Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η δαιμονοποίηση του κυνηγίου και άλλες δοξασίες… στις Πρέσπες

Παρακολουθούμε εδώ και ημέρες ένα άκρατο αντικυνηγετικό παραλήρημα, ευκόλως υιοθετούμενο τόσο από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, όσο και από ορισμένες οικολογικές αντικυνηγετικές οργανώσεις (επτά τον αριθμό). Με διαδικασίες που ξεπερνούν και τις πιο ευφάνταστες πρακτικές απολυταρχικών καθεστώτων καταδικάζουν προκαταβολικά και γενικευμένα κατηγορούν μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα χιλιάδων πολιτών του ακριτικού Νομού Φλώρινας.
Διαβάσαμε σε δελτία τύπου και ανακοινώσεις για «απίστευτο περιστατικό λαθροθηρίας στις Πρέσπες», για «ασυνείδητους κυνηγούς» και για «ανεξέλεγκτη δράση των λαθροθήρων στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών». Tα παραπάνω αποτελούν λόγια που καταδικάζουν ανθρώπους πριν το κάνει η ίδια η δικαιοσύνη. Ακόμα και σε άλλα ζητήματα (βλ. υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη) οι εφημερίδες γράφουν για «κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα τοκογλυφίας» (βλ. εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, 24.01.2012). Προφανώς οι συγκεκριμένες ΜΚΟ, πέρα από θέσεις σε κυβερνητικούς οργανισμούς, θέλουν να αναλάβουν και ρόλο δικαστή και καταδικάζουν και συκοφαντούν ανθρώπους και θεσμούς.
Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν κυνηγοί «σε απαγορευμένη για την άσκηση θήρας ζώνη του Εθνικού Πάρκου και εντός της απαγορευμένης ζώνης των 500μ από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Επιπλέον το περιστατικό συνέβη εν μέσω ισχυρού παγετού και απαγορευτικής περιόδου λόγω κάλυψης του εδάφους με χιόνι, γεγονός που καταρρίπτει οποιοδήποτε ενδεχόμενο ισχυρισμό σχετικά με τη νομιμότητα της συγκεκριμένης δραστηριότητας». Επίσης, συκοφαντίες και άκρως δυσφημιστικά σχόλια κατευθύνθηκαν και εναντίον της Θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων με την παράγραφο: «Να ελεγχθεί η απουσία της Θηροφυλακής, η οποία αν και ειδοποιήθηκε δεν επενέβη. Έχουμε επανειλημμένα θέσει το πρόβλημα της δομής αυτής της Υπηρεσίας που συχνά συγκαλύπτει αντί να ελέγχει τους παράνομους κυνηγούς»
Επειδή κάποιοι την σοβαρή διερεύνηση του θέματος από την πλευρά της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης τη θεωρούν ως σιωπή αδυναμίας, για το συγκεκριμένο περιστατικό της 18/1/12 σας ενημερώνουμε αναλυτικά τα εξής:
- Δεν έλαβε χώρα εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου
- Δεν έγινε σε περιοχή που υπήρχε πλήρης χιονοκάλυψη
- Δεν ήταν εντός της ζώνης των 500 μέτρων από τα σύνορα
Τα παραπάνω τα βεβαιώνει εγγράφως σε αναφορά του ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, που αμέσως έσπευσε στην περιοχή και πραγματοποίησε αυτοψία. Επειδή ορισμένοι αρέσκονται σε φράσεις εντυπωσιασμού, ότι δήθεν δεν πήγε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, σας γνωρίζουμε ότι ο πλησιέστερος θηροφύλακας βρισκόταν σε υπηρεσία φύλαξης στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας και μόλις ειδοποιήθηκε έσπευσε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητό στην περιοχή των Πρεσπών (σε χρόνο περίπου 50 λεπτών). Στον ενδιάμεσο χρόνο ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας συνάντησε και τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών, τον οποίο ενημέρωσε και για το περιστατικό, για το οποίο δεν είχε ως εκείνη την ώρα ιδέα.
