τις εξελίξεις στην υγεία και ιδιαίτερα για την εξασφάλιση φαρμάκων.
Η κυβέρνηση με το άδικο φορολογικό σύστημα, τον φόρο αλληλεγγύης, τα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ήδη τα στέλνουν στην εφορία για είσπραξη, οδηγούν σε αδιέξοδα την πλειοψηφία των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Τους άνεργους που ζουν τον Γολγοθά τους και πρέπει να πληρώσουν εξοντωτικό φόρο επειδή έχουν ένα σπίτι, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες που ήδη είναι υπερχρεωμένοι και με την αδυναμία πληρωμής των φόρων απειλούνται με φυλάκιση, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που από τη μία πληρώνουν το στεγαστικό δάνειο και από την άλλη το τεκμήριο διαβίωσης για το σπίτι που δεν είναι και δικό τους.
Οι υπηρεσίες Υγείας και το φάρμακο - το δικαίωμα στη ζωή, δηλαδή - βρίσκονται ανάμεσα στις μυλόπετρες των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων που ξεζουμίζουν τα νοσοκομεία, τις δομές Υγείας, τα ασφαλιστικά Ταμεία. Εκατομμύρια εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι, οικογένειες, συνταξιούχοι, άνεργοι, άποροι είναι δέσμιοι της κρατικής υποχρηματοδότησης από τη μια και της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο από την άλλη.
Διαβάστε περισσότερα...

«Η γωνιά της Φυσικής»: συνεργασία δημοτικών σχολείων και Π.Τ.Δ.Ε.

Στα πλαίσια της συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ των δημοτικών σχολείων της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας και αφορά την πειραματική διάσταση του μαθήματος της Φυσικής, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου 2012 φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος επισκέφθηκαν 4 δημοτικά σχολεία, Αμμοχωρίου, Βεύης, Κέλλης και Υδρούσας και κατέγραψαν τον υπάρχοντα πειραματικό εξοπλισμό.
Η καταγραφή αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μιας συνολικής προσπάθειας που στοχεύει στη συμπλήρωση, ταξινόμηση και ενεργοποίηση του εξοπλισμού αυτού, ώστε να ενδυναμωθεί η πειραματική διάσταση του μαθήματος της Φυσικής στα δημοτικά σχολεία.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με την έναρξη του επόμενου διδακτικού έτους και θα εμπλουτιστεί με δράσεις, η στοχοθεσία των οποίων θα συγκλίνει με την αρχική επιδίωξη.

Ο σχολικός σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
Ιωάννης Κασκαμανίδης
Η επίκουρη καθηγήτρια της Φυσικής και της Διδακτικής της
Άννα Σπύρτου
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση του βιβλίου «Ταξιδεύοντας στον χρόνο»

Οι εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, η συγγραφέας ΑΝΝΑ ΙΡΙΣ και το βιβλιοπωλείο «Η ΓΩΝΙΑ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 30/6/2012 και ώρα 8 μμ στον χώρο «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» (Κ. Καραμανλή 66, Φλώρινα).
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει και η προβολή της ταινίας «ΠΙΚΡΟ ΧΙΟΝΙ» του Γιώργου Αγαθονικιάδη στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Άννα Ίρις, Γιώργος Βελέντζα, Κώστας Λάσκος, Jiri Kraus κ.α.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι επιτυχόντες του μουσικού σχολείου Αμυνταίου

Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου ανακοινώνει ότι μετά τη διεξαγωγή των Εισαγωγικών Εξετάσεων 2012 – 2013, από τους 30 υποψηφίους κρίθηκαν επιτυχόντες οι εξής:

1) Πιερία Αναστασία, 2) Αγγελόπουλος Φώτιος, 3) Χρυσανθοπούλου Πασχαλίνα, 4) Δούμκος Πέτρος, 5) Κυριακοπούλου Ελπίδα, 6) Γώγος Ευάγγελος, 7) Δομάκη Ελισάβετ, 8) Αντζελανίδου Αρετή, 9) Ζήσης Ιωάννης, 10) Λασκαρίδης Ευάγγελος, 11) Τσορμπάρης Θεόδωρος, 12) Κολάρα Συμέλα, 13) Μητρούση Βικτωρία, 14) Μούτσα Εργκίς, 15) Τετζιρίδου Ειρήνη, 16) Πασχαλίδης Δημήτριος, 17) Τσανακτσίδης Δημήτριος, 18) Παπαγιαννάκης Κωνσταντίνος, 19) Σούμαν Ηλιάνα, 20) Τεκίδου Δήμητρα, 21) Τσαχάκης Νικόλαος, 22) Γκάσπαρης Παναγιώτης, 23) Μίτις Μαριάννα, 24) Δαφούλη Αντωνία, 25) Μίχος Μάξιμος, 26) Χαλβατζής Αθανάσιος.


Στους νεοεισερχόμενους μαθητές μας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή πρόοδο.

Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήριο των καθηγητών του 1ου ΓΕ.Λ. Φλώρινας

Στο τέλος μιας ακόμη σχολικής χρονιάς, οι Καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που αποφοίτησαν τιμώντας το Σχολείο με την κορυφαία επίδοσή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (συνεπείς στη μακρά παράδοση επιτυχιών του 1ου Λυκείου), την ενεργό και πολυποίκιλη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Σχολείου (αθλητικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές κλπ) και, κυρίως, με το άψογο ήθος τους.
Παρακολουθώντας την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε ότι θα διαπρέψουν και στον κοινωνικό στίβο, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τη σοφία που καθημερινά θα κατακτούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αντιστεκόμενοι στο πνεύμα της ιδιωτείας που προωθούν οι καιροί. Αυτή είναι και η ευχή-προσδοκία όλων μας.

Για το Σύλλογο των Καθηγητών
Η Διευθύντρια
Αραστάρη Νικολέττα
Διαβάστε περισσότερα...

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπλων Χειρός Πρακτικής Σκοποβολής

Στις 7-8 Ιουλίου 2012 θα διεξαχθεί στο σκοπευτήριο της Νέας Νικόπολης Κοζάνης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όπλων Χειρός Πρακτικής σκοποβολής υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Σε ένα εξαιρετικό σκοπευτήριο με την συμμετοχή περίπου 200 αθλητών από όλη την Ελλάδα ο Σκοπευτικός Όμιλος Κοζάνης αναμένεται να διοργανώσει έναν υψηλού επιπέδου αγώνα σε αγωνιστικό και διοργανωτικό επίπεδο.
Η ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ θα συμμετάσχει με τους ακόλουθους αθλητές: Ηλίας Μούλελης στην κατηγορία Standard και Γρηγόρης Κελεσίδης στην κατηγορία Production.
Περισσότερα στο σκοπευτήριο τις ημέρες του αγώνα...
Διαβάστε περισσότερα...

Προσωπικό Management για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία

Της Δόμνας Γκίνη Project Manager

Η επιλογή του επαγγέλματος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα και θεμέλιο λίθο, στη ζωή του κάθε νέου που οραματίζεται το μέλλον του και επιθυμεί να καταξιωθεί επαγγελματικά. Ο καθένας από εμάς αντιμετωπίζει στην επιλογή τους, την πρόκληση να υλοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του. Αυτό απαιτεί μια συνεχή διαδικασία αυτοεκτίμησης, η οποία είναι πολύ σημαντική για να αφεθεί στην τύχη. Απαιτεί δηλαδή βάσει των κανόνων του Μάνατζμεντ, κυρίως, να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας, να καθορίσουμε τις προσωπικές μας αξίες, να καταγράψουμε τα ενδιαφέροντα μας, να συνδυάσουμε την συνειδητή δόμηση ενός προγράμματος ζωής και μιας στρατηγικής για το τι επιθυμούμε πραγματικά να κάνουμε και αν έχουμε το "ταλέντο", την ικανότητα κ.λ.π.
Δηλαδή για να επιλέξουμε ένα επάγγελμα που να ταιριάζει πλήρως στην προσωπικότητα μας, θα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα εξής:
1) Όνειρο ζωής, δηλαδή τι ονειρεύομαι να γίνω. Όλοι λίγο πολύ από μικρή ηλικία επιλέγουμε "αθώα" πως θα γίνουμε π.χ δάσκαλοι στην πορεία καθώς ωριμάζει η σκέψη μας επιλέγουμε πιο συνειδητά τι ακριβώς μας αρέσει.
2) Η κλήση μας. Δηλαδή εάν έχουμε τα προσόντα π.χ για να γίνουμε ζωγράφοι θα πρέπει να έχουμε έμφυτο ταλέντο στη ζωγραφική.
Σήμερα οι περισσότεροι νέοι επιλέγουν το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν, με γνώμονα την άμεση αποκατάσταση τους, χωρίς βέβαια να είναι αυτό που πραγματικά επιθυμούν, απλά και μόνο για να είναι κατοχυρωμένοι μελλοντικά. Έτσι λοιπόν, η σωστή διαχείριση της επιλογής μας με την ταυτόχρονη εφαρμογή των αρχών του προσωπικού Management θα μας οδηγήσει στο να δημιουργήσουμε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία χωρίς κλυδωνισμούς.
Το Management προτείνει:
1) Ώριμη - καθαρή σκέψη.
2) Εξερεύνηση των δυνατοτήτων μας.
3) Οριοθέτηση των στόχων μας.
4)"Καλλιέργεια" Ικανοτήτων - Προσόντων μας.
5) Δημιουργία καταλόγου επαγγελμάτων.
6) Βοήθεια ειδικών (καθηγητών, συγγενών).
Εδώ θα τολμήσω να προτείνω να Εφαρμόστε αυτό που δίδασκε ο Σωκράτης: την πλήρη αυτογνωσία "ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ" και θα έχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα απαντώντας στα ερωτήματα που σας απασχολούν: Που κατευθύνομαι; Τι θέλω, τι μου αρέσει; Μπορώ να το πετύχω;
Κυνηγήστε το όνειρο σας, ΑΞΙΖΕΙ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΜΕ: «Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση!»

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες. Άνεργοι. Νέοι και νέες.
Το ΠΑΜΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη και την καλεί σε ανυποχώρητο αγώνα, για να προστατεύσουμε τη ζωή των οικογενειών μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας περικυκλώνει για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους.
Το κεφάλαιο και η ΕΕ το επόμενο διάστημα θα επιτεθούν με ακόμη μεγαλύτερη αγριότητα στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα της εργατικής τάξης για να διασωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας από την καπιταλιστική κρίση. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά αφού, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), οι μισθοί το πρώτο πεντάμηνο του 2012 έχουν μειωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο περίπου 22% και σε ορισμένες περιοχές έχουν ξεπεράσει το 30%!
Οι διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, είναι πέρα για πέρα ψευδείς. Καμιά πίστωση χρόνου στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της εργατικής τάξης, αντίθετα θα επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάστασή της.
Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΓΣΕΕ. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ υπογράφουν συμβάσεις με μειώσεις μισθών, γιατί η στρατηγική τους είναι να παζαρεύουν τι και πόσα θα χάσει η εργατική τάξη.
Δεν επιτρέπεται καμιά αναμονή. Είναι αδήριτη ανάγκη να ριχτούμε τώρα στη μάχη γνωρίζοντας και τις δυσκολίες και τη σκληρότητα του αγώνα, όμως ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη, γιατί η άρχουσα τάξη μαζί με το πολιτικό της προσωπικό ετοιμάζονται να ρημάξουν ακόμα περισσότερο τη ζωή της. Να δυναμώσει η ενότητα των εργαζομένων για να τους εμποδίσουμε και να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός αγώνας για το σήμερα και περνά μόνο μέσα από την αναμέτρηση με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ελπίδα και ανακούφιση του λαού.
Ο "νέος" αέρας που φυσάει στην ΕΕ αποδείχτηκε αέρας στα πανιά της πλουτοκρατίας, αφού ήδη στους κόλπους της ΕΕ προετοιμάζουν νέο τσουνάμι αντεργατικών μέτρων, με νέες μειώσεις των πραγματικών μισθών, μειώσεις συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, συρρίκνωση κοινωνικών δαπανών για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία σε συντονισμένο αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, που αφαιρούν βασικά δικαιώματα και θωρακίζουν την εργοδοτική επιθετικότητα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
1. Επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα 751 ευρώ μεικτά για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, ως βάση για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.
2. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, με παράλληλη κατάργηση του άρθρου 37 του Ν.4024 του 2011.
3. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς το σημερινό χρονικό περιορισμό των 3 μηνών.
4. Πλήρη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων σε ΟΜΕΔ, με παράλληλη κατάργηση όλων των περιοριστικών όρων στη λειτουργία του που τέθηκαν από το νόμο 3899 του 2010.
5. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε με το νόμο 3899 του 2010 υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.
6. Κατάργηση των προεδρικών διαταγμάτων του 2010 που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων.
7. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα. – Καμιά απόλυση και ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν στο δημόσιο τομέα από το 2010, με προτεραιότητα στους χαμηλόμισθους.
8. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Άμεση ενημέρωση για τροχαία ατυχήματα με θύματα άγρια ζώα

O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συστήνει το Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων (Άγριας) Πανίδας που σχεδίασε και λειτουργεί στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρία κινητής επικοινωνίας Vodafone.
Στη διεύθυνση http://epatap.arcturos.gr μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για όλα τα τροχαία ατυχήματα με θύματα είδη της πανίδας, ανά την Ελλάδα. Περιστατικά ατυχημάτων μπορούν να καταχωρηθούν από τον καθένα. Το μοναδικό που χρειάζεται είναι η δημιουργία λογαριασμού στο σύστημα του Ε.ΠΑ.Τ.Α.Π. Η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού είναι απλή και δωρεάν.
Μετά την εγγραφή του στο σύστημα, ο κάθε πολίτης μπορεί να καταχωρήσει μεταξύ άλλων δεδομένα σχετικά με το είδος του ζώου που σκοτώθηκε σε κάποιο τροχαίο ατύχημα και την τοποθεσία του ατυχήματος. Κάθε παρατηρητής έχει επίσης τη δυνατότητα να "ανεβάσει" και φωτογραφίες από το ατύχημα. Όλα τα στοιχεία που καταχωρούνται, επεξεργάζονται από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και αφού εγκριθούν, δημοσιεύονται. Μόνο τα δημοσιευμένα στοιχεία απεικονίζονται στην αρχική σελίδα με τον χάρτη της Ελλάδας.
Η ιστοσελίδα τροφοδοτεί με επιστημονικά δεδομένα και την αντίστοιχη εθνική βάση δεδομένων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα τροχαία ατυχήματα με θύματα ήμερα και άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας.
Το Ε.ΠΑ.Τ.Α.Π. πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος για την προστασία της καφέ αρκούδας και του οικοσυστήματός της, που υλοποιούν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Vodafone από το 2008.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταγραφή του ζωτικού χώρου, καθώς και των προτύπων κίνησης του είδους μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της Vodafone, και στη συλλογή πληροφοριών για τη γενετική ποικιλομορφία και την εκτίμηση του ελάχιστου μεγέθους του συγκεκριμένου πληθυσμού με τις δυνατότητες που δίνει η γενετική ανάλυση και ταυτοποίηση. Τα δεδομένα αυτά συμβάλλουν στην κατανόηση της βιολογίας του είδους στην Ελλάδα, καθώς και στην αξιολόγηση των επιπτώσεων στον τοπικό πληθυσμό από τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων.

Τι είναι το Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων (Άγριας) Πανίδας;
Η παρούσα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από την επιστημονική ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με στόχο τη συλλογή δεδομένων που αφορούν σε τροχαία ατυχήματα με θύματα ήμερα και άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας.
Τροχαία ατυχήματα με θύματα ήμερα και άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας καταγράφονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν σημαντική αιτία θνησιμότητας για κάποια είδη, σοβαρή απειλή για την επιβίωση άλλων, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών. Η κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν τη συχνότητα και ένταση των τροχαίων αυτών ατυχημάτων θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.
Η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ασχολείται με τη μελέτη και προστασία της χερσαίας άγριας πανίδας και των οικοσυστημάτων τους στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια – η επιστημονική ομάδα της οργάνωσης είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα ο οποίος ασχολείται συστηματικά για περισσότερα από 20 χρόνια με τη μελέτη της βιολογίας και την προστασία της απειλούμενης καφέ αρκούδας και του λύκου στη χώρα μας. Ως ερευνητική ομάδα ενδιαφερόμαστε πρωτίστως να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά των (άγριων) ζώων και πως αυτή σχετίζεται με θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Η καλύτερη κατανόηση αυτού του φαινομένου θα μας επιτρέψει, σε συνεργασία με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς να λάβουμε τα απαραίτητα διαχειριστικά μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία των διερχόμενων οδηγών και της άγριας πανίδας.
*Η σύνδεση λειτουργεί και μέσω του ιστότοπου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (www.arcturos.gr) από το link ΔΡΑΣΕΙΣ/ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ. Στην ίδια σελίδα υπάρχει και ένας πολύ ενδιαφέρον κατάλογος ειδών της άγριας πανίδας με φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά τους.
Για περισσότερες πληροφορίες: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ/Βάσω Πετρίδου 2310 555920 / 6937422537
Διαβάστε περισσότερα...

Τιμές στον Πατριάρχη θα αποδώσει απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με μόλις ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει σήμερα, στις 8 το βράδυ στην Κοζάνη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.
Το θέμα αφορά στην «Απόδοση τιμών στον Οικουμενικό Πατριάρχη, Παναγιότατο κ.κ. Βαρθολομαίο, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Γεώργιο Δακή.
Διαβάστε περισσότερα...

Τελετή λήξης των μαθημάτων στο 6ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, θέλοντας να ευχαριστήσει δάσκαλους και μαθητές για την άψογη συνεργασία τους την σχολική χρονιά που πέρασε, συμμετείχε στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς και κλήρωσε δωρεάν σε όλους τους μαθητές πολλά πλούσια δώρα και πρόσφερε σάντουιτς και χυμούς.
Κληρώθηκαν: ποδήλατο 26’’, ποδήλατο γυμναστικής, ηλεκτρονικές κορνίζες (photo Frame), ηχεία υπολογιστή, κάμερες υπολογιστή, skate board, στεφάνια χουλα-χουπ.
Στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης προσέφερε από ένα ομαδικό και ένα ατομικό ενθύμιο καθώς επίσης και από ένα βραχιόλι και από ένα κρεμαστό.
Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι, με υγειά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΑΪΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

H Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας κυπελλούχος στο Grand Prix Κοζάνης

Με τη συμμετοχή 83 σκακιστών και σκακιστριών διεξήχθη την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στον Άγιο Αθανάσιο Κοζάνης το 5ο σκακιστικό τουρνουά της σειράς GRAND PRIX 2011-2012 με την επωνυμία «1ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού Κοζάνης 2012».
Νικήτρια ομάδα του τουρνουά αναδείχθηκε η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας.
Διακρίθηκαν επίσης οι αθλητές: Βασιλειάδης Αναστάσιος 1ος στους Άνδρες, Συμεών Παντελεήμων 3ος στην κατηγορία 14 Ετών, Τσούλη Ραφαηλία 3η στην κατηγορία 12 Ετών και Αποστολίδης Αναστάσιος 3ος στην κατηγορία 8 Ετών.
Ευχαριστούμε την εταιρία FLORINA TRAVEL A.E. και τον πρόεδρό της κύριο Γεωργόπουλο Κωνσταντίνο για την ευγενική χορηγία διάθεσης του λεωφορείου και τη στήριξη της ομάδας.
Σε δύο μέρες η Ομάδα μας ταξιδεύει για το Ρίο, όπου θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Το Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το Summer Camp του Α.Ο.Φ.

Με απόλυτη επιτυχία έληξε και για το 2012, το SUMMER CAMP του ΑΟΦ στην παιδική κατασκήνωση ΕΛΑΙΩΝΕΣ στην Χαλκιδική και διήρκησε από 21 εως 27/6 2012.
Στο camp αυτό πήραν μέρος 33 μικροί επίδοξοι κατασκηνωτές από τον Όμιλο και όχι μόνο, αφού συμμετείχαν παιδιά από την πόλη της Φλώρινας καθώς και από άλλες πόλεις. Την επιμέλεια του όλου προγράμματος την είχε ο ΑΟΦ και οι προπονητές του Μογλενίδης Χρήστος και Τίτας Χρήστος οι οποίοι ήταν μαζί με τα παιδιά όλες αυτές τις μέρες. Στο διάστημα αυτό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν και να ασχοληθούν πέρα από την θάλασσα και με άλλες δραστηριότητες όπως διελκυστίνδα, κυκλικές προπονήσεις δύναμης και αντοχής, τρομπολίνο, extreme sport, εικαστικά, τοξοβολία, ξιφασκία,πισίνα και aqua aerobic, αναρρίχηση, διανυκτέρευση στην θάλασσα, κουρσάκια, χορό, παιχνίδια γνώσεων και γρίφων, πινγκ-πονγκ και πολλά άλλα.
Κατασυγκινημένοι και φορτωμένοι εμπειρίες πρωτόγνωρες και πιο ώριμοι πλέον, γύρισαν στους γονείς τους και ανανέωσαν το ραντεβού για το 2013.Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε ο ΑΟΦ στους ΕΛΑΙΩΝΕΣ όσον αφορά την οργάνωση και τον τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών, που αυξήθηκαν από την περασμένη χρονιά κατά 80%,γεγονός που δείχνει την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται και της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι γονείς σε δράσεις του ΑΟΦ. Το Δ.Σ συγχαίρει όλα τα παιδιά για την εξαιρετική συνεργασία και συμπεριφορά που δήξανε καθώς και τους προπονητές τους ΜΟΓΛΕΝΙΔΗ και ΤΙΤΑ που έφεραν σε πέρας αυτή την όμορφη δράση του Ομίλου που θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά για όλη τους την ζωή.
Φωτογραφίες από το CAMP έχουν αναρτηθεί στο ενημερωμένο blog του ΑΟΦ aoflor.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Η προσφώνηση του Περιφερειάρχη Γ. Δακή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Παναγιώτατε, Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,
κύριε Υπουργέ, αξιότιμοι άρχοντες,
εκλεκτoί φίλοι και φίλες,

Oι Δυτικομακεδόνες καλωσορίζουμε με πηγαία αισθήματα χαράς και πάλιν στον τόπο μας και για πρώτη φορά στην πόλη της Κοζάνης τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη.
Παναγιώτατε,
Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του επιχωρίου Επισκόπου μας κ. Παύλου και σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας, μέσω της Περιφέρειας και των Δήμων, για να εγκαινιάσετε το αναπαλαιωμένο ιστορικό Επισκοπείο της Κοζάνης, καθώς και να ευλογήσετε τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού.
Με αυτόν τον τρόπο επισφραγίζεται μία σύντονη ομόψυχη ενέργεια των αρμοδίων τοπικών φορέων προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση και μία παράλληλη, εκ του υστερήματος, γενναιόδωρη χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Παναγιώτατε,
είναι συμβολικός ο χώρος μέσα στον οποίο σας απευθύνουμε τούτον τον χαιρετισμό.
Οι Κοζανίτες αγαπούμε τον Άγιο Νικόλαο ως μέλος της οικογενείας μας. Είναι όπως τον αποκαλούμε ο σεβάσμιος «πάπος» και γι αυτό προστρέχουμε στο ναό του από γενεά σε γενεά, για να του πούμε τις δυσκολίες μας, τις αγωνίες μας και τις προσδοκίες μας. Στη δική του προστασία κατέφυγαν «πένητες και γυμνητεύοντες» και οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Ο Ιερός Nαός του Αγίου Νικολάου με το καμπαναριό του, που είναι το σύμβολο της πόλης, το Επισκοπείο και οι θησαυροί των βιβλίων που φυλάσσονται στην παρακείμενη βιβλιοθήκη, υπομνηματίζουν την ευλάβεια των κατοίκων, το εκκλησιαστικό τους ήθος, τη φιλομάθειά τους, αλλά και την πρόοδο, την προκοπή και τη φιλοπατρία τους στη διάρκεια του Οθωμανικού ζυγού, κυρίως στις χώρες της Μεσευρώπης.
Αποτελούν όμως και τη στέρεα κρηπίδα, όπου στηρίχθηκαν οι νεώτεροι μέχρι και σήμερα, για να διακριθούν στα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες, στις εμπορικές δραστηριότητες και στο δημόσιο βίο.
Παναγιώτατε,
η ιστορία μας, η παραδοσιακή ευλάβεια, τα αισθήματα αλληλεγγύης και το ανήσυχο πνεύμα αποτελούν τα δικά μας αντισώματα στην παρούσα κρίση, για την υπέρβαση της οποίας, μαζί με όλες τις δικές μας αναγκαίες προσπάθειες, επικαλούμαστε και τις δικές σας πατρικές ευχές.
Καλώς ορίσατε!
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΚΕ Φλώρινας: «Άμεσα μέτρα για να σταματήσει η φορο-αφαίμαξη του λαού»

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση Παπαδήμου, προκειμένου να διαμορφώσει κατάλληλα το προεκλογικό κλίμα, έδωσε τη δυνατότητα για παράταση των φορολογικών δηλώσεων. Έτσι, τα τρομερά εκκαθαριστικά που έρχονται με μεγάλες δόσεις, ακόμα και γι' αυτούς που είχαν απαλλαγεί τα προηγούμενα χρόνια, αναβλήθηκαν.
Μετά τις εκλογές οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι παραλαμβάνουν καθημερινά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία κυριολεκτικά - και μόνον αυτά - αρκούν για να τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια.
Δεν πρόκειται να ανακουφίσουν το λαό οι δήθεν «άμεσες» λύσεις που προτείνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ.
[Στην περίπτωση της ΝΔ οι νέες θυσίες είναι ολοφάνερες.
Για παράδειγμα:
-- Μεταμφιέζει το γνωστό χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, σε Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, επιβαρύνοντας, εξίσου άδικα ,τον μικροϊδιοκτήτη με τον κάτοχο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
-- Προβλέπει νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, νέα μείωση της φορολογίας των μονοπωλιακών ομίλων, με συντελεστή στο 15% των κερδών, την ώρα που προωθεί την περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη διετία 2013 – 2014, με παράταση 3 χρόνια, για να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, επίσης δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα. Το μόνο που φρόντισε να πει είναι ότι θα κάνει μια συμφωνία με τους εφοπλιστές, για να δουν πώς θα διαμορφωθούν τα φορολογικά έσοδα. Είναι σκοπίμως ομιχλώδης η θέση του για φορολογική επιβάρυνση των πλουσιότερων και ελάφρυνση των φτωχότερων. Όσον αφορά τα χαράτσια, ξεκαθάρισε ότι αυτά θα παραμείνουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και εξαίρεσε την πολύ ακραία φτώχεια που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να δίνει ούτε ένα ευρώ].
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι, η λαϊκή οικογένεια είναι αδύνατο να πληρώσει του δυσβάσταχτους φόρους, οι οποίοι, εκτός των άλλων, είναι και εξαιρετικά άδικοι.

Παλεύουμε και καλούμε τη λαϊκή οικογένεια να διεκδικήσει:
** Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 40.000 ευρώ το χρόνο, προσαυξημένο με 5.000 για κάθε παιδί.
** Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. – Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. – Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.
** Άμεση φορολογική επιβάρυνση - εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή - εισφοροδιαφυγή. Να αυξηθεί η φορολογία της πραγματικά μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
** Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων. Κατάργηση των ειδικών δημοτικών φόρων και των χαρατσιών για κλείσιμο χρήσεων. Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ.
** Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
** Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης.
Το γεγονός ότι η οικονομία βρίσκεται σε πορεία ύφεσης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να προστίθενται τέτοια δυσβάσταχτα βάρη για τους εργαζόμενους και βεβαίως πρέπει να υπάρχει γενικά ριζική ανατροπή της αντίληψης ότι τα έσοδα του κράτους πρέπει να έχουν ως πηγή τον εργαζόμενο λαό και όχι εκείνους που πριν απ' όλα ευθύνονται και για το ξέσπασμα της κρίσης.
Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μέσα στα πλαίσια του συστήματος. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην παραίτηση από τη διεκδίκηση αιτημάτων, που, στοιχειωδώς, ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός λαού, που αντιμετωπίζει μάλιστα μπροστά του και το φάσμα μεγαλύτερης έκτασης φτώχειας και ακόμα νέων βαρών.
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστήριο της Ραδιολέσχης Φλώρινας

Η Ραδιολέσχη Φλώρινας ευχαριστεί θερμά τους Προϊσταμένους και το προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταφορών-Επικοινωνιών και του ΚΤΕΟ Φλώρινας για την άψογη συνεργασία τους κατά τη διενέργεια των Εξετάσεων Ραδιοερασιτεχνών στην Π.Ε. Φλώρινας, περιόδου Ιουνίου 2012.

Από το Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συνεχίζεται η διασυνοριακή συνεργασία ανάμεσα στους τρεις δήμους που μοιράζονται τις Πρέσπες

Τη συνέχιση και ενδυνάμωση της συνεργασίας, ανάμεσα στους τρεις δήμους που μοιράζονται τις Πρέσπες, αποφάσισαν οι Δήμαρχοι Πρεσπών, Liquenas και Resen, οι οποίοι υπέγραψαν ένα νέο πρωτόκολλο συνεργασίας.
Οι τρεις Δήμαρχοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη μέχρι σήμερα συνεργασία και τόνισαν την αναγκαιότητα συνέχισής της, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι παρόμοια –αν όχι κοινά- ενώ κοινές είναι και οι προοπτικές ανάπτυξης για τις Πρέσπες.
Η συνάντηση για την υπογραφή του πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη λήξη του προγράμματος UNDP/GEF Prespa Project, που υλοποιήθηκε την τελευταία εξαετία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Μετά την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η πρώτη άτυπη συνάντηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τους γείτονες Δημάρχους, με τους οποίους συχνά αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα. Η αναγκαιότητα αυτής της συνεργασίας έχει αποδειχτεί, σε περιπτώσεις εκτάκτων συνθηκών, όπως οι πυρκαγιές, στόχος μας όμως είναι να ενδυναμωθεί σε θέματα ανάπτυξης των Πρεσπών. Ήδη υπάρχουν κάποια κοινά προγράμματα, που υλοποιούνται ή είναι προς έγκριση. Ευελπιστώ πως η συνεργασία μας θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, που αφορούν στην προστασία της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Οι Πρέσπες μας ενώνουν και πρέπει να δούμε μαζί το δρόμο για το μέλλον. Η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να είναι ο παράγοντας που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, αλλά πρέπει μαζί να προσπαθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και να δημιουργήσουμε τις βάσεις και τις υποδομές. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι, όταν ανοίξει ο δρόμος και λειτουργήσουν τα σύνορα στο Λαιμό, τότε πραγματικά η περιοχή θ’ αποκτήσει πολλαπλάσιες προοπτικές. Ελπίζω κάποια στιγμή, να καταλάβουν όλοι αυτή την αναγκαιότητα και να δώσουν στις Πρέσπες αυτή την ευκαιρία».
Διαβάστε περισσότερα...

Γ. Δακής: «Στηρίζουμε με έργα υποδομής τις ευαίσθητες ομάδες»

Οκτώ (8) έργα συνολικού προϋπολογισμού 11.624.682,35 € ενέταξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013. Πρόκειται για σημαντικές προτάσεις στον τομέα φροντίδας παιδιών και αφορούν στην κατασκευή νέων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών καθώς και την αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών και την προμήθεια εξοπλισμού στους Δήμους Αμυνταίου, Κοζάνης, Ορεστίδος, Γρεβενών, Πρεσπών και Εορδαίας.
Εντωμεταξύ με απόφασή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013, επτά (7) έργα προϋπολογισμού 1.744.746,87 € που αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής επεσήμανε το νέο ρόλο που καλούνται να παίξουν, τα αστικά και μη αστικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας, στην προώθηση της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και του επιπέδου ζωής και διαμόρφωσης ενός λειτουργικού πλέγματος επικοινωνίας, με τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και συμπλήρωσε "Οι πόλεις μας θα πρέπει να βελτιώσουν την ελκυστικότητα τους, με την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και να διευκολύνουν τους πολίτες που επιθυμούν τη διαβίωσή τους σε αυτές εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής".
Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες των έργων εδώ και εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις για παράνομη εργασία σε Μελίτη και Πρέσπα

Τις βραδινές ώρες της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, συνέλαβαν στη Μελίτη - Φλώρινας, έναν 33χρονο ημεδαπό και έναν 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.
Συγκεκριμένα, ο 33χρονος απασχολούσε παράνομα τον 25χρονο, ως βοσκό στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρούσε στη Μελίτη, χωρίς αυτός να κατέχει την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, συνέλαβαν στην Καλλιθέα - Φλώρινας, έναν 45χρονο ημεδαπό και μία 33χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.
Συγκεκριμένα, ο 45χρονος απασχολούσε παράνομα την 33χρονη ως εργάτρια στην επανατοποθέτηση καλαμιών, χωρίς αυτή να κατέχει τις απαιτούμενες άδειες παραμονής και εργασίας στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετραήμερο αγώνων κλασικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου από τον «Πήγασο» και το δήμο Φλώρινας

Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Π.Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας διοργανώνει τετραήμερες αθλητικές δραστηριότητες κλασικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου από τις 28 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου (28/06/2012-01/07/2012) οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικά:
Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Π.Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας διοργανώνει τετραήμερες αθλητικές δραστηριότητες κλασικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου από τις 28 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου (28/06/2012-01/07/2012) οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικά:
• Τη διοργάνωση αγώνων Κλασικού Αθλητισμού την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 19.00 στο ΔΑΚ Φλώρινας από τους μικρούς αθλητές και τις μικρές αθλήτριες του Συλλόγου
• Τη διοργάνωση του 1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου με την επωνυμία FLORINA CUP 2012 με τη συμμετοχή μικρών αθλητών γεννημένων από το 2001 έως το 2004, το οποίο περιλαμβάνει:
* την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 19.00 αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ ομάδων νομού Θεσσαλονίκης στο ΔΑΚ Φλώρινας
* Το Σάββατο στις 30 Ιουνίου από τις 9.00 έως τις 12.00 θα διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ ομάδων της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας και ομάδων άλλων νομών καθώς και του εξωτερικού. Την ίδια μέρα θα διεξαχθούν, επίσης, αγώνες ποδοσφαίρου από τις 17.00 έως τις 20.30.
* Την Κυριακή από τις 17.00 έως τις 20.30 θα διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και η απονομή των μεταλλίων.
• Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Τουρνουά Ποδοσφαίρου FLORINA CUP 2012 θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση με θέμα «Η Ποδοσφαιρική Ιστορία της Φλώρινας», όπου και θα τιμηθούν οι Φλωρινιώτες ποδοσφαιριστές και διαιτητές που αγωνίστηκαν στην Α΄ Εθνική Κατηγορία. Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθούν, επίσης, επίσημοι προσκεκλημένοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου καθώς και οι ομάδες εκτός νομού Φλώρινας για τη συμμετοχή τους στο Τουρνουά. H εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη ανταπόκριση στο όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Φλώρινας

Πολύ σημαντική ανταπόκριση συναντά το ανοιχτό πρωτάθλημα της Φλώρινας, που διοργανώνει από τις 29 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου, το τοπικό σωματείο Σάρισες σε συνεργασία με τον δήμο της πόλης και την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.!
Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 170, αριθμός απόλυτα ικανοποιητικός όχι μόνο επειδή είναι μακρινό για πολλούς ένα τέτοιο ταξίδι, αλλά κι επειδή οι Σάρισες Φλώρινας επιχειρούν πρώτη φορά να δώσουν μεγάλο εύρος σε δικό τους όπεν, ύστερα από τα δύο τουρνουά, που έχουν οργανώσει σε περιφερειακό επίπεδο! Αφορμή γι' αυτό το φιλόδοξο άνοιγμα στάθηκε ο εορτασμός της επετείου 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.
Βετεράνοι και ανεξάρτητοι, νέοι και νεάνιδες, παιδιά από τις μικρότερες ηλικίες, ακόμα και αθλητές από δύο γειτονικά κράτη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και θα πάρουν μέρος στους αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Φλώρινας. Συνολικά θα διεξαχθούν εννέα κατηγορίες. Στους άνδρες, στους παμπαίδες και στις παγκορασίδες θα γίνουν αγώνες και για αθλητές/τριες με δελτίο στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και για ανεξάρτητους/ες. Οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι εφήβων, νεανίδων και παίδων.
Στους άνδρες δήλωσαν συμμετοχή 74 άτομα (38 με αθλητικό δελτίο, 36 ανεξάρτητοι) ανάμεσά τους και δυνατά ονόματα από τον χώρο των βετεράνων. Στους νέους δήλωσαν συμμετοχή 7 αθλητές, στους παίδες 22, στους παμπαίδες 40 (25 με αθλητικό δελτίο, 15 ανεξάρτητοι), στις κορασίδες 8 και στις παγκορασίδες 19 (οι 11 με δελτίο, οι 8 χωρίς). Οι δηλωθείσες γυναίκες ήταν πολύ λίγες και η κατηγορία δεν θα διεξαχθεί.
Οι συμμετοχές προέρχονται από τη Φλώρινα, την Κοζάνη, τα Γιάννενα, την Έδεσσα, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τον Βόλο, την Κατερίνη, την Αθήνα, την Κορυτσά Αλβανίας και το Πρίλεπ Σκοπίων. Η έναρξη έχει οριστεί για μεθαύριο Παρασκευή στις 5 το απόγευμα και το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει γκρουπ στην πρώτη φάση και ματς νοκ άουτ στη δεύτερη.

Πηγή: novasports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο αθλητές του «Παγκράτιον» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων karate1

Στις 6,7 και 8 Ιουλίου του 2012 στο νησί των Φαιάκων θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων karate1. Η Φλώρινα λοιπόν στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχει διπλή εκπροσώπηση, μιας μετά τον Ηλία Τσαρτσιταλίδη, στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κλήθηκε και ο Πέτρος Μπογδάνης, αθλητές και οι δυο του Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ”.
Τσαρτσιταλίδης Κίμων (πρόεδρος): είναι μεγάλη τιμή για την μικρή κοινωνία της Φλώρινας να έχει αθλητές τέτοιου επιπέδου. Αυτό όμως επιτυγχάνεται με το άρρηκτο τρίπτυχο αθλητής – προπονητής – γονέας, αν λείψει ένας από τους τρεις αυτούς κρίκους και σπάσει η αλυσίδα δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο αυτό κανείς. Αυτό γίνετε στον σύλλογο χρόνια τώρα και τα αποτελέσματα είναι πλέον χειροπιαστά εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον όπου οι αθλητές του συλλόγου είναι παρόντες σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της ΕΛ.ΟΚ της E.K.F και της W.K.F, πάντα δηλαδή μέσα στα θεσμοθετημένα όργανα και στις επίσημα αναγνωρισμένες Ομοσπονδίες, κλείνοντας τα αυτιά στις Σειρήνες της “εύκολης αναρρίχησης και του οικονομικού κέρδους” και με πάρα πολύ δουλειά φτάσαμε εδώ και ευελπιστούμε να πάμε παραπάνω.
Το Δ.Σ του συλλόγου φροντίζει ώστε οι αθλητές του να είναι πάντα έτοιμοι για αγώνες τέτοιου επιπέδου, έτσι στα πλαίσια της προετοιμασίας τους οι αθλητές θα μεταβούν στην Σίβηρη της Χαλκιδικής όπου θα προετοιμαστούν με τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολλανδό Rene Smaal και την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης Βίκυ Πανετσίδου και στην συνέχεια θα πάνε στην Κέρκυρα.
Τους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακός ο φετινός απολογισμός για τον Ιάσονα Ιωαννίδη της ΓΕΦ

Η Αρχαία Ελλάδα είχε τον Αίολο και το φτερωτό Ερμή για να εκφράσει την ταχύτητα και την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Και η Φλώρινα, στα πλαίσια του μεγέθους της, έχει τον Ιάσονά της που σαν αθλητής της Γ.Ε.Φ. εκπροσωπεί επάξια τον Σύλλογο και την πόλη στα αγωνίσματα δρόμου. Ο λόγος για τον Ιάσονα Ιωαννίδη, τον αεικίνητο αθλητή του στίβου που αθόρυβα, επί σειρά ετών, μας δίνει χαρά με τις επιτυχίες του. Για φέτος, ο απολογισμός του συνοψίζεται στα εξής:
• Στα 6.000 μ. του Γύρου Πόλεων που φέτος το Μάρτιο έγινε στη Νέα Σμύρνη, κατέλαβε την 3η θέση
• Στα 10.000 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/νέων που έγινε στις 3 Ιουνίου στα Μέγαρα Αττικής κατέλαβε την 6η θέση
• Στα 3.000 μ. φυσικά εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στις 16 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο κατέλαβε την 3η θέση
• Στο grand prix ανδρών 1500 μ., στο γειτονικό μας Άργος Ορεστικό, στις 20 Ιουνίου, κέρδισε ξανά την 3η θέση
Αυτά για τον χιλιομετροφάγο Ιάσονα και βέβαια έπεται συνέχεια. Κοντά του, πάλι σε κλασσικά αγωνίσματα, ο Ηλίας Δημητρίου στο Διασυλλογικό ανδρών/γυναικών στις 10 Ιουνίου στη Λάρισα ήλθε 9ος στο Ακόντιο και ο Παναγιώτης Νεοκάζης στο Διασυλλογικό παίδων/ νεανίδων στις 21 Απριλίου στην Κατερίνη ήλθε 7ος .
Το Δ.Σ. της Γ.Ε.Φ. και οι προπονητές συγχαίρουν όλους τους αθλητές του Συλλόγου και τους εύχονται διαρκή συνέχεια στις επιτυχίες.

Γιά το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Φωτεινή Ιωαννίδου-Σιάλτση
Ο Γ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Δήμκος
Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη για την υγεία και τα χαράτσια

Το ΠΑΜΕ Φλώρινας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, Μέλος της ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ καλούν σε σύσκεψη τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους φοιτητές, τους ανέργους την Κυριακή 1 ΙΟΥΛΙΟΥ στο καφέ Εν Φλωροίνοι ώρα 11.00 πμ.
Να συζητήσουμε την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής παρέμβασης, τις μορφές πάλης, για τη μεγάλη φοροληστεία που έχει επιβληθεί, για τις εξελίξεις στην υγεία και ιδιαίτερα για την εξασφάλιση φαρμάκων.
Η κυβέρνηση με το άδικο φορολογικό σύστημα, τον φόρο αλληλεγγύης, τα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ήδη τα στέλνουν στην εφορία για είσπραξη, οδηγούν σε αδιέξοδα την πλειοψηφία των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Τους άνεργους που ζουν τον Γολγοθά τους και πρέπει να πληρώσουν εξοντωτικό φόρο επειδή έχουν ένα σπίτι, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες που ήδη είναι υπερχρεωμένοι και με την αδυναμία πληρωμής των φόρων απειλούνται με φυλάκιση, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που από τη μία πληρώνουν το στεγαστικό δάνειο και από την άλλη το τεκμήριο διαβίωσης για το σπίτι που δεν είναι και δικό τους.
Οι υπηρεσίες Υγείας και το φάρμακο - το δικαίωμα στη ζωή, δηλαδή - βρίσκονται ανάμεσα στις μυλόπετρες των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων που ξεζουμίζουν τα νοσοκομεία, τις δομές Υγείας, τα ασφαλιστικά Ταμεία. Εκατομμύρια εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι, οικογένειες, συνταξιούχοι, άνεργοι, άποροι είναι δέσμιοι της κρατικής υποχρηματοδότησης από τη μια και της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο από την άλλη.
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση για την απόκτηση κωδικού ασφαλείας και υπαγωγή στις ειδικές περιπτώσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ως και τις 5-7-2012 όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Όπως είναι επίσης γνωστό, για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου απαιτείται ο 8ψήφιος κωδικός εξετάσεων και ο προσωπικός κωδικός ασφάλειας (password), που δημιούργησαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι στο Λύκειό τους. Επειδή, κάποιοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν τον προσωπικό τους κωδικό, μπορούν μέχρι και την Παρασκευή 29-6-2012 να απευθυνθούν στο ίδιο Λύκειο για να αποκτήσουν (νέο) προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password).
Μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 29-6-2012, όσοι υποψήφιοι ανήκουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), οι οποίοι είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους είτε επιθυμούν αλλαγή της ειδικής περίπτωσης πρέπει στο ίδιο Λύκειο να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση.
Επισημαίνεται ότι η παράταση που δίνεται είναι τελική, καθώς μετά την Παρασκευή 29-6-2012 τα Λύκεια κλείνουν λόγω λήξης του σχολικού έτους
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση του δήμου Αμυνταίου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Έχοντας υπόψη την παρ.8 του άρθρ. 3 του Ν. 4038 /2012 περί «Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού» και την Κ.Υ.Α. 20124/08.06.2012 (ΦΕΚ 1828/08.06.2012 τεύχος Β΄), ο Δήμος Αμυνταίου θα προβεί στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο.
Σας γνωρίζουμε ότι με την κατάθεση της αίτησης και την βεβαίωση της οφειλής θα πρέπει να καταβάλλεται την πρώτη δόση της ρύθμισης.
Η ρύθμιση θα ολοκληρωθεί:
Α) σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με αντίστοιχη απαλλαγή των προσαυξήσεων. Το συνολικό ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ.
Β) ή με εφάπαξ καταβολή του χρέους με απαλλαγή το 100% των προσαυξήσεων. Η καθυστέρηση πληρωμής μιας δόσης επιβαρύνεται κατά μήνα με 1% προσαύξηση.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τρεις από τις συνεχείς μηνιαίες ή η καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης χάνονται τα ευεργετήματα της ρύθμισης.
Περισσότερες πληροφορίες για την ρύθμιση οφειλών μπορούν να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα 2386350121 και 2386350122.
H προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15/10/2012.

Ταμειακή Υπηρεσία
Δήμου Αμυνταίου
Διαβάστε περισσότερα...