Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος Φλώρινα - Νίκη

Ορατή είναι η πιθανότητα απένταξης του έργου Φλώρινα – Νίκη, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης, παρουσία φορέων, εκπροσώπων των εμπλεκόμενων εταιρειών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Άνω Κλεινών.
Παρά το ότι όλοι εκφράστηκαν υπέρ της κατασκευής του οδικού άξονα, εντούτοις το πρόβλημα με το δανειοθάλαμο παραμένει μεγάλο και αποτελεί εμπόδιο στην ομαλή εξέλιξη του έργου.
Ακούστε στα παρακάτω video τι δήλωσαν για τα αποτελέσματα της σύσκεψης:

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης


Ο εκπρόσωπος της «Εγνατία Οδός» Νίκος Ραχανιώτης


Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης


Ο πρόεδρος Άνω Κλεινών Χρήστος Γιαννακούλης


Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θανάσης Παπαδάκης

Διαβάστε περισσότερα...

Αμέριμνο αρκουδάκι…



Τελευταία πολλές αρκούδες εμφανίζονται στους περιπατητές των δασών της περιοχής μας. Προσωπικά είχα τρεις συναντήσεις τον τελευταίο μήνα με αρκούδες.
Αρχές του μήνα συναντήθηκα με μεγάλη μαύρη αρκούδα στην περιοχή της Κλαδοράχης, Παρασκευή 25 Μαΐου, στο Φλάμπουρο, με αρκουδομάνα και δύο αρκουδάκια, είχα και την οικογένειά μου παρέα και την Κυριακή το πρωί στο 13ο χλμ προς τη Βίγλα με το αρκουδάκι του μικρού βίντεο που ακολουθεί.
Η συμβουλή μου πάντως είναι να μην πανικοβληθείτε, κρατείστε την ψυχραιμία και όλα τελειώνουν σε λίγα δευτερόλεπτα... οι αρκούδες τρομάζουν και φεύγουν αυτό που μένει είναι οι αξέχαστες στιγμές από την αναπάντεχη συνάντηση.

Σταύρος Ζωγράφος
Διαβάστε περισσότερα...

Κλήρωση αναδασμού στην Παλαίστρα

Αύριο Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κλήρωση του αναδασμού του αγροκτήματος Παλαίστρας, στο δημοτικό σχολείο Παλαίστρας.
Παρακαλούνται όλο οι ενδιαφερόμενοι κτηματίες να παρευρεθούν προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία.
Διαβάστε περισσότερα...

Επανέναρξη λειτουργίας 2ης μονάδας ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα

Μετά από αποκατάσταση βλάβης θα ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη της λειτουργίας της 2ης μονάδας του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα.
Μετά από συμφωνία της διοίκησης της ΔΕΗ και του Δήμου Αμυνταίου, στο χώρο του εργοστασίου θα βρίσκεται ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμυνταίου, για την παρακολούθηση των εκπομπών και των περιβαλλοντικών παραμέτρων λειτουργίας κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης της μονάδας, έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να γνωρίζει τις τιμές των ρύπων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.
Με τη σημερινή μας παρουσία στο χώρο του εργοστασίου εγκαινιάζουμε μία νέα μορφή συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας με τη ΔΕΗ, όπου η τοπική κοινωνία θα γνωρίζει τα αποτελέσματα της λειτουργίας των εργοστασίων στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

Γραφείο Τύπου δήμου Αμυνταίου
Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη για τον οδικό άξονα Φλώρινα - Νίκη

Στις 11 σήμερα το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το μέλλον του οδικού άξονα Φλώρινα – Νίκη, με πρωτοβουλία του Στάθη Κωνσταντινίδη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κωνσταντινίδης «αγωνία παρακολουθώ τη στασιμότητα στην εξέλιξη σχετικά με την υλοποίηση του δημοπρατηθέντος έργου κατασκευής του οδικού άξονα Φλώρινας - Νίκης. Επειδή, θεωρώ εύλογες τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής στην οποία θα διανοιχθεί ο αναγκαίος για την κατασκευή του οδικού άξονα δανειοθάλαμος, επειδή θεωρώ ταυτόχρονα τον συγκεκριμένο οδικό άξονα μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και επειδή, εκτιμώ ότι οι καθυστερήσεις θα κοστίσουν την απένταξη του έργου, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να συγκληθεί σύσκεψη όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων».
Διαβάστε περισσότερα...

Χρηματοδότηση μελετών για ωρίμανση έργων

Η χρηματοδότηση των Δήμων του Νομού Φλώρινας για την ωρίμανση συγχρηματοδοτούμενων έργων από το ΕΣΠΑ αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη, που απαντάει άμεσα στα αιτήματα που τέθηκαν στη σύσκεψη του συνόλου των φορέων του Νομού που συγκάλεσε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης.
Η Ειδική Γραμματεία του ΕΣΠΑ αντιλαμβανόμενη την αδικία που είχε συντελεστεί σε βάρος των φορέων και των κατοίκων του Νομού Φλώρινας, φρόντισε να την αποκαταστήσει διαθέτοντας 1.820.000 € για τεχνική βοήθεια, έτσι ώστε να ωριμάσουν συγχρηματοδοτούμενα έργα από το ΕΣΠΑ για την περιοχή του Νομού Φλώρινας.
Το ποσό που διατίθεται στο Δήμο Αμυνταίου είναι 860.000 €. Τα χρήματα αυτά δίνουν σημαντικές δυνατότητες για να ωριμάσουν οι μελέτες έργων που είναι σημαντικά για την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Η άμεση κινητοποίηση και διεκδίκηση των όσων μας ανήκουν τελικά έφερε αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας, που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει πολλά και αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που της έχουν δοθεί.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου
Διαβάστε περισσότερα...

Γ. Αντωνιάδης: «Επιτέλους δικαιωθήκαμε (έστω και μερικώς)»

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας γιατί επιτέλους και η ΠΕ Φλώρινας επιχορηγείται από τη Μ.Ο.Δ. με το ποσό του 1,800,000€ για τεχνική βοήθεια (ήτοι κονδύλια για μελέτες). Δικαιώνεται ο αγώνας που δώσαμε όλοι μαζί. Οι τρείς Δήμαρχοι Αμυνταίου, Φλώρινας και Πρεσπών, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και όλοι οι φορείς της Φλώρινας. Αποδεικνύεται ότι όλοι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.
Είναι γνωστές οι αντιδράσεις των φορέων μας, με την σύσκεψη των τριών Δημάρχων στο Αμύνταιο με την παρουσία της περιφέρειας, την οποία είχα την τιμή να εκπροσωπώ, αλλά και την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 2/5/2012, στην οποία κατήγγειλα τις μεθοδεύσεις της κεντρικής εξουσίας εις βάρος της ΠΕ Φλώρινας.
Βέβαια, παραμένει η μεγάλη αδικία της εξαίρεσης της Φλώρινας από τα έργα σημαίες που πήραν οι άλλοι Νομοί Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς, που ξεπερνά τα 100,000,000€. Κι εδώ απαιτείται συσπείρωση κι ενιαίος αγώνας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία και το δίκιο στη Δυτική Μακεδονία. Η περιφερειακή αντίληψη, δεν είναι γράμμα κενό αλλά είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και της ισόρροπης ανάπτυξης. Είναι καθημερινή πράξη.
Μένει όμως και η πίκρα και η απογοήτευση από τη νοοτροπία και τα ήθη του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας. Μας γύρισαν στην εποχή του Δεληγιάννη. Έπρεπε να ξεσηκωθεί ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για τα αυτονόητα;
Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, μόνο τα ρούχα του Μανωλιού μπορούμε να αλλάξουμε. Εξακολουθούν να είναι αμετανόητοι, να εθελοτυφλούν, να αγνοούν το μήνυμα του λαού, για έναν νέο τρόπο διοίκησης της χώρας και ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.
Εμείς όμως είμαστε εδώ, για να επαγρυπνούμε και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο για την περιοχή μας και τη Δυτική Μακεδονία, ποτέ από το χρέος μη κινούντες.

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Γιάννη Αντωνιάδη

Διαβάστε περισσότερα...

Οικολογική κρουαζιέρα στις Πρέσπες

Μια ξεχωριστή οικολογική κρουαζιέρα ετοιμάζεται να καθιερώσει ο δήμος Πρεσπών, σε συνεργασία με τον δήμο Λικένα της Αλβανίας. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές «πράσινες» διαδρομές, που θα γίνονται μέσα στις Πρέσπες με υπερσύγχρονα σκάφη, τα οποία θα κινούνται με την ενέργεια του ήλιου.
Το πρώτο πλοιάριο θα κάνει τον περίπλου της Μικρής Πρέσπας, ενώ το δεύτερο θα ξεναγεί τους τουρίστες στο οικοσύστημα της Μεγάλης Πρέσπας. Σκοπός του ταξιδιού είναι να σταλεί ένα διαβαλκανικό μήνυμα συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Φυσικές ομορφιές
«Τα υπερσύγχρονα καραβάκια θα εξερευνούν τις φυσικές ομορφιές του διασυνοριακού πάρκου Πρεσπών», λέει στη Real planet ο επιστημονικός υπεύθυνος του δήμου Πρεσπών Γιάννης Καζόγλου και συνεχίζει: «Τα δύο ελληνικά σκάφη θα πλέουν μέσα στη λίμνη, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους οικοσύστημα. Μπορεί οι δύο λίμνες να έχουν σύνορα με τα άλλα βαλκανικά κράτη, όμως το περιβάλλον και η φύση δεν τα αναγνωρίζουν».
Η προμήθεια των δύο σκαφών εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg. Τα πλοιάρια θα έχουν ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά πάνελ και θα αξιοποιούν την ενέργεια του ήλιου για να κινούνται αθόρυβα μέσα στους υγρότοπους της λίμνης. Η χωρητικότητα των μικρών σκαφών θα είναι περίπου 16 άτομα, ενώ η «πράσινη» κρουαζιέρα θα διαρκεί σχεδόν οκτώ ώρες. Η αθόρυβη λειτουργία των πλεούμενων θα επιτρέπει στους φυσιολάτρες επισκέπτες να προσεγγίζουν τους βιότοπους της λίμνης χωρίς να διαταράσσουν την ησυχία των φτερωτών κατοίκων των Πρεσπών. Ταυτόχρονα, θα μπορούν να δουν από κοντά τα μοναδικά υγρολίβαδα της λίμνης και να περιπλανηθούν μέσα στους καλαμιώνες, όπου φωλιάζουν μερικά από τα πιο σπάνια είδη της ελληνικής ορνιθοπανίδας όπως ο αργυροπελεκάνος. Σύμφωνα με τις καταγραφές των επιστημόνων, οι εκτάσεις των υγρών λιβαδιών αγγίζουν περί τα 1.000 στρέμματα. Στο οικοσύστημα των λιμνών έχουν καταγραφεί, ακόμη, 272 είδη πουλιών, καθώς και άλλα 60 είδη θηλαστικών όπως το ζαρκάδι, το αγριοκάτσικο, ο λύκος και η αρκούδα. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Πρέσπες θεωρούνται ένας από τους πιο εκλεκτούς βιότοπους της Ευρώπης.

Ηχορύπανση τέλος
Σήμερα υπάρχουν αρκετά πλεούμενα από ντόπιους, που κάνουν μικρές κρουαζιέρες στις Πρέσπες με βενζινάκατους, οι οποίες προκαλούν τεράστια ηχορύπανση, ακόμη και καταστροφές στις φωλιές των υδρόβιων πουλιών, δημιουργώντας τους στρες και υποβαθμίζοντας έτσι το οικοσύστημα. Αντίθετα, τα ευέλικτα ηλιακά πλοιάρια θα προσεγγίζουν με πολύ μικρή ταχύτητα τους ορνιθότοπους, χωρίς να ενοχλούν τα πουλιά και τα άλλα είδη της λίμνης που ζουν μέσα στους καλαμιώνες.
«Προφανώς, η πράσινη κρουαζιέρα στις Πρέσπες θα τηρεί όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές», αναφέρει ο Γ. Καζόγλου και προσθέτει: «Στους επισκέπτες που θα επισκέπτονται το οικοσύστημα της λίμνης θα δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού ο παραμικρός ήχος μπορεί να διαταράξει το οικοσύστημα των πουλιών».

Πηγή: real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βράβευση καθηγητών του Ωδείου Φλώρινας

Στον Διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διεξήχθη στις 25 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη, το 1ο βραβείο μοιράστηκε στο κουιντέτο εγχόρδων (συμμετοχή Χρήστου Κόζαλη, καθηγητή βιολοντσέλου του ωδείου) και στο ντούο κρουστά-ακκορντεόν (συμμετοχή Δημήτρη Ζαχαράκη, καθηγητή κρουστών του ωδείου).
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σήμερα, Πέμπτη 31 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Φλώρινας (νέο Πάρκο).
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέτας Ρίζου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τριάντα έξι στην ημερήσια διάταξη.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της δασοξύλευσης και συγκεκριμένα τόνισε: «Ο Δήμαρχος δεν είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για τα πάντα. Όταν πέρσι ξεκινήσαμε να διαχειριζόμαστε τα δημόσια δάση, οι πρόεδροι της Κολχικής, της Άνω Υδρούσας, της Τριανταφυλλιάς, του Σκοπού έκαναν ενστάσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη μη διαχείριση των δημοσίων δασών από το Δήμο μας. Με έγγραφο που μας απέστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας απαγόρευσε να ασχολούμαστε ως Δήμος με αυτά. Αν οι πρόεδροι των χωριών αυτών δεν είχαν κάνει τις ενστάσεις, θα ξυλεύανε, όπως γίνεται και στα άλλα χωριά που τα δάση τους είναι είτε κοινοτικά, είτε δημοτικά, είτε ιδιωτικά.
Το πρόβλημα της δασοξύλευσης στα δημόσια δάση το θέσαμε στην ΠΕΔ με τον κ. Ιωσηφίδη, ώστε να παρέμβει η ΠΕΔ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να έχουμε λόγο στα δημόσια δάση ως Δήμοι, με σκοπό να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι κάτοικοι των χωριών αυτών, καθώς το Δασαρχείο με το προσωπικό που διαθέτει αδυνατεί να ανταπεξέλθει σ’ αυτές τις ενέργειες και να προχωρήσει η ξύλευση.»
Το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα είναι:
«Ορισμός εκπροσώπων στην αναπτυξιακή σύμπραξη ¨Κοινωνική Φλώρινᨻ με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Φλώρινας κ. Α. Αριστείδου.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τακτικό μέλος το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλο και αναπληρωματικό μέλος τον Αντιδήμαρχο κ. Α. Αριστείδου.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:
• «Σχετικά με επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού 281,16 €, επιστροφή από Τέλος Ακίνητης Περιουσίας»
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με έγκριση έκθεσης ως προς τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού Δ΄ Τριμήνου χρήσης 2011 Δήμου Φλώρινας»
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με έγκριση έκθεσης ως προς τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού Α΄ Τριμήνου χρήσης 2012 Δήμου Φλώρινας»
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με αποδοχή επιχορήγησης επιπλέον ποσού 2.397,00 € για αποζημίωση υπαλλήλων του πρώην Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΕΟΠ), τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012»
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με την τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 του Δήμου Φλώρινας»
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με έγκριση μετακίνησης του Δημάρχου Φλώρινας, για υπηρεσιακές ανάγκες».
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με ψηφίσεις πιστώσεων για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων 2012 του Δήμου Φλώρινας»
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Όλα τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
• «Σχετικά με μισθώσεις καταστημάτων Δημοτικής Αγοράς και Αστικών Ακινήτων Δήμου Φλώρινας»
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Για το παραπάνω θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή του θέματος.
• «Σχετικά με έγκριση παραλαβής του παραδοτέου της φάσης β΄: «Ολοκλήρωση, Υποστήριξη λειτουργίας» του έργου «Λειτουργική Ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) και δεδομένων του Δήμου Φλώρινας για την εφαρμογή του Προγράμματος “Καλλικράτης”»
Εισηγητής κος Δ. Στεφανόπουλος, Υπάλληλος Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
• «Σχετικά με έγκριση της υπ΄ αριθμ. 31/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά σε Μέτρα Ρύθμισης Κυκλοφορίας»
Εισηγητής κος Δ. Στεφανόπουλος, Υπάλληλος Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
Μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Αχλάδας, ο Δήμαρχος πήρε το λόγο και απάντησε: « Κατά πρώτον στην Αχλάδα συζητάμε για μετεγκατάσταση. Αν αποφασιστεί λοιπόν κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν γεωργικές μελέτες. Αλλά παρ’ όλα αυτά, χρήματα έχετε. Από τον τοπικό πόρο είχαμε εξασφαλίσει στο σύλλογο της Αχλάδας 10.000€, ως νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Πρόσφατα όμως ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλιάδης, στη συνεδρίαση της 15μελούς επιτροπής παρακολούθησης για τον τοπικό πόρο, απένταξε τόσο το ποσό αυτό όσο και το ποσό που είχε δοθεί και σε σύλλογο της Βεύης. Γιατί δεν παραπονεθήκατε; Δεν είδαμε καμία αντίδραση από εσάς. Φαίνεται πως δε σας ενδιαφέρουν τα χρήματα.»
• «Σχετικά με τη συλλογή καυσοξύλων από ξερά και κατακείμενα δασικά δένδρα που βρίσκονται στα Δημοτικά Δάση του Δήμου Φλώρινας»
Εισηγητής κος Ι. Μουντούσης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας - Αλιείας Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και η τριμελής επιτροπή απαρτίζεται από έναν υπάλληλο του Δήμου, τον κ. Πανίδη και δύο δημοτικούς συμβούλους τον κ.Μ. Καρακόλη και τον κ. Γ. Απιδόπουλο ως τακτικά μέλη, με αναπληρωτές τους τον κ. Ζαχαριάδη, τον κ. Καραγκιοζίδη και τον κ. Σαπουντζή αντίστοιχα.
• «Σχετικά με έγκριση της υπ΄ αριθμ. 104/2012 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας που αφορά στην επιβολή τέλους καυσοξύλευσης δικαιούχων ατομικών αναγκών για την περίοδο 2012 - 2013»
Εισηγητής κος Ι. Μουντούσης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας - Αλιείας Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με εκμίσθωση για υλοτομία των συστάδων 3α και 4δ του Δημοτικού δάσους Άνω Κλεινών».
Εισηγητής κος Ι. Μουντούσης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας - Αλιείας Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού για την τροφοδοσία του καταρράκτη της πλατείας Πολυποτάμου Δημοτικής Ενότητας Περάσματος»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Κατασκευή στεγάστρων αναψυχής – κιόσκι Τ.Δ. Αρμενοχωρίου»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με την παραλαβή μελέτης με τίτλο: Αρχιτεκτονική Μελέτη Εφαρμογής και τεύχη δημοπράτησης του έργου ¨Πρότυπο Επιδεικτικό Έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο κτίριο του Επιμελητηρίου Φλώρινας¨»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με την παραλαβή μελέτης με τίτλο: Ενεργειακή Μελέτη Εφαρμογής του έργου ¨Πρότυπο Επιδεικτικό Έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο κτίριο του Επιμελητηρίου Φλώρινας¨»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με την παραλαβή της μελέτης: Αποκατάσταση – ανάδειξη μεταβυζαντινού ¨κουλέ¨ (Β΄ φάση)»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με την παραλαβή της μελέτης: Αποκατάσταση – ανάδειξη μεταβυζαντινού ¨λουτρού¨ (Β΄ φάση)»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με την παραλαβή της μελέτης: Αποκατάσταση – ανάδειξη μεταβυζαντινού ¨μιναρέ¨ (Β΄ φάση)»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: Ασφαλτόστρωση Οδών Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με έγκριση 2ου ΑΠΕ –Τακτοποιητικού ¨Διαμόρφωση σύζευξης οδών Π. Μελά - Ι. Άρτη - Σιδηρ. Σταθμού¨».
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας και της Τοπικής Κοινότητας Δροσοπηγής 2ου Διεθνή ποδηλατικού αγώνα»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
• «Σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας στην υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 244/29-3-12 Ανοιχτή Πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Δια βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης προς τους Καλλικρατικούς Δήμους»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
• «Σχετικά με συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α'/θμιας Εκπ/σης της Ν. Φλώρινας εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
• «Σχετικά με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα με τίτλο: “Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημόσια κτίρια και υποδομές των ΟΤΑ Α’ Βαθμού – Εξοικονομώ ΙΙ”»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
• «Σχετικά με τις αθλητικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΠΑΤΟΥΛΙΔΕΙΑ 2012»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
• «Σχετικά με τη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
• «Σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – FYROM 2007 - 2013»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
• «Σχετικά με συνδιοργάνωση εκδήλωσης του Δήμου Φλώρινας με το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις 29 Μαΐου 2012»
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
• «Σχετικά με συνδιοργάνωση ημερίδας του Δήμου Φλώρινας με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με θέμα ¨Κριτικός γραμματισμός και νέα προγράμματα σπουδών γλωσσικής διδασκαλίας για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολεί層
Εισηγητής κος Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
• «Σχετικά με επιχορήγηση σχολικής επιτροπής ποσού 1.000,00 ευρώ για την καταβολή μισθωμάτων του 10ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας».
Εισηγητής κος Γ. Αργυρόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.
• «Σχετικά με έγκριση της υπ΄ αριθμ. 57/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.».
Εισηγητής κος Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.
Όλα τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
• «Σχετικά με ορισμό εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΑΝΦΛΩ»
Εισηγητής κος Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
• «Σχετικά με την επιλογή κοινωνικού φορέα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.»
Εισηγητής κος Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Μετά τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης και του προέδρου του ΕΒΕ κ. Σ. Σαπαλίδη, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος πήρε το λόγο και απάντησε: « Θα ξεκινήσω από αυτό που είπε ο κ. Σαπαλίδης για το αν στηρίζει ο Δήμος Φλώρινας την επιχειρηματικότητα ή όχι. Αυτό φυσικά το αποδεικνύουμε καθημερινά. Και πριν λίγο το αποδείξαμε με το αίτημα μείωσης των ενοικίων των επιχειρηματιών που νοικιάζουν ακίνητα από το Δήμο. Το έχουμε αποδείξει και παλαιότερα και ως Νομαρχία και τώρα ως Δήμος στις διάφορες διεκδικήσεις και σε όλες τις δράσεις. Προσωπικά ως Νομάρχης και σε συνεργασία με το ΕΒΕ συμμετείχαμε με εμπόρους, βιοτέχνες, παραγωγούς της περιοχής μας σε εκθέσεις που απέδωσαν τα μέγιστα. Απεναντίας, εσείς κ. Σαπαλίδη, τόσο ως πρόεδρος του ΕΒΕ όσο και προγενέστερα, δείξατε ένα διαφορετικό πρόσωπο, μία διαφορετική συμπεριφορά απέναντι στο Δήμο. Σας θυμίζω τα κολωνάκια, για τα οποία μας στείλατε στα δικαστήρια, αντί να διεκδικήσετε τα αιτήματά σας εδώ. Αυτή είναι η συνεργασία; Στη 15μελή επιτροπή ψηφίσατε τα έργα από την ΑΝΦΛΩ να πάνε στην ΑΝΚΟ. Έτσι στηρίζετε την τοπική κοινωνία της Φλώρινας; 130.000€, που εξασφάλισα ως Νομάρχης για το ΕΒΕ, ώστε να αξιοποιήσει το κτίριό του, τα απεντάξατε. Έτσι στηρίζετε; Η επιλογή για το εργατικό κέντρο, γίνεται γιατί όντως βάσει νομοθεσίας που επίκειται, όλοι οι πρώην Δήμοι που συνενώνονται με το Δήμο Φλώρινας θα ενταχθούν στη ΔΕΥΑΦ. Άρα, πρέπει να υπάρχει μία εκπροσώπηση μεγαλύτερη, όλης της κοινωνίας του Καλλικρατικού Δήμου. Γι’ αυτό προτείνω ως κοινωνικό φορέα στη ΔΕΥΑΦ, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας».
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση ζωγραφικής του παιδικού τμήματος της Λ.Π.Φ.

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του παιδικού τμήματος, σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, στις 7.30μ.μ, στους χώρους της Λέσχης (Διεθνές).
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 11 Ιουνίου 2012
Ώρες λειτουργίας: 6- 8 μ.μ καθημερινά

Η Εικαστικός
Άννα Γαζέα

Το Δ.Σ της Λ.Π.Φ
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση του Εκπτωτικού Οδηγού του Ο.Ε.ΝΕ.Φ.

Τριψήφιο αριθμό έχει πλέον το δίκτυο των επιχειρήσεων που συνεργάζεται με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) παρέχοντας μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων στους κατόχους της εκπτωτικής Κάρτας Μέλους του Ομίλου. Ο ΟΕΝΕΦ σε μια προσπάθεια να τονώσει την τοπική αγορά αλλά και να ελαφρύνει κατά ένα ποσοστό το κόστος των καθημερινών δαπανών των πολιτών της Φλώρινας ανέλαβε την πρωτοβουλία της έκδοσης της ειδικής αυτής εκπτωτικής κάρτας σε συνεργασία με επιχειρήσεις της πόλης αλλά και του νομού γενικότερα.
Το δίκτυο των συμβεβλημένων με την κάρτα επιχειρήσεων αποτελείται από 102 επιχειρήσεις, ένα νούμερο το οποίο αυξάνεται συνεχώς καθώς το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του τόπου για τόνωση της τοπικής κατανάλωσης αλλά και στήριξης των καταναλωτών είναι ιδιαίτερα έντονο. Η προσωρινή λίστα με τις ήδη συμβεβλημένες επιχειρήσεις είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ομίλου http://www.oenef.blogspot.com/. Η τελική λίστα θα δημοσιευθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και θα εκδοθεί ένας Εκπτωτικός Οδηγός ο οποίος θα διευκολύνει τον κάτοχο της Κάρτας καθώς θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για κάθε επιχείρηση, το ποσό της έκπτωσης που παρέχεται αλλά και χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας για τον ΟΕΝΕΦ.
Ο Εκπτωτικός Οδηγός θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06 Μαΐου 2012 στον προαύλιο χώρο της Οδού Ονείρων στις 19.30.

Την παρουσίαση του Εκπτωτικού Καταλόγου θα πλαισιώσει ένας κύκλος ανοιχτής συζήτησης με θέμα την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα της Φλώρινας. Οι συντονιστές της συζήτησης θα είναι ο κ. Σάββας Σαπαλίδης Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φλώρινας, ο κ. Παύλος Σταυρίδης αντιπρόεδρος του Ο.Ε.ΝΕ.Φ., ο κ. Γιάννης Αλεξιάδης Γενικός Γραμματέας του Ο.Ε.ΝΕ.Φ. και ο κ. Κωνσταντίνος Στεργίου Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ο.Ε.ΝΕ.Φ.

Υπενθυμίζεται ότι: η κάρτα δεν έχει κόστος αγοράς. Η κάρτα είναι για τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου και όσοι επιθυμούν να την προμηθευτούν συμπληρώνουν αίτηση μέλους-φίλου του Ομίλου. Το κόστος εγγραφής-συνδρομής (για 1 έτος) είναι 5 ευρώ και η κάρτα δίνεται δωρεάν. Ο κάτοχος της κάθε κάρτας μπορεί να λάβει το ποσοστό της έκπτωσης που παρέχει η κάθε επιχείρηση με την απλή ανάδειξη της κάρτας κατά την επίσκεψη στο κατάστημα. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος μπορεί να γίνει κάτοχος της κάρτας είτε με άμεση επικοινωνία με ένα από τα μέλη του ΟΕΝΕΦ είτε με μια ηλεκτρονική αίτηση στο e-mail του Ομίλου στη διεύθυνση: oenef@yahoo.gr.

Για τον Ο.Ε.ΝΕ.Φ
Κώστας Φιλιππίδης
Πρόεδρος Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας
Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήρια του συλλόγου «Οκτάβα»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα ήθελε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στην παιδική χορωδία του Ωδείου μας και στη δασκάλα τους κ. Ανδρέια Διδασκάλου για την άψογη εμφάνισή τους στην 7η Συνάντηση Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 στο Βελβεντό. Πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες και στην κ. Γιούλια Κόπτεβα, καθηγήτρια φλογέρας – όμποε, για την προετοιμασία και την άψογη εμφάνιση του τμήματος της φλογέρας, που συνόδευσαν τη χορωδία μας.
Επίσης συγχαίρουμε τον Αντώνη Σελεμίδη που συνόδεψε τη χορωδία στο πιάνο, αλλά και τις μαθήτριες της φωνητικής Στεφανία Δόντσιου, Αναστασία Πιερία και Δήμητρα Σελεμίδου, που στις ξεχωριστές εμφανίσεις τους μάγεψαν το κοινό. Η όλη εμφάνιση της χορωδίας μας απέσπασε έντονο χειροκρότημα και κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους.
Οι πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες διακρίσεις για το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όμως συνεχίζονται, καταδεικνύοντας τη σοβαρή δουλειά που γίνεται σε αυτό. Οι επιτυχίες αυτές κρύβουν πολλή και σοβαρή δουλειά τόσο από τους μαθητές όσο και από τους δασκάλους τους.
Έτσι το νεοσύστατο Δ.Σ. του Συλλόγου μας οφείλει να συγχαρεί καταρχήν τον κλαρινετίστα του Ωδείου μας, Παύλο Νίκου, ο οποίος επιλέχθηκε να παρακολουθήσει το «EUYO Leverhulme Summer School» και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Η Φλώρινα και το ωδείο στο οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα θα τον καμαρώνει πάντα.
Επίσης στον 27ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία & Ορχήστρα Νέων) που διεξήχθη στις 27 Απριλίου 2012 στην Αθήνα, οι μαθήτριες Ειρήνη Δεμερτζή και Μαρία Ξανθοπούλου, της καθηγήτριας πιάνου κ. Άννιας Χατζησυμεωνίδου, απέσπασαν το Β’ Βραβείο στην κατηγορία Β’ 4 χέρια, γεμίζοντας όλους μας χαρά και υπερηφάνεια.
Θερμά συγχαίρουμε ακόμη τη μαθήτρια Παρασκευή Παπαναούμ της τάξης κιθάρας του κ. Νίκου Γεωργίου, η οποία απέσπασε το Γ’ Έπαινο στην κατηγορία Γ’ (ηλικίες έως 16 ετών) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας που διεξήχθη στη Βέροια.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οκτάβα»
Διαβάστε περισσότερα...

Ήττα για τις γυναίκες από τη Σερβία στο κατάμεστο κλειστό του Αμυνταίου

Το κλειστό του Αμυνταίου κατακλύστηκε για μια ακόμη φορά από φίλους του χάντμπολ, η Εθνική των γυναικών, ωστόσο, δεν κατάφερε να τους ανταμείψει γνωρίζοντας την ήττα (26-21) από τη Σερβία.
Στη συνέχεια των υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, παρότι παρουσίασε το καλύτερο αγωνιστικό του πρόσωπο μέχρι στιγμής στο θεσμό. Η Σερβία ήταν το φαβορί και επιβεβαίωσε τον τίτλο της, παρουσία 1.500 θεατών που έδωσαν το παρών στο γυμναστήριο. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε πέντε αγώνες για τις «πλάβι», ενώ αντίθετα για την Εθνική μας η 5η ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η πρόκριση έχει χαθεί από καιρό για την ελληνική ομάδα, που παρέμεινε στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου χωρίς βαθμό.

Βακάλης: «Υπερήφανος»
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητριών του εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Σωκράτης Βακάλης, ο οποίος τόνισε: «Εμείς στην Ελλάδα μάθαμε χάντμπολ από την Γιουγκοσλαβία. Είμαι υπερήφανος για αυτό που παρουσιάσαμε σήμερα. Δείξαμε ωραίο θέαμα και αποδείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε ωραίο χάντμπολ Τιμήσαμε τον κόσμο που μας στήριξε και τον αντίπαλο μας».
Στον αντίποδα, ο τεχνικός της Σερβίας, Σάσα Μπόσκοβιτς είπε: «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Ελλάδα και Σερβία είναι αδερφικές χώρες. Ευχαριστηθήκαμε πολύ την παρουσία του κόσμου. Η Ελλάδα βελτιώθηκε πάρα πολύ και έκανε ένα πολύ καλό ματς».
Αντρέα Λέκιτς (αρχηγός Σερβίας): «Αυτή η περιοχή έδειξε πόσο αγαπάει το χάντμπολ. Παίξαμε ένα καθαρό παιχνίδι και πολύ δυνατό. Η Ελλάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική».
Μαρία Παπαδοπούλου (πλέι μέικερ Ελλάδας): «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξη. Δεν μπορούμε να γίνουμε Σερβία ή Ρουμανία, αλλά μπορούμε να ανεβούμε ένα επίπεδο και να είμαστε αξιοπρεπείς».
Τα δεκάλεπτα: 4-8, 7-11, 11-13 (ημχ.), 14-17, 18-22, 21-26
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Χατζηπαρασίδου 3, Τσιρνάρη, Προκοπίδου, Παπαδοπούλου 3, Νούλα, Μαυρογιώργη 1, Μάστακα, Βασιλειάδου 3, Αναγνωστοπούλου, Βαφειάδου 1, Στρατάκη 1, Τσακάλου 7, Μασμανίδου, Στασινού, Καζάκη 2, Λέκκα.
ΣΕΡΒΙΑ (Σάσα Μπόσκοβιτς): Κρπέζ 3, Πόποβιτς 2, Λέκιτς 6, Ντιμίτροβιτς 2, Μάτιτς, Νταμιάνοβιτς 3, Έριτς, Ράγιοβιτς, Ογκνιένοβιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Τομάσεβιτς, Μιλόσεβιτς, Λίσκεβιτς, Λόγπουρ 6, Μπάρτοσιτς, Γκεοργκίεφ.
Διαιτητές: Αλίγεφ- Αγκακίγεφ (Αζερμπαϊτζάν), Παρατηρητής: Γιορντάνοφ (Βουλγαρία), δίλεπτα: 1-3, πέναλτι: 2/2-1/1.

Πηγή: gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάρτυ γενεθλίων Λ.Φ. ΠΑΟΚ Φλώρινας «Λυγκηστές»

Το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. θα γίνει μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουμε τα 17 χρόνια λειτουργίας του συνδέσμου.
Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία του συνδέσμου
και ώρες 6-9μμ.

Υ.Γ ΨΥΧΩΣΗ ΜΕΣ’ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ.
Διαβάστε περισσότερα...

Εβδομαδιαίο καλοκαιρινό camp από τον Α.Ο.Φ.

Συνεχίζοντας την τεράστια περσινή επιτυχία ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας προτίθεται να διοργανώσει και φέτος καλοκαιρινό αθλητικό camp στην κατασκήνωση Ελαιώνες στο πανέμορφο Γομάτι-Πυργαδίκια Χαλκιδικής. Οι συμμετέχοντες θα συνοδεύονται συνεχώς από τους προπονητές Τίτα Χρήστο και Μογλενίδη Χρήστο οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την μεταφορά από και προς την κατασκήνωση καθώς και για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν κατά την διαμονή τους.

Περιγραφή
Οι αθλητές μας κάθε μέρα μετά το πρωινό ξύπνημα και πριν το πρωινό γεύμα, θα μεριμνούν για την ατομική τους υγιεινή, την τακτοποίηση και την καθαριότητα του χώρου που θα μένουμε. Θα έχουν 5 γεύματα ημερησίως (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό) και μεσημεριανή ώρα ξεκούρασης/κοινής ησυχίας. Τα πρωινά θα συμμετέχουν σε αθλοπαιδιές και παιχνίδια στους χώρους άθλησης καθώς και μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα. Τα απογεύματα θα ακολουθούν το ενιαίο πρόγραμμα προπόνησης του ΑΟΦ το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: προπόνηση φυσικής κατάστασης, αντοχής και δύναμης. Προπόνηση με την αντίσταση του νερού σε θάλασσα και πισίνα. Ασκήσεις δρομικές, αλτικές και ισορροπίας. Μιμητικές ασκήσεις σε παιγνιώδη μορφή για την αφομοίωση της σωστής τεχνικής κτλ. Μια από τις μέρες και ανάλογα με τον καιρό θα πραγματοποιηθεί νυχτερινή διαβίωση σε κοντινή παραλία με υπνόσακους.
Τα οφέλη που αποκομίζει ο αθλητής με την συμμετοχή του είναι πολλαπλά:
• Βελτίωση της αθλητικής του απόδοσης μέσω προσεκτικά σχεδιασμένου προγράμματος άθλησης
• Διακοπές και ψυχαγωγία με τους φίλους του
• Ομαδοποίηση, κοινωνικοποίηση και απογαλακτισμός από το οικογενειακό περιβάλλον
• Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των αθλητών και μεταξύ αθλητών-προπονητών
• Επιμονή στο να πετύχει το μέγιστο των ικανοτήτων του
• Ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών αξιών
• Σεβασμός στους κανόνες, αποκτά αίσθημα κοινής ευθύνη
• Προσωπική υπευθυνότητα μέσα στην ομάδα, συνεργασία και αλληλεγγύη.
Για την μεγαλύτερη ασφάλεια των κατασκηνωτών υπάρχει 24ωρη φύλαξη του χώρου, 2 έμπειροι ναυαγοσώστες σε πισίνα και θάλασσα καθώς και ιατρείο με εσωτερικό γιατρό και διπλωματούχο αδερφή νοσοκόμα όλο το 24ωρο. Επίσης για τους μικρούς μας φίλους που πηγαίνουν πρώτη φορά κατασκήνωση υπάρχει παιδοψυχολόγος καθώς και υπεύθυνος προσαρμογής. Δηλώσεις συμμετοχής ως Κυριακή 10 Ιουνίου
Αναχώρηση : Πέμπτη 21 Ιουνίου από Νομαρχία Φλώρινας
Επιστροφή : Τετάρτη 27 Ιουνίου βράδυ στη Νομαρχία
Με μισθωμένο λεωφορείο

Πληροφορίες : Μογλενίδης Χρήστος 6947309086, Τίτας Χρήστος 6932919269 .
Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνες κλασικού αθλητισμού των δημοτικών σχολείων

Θα μας τιμήσει ιδιαίτερα η παρουσία σας στους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με τη συμμετοχή των παιδιών του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Κε.Φ.Ι.Απ.), του ΕΕΕΕΚ & του Ειδικού Σχολείου Φλώρινας, που θα πραγματοποιηθούν στο Δ.Α.Κ. Φλώρινας, αύριο Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 από ώρα 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων
Αναστάσιος Κ. Μπατμάς
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ημερίδα για τον κριτικό γραμματισμό και τα νέα προγράμματα σπουδών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό

Την Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στο μεγάλο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Διευθυντή, κ. Παναγιώτη Νώτα, και τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, κ. Στέλλα Κασίδου, κ. Γιάννη Κασκαμανίδη και κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, με θέμα:
«Κριτικός Γραμματισμός και νέα Προγράμματα Σπουδών γλωσσικής διδασκαλίας για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο»,
με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Ντίνα, Καθηγητή Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Στην έναρξη της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμούς ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Παναγιώτης Νώτας, και ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Σούλιος.
Ο κ. Ντίνας στην εμπεριστατωμένη εισήγησή του κατέδειξε ότι οι σύγχρονες κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες, όπως η πολυπολιτισμικότητα, η οικονομική και κοινωνική ρευστότητα, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και δεδομένων, ο υπερπληθωρισμός των πληροφοριών, ο καταιγιστικός πολλαπλασιασμός των γνώσεων, η εξάπλωση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, κ.ά., επιβάλλουν στο σχολείο να αναπτύξει στους μαθητές και στις μαθήτριες ένα εύρος δεξιοτήτων που θα τους επιτρέψει να κινηθούν με ευελιξία και δημιουργικότητα σε ένα εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον που έχει αυξημένες και μεταβαλλόμενες απαιτήσεις.
Αυτές οι συνθήκες μας οδηγούν σε νέες διδακτικές προσεγγίσεις και σε νέα παιδαγωγική «φιλοσοφία», που έχει ως επίκεντρο τον μαθητή, που δίνει έμφαση στην καινοτομία και στη χρήση των νέων μέσων, που εδραιώνει στη συνείδηση των μαθητών τις δημοκρατικές αξίες, τις αρχές της ισονομίας μεταξύ των πολιτών, το σεβασμό στο περιβάλλον και το στόχο της αειφόρου ανάπτυξης, την ανθρώπινη αλληλεγγύη και την αποδοχή της διαφορετικότητας,
Στο πλαίσιο αυτό έχουν εκπονηθεί τα Νέα Προγράμματα Σπουδών που βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (http://digitalschool.minedu.gov.gr) και σε ότι αφορά στη γλωσσική διδασκαλία, αυτή στηρίζεται στις αρχές του κριτικού γραμματισμού, σύμφωνα με τον οποίο κάθε πολιτισμικό προϊόν (όπως η γλώσσα και η λογοτεχνία), προσεγγίζεται μαθησιακά ως ένα πολυεπίπεδο αποτέλεσμα ιδεολογικών, κοινωνικών και τεχνολογικών διεργασιών, τις οποίες επιχειρούμε να διερευνήσουμε και να ερμηνεύσουμε στο πλαίσιο της παιδαγωγικής του κριτικού γραμματισμού.
Η γλώσσα ως το βασικό μέσο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους και ως όχημα της ανθρώπινης σκέψης, αναδεικνύεται πλέον και ως μηχανισμός κατασκευής και αναδόμησης στάσεων, αξιών, κοινωνικών τάσεων και ιδεολογίας. Επομένως, η διδασκαλία της γλώσσας μέσα σε συνθήκες κοινωνικής ανισότητας δεν είναι ένα τεχνικό ζήτημα, αλλά άπτεται μιας γενικότερης εκπαιδευτικής στάσης που βλέπει την εκπαιδευτική διαδικασία ως μια διαπραγμάτευση ταυτοτήτων τόσο ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και τους μαθητές όσο και ανάμεσα στους ίδιους τους μαθητές.
Η ημερίδα αυτή αποτέλεσε το πρωταρχικό και εισαγωγικό μέρος ενός εμπεριστατωμένου επιμορφωτικού προγράμματος για τους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, που θα πραγματοποιηθεί από τους Σχολικούς Συμβούλους τον Σεπτέμβριο και κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του νέου σχολικού έτους 2012-2013 με επίκεντρο το γλωσσικό μάθημα και τα νέα προγράμματα σπουδών που εφαρμόζονται την τρέχουσα χρονιά σε πιλοτική φάση και αναμένεται η σταδιακή καθολική εφαρμογή τους.
Συνδιοργανωτής της ημερίδας ήταν ο Δήμος Φλώρινας. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο, κ. Ι. Βοσκόπουλο, και το Δημοτικό Συμβούλιο για την οικονομική επιχορήγηση, και τον Κοσμήτορα της Παιδαγωγικής Σχολής, κ. Χαράλαμπο Λεμονίδη, για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση του ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας για τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό

Το ΤΕΕ/ τμ. Δυτικής Μακεδονίας παρενέβη στο opengov.gr επί του αναλυτικού κειμένου του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού της Δημόσιας Διαβούλευσης του ΥΠΕΚΑ λόγω των ιδιαίτερα σημαντικών επιπτώσεων που θα έχει για τη Δυτική Μακεδονία εφόσον υιοθετηθεί με την παρακάτω παρέμβαση:
Οι βραχυπρόθεσμες προκλήσεις της εθνικής ενεργειακής πολιτικής χαρακτηρίζονται από την υψηλή προοπτική διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο εθνικό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο, αυξημένες απαιτήσεις σε δυναμικό αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, ενίσχυση και ανάπτυξη των δικτύων μεταφοράς, κάλυψη ελλειμμάτων και εξασφάλιση ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ, μόχλευση χρηματοδοτήσεων και κυρίως, αποστολή ισχυρού μηνύματος στην αγορά για βιώσιμες ενεργειακές επενδύσεις.
Επιπλέον, η σχεδιαζόμενη απόσυρση των υπέργηρων λιγνιτών μονάδων αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικότατο έλλειμμα ενέργειας και πρωτίστως ισχύος σε βάθος δεκαετίας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει τεκμηριωμένη πρόταση κάλυψης του ελλείμματος των 3000 MW και λαμβάνοντας βέβαια υπόψη ότι με ενεργειακούς όρους, το 2020 είναι μόλις «μεθαύριο». Δυστυχώς, όλα τα προαναφερόμενα πρέπει να υλοποιηθούν σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ασφυκτικής δημοσιονομικής προσαρμογής, έξαρση της ανεργίας και του δημοσιονομικού κόστους και μιας γενικότερης επενδυτικής δυσπραγίας.
Σε απάντηση αυτών, το ΥΠΕΚΑ θέτει σε Δημόσια Διαβούλευση πρόταση αναφορικά με τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό με χρονικό ορίζοντα το 2050. Σε μια πρώτη, γενική παρατήρηση, το κείμενο χαρακτηρίζεται από μια εμμονή στο πρόβλημα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, η οποία ιεραρχείται πολύ υψηλά στις προτεραιότητες και ευθέως δυσανάλογα με τις πιεστικές απαιτήσεις και την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.
Επιπλέον, στο συγκεκριμένο κείμενο, το σύνολο της Χώρας αντιμετωπίζεται ως «αδιάστατο σημείο» και όχι ως ένα σύνολο Περιφερειών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ιδιαίτερες απαιτήσεις, ιδιαίτερα προβλήματα και ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας, σύμφωνα με τους διαχρονικούς και προσφιλείς χαρακτηρισμούς των πολιτικών [παραπομπή 1].
Λιγνιτικά αποθέματα και επενδύσεις αξίας δεκάδων δις ευρώ, συσσωρευμένη τεχνογνωσία δεκαετιών, χιλιάδες λιγνιτωρύχοι και εργαζόμενοι στη βιομηχανία λιγνίτη αλλά και η αναπτυξιακή κόπωση μιας ολόκληρης Περιφέρειας, ως απόρροια της λιγνιτικής μονοκαλλιέργειας, αντιμετωπίζονται εξόχως γραφειοκρατικά, χωρίς ίχνος προοπτικής και περιφερειακής συνοχής.
Επί του πρακτέου, οι επί μέρους παρατηρήσεις/ προτάσεις μας στο κείμενο του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού έχουν ως ακολούθως:
1. Ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής αξιοποίησης των ελληνικών λιγνιτών ως το μοναδικό εγχώριο καύσιμο που παρέχει ασφάλεια εφοδιασμού, ελεγχόμενο κόστος παραγωγής, δυνατότητα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος
2. Ανυπαρξία οράματος και προοπτικής αναφορικά με τη δημιουργία ενεργειακού άξονα σε επίπεδο Ν. Δ. Βαλκανίων, με σημείο αναφοράς τα σημαντικότατα λιγνιτικά αποθέματα των βαλκανικών χωρών και επίκεντρο τη Δυτική Μακεδονία, ενδυναμώνοντας εμπράκτως την κομβική θέση της Χώρας μας στις αναδυόμενες ενεργειακές αγορές.
3. Ατεκμηρίωτη απαξίωση των τεχνολογιών δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCS) με ταυτόχρονη μηδενική αναφορά στις τεχνολογίες αξιοποίησης του διοξειδίου του άνθρακα (CCU). Αναδυόμενες και κρίσιμες τεχνολογίες για όλες τις χώρες που διαθέτουν σημαντικά κοιτάσματα ορυκτών καυσίμων και κυρίως, για τις χώρες που παρακολουθούν τις εξελίξεις και ενδιαφέρονται εμπράκτως για μια αποτελεσματική αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών πόρων.
4. Μηδενική αναφορά στις δυνατότητες εξω-ηλεκτρικής χρήσης του λιγνίτη, κυρίαρχα σε αποκεντρωμένα συστήματα τηλεθέρμανσης και αποτελεσματικής απεξάρτησης από το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν λαμβάνεται υπόψη η έντονη διαφοροποίηση στις ανάγκες θέρμανσης που έχει η Βόρεια Ελλάδα [παραπομπή 2].
5. Μηδενική αναφορά στη δυνατότητα αξιοποίησης των λιγνιτών σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Απουσία των λιγνιτών από τις εθνικές προτεραιότητες αναφορικά με την Έρευνα και Καινοτομία.
Πέραν των παραπάνω ενδεικτικών και όχι εξαντλητικών παρατηρήσεων μας, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
• Οι κεντρικές παραδοχές και οι κεντρικοί άξονες του Ενεργειακού Σχεδιασμού δεν έχουν δοθεί σε Δημόσια Διαβούλευση επί της αρχής.
• Γίνεται αναφορά ότι για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού ότι «ένας από τους σημαντικότερους στόχους αποτελεί η μέγιστη δυνατή απεξάρτηση από τις εισαγωγές πετρελαίου» ενώ ταυτόχρονα δεν συμπεριλαμβάνεται και το φυσικό αέριο το οποίο είναι επίσης εισαγόμενο καύσιμο.
• Γίνεται η παραδοχή για λιγνιτικά κοιτάσματα που ανήκουν στο Δημόσιο και δεν είναι υπό εκμετάλλευση χωρίς κάτι τέτοιο να προκύπτει από τεχνοκρατικό κείμενο
• Δεν λαμβάνονται υπόψη οι αναμενόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση από τη διαφοροποίηση του ενεργειακού μίγματος ανά σενάριο αλλά αντιθέτως γίνεται αναφορά για νέες θέσεις απασχόλησης. Στα συμπεράσματα δεν προβλέπονται οι πιθανές επιπτώσεις στην απασχόληση σε περιφερειακό επίπεδο [παραπομπή 1].
Είναι προφανές ότι για το ΤΕΕ/ τμ. Δυτικής Μακεδονίας η παρούσα διαβούλευση πρέπει να αποσυρθεί, και να ακολουθήσει ουσιαστικός διάλογος και διαβούλευση σε ένα, με αντιπροσωπευτική συμμετοχή, συμβούλιο ενεργειακής πολιτικής.
 
Παραπομπές:
1. «Θέσεις του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτ. Μακεδονίας για τα σενάρια απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την επίπτωση αυτών στη Δυτ. Μακεδονία» στο http://tdm.tee.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=142:2011-03-22-11-54-11&catid=47:2011-03-22-11-26-18&Itemid=94
2. «Θέσεις ΤΕΕ/Τμ. Δυτ. Μακεδονίας σχετικά με το κόστος θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία και προτάσεων για την ελάφρυνσή του» στο http://tdm.tee.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=379:-14-2-2012&catid=47:2011-03-22-11-26-18&Itemid=94
Διαβάστε περισσότερα...

Η Συμμετοχή!

Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη xώρα και στο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που βιώνουμε όλοι μας, η επιλογή της έμπρακτης συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα και ακόμη περισσότερο η διεκδίκηση της εμπιστοσύνης των πολιτών φαντάζει και είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα πως οι νέοι άνθρωποι όχι μόνο δεν πρέπει να κάμπτονται από τις δυσκολίες αλλά αντίθετα να τις αντιμετωπίζουν ως πρόκληση για να αναδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Γι’ αυτό επέλεξα να απευθυνθώ σε όλους εσάς που συμμερίζονται την αγωνιστική, θαρραλέα και διεκδικητική ορμή που πρέπει να διακρίνει τη γενιά μας, προκειμένου να συμπορευτούμε σε έναν δρόμο δύσβατο και ιδιαιτέρως απαιτητικό. Με πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας και της ισότητας και με αδιαπραγμάτευτες αξίες την εντιμότητα και τη συνέπεια, μέσα από την υπεύθυνη κεντροαριστερά, μπορούμε όλοι μαζί να υπερβούμε τις δυσκολίες και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους εαυτούς μας και τη χώρα. Ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά όχι αδιέξοδος. Αρκεί να θέσουμε ως επίκεντρο των πολιτικών μας τον άνθρωπο! Αρκεί να αλλάξουμε νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος! Αρκεί να εμπιστευτούμε πρόσωπα με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς και ακεραιότητα! Αρκεί εμείς οι ίδιοι να πιστέψουμε πως αξίζουμε μια καλύτερη τύχη για εμάς, τα παιδιά μας και τη χώρα μας…
«Πιστέψτε το!»
 
Φιλικά, 
Στυλιανός Δ. Μαυρίδης
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Διδάκτορας Νομικής ΑΠΘ


Και λίγα λόγια για εμένα…
Γεννήθηκα την 1/11/1979, πρωτότοκος υιός του Δήμου Μαυρίδη και της Φρειδερίκης Σολάκη. Μεγάλωσα στη Φλώρινα και αποφοίτησα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Γενικό Λύκειο Φλώρινας με γενικό βαθμό «άριστα» 20/20, όντας σημαιοφόρος. Φοίτησα στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, από όπου έλαβα και τον μεταπτυχιακό μου τίτλο ειδίκευσης στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών. Το 2011 αναγορεύτηκα σε Διδάκτορα Νομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Βιοποριστικά διατηρώ ίδιο δικηγορικό γραφείο και είμαι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.
Έχω διατελέσει Γραμματέας Β΄ της Ν.Ε. νεολαίας ΠΑΣΟΚ Φλώρινας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΠΑΣΠ Νομικής ΑΠΘ, εκπρόσωπος στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου, Γραμματέας Β΄ της Ν.Ε. σπουδάζουσας νεολαίας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων. Σήμερα είμαι πρόεδρος του Ομίλου Νομικού Προβληματισμού «Έρεισμα Δράσης» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΘ.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την προσωπική μου ιστοσελίδα : www.mavridislawoffice.eu
Διαβάστε περισσότερα...

Έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο δήμο Αμυνταίου

Μία σειρά σημαντικών έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών αναλαμβάνει να εκτελέσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου. Τα έργα θα πραγματοποιηθούν μετά από την υπογραφή διαβαθμικών συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Αμυνταίου, που θα υπογράψουν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης.
Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 290.000 € και αφορούν:
• Διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Φιλώτα
• Επέκταση Ιρλανδικής διάβασης στον χείμαρρο Φαραγγίου και προστασία πρανών
• Εξωραϊσμός βρύσης στην πλατεία του Δ.Δ. Ροδώνα
• Διαμόρφωση χώρου στην περιοχή Προφήτη Ηλία στο Τ.Δ. Πελαργού και στην περιοχή Αγίας Παρασκευής στο Τ.Δ. Φιλώτα
• Αποκατάσταση φθορών - πλακόστρωση δρόμων στα Τ.Δ. Νυμφαίου και Λεχόβου
• Συντήρηση κοινοτικού καταστήματος στο Δ.Δ. Λιμνοχωρίου
• Πλακόστρωση και φωτισμός κεντρικής οδού στο Τ.Δ. Λεβαίας
• Κατασκευή υδατοδεξαμενής και αγωγών μεταφοράς νερού στην κτην/φική περοχή Λεχόβου
• Αντικατάσταση κουφωμάτων στο κτήριο του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Τ.Δ. Κέλλης
• Βελτίωση δρόμου περιφερειακά της λίμνης Ζάζαρης
• Κατασκευή εξωτερικού αγωγού αποχέτευσης στο Τ.Δ. Αμυνταίου
• Κατασκευή οικίσκου και εξοπλισμός γεώτρησης στο Δ.Δ. Αγραπιδιάς
Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαθέτει μέρος των πόρων του προγράμματος Κεντρικών Αυτοτελών της Πόρων για την υλοποίηση έργων που συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Δήμου Αμυνταίου. Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε η συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία και πάντα αποβαίνει σε όφελος των πολιτών. Για το λόγο αυτό χαιρετίζουμε την πολύ σημαντική προσπάθεια που ξεκινάει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Δακής.
Διαβάστε περισσότερα...