Άλλωστε αν έστω και μία από τις τρεις περιπτώσεις κατηγοριών ίσχυε, τότε ο παρών δημόσιος δασοφύλακας όφειλε να υποβάλλει μήνυση για παράνομη θήρα, κάτι που δε συνέβη (φανταζόμαστε, βέβαια, ότι είναι κατανοητή η διαφορά της παράνομης θήρας από αυτή της ανάρμοστης συμπεριφοράς ή της εκτόξευσης απειλών από πολίτες, ενέργειες τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά).
Κείμενα εντυπωσιασμού, λοιπόν, χωρίς στοιχεία για ό,τι λέγεται, μπορούμε να γράψουμε κι εμείς πολλά. Μπορούμε κι εμείς να ρωτήσουμε γιατί πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος 4.000.000 ευρώ, να λάβει ο Φορέας Διαχείρισης Πρεσπών (σύμφωνα με συνέντευξη μέλους του Δ.Σ. του Φορέα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Φλώρινας) όταν την ίδια ώρα η κρατική δασική υπηρεσία του Ν. Φλώρινας, που ανήκει στο ίδιο Υπουργείο, δεν έχει χρήματα ούτε για να γεμίσει τα ρεζεβουάρ των κρατικών οχημάτων για να κάνουν ελέγχους και περιπολίες;
Ψάχνανε λοιπόν την αφορμή οι εν λόγω εκφραστές και τη βρήκαν με ένα περιστατικό που ισχυρίζονται ότι συνέβη στις Πρέσπες. Επικαλούμενοι εκτιμήσεις πολίτη-υπαλλήλου του Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών διατυπώνουν ένα έντονο γενικευμένο κατηγορητήριο, όταν υπάρχει μια εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά τους αναφορικά με το εάν ο αρμόδιος κρατικός υπάλληλος της Δασικής Υπηρεσίας που ήταν παρών στο περιστατικό, και τον οποίο συνόδευε ως πολίτης ο εν λόγω υπάλληλος του Φορέα, διαπίστωσε την παράβαση περί θήρας και κατέθεσε σχετική μήνυση. Να σημειωθεί ότι οι φύλακες του φορέα διαχείρισης δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου αλλά ούτε και δικαίωμα υποβολής μήνυσης!!!
Κύριοι, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και οι αναγνωρισμένες κυνηγετικές οργανώσεις γενικότερα καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη λαθροθήρα, την οποία θεωρούν κατάντια και απόστημα. Και δεν χρειάζονται καμία αφορμή για να την καταδικάσουν! Για το λόγο αυτό και ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ έχουν ιδρύσει τη Θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων δαπανώντας από χρήματα των Ελλήνων κυνηγών περισσότερα από 7.000.000 ευρώ το χρόνο.
Η Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, όμως, έχει πληρώσει με τις ζωές δυο υπαλλήλων της την πρωτοβουλία της να προστατεύει με πράξεις το φυσικό περιβάλλον.
Είναι κρίμα οι εκφραστές της «αστικής οικολογίας» βολεμένοι στη ζεστασιά των χρηματοδοτούμενων από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια γραφείων τους να διατυπώνουν κορώνες εντυπωσιασμού. Οι δηλώσεις και οι αφορισμοί τους δεν προσφέρουν τίποτα στην προστασία της φύσης παρά μόνο εμπλουτίζουν το αρχείο των δελτίων τύπου τους, ενώ ταυτόχρονα άκριτα δυσφημίζουν την πανέμορφη περιοχή των Πρεσπών. Μια περιοχή που διαφυλάχθηκε και έχει τη σημερινή σπουδαία οικολογική της σημασία χάρη στην αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων της με τη φύση εδώ και εκατοντάδες χρόνια και όχι χάρη στις λαλίστατες κρατικοδίαιτες μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται τα τελευταία 20 χρόνια και προσπαθούν να απομακρύνουν τον ντόπιο κάτοικο δημιουργώντας παραπέτασμα για κάθε αναