Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Όχι άλλο Πάσχα χωρίς τρένο

Δυστυχώς οι καθυστερήσεις συνεχίζονται και δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι το παράθυρο ευκαιρίας για την επαναδρομολόγηση κλείνει κάθε μέρα που περνά. Γνωρίζουμε ότι σε λίγες μέρες θα προκηρυχτούν εκλογές και οι πάντες στη διοίκηση θα ασχολούνται με το κυνήγι της ψήφου. Μετά θα έρθει μια νέα διοίκηση στο υπουργείο μεταφορών και μια νέα διοίκηση στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ότι αυτό συνεπάγεται. Τους τελευταίους 14 μήνες έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες και η επαναδρομολόγηση είναι έτοιμη και μάλιστα με καλύτερες υπηρεσίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Φλώρινας.
Ο στόχος μας είναι αυτό το Πάσχα οι επισκέπτες και οι απανταχού Φλωρινιώτες να έρθουν να περάσουμε Πάσχα μαζί με το τρένο. Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι τα δρομολόγια μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα από την Κυριακή των Βαΐων. Περιμένουμε ο Δήμος και το Δημοτικό συμβούλιο να κινητοποιηθούν και να δώσουν μια στέρεα θετική απάντηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξουσιοδοτώντας το Δήμαρχο να διαπραγματευτεί τις λεπτομέρειες και να υπογράψει τη σύμβαση άμεσα.
Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι οι συνδυασμένες μεταφορές με κορμό το τρένο δεν είναι μόνο ένα σχέδιο που θα κάνει το τρένο οικονομικά βιώσιμο. Είναι ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει το δικαίωμα των κατοίκων στην κινητικότητα σε περίοδο κρίσης αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής που αναδείχτηκε κάποτε ο καλύτερος αγροτοτουριστικός προορισμός (κι από τότε είναι επισκέψιμη με ΙΧ μόνο). Ελπίζουμε λοιπόν οι Δήμοι (και γιατί όχι και η περιφέρεια) όχι απλώς να ανταποκριθούν στο ελάχιστο που ζητά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξυπηρέτηση οργανωμένων εκδρομέων) αλλά στη διασφάλιση συστηματικών δημοσίων συγκοινωνιών σε όλο το νομό! Τώρα όμως είναι απαραίτητο να γίνει τουλάχιστον το ελάχιστο!
Η εποχή της ανάλυσης και των καθυστερήσεων έχει περάσει, είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα τουλάχιστον το ελάχιστο. Χρειάζονται αποφάσεις και πράξεις τώρα!

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας.
http://florinatreno.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χρήστος Γιανναράς στη Φλώρινα

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Florine@, η Ένωση Φιλολόγων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Η Ελλάδα σήμερα: Η καταστροφή ως ευκαιρία»
σήμερα Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012 στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας (Παλαιό Γήπεδο).
Εισηγητής της εκδήλωσης: ο Καθηγητής, Χρήστος Γιανναράς.
Είσοδος Ελεύθερη
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ε.Ε.Τ.

Προς Υπουργείο Παιδείας
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Γραφείο Υπουργού κ. Γ.Μπαμπινιώτη

Την Κυριακή 25η Μαρτίου του 2012, ημέρα εθνικής εορτής, σε κεντρικό σημείο της Φλώρινας στην οδό Στεφάνου Δραγούμη και ώρα περίπου 11:00, δεκαοχτάχρονος συμφοιτητής μας δέχθηκε απροκάλυπτα επίθεση από τρία αστυνομικά όργανα ντυμένα με πολιτικά, με την αιτιολογία ότι έβγαζε παράνομα φωτογραφίες.
Αναλυτικότερα, ο συμφοιτητής μας ενώ είχε την απλή πρόθεση να φωτογραφίσει στιγμιότυπα της παρέλασης για την Εθνική μας εορτή καθώς και κομμάτια του αστικού τοπίου της Φλώρινας, δέχθηκε την επίθεση των οργάνων τα οποία με βίαιο τρόπο του απέσπασαν την φωτογραφική μηχανή, τον κακοποίησαν σωματικά αλλά και ψυχολογικά και στην συνέχεια τον μετέφεραν δεμένο με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητές του ΤΕΕΤ δέχονται τις παράνομες αλλά και παράλογες επιθέσεις των αστυνομικών οργάνων της Φλώρινας. Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά που φοιτητές της σχολής έχουν συρθεί αναίτια με υποτιμητικό τρόπο στο τμήμα, όπου έχουν υποστεί την εξευτελιστική διαδικασία του σωματικού ελέγχου.
Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο προαναφερόμενος φοιτητής επιθυμεί την ανωνυμία του, καθώς στο παρελθόν έχει καταγγείλει σε κλειστό κύκλο συμφοιτητών του ότι τυγχάνει παρακολούθησης από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν παρανόμως εισβάλει και στο σπίτι του.
Γνωρίζουμε πολλαπλές περιπτώσεις συμφοιτητών μας που λόγω της παράνομης συμπεριφοράς των οργάνων, φοβούνται να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά που τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά παρατηρούνται στη Φλώρινα.
Εμείς, ως σύλλογος φοιτητών του ΤΕΕΤ Φλώρινας, καταγγέλλουμε την κακώς εννοούμενη άσκηση εξουσίας από πλευράς της αστυνομίας Φλώρινας, κάνοντας έκκληση στην κοινή λογική επικαλούμενοι τους θεσμούς της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.
Ζητάμε:
1) Την ηθική αποκατάσταση του συμφοιτητή μας μέσω δημόσιας συγνώμης από πλευράς της διοίκησης της Αστυνομίας της Φλώρινας.
2) Να σταματήσει η ρατσιστική αντιμετώπιση των συμφοιτητών μας από τις αστυνομικές αρχές, που υποθέτουμε ότι στηρίζεται στις ενδυματολογικές, εμφανισιακές και ιδεολογικές τους αντιλήψεις.
3) Από όλους τους αρμόδιους φορείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Δημόσιας Διοίκησης να έχουν τα αντανακλαστικά τους σε ετοιμότητα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Φλώρινα θα συνεδριάσει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Για πρώτη φορά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας θα συνεδριάσει στη Φλώρινα την προσεχή Δευτέρα 2 Απρίλιου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κυρίαρχα για την περιοχή της Φλώρινας θα είναι η ενημέρωση για τον οδικό άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα, η μετεγκατάσταση των Αναργύρων, η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου κ.ά.

Θέμα 1ο: Ενημέρωση για την ένταξη της μελέτης του οδικού άξονα: «Φλώρινα – Πτολεμαΐδα» στο πρόγραμμα «ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ».
Εισηγητής: ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Δακής

Θέμα 2ο: Ενημέρωση για την αναβάθμιση και κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής Πρεσπών σε συνεργασία με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).
Εισηγητής: ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Δακής

Θέμα 3ο: Αίτημα Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων Δήμου Αμυνταίου, για μετεγκατάσταση του οικισμού.
Εισηγητής: ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

Θέμα 4ο:Υλοποίηση και ανάπτυξη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. – Παρουσίαση πορείας ωρίμανσης Έργων.
Εισηγήτρια: η κα Καραδαλή Αικατερίνη, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Στέλεχος της ΑΝΚΟ Α.Ε.

Θέμα 5ο: Έγκριση υλοποίησης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση Γυμνασίου Λαιμού».
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Δημήτριος Ηλιάδης

Θέμα 6ο: Έγκριση υλοποίησης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας του έργου: «Αντικατάσταση δυκτίου ύδρευσης - αποχέτευσης στο Τ.Δ. Πρασίνου»
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Δημήτριος Ηλιάδης

Θέμα 7ο: Έγκριση υλοποίησης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας του έργου: «Εγκατάσταση Χλωριωτών στις Τ.Κ. του Δήμου Πρεσπών»
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Δημήτριος Ηλιάδης

Θέμα 8ο: Έγκριση υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013, του έργου: «Αποκατάσταση και σταθεροποίηση των κατολισθήσεων σε τμήματα της Ε.Ο. Κοζάνη – Πεντάλοφος – Όρια Νομών Καστοριάς – Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 3.162.857,13 € (με Φ.Π.Α.).
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, κ. Ιωάννης Αντωνιάδης

Θέμα 9ο: Έγκριση προϋπολογισμού του ΚΕ.ΠΕ για το έτος 2012 και ορισμός ορκωτών λογιστών για διαχειριστικό έλεγχο του ΚΕΠΕ, για το έτος 2011.
Εισηγήτρια: η Πρόεδρος του ΚΕΠΕ, κα Κυριακή Αποστολίδου

Θέμα 10ο: «Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής τοποθέτησης πωλητών στις Λαϊκές Αγορές της Π.Ε. Γρεβενών»
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών, κ. Γεώργιος Δασταμάνης

Θέμα 11ο: Συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής Π.Ε. Γρεβενών για την ίδρυση, μετακίνηση, κατάργηση Λαϊκών Αγορών και τον καθορισμό των προς διάθεση αδειών πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών, κ. Γεώργιος Δασταμάνης

Θέμα 12ο: Συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής Π.Ε. Καστοριάς για την ίδρυση, μετακίνηση, κατάργηση και χορήγηση νέων αδειών και κάλυψης υφιστάμενων κενών των Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Καστοριάς.
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Δημήτριος Σαββόπουλος

Θέμα 13ο: Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς), ου Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ορεστίδος, για την μεταφορά ατόμων με αναπηρία.
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Δημήτριος Σαββόπουλος

Θέμα 14ο: Λύση και εκκαθάριση της αμιγούς Νομαρχιακής Επιχείρησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς, με την επωνυμία «Αμιγής Νομαρχιακή Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Καστοριάς (Α.Ν.Ε.Τ.Α.Κ.)».
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Δημήτριος Σαββόπουλος

Θέμα 15ο: Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MED.
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, κ. Ιωάννης Σόκουτης

Θέμα 16ο: Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια φωτοτυπικού μηχανήματος ια τις ανάγκες του συλλόγου ατόμων με αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης.
Εισηγητής: ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Βασίλειος Πάτρας

Θέμα 17ο: Γνωμοδότηση για τη Μ.Π.Ε. του έργου: «Ίδρυση και λειτουργία κτροφείου γουνοφόρων ζώων τύπου μινκ, της εταιρείας «ΚΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΚΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ο.Ε.», στην κτηματική περιοχή Ποριάς του Δήμου Καστοριάς, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Δημήτριος Σαββόπουλος
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρώτοι υποψήφιοι στο νομό Φλώρινας

Οι πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Φλώρινας, για τις επικείμενες εκλογές, ανακοινώθηκαν από το νεοσύστατο κόμμα «Ελλήνων Πολιτεία».
Πρόεδρος του κόμματος είναι η Νίνα Παυλίδου, με καταγωγή από το Λιμνοχώρι, η οποία θα είναι υποψήφια στη Β’ Αθηνών και στη Φλώρινα, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν, ανάμεσα σε άλλες, και οι υποψηφιότητες των Ανδρέα Αναστασόπουλου και Βασιλείας Παυλίδου για το νομό Φλώρινας.
Διαβάστε περισσότερα...

Η άγρια ζωή πεθαίνει στον κάθετο άξονα «Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής»

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής (στο ύψος του κόμβου Βογατσικού προς Κωσταράζι) με θύμα αυτή τη φορά ένα ζαρκάδι! Το άτυχο ζώο ηλικίας περίπου 2,5-3 ετών και βάρους 30 κιλών παρασύρθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί από διερχόμενο όχημα, ο οδηγός του οποίου έφυγε χωρίς να ειδοποιήσει την Τροχαία!
Όταν έφτασε στο σημείο του ατυχήματος εκπρόσωπος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ το ζώο ήταν ήδη νεκρό. Το ζαρκάδι μεταφέρθηκε στο Δασαρχείο Καστοριάς για τις απαραίτητες εξετάσεις έπειτα από συντονισμό από τους ανθρώπους του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έφερε συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα και στο αριστερό πόδι, ενώ υπήρχαν και πολλές εκδορές στο σώμα του ένδειξη ότι πιθανώς να σύρθηκε για 20 περίπου μέτρα.
Όπως έχει επανειλημμένα τονισθεί η ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής (Ε45) και η απουσία ή ελλιπής διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα, συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και για τις οποίες μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως διορθωτική κίνηση. Αξίζει να τονιστεί ότι από το 2009 μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο κάθετο άξονα έχουν σημειωθεί ακόμη 12 ατυχήματα με θύματα άγρια ζώα στα οποία έχουν σκοτωθεί 9 αρκούδες!
Ως άμεσο μέτρο για την προστασία οδηγών και άγριων ζώων ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προτείνει την ολοκληρωμένη τοποθέτηση επαρκούς φράχτη από την Εγνατία Οδό Α.Ε σε όλο το μήκος του κάθετου άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, σε συνδυασμό με την δρομολόγηση της κατασκευής ή αναδιαμόρφωσης κατάλληλων διαβάσεων πανίδας - πράσινων γεφυρών κ.λπ. Η αντικατάσταση της περίφραξης αποτελεί επείγουσα ανάγκη πριν θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα!

Λίγα λόγια για το ζαρκάδι

Ζαρκάδι (Capreolus capreolus)
Το ζαρκάδι είναι ένα οπληφόρο θηλαστικό που μπορεί να ζήσει σε μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και πυκνά δάση έως και αλπικά λιβάδια. Το ζαρκάδι είναι φυτοφάγο και μηρυκαστικό ζώο. Το ίδιο αποτελεί φυσική λεία για τα σαρκοφάγα ζώα.
Σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας το ζαρκάδι στη χώρα μας ειναι είδος τρωτό που σημαίνει ότι αν συνεχίσει να εξοντώνεται σύντομα θα απειλείται με εξαφάνιση. Στην Ελλάδα απαντάται μόνο στην ηπειρωτική χώρα, με νοτιότερο άκρο εξάπλωσης τα βουνά Οίτη, Βαρδούσια, Γκιώνα και Παρνασσός. Παρόλο που για ορισμένες περιοχές υπάρχουν ενδείξεις για περιορισμένη διεύρυνση της εξάπλωσης ή τοπική αύξηση του πληθυσμού (π.χ. Ροδόπη και ορισμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας), το ζαρκάδι δεν είναι άφθονο και στην Ελλάδα έχει σημαντικά χαμηλότερες πληθυσμιακές πυκνότητες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Βιολογικά χαρακτηριστικά: Το ζαρκάδι αποτελεί το πιο μικρόσωμο είδος της οικογένειας των ελαφοειδών (Cervidae), με ύψος μέχρι τον ώμο περίπου, στα 65 εκ., και βάρος 18-30 κιλά. Ζουν συνήθως 10-12 έτη και γεννούν μία φορά το χρόνο 1-2 μικρά (συνήθως μεταξύ Απριλίου και Μαΐου).

Απειλές: Η σημαντικότερη απειλή για το ζαρκάδι παραμένει το λαθραίο κυνήγι. Επίσης, απειλείται από την αλλοίωση των βιοτόπων του και από την ανθρωπογενής όχληση (αναψυχή-τουρισμός, πυρκαγιές από ανθρωπογενή αίτια, κίνηση τροχοφόρων).

Μέτρα διατήρησης που υπάρχουν: Σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ήδη από το 1969 (Nομοθετικό Διάταγμα 86/69) απαγορεύεται το κυνήγι του ζαρκαδιού σε όλη την επικράτεια, εκτός από τις ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές.

Μέτρα διατήρησης που απαιτούνται: Απαιτείται περισσότερη έρευνα της οικολογίας της εξάπλωσης και των ενδιαιτημάτων του ζαρκαδιού, αξιολόγηση των απειλών για τον πληθυσμό και το ενδιαίτημά του, ανάπτυξη και εφαρμογή εξειδικευμένου σχεδίου διαχείρισης, διερεύνηση επανεισαγωγής σε περιοχές όπου το είδος προϋπήρχε, καθώς και δράσεις κατάρτισης του προσωπικού των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διαχείρισή του.
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση ενημέρωσης και διαλόγου για την ενέργεια στο Φιλώτα

Ο κοινωνικός διάλογος για τα θέματα της ενέργειας στο Δήμο Αμυνταίου ξεκίνησε με τους τοπικούς φορείς και συνεχίζεται με τις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αμυνταίου καλεί τους συνδημότες μας στην πρώτη συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου για τα ενεργειακά θέματα, που θα πραγματοποιηθεί στο Φιλώτα.
Η εκδήλωση ενημέρωσης και διαλόγου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Απριλίου, στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλώτα.
Οι κάτοικοι καλούνται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις ενημέρωσης, ώστε μέσα από μία διαδικασία διαλόγου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα της ενέργειας, αλλά και κοινωνική συμφωνία για τους τρόπους αντίδρασης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και η τοπική κοινωνία.
Διαβάστε περισσότερα...

«Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου»

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, θα διοργανώσουν δράση με θέμα:
«Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου»

Πρόκειται για μια πανελλήνια καμπάνια, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οποία θα κορυφωθεί με κεντρικές εκδηλώσεις σε πόλεις όλων των περιφερειών.
Κεντρικός στόχος της δράσης, είναι η προβολή από τους μαθητές του τόπου τους με δημιουργικά έργα έτσι ώστε να αποτελέσει προορισμό τόσο για τα σχολεία της χώρας μας όσο και του εξωτερικού.
Η κεντρική εκδήλωση στην πόλη της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του ΦΣΦ “o Αριστοτέλης” αύριο Κυριακή 1 Απριλίου 2012, και ώρα 11:00 πμ.
Τη δράση θα υλοποιήσουν η Β/θμια Εκπαίδευση Φλώρινας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης Φλώρινας και οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλευρό των ΑΜΕΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής

Στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Κοσματόπουλος, με εκπροσώπους των συλλόγων ατόμων με αναπηρία της Δυτικής Μακεδονίας, βρέθηκε ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη δομών στήριξης και οι δυνατότητες δράσεων κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία. Ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα δημιουργίας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης, για άτομα με αναπηρία που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Τις λεπτομέρειες έδωσε εκ μέρους της διαχειριστικής αρχής ο Γιάννης Παπαιωάννου.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης έσπευσε να τονίσει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια
προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα και παράλληλα να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν. Εξέφρασε επίσης την ευχή να συνεχιστούν οι συναντήσεις με σκοπό την ανεύρεση λύσεων, για ένα καλύτερο αύριο των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Ουσιαστική η συζήτηση που ακολούθησε με σημαντικές επισημάνσεις από τους εκπροσώπους των συλλόγων, ενώ κατατέθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των δομών που υπάρχουν.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ασπράγκαθος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης Κώστας Κυτίδης, ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης Δημήτρης Μαυροματίδης, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών Κωνσταντίνος Μιχαλογιάννης, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης κοινωφελούς έργου Γρεβενών Βάιος Κόραβος, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Δημήτρης Λουκάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Κούτσιανος και Φιλαρέτη Οικονομίδου, ο Ανδρέας Βαινάς Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και η Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας Ντίνα Κισκίνη. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Βασίλης Παπαδόπουλος πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στο Αρμενοχώρι

Σε μια εποχή όπου το Internet αποτελεί τρόπο ζωής κυρίως για τη νεολαία, το Δημοτικό Σχολείο Αρμενοχωρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου – Πρόληψη και Προστασία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 7:00 το βράδυ στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Αρμενοχωρίου (πρώην Κ.Ε.Φ.Ο.) με ομιλητές τον κ. Ιωάννη Ασσιόγλου ειδικό σε θέματα Διαδικτύου (Ηλεκτρολόγο – Ηλεκτρονικό, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και τον κ. Κωνσταντίνο Στυλιάδη υπεύθυνο ΠΛΗ. ΝΕ. Τ. Φλώρινας.
Θα προηγηθεί στις 05:30 – 07:00 μ.μ. ενημέρωση και διαλογική συζήτηση για τη ασφαλή χρήση του Διαδικτύου με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου – Γυμνασίου και Λυκείου.
Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση προς γονείς, μαθητές αλλά και προς όλους όσους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η χρήση του Internet και οι οποίοι μπορεί να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Με εκτίμηση
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 6/Θ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

«The Grey» από τη Λέσχη Πολιτισμού

Η ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:

The Grey

εκτάκτως ΣΑΒΒΑΤΟ 31/3: 21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 1/4: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 2/4: ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
ΤΡΙΤΗ 3/4: 21.00
εκτάκτως ΤΕΤΑΡΤΗ 4/4: 19.00 & 22.00

Περιπέτεια | 117'
Σκηνοθεσία: Τζο Κάρναχαν
Πρωταγωνιστούν: Ντέρμοτ Μαλρόνι, Λίαμ Νίσον, Τζο Άντερσον, Φρανκ Γκρίλο, Τζέιμς Ντέιλ

Μετά από ένα αεροπορικό ατύχημα στα παγωμένα βουνά της Αλάσκα, μια ομάδα σκληροτράχηλων εργατών θα έρθει αντιμέτωπη με τον απόλυτο κίνδυνο. Η παγωνιά και τα τραύματα τους από το ατύχημα, είναι τα λιγότερα που θα πρέπει να τους απασχολούν, καθώς μια αγέλη πεινασμένων λύκων παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση έτοιμη να τους κατασπαράξει. Ο χρόνος τους περιορισμένος και τα εφόδια τους λίγα. Όμως η δύναμη ψυχής και οι ηγετικές ικανότητες του αρχηγού τους, Λίαμ Νίσον, είναι τα μόνα όπλα που έχουν για να αντιμετωπίσουν τη φονική επίθεση των «γκρίζων δολοφόνων» που καραδοκούν σε κάθε τους στραβοπάτημα

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 15

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση για το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ανακοινώνεται Παράταση της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορά στη δράση 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του Μέτρου Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 που έχει ως στόχο. Την προστασία των φυσικών πόρων και την διατήρηση της βιοποικιλότητας, την αειφόρο διαχείριση των βοσκοτόπων, την βελτίωση της ευζωίας των ζώων και την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή προϊόντα ζωικής προέλευσης. Δικαιούχοι μπορούν να κριθούν φυσικά η νομικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις. Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως: α) επαγγελματίες αγρότες β) κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις αα. Είναι φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόληση τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματος. ββ. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόληση τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα. Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 24/02/2012 έως 30/04/2012
Τόπος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης είναι η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της αιρετής Περιφέρειας, ή στο ΚΕΠΠΥΕΛ ,ή στις κατά τόπους ΕΑΣ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας των αιρετών Περιφερειών & την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας καθώς και από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων www.minagric.gr την ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr και στην Δ/νση του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr.
Πληροφορίες 2385350551
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή

Χθες το βράδυ στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 35χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διωκτική απόφαση σύλληψης για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος πήγε στο Σημείο Ελέγχου Διαβατηρίων Κρυσταλλοπηγής, για να εξέλθει από τη Χώρα και κατά το διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, με την οποία διατάσσονταν η σύλληψή του για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, που τέλεσε τον Ιανουάριο του 2009, στη Ρόδο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη για άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Κάτω Κλεινών, 53χρονος ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς, στις Κάτω Κλεινές Φλώρινας.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, ευρισκόμενος σε οδό εντός της τοπικής κοινότητας Κάτω Κλεινών Φλώρινας πυροβόλησε στον αέρα τέσσερις (4) φορές με κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα.
Η κυνηγετική καραμπίνα και τέσσερις (4) κάλυκες αναλωθέντων φυσιγγίων κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
Διαβάστε περισσότερα...

Προετοιμασία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Αμύνταιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου αντιλαμβανόμενο τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, προχώρησε στην ομόφωνη ψήφιση απόφασης για την λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου στο Δήμο μας.
Σε μια εποχή που δοκιμάζεται η κοινωνική ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο όλων μας, αφουγκραζόμενοι τις ιδιαίτερες ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων συμπολιτών μας (όπως άποροι, ΑΜΕΑ κλπ), προχωρήσαμε σε μια κίνηση ενίσχυσης της συνεκτικότητας του κοινωνικού ιστού του Δήμου μας.
Το υπό σχεδιασμό Κοινωνικό Παντοπωλείο θα χορηγεί δωρεάν, σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, τρόφιμα σε συγκεκριμένες κατηγορίες συνδημοτών μας. Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας θα διέπεται από τις κείμενες διατάξεις του ΥΠ.ΕΣ. Τα τρόφιμα θα προέρχονται κυρίως από δωρεές μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων, αλλά και όσων συμπολιτών μας επιθυμούν να συνδράμουν. Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι ακόμη και η αγορά τροφίμων από τον Δήμο (διαδικασίες ΕΚΠΟΤΑ), εάν ολοκληρωθεί η ψήφιση των σχετικών σχεδίων νόμου.
Ήδη στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν δοθεί οδηγίες για την εξεύρεση και διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για την στέγαση του όλου εγχειρήματος. Παράλληλα όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε δωρεές σχετικών ποσοτήτων βασικών τροφίμων μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή του Δήμου Αμυνταίου, έτσι ώστε να επισπευστεί ο χρόνος προετοιμασίας που απαιτείται και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η λειτουργία του.
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» Δακή για 14 καινούργια ασθενοφόρα

Την προέγκριση δημοπράτησης του έργου «Προμήθεια 14 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», συνολικού προϋπολογισμού 980.000,00 €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους και αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού 14 ασθενοφόρων τύπου Β’ που θα καλύψουν τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία παρέχεται μέσω του Ε.Κ.Α.Β., το μοναδικό επίσημο φορέα στη χώρα μας σε αυτό τον τομέα.
Η ενίσχυση του στόλου του Ε.Κ.Α.Β., μέσα από την προμήθεια νέων πλήρως εξοπλισμένων και τεχνολογικά προηγμένων ασθενοφόρων, αποτελεί ιδιαίτερα επιτακτική ανάγκη, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση δεν συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και τις ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού.
«Είναι χρέος μας να είμαστε αρωγοί στον πολίτη και ιδιαίτερα σε αυτόν που χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν νοείται εν έτη 2012 να μην υπάρχουν ασθενοφόρα και να αναγκάζονται οι συγγενείς ασθενών με πρόσθετο κίνδυνο και κόστος να τους μεταφέρουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα με επιβατικά αυτοκίνητα».
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με την ανανέωση του στόλου των οχημάτων του, το Ε.Κ.Α.Β. αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του, με την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών.
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστροφή... σε ποια ύπαιθρο;

Η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση η οποία πλήττει ιδιαίτερα όσους δραστηριοποιούνται σε ορεινούς και ακριτικούς νομούς όπως ο νομός Φλώρινας και όλοι οι νομοί της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και το διαφαινόμενο ενδιαφέρον πολλών νέων για επιστροφή στις αγροτικές περιοχές και δραστηριοποίηση στον πρωτογενή τομέα, καθιστούν το ζήτημα της αγροτικής ανάπτυξης πιο επιτακτικό από ποτέ. Εάν αξιοποιηθούν κατάλληλα οι ευκαιρίες που θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια της ΕΕ για τη νέα και πιο ‘πράσινη’ ΚΑΠ, η αγροτική ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη ιδιαίτερα στις περιφέρειες με γεωργοκτηνοτροφικό προσανατολισμό.
Μια βασική προϋπόθεση όμως είναι ότι εκείνοι που θα αναλάβουν την συνέχιση της διαπραγμάτευσης θα διεκδικήσουν και θα επιτύχουν ορισμένες αναγκαίες προσαρμογές οι οποίες θα είναι επωφελείς για τη χώρα μας. Οι στόχοι της διαπραγμάτευσης πρέπει να είναι η αύξηση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ και η κατανομή των πόρων της βάσει κοινωνικά δίκαιων κριτηρίων. Πρέπει να επιδιωχθεί η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ενισχύσεων, έτσι ώστε ο υπολογισμός να γίνεται ανά δικαιούχο και όχι ανά μονάδα εδάφους. Παράλληλα είναι αναγκαία και η απλοποίηση των μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας, ώστε η διαχείρισή τους να μην οδηγήσει σε ενίσχυση της γραφειοκρατίας και αύξηση του διοικητικού κόστους. Η χρηματοδότηση από την ΕΕ για την επόμενη επταετία πρέπει να στραφεί στη στήριξη των αγροτών που υιοθετούν αειφορικά συστήματα παραγωγής όπως η Ολοκληρωμένη Διαχείριση και η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία και παράγουν προϊόντα ποιότητας.
Η αειφορική ανάπτυξη ωστόσο, πρέπει να συνδυαστεί με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα και τη βελτίωση του ελλειμματικού εμπορικού ισοζυγίου για τα αγροτικά προϊόντα. Αρχικά χρειάζεται η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε όλη την αγροδιατροφική αλυσίδα προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά τους και να γίνουν βιώσιμες σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου ανταγωνισμού. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη και διάχυση καινοτόμων τεχνολογιών σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.
Πρωταρχική επιδίωξη είναι η παραγωγή και διάθεση πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων ποιότητας, υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία θα παράγονται με αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων και προστασία του περιβάλλοντος και θα διατίθενται σε λογικές τιμές. Η απόκλιση των τιμών παραγωγού και καταναλωτή, η οποία αναδείχτηκε με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες καταναλωτών και παραγωγών, οφείλεται σε μεγάλες στρεβλώσεις του δικτύου εμπορίας των αγροτικών προϊόντων. Η ανάπτυξη νέων συλλογικών μορφών δράσης από την πλευρά των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών θα βοηθήσουν στην εξυγίανση του συστήματος και θα δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας με θετικά αποτελέσματα για όλους. Τέλος πρέπει να στηριχθεί ο πολυλειτουργικός χαρακτήρας του αγροτικού χώρου μέσω της ενίσχυσης όλων των συνιστωσών του, οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών, ώστε να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου. Η αντιστροφή του κύματος της αστυφιλίας των προηγούμενων δεκαετιών δεν σημαίνει την επιστροφή στην ύπαιθρο του παρελθόντος.

Κατερίνα Μέλφου, Αν. Καθηγήτρια
Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Παράρτημα Φλώρινας, ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας
Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Φλώρινας
Διαβάστε περισσότερα...

Το 37ο Προσυνέδριο Εργαζομένων ΟΤΕ Μακεδονίας – Θράκης στη Φλώρινα

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ N. Φλώρινας διοργανώνει το Σάββατο 31 Μαρτίου, στην Φλώρινα το 37ο Προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων Εργαζομένων ΟΤΕ Μακεδονίας - Θράκης, στα πλαίσια της προετοιμασίας για το 37ο Ετήσιο Τακτικό Πανελλήνιο συνέδριο.
Στο προσυνέδριο εκτός από παρουσίαση – συζητήσεις – προτάσεις που θα γίνουν για συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν το πολιτιστικό κίνημα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ως κύριο θέμα συζήτησης, προβληματισμού και ευρύτερης παρουσίασης θα αποτελέσει: το «Πολιτισμός Αντίδοτο στην Κρίση».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών συλλόγων ΟΤΕ νομών Μακεδονίας - Θράκης είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της.
Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου Φαίδων, στην Φλώρινα, το Σάββατο 31 Μαρτίου και ώρα 10.00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 31/3/2012
09.30 – 10.00: Άφιξη Συνέδρων
10.00 – 10.30: Έναρξη Εργασιών – Χαιρετισμοί
10.30 – 11.00: 1ο Θέμα - Ιστορικά Στοιχεία Περιοχής Φλώρινας
Εισηγητής: Μέλλιος Λάζαρος - Συνταξιούχος εκπαιδευτικός – Λαογράφος- Ιστορικός
Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Εισηγητή για την προσφορά του στην Λαογραφία και το Πολιτισμό.
Απονομή τιμητικής διάκρισης στην εγγονή του Μακεδονομάχου Καπετάν Κώττα - Ζωή Κώττα για την προσφορά του παππού της στον Μακεδονικό Αγώνα
11.00 – 11.30: 2ο Θέμα - Πολιτισμός Αντίδοτο στην Κρίση
Εισηγητής: Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Ι. Χατζηεφραιμίδης, Επίκουρος καθηγητής στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) με γνωστικό αντικείμενο: "Ορθοδοξία και πολιτισμός".
Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Εισηγητή για την προσφορά του στην Ορθοδοξία και τις επιστήμες.
Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Ζωγράφο-Αγιογράφο Ταμουτσέλη Ευάγγελο (Έργο του οποίου εκτίθεται στο χώρο του Προσυνεδρίου σχετικό με το θέμα) για την προσφορά του στην Τέχνη.
11.30 – 12.00: 3ο Θέμα - Η Ώρα της Γης.
Εισηγητής: Εκπρόσωπος της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών
Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στην Εταιρία Προστασίας Πρεσπών για την προσφορά της στο άνθρωπο και την φύση.
12.00 – 12.30: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12.30 – 15.00: Σύσκεψη Συνέδρων
Ενημέρωση από Εκπρόσωπο της ΠΕΕ . ΟΤΕ
Ομιλίες Εκπροσώπων Π.Κ.
Συζήτηση Θεμάτων Πολιτιστικών Κέντρων.
Εξαγωγή Πορισμάτων – Ψηφισμάτων για το Συνέδριο
Εκλογή Π.Κ. για το επόμενο Προσυνέδριο.
21.00 - Δεξίωση των συνέδρων στο Ξενοδοχείο Lingos – Tottis όπου και θα παρουσιαστούν χοροί του τόπου μας από τον Σύλλογο Φλώρινας «Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ».

Κυριακή 1/4/2012 ώρα 09.30 π.μ. αναχώρηση απέναντι από τα ΚΤΕΛ Φλώρινας
Εκδρομή με λεωφορείο στην περιοχή των Πρεσπών όπου ο κ. Μέλλιος Λάζαρος θα αναφερθεί στην ιστορία του τόπου, την παράδοση, τα βυζαντινά και μεταβυζαντικά μνημεία.
Ενημέρωση από εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών για τη χλωρίδα και τη πανίδα της περιοχής.

Την όλη εκδήλωση συνδιοργανώνουν:
* ΟΤΕ Α.Ε
* Πολιτιστικό κέντρο Εργαζομένων στον ΟΤΕ Φλώρινας
* Πολιτιστική Ένωση Εργαζομένων ΟΤΕ Ελλάδος
* Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινα
* Δήμος Φλώρινας

Χορηγοί
* ΗΛΕΚΤΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Ο.Ε.
* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΑΙΔΩΝ
* ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ
* ΑΜΙΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ».

Χορηγοί επικοινωνίας
* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΒΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ»
* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»
* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΗΧΩ»
* ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
* Ρ/Σ ΛΕΧΟΒΟΥ

Το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Μπούτζιος Βασίλειος
Η Γραμματέας
Κατίνη Βασιλική
Διαβάστε περισσότερα...

Για το παραεμπόριο στη λαϊκή αγορά της Φλώρινας

Ακόμα μια μέρα, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στην λαϊκή της Φλώρινας το παραεμπόριο έφτασε στο αποκορύφωμα του.
Φίλοι καταναλωτές προτιμήστε τα τοπικά προϊόντα του νομού, ελέγξτε από μόνοι σας τους ντόπιους παραγωγούς. Δεν μπορεί παραγωγός του νομού με 2 μέτρα χιόνι επί 3 μήνες να πουλά μπρόκολο, μαρούλι, κουνουπίδια, σπανάκι και πολλά άλλα προϊόντα, επειδή οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι του προβλήματος δεν έπραξαν ως όφειλαν, αλλά έσπευσαν σε μια απλή τηλεφωνική σύσταση.
Φανταστείτε έναν κλέφτη να τον ρωτήσουν τηλεφωνικά αν έκλεψε, τι θα τους απαντούσε.
Φίλοι καταναλωτές ενημερωθείτε για την προέλευση - ποιότητα των προϊόντων που σας πλασάρουν για δήθεν τοπικά και βάλτε αυτούς τους παραγωγούς στο περιθώριο.

Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα...

Τιμή στους εκτελεσθέντες του Αετού από τα Ναζιστικά στρατεύματα

Επιμνημόσυνη δέηση και απόδοση τιμών στους πεσόντες που εκτελέστηκαν το 1944 από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 Μαρτίου στο μνημείο της Τοπικής Κοινότητας Αετού, που βρίσκεται στο χώρο όπου έγινε η εκτέλεση.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Καστοριάς, κ.κ. Σεραφείμ και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητο, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Δημήτρης Ηλιάδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες της περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα...

Περιήγηση τουριστικών πρακτόρων στη Δυτική Μακεδονία

Ο Ε.Ο.Τ. Π.Υ.Τ. Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη, διοργάνωσε τετραήμερο ταξίδι περιήγησης-γνωριμίας, από 23-26/3/2012, των τουριστικών πρακτόρων από όλη την Ελλάδα, που προσκλήθηκαν μέσω των συνδέσμων τους, την ΓΕΠΟΕΤ (Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) την ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμός των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) και τον δημοσιογράφος του περιοδικού ΟΙΝΟΧΟΟΣ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ., επιθυμώντας να στηρίξει την τοπική τουριστική κοινωνία, λειτούργησε ως «συνδετικός κρίκος» μεταξύ των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και των τουριστικών πρακτόρων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι για τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της Δυτικής Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο της περιήγησης τους στις 23-3-2012 οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Ν. Γρεβενών όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία διαδρομή από το Γεφύρι του Ζιάκα, στον ορεινό όγκο του ‘Ορλιακα και συνεχίζοντας στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καταλήγοντας για ξενάγηση και διαμονή στη Σιάτιστα.
Στις 24-3-12 βρέθηκαν στην Καστοριά όπου επισκέφτηκαν τον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού, το Σπήλαιο του Δράκου, την περιοχή «Ντολτσό», το Βυζαντινό Μουσείο και το βυζαντινό ναό της Παναγίας Κουμπελίδικης. Συνέχισαν στις Πρέσπες, στο νησί του Αγίου Αχιλλείου, στον Άγιο Γερμανό, στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου στη Φλώρινα, Αμύνταιο και τέλος διανυκτέρευση στην Πτολεμαϊδα.
Στις 25-3-2012 είδαν το Νυμφαίο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Κοζάνη όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, των τουριστικών πρακτόρων με εκπροσώπους τουριστικών- ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων και η ανάπτυξη μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων . Την ίδια μέρα είχαν την ευκαιρία να χαρούν και την περιοχή της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου καθώς επίσης και τα κρασιά του Βελβεντού και η περιήγηση ολοκληρώθηκε στις 26.3.2012.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εγκάρδια υποδοχή και την θερμή φιλοξενία έμειναν οι τουριστικοί πράκτορες και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο τουριστικού Πράκτορα ότι ποτέ άλλοτε, ενώ έχει επισκεφτεί πολλάκις την περιοχή μας, δεν είδε τα αξιοθέατα και τις ομορφιές, που γνώρισε αυτή τη φορά στον τόπο μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες σ’ αυτή την προσπάθεια και ευελπιστούμε στη συνέχιση τέτοιων προωθητικών κινήσεων για την ευημερία και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στη φωτογραφία, του Δημήτρη Χαρίτου, έξω από τη Σπήλαιο Δράκου στην Καστοριά, διακρίνονται (από αριστερά): Σπύρος Καπιτσίνας- Διευθ. ΓΕΠΟΕΤ, Μούτσος Δημήτρης- Αντιπρόεδρος Συνδ. Ταξ. Πρακτόρων Κέρκυρας, Εύα Νασκούδη- Filos Holidays & Travel (Θεσ/νικη), Αθηνά Γιακουμάκη- Corfu Sunspots Travel, Νάνσυ & Αναστάσης Βλατάκης- Kosmos Travel, Μιχάλης Βλατάκης –Πρόεδρος Συνδ. Ταξ. Γραφείων Κρήτης/ Αντιπρόεδρος ΓΕΠΟΕΤ, Μάνια Χαρίτου, Κανίδης Γιώργος –Ταμίας ΓΕΠΟΕΤ, Ζήνα Κανίδη-Kanidis Travel, Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία -Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Δήμου Καστοριάς, Ρίτσα Καραϊσκου- ΠΥΤ Δυτ. Μακεδονίας ΕΟΤ, Δημήτρης Χαρίτος- Επίτιμος Πρόεδρος Συνδ. Ταξ. Πρακτόρων Κέρκυρας, Θεόδωρος Λέλεκας δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Λιαποπούλου- Προϊσταμένη ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας ΕΟΤ.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο δήμος Αμυνταίου συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, μεταξύ 20:30 και 21:30, σημαίνει για τέταρτη χρονιά η Ώρα της Γης.
Ο Δήμος Αμυνταίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συμμετάσχει και φέτος στην «Ώρα της Γης» και ως εκ τούτου τα φώτα του Δημαρχείου και των υπόλοιπων δημοτικών κτηρίων να παραμένουν σβηστά. Παράλληλα απευθύνεται κάλεσμα στους δημότες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση σβήνοντας τα φώτα των σπιτιών τους.
Είναι μία συμβολική εκδήλωση για να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον, αλλά και συμμετοχής στις δράσεις για την προστασία του.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΝΕ Φλώρινας: «Όχι στη σύγχρονη δουλεία»

Σε σύγχρονους δούλους επιδιώκει να μετατρέψει το κεφάλαιο τους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων, σε εργατικό δυναμικό που θα «κοστίζει» φθηνά και θα προσαρμόζεται με ευκολία στις απαιτήσεις της κερδοφορίας του, κάθε φορά που αυτές μεταβάλλονται. Αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουν για την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης οι πολιτικοί εκφραστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Σε αυτό το στόχο κατευθύνονται τα μέτρα που ισοπεδώνουν το δικαίωμα της νεολαίας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή.
Αντιμέτωποι με την επίθεση αυτή βρίσκονται σήμερα οι νέοι εργαζόμενοι, οι νέοι στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης. Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί πρώτα απ' όλα οι μισθοί και τα μεροκάματά τους. Για τους εργαζόμενους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 25 τους χρόνια, προβλέπονται μειώσεις της τάξης του 32%. Με άλλα λόγια, οι νέοι καλούνται να δουλέψουν για 511 ευρώ μεικτά (430 ευρώ καθαρά), για μισθό - χαρτζιλίκι που δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει ούτε την επιβίωση, τους κάνει όμως περιζήτητους για εκμετάλλευση από τους εργοδότες μέχρι να τους ξαναρίξουν στην ανεργία.
Ακόμα χειρότερα έχουν τα πράγματα για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ), αφού τα δικά τους μεροκάματα πέφτουν στο ύψος των 18,33 ευρώ μεικτά. Οι νέοι που εργάζονται κάτω από το καθεστώς της μαθητείας αποτελούν επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ και γι' αυτό πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 18 ευρώ τα 12 καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα 6 από τον εργοδότη τους. Δηλαδή, τζάμπα δουλειά για τον εργοδότη. Ακόμα και για να πληρωθούν τα ψίχουλα αυτά οι σπουδαστές αναγκάζονται να περιμένουν ολόκληρους μήνες. Έτσι, σήμερα εκατοντάδες σπουδαστές σε όλη τη χώρα παραμένουν απλήρωτοι από το Γενάρη.
Η εικόνα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι νέοι στους χώρους της μαθητείας και της κατάρτισης συμπληρώνεται από τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης των σχολών. Τόσο στις ΕΠΑΣ, όσο και στα ΙΕΚ, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, βιβλία και καθηγητές αποτελούν περισσότερο κανόνα παρά εξαίρεση. Οι σπουδαστές είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν οι ίδιοι τα αναλώσιμα που χρειάζονται με βάση την ειδικότητά τους, να κάνουν μάθημα σε αίθουσες χωρίς θέρμανση, να πληρώνουν για τη μεταφορά τους, αφού στους περισσότερους δεν έχει δοθεί ούτε το πάσο για το μειωμένο εισιτήριο που δικαιούνται. Σαν να μην έφταναν αυτά, οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ που αδυνατούν να πληρώσουν τα δίδακτρα των 367 ευρώ το εξάμηνο απειλούνται με τη διαγραφή τους από τη σχολή.
Στο μέλλον που τους επιφυλάσσει ο καπιταλισμός, – ένα μέλλον μοιρασμένο ανάμεσα στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, στην ανεργία και τη συνεχή προσαρμογή στις απαιτήσεις των εργοδοτών, – οι νέοι και οι νέες μπορούν να δώσουν αποφασιστική απάντηση: Να μην επιτρέψουν να τους χρησιμοποιήσουν ως μοχλό για να ξεθεμελιώσουν τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Να απαντήσουν με οργάνωση και ανυποχώρητο ταξικό αγώνα. Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για μια κοινωνία στην οποία οι εργαζόμενοι δε θα είναι δούλοι στην υπηρεσία του κεφαλαίου αλλά ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο συναυλίες μαθητών του παραρτήματος Αμυνταίου του ωδείου Φλώρινας

Πολλοί μαθητές των τάξεων των καθηγητών πιάνου Απόστολου Δουγαλή, Χαράς Κατσαρού και Πέτρου Φάκα του παραρτήματος του Ωδείου Φλώρινας θα παίξουν το Σάββατο 31/03/12 στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου.
Παίρνουν μέρος οι Χατζηκωνσταντίνου Θεοδότα, Ακριτίδου Ιωάννα, Κοσμίδου Ελένη, Λαζαρίδου Κωνσταντίνα, Χατζή Εύη, Γεωργίου Παρασκευή, Χατζητιμοθέου Αλέξανδρος, Κατσουπάκη Ελένη, Κατσουπάκη Μαγδαληνή, Ιωαννίδου Σέβη, Ιωαννίδου Μαρία, Μπάντη Ειρήνη, Καραδαγλής Ιωάννης, Λαζαρίδου Κωνσταντίνα, Έλκα Ελισάβετ, Θεοδορίδης Δημήτρης, Στάιου Ειρήνη, Δούμκου Ναταλία, Κοσμίδου Δέσποινα και Σμιξιώτη Ευθυμία.
Επίσης στις 03/04/12 στις 7:00μ.μ. και πάλι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου οι μαθητές της τάξης μονωδίας της καθηγήτριας Ξένιας Τσαβκοπούλου θα ερμηνεύσουν το Stabat Mater του Pergolesi και άλλες άριες . Παίρνουν μέρος οι Παπάζογλου Νικολέτα, Πάλλιου Μαρία, Χαραλάμπους – Κωνσταντίνου Νικόλαος, Χύτα Μαρία και Καλώτα Χαρούλα. Συμμετέχει και η κ. Ξένια Τσαβκοπούλου. Συνοδεύει στο πιάνο η Μαριάνθη Τσαβδαρίδου.
Διαβάστε περισσότερα...

Νίκη για το σκάκι του «Αριστοτέλη»

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, στην 3η αγωνιστική του Σκακιστικού Πρωταθλήματος της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, η ομάδα του Φ.Σ.Φ. « ο Αριστοτέλης» συναντήθηκε με την ομάδα της Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης. Ο αγώνας ήταν δύσκολος για την Φλωρινιώτικη ομάδα μιας και κατέβηκε με ελλείψεις στην Κατερίνη, λόγω της μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα το Σάββατο αντί για την Κυριακή (Εθνική Εορτή).
Παρόλα αυτά η ομάδα του Αριστοτέλη κατάφερε να επικρατήσει με 4-3,5 δίνοντας ελπίδες για άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία της ΕΣΚΕΔΥΜ. Στη βαθμολογία προηγούνται η ομάδα του Αριστοτέλη με 6 βαθμούς και η ομάδα της Ποντωκόμης επίσης με 6 βαθμούς. Επομένως όλα θα κριθούν στον επόμενο κρίσιμο αγώνα που θα γίνει εντός έδρας με την Ποντοκώμη την Κυριακή στις 1-4-2012. Ας ευχηθούμε καλή τύχη στην ομάδα του Αριστοτέλη.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Έως το Σάββατο η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου θα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος, Μιχάλη Καρχιμάκη.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέτουν εντός των παραπάνω ημερών την υποψηφιότητά τους μέσω διαδικτύου (ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής.
Μέσω διαδικτύου θα υποβάλλονται και οι προτάσεις για υποψηφιότητες τρίτων, συνοδευόμενες από σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία.
Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στις Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες θα συνέλθουν την Κυριακή 1 Απριλίου και στην οποία θα συμμετέχουν ανά νομό τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής, θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της ΝΕ και όσες προτάσεις τους έχουν αποσταλεί ή έχουν συμπεριληφθεί στο δημόσιο διάλογο.
Έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας, οι Νομαρχιακές Επιτροπές θα αποστέλλουν στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων την πρότασή τους που θα ενσωματώνει αλφαβητικά όλα τα προτεινόμενα ονόματα, συνοδευόμενα από βιογραφικό και επιχειρηματολογία. Σε αυτή δε τη διαδικασία δεν περιλαμβάνονται οι βουλευτές.
Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με τα κριτήρια που προβλέπονται από το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας και αφορούν, μεταξύ άλλων, στο ήθος, την εγνωσμένη ικανότητα, την κοινωνική αποδοχή και καταξίωση, την επιλογή νέων προσώπων με κύρος.
Διαβάστε περισσότερα...

Μετά Βαΐων και Κλάδων!

Σε λίγο συμπληρώνουμε 14 μήνες χωρίς τρένο στην πόλη μας παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και τις προσπάθειες που έχουν υπάρξει. Η τελευταία υπόσχεση ήταν αρχές Μαρτίου. Ποιες από τις δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν; Ποιες υπογραφές «έπεσαν»;

* Η ΔΕΗ έχει υπογράψει την οικονομική στήριξη;
* Οι δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου έχουν καταλήξει σε κάποιο συμφωνητικό;

Φαίνεται πως αντί οι αρμόδιοι να αδράξουν την ευκαιρία και να την εκμεταλλευτούν για να προσφέρονται υπηρεσίες συνδυασμένων μεταφορών σε κατοίκους και επισκέπτες, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής αλλά και την Φλώρινα ως τουριστικό προορισμό, αναδεικνύουν κάθε είδους δικαιολογία και αφορμή για να καθυστερούν οποιαδήποτε απόφαση.

Η ζωή όμως στην εποχή του μνημονίου είναι δύσκολη και η διοίκηση σε οποιοδήποτε επίπεδο δεν μπορεί να ακολουθεί τους ρυθμούς του παρελθόντος. Το θέμα πρέπει να λυθεί πριν το Πάσχα. Μετά αρχίζει η προεκλογική περίοδος, θα υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία και στις διοικήσεις και όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή.

Η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας έχει κάνει σαφές ότι οι συνδυασμένες μεταφορές είναι ένα σχέδιο για τη βιώσιμη λειτουργία του τρένου και δεν πρέπει να είναι όρος για την επαναφορά. Κάθε ένας λοιπόν πρέπει να κάνει αυτό που του αναλογεί ώστε το τρένο όχι μόνο να έρθει αλλά και να μείνει για να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Το τρένο μπορεί και πρέπει να έρθει μέχρι την Κυριακή των Βαΐων. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε και προσδοκούμε να το υποδεχθούμε μετά βαΐων και κλάδων.

Θα υπάρξουν άμεσα πράξεις από όλους ώστε να γίνουν οι ευχές πραγματικότητα;

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας.
http://florinatreno.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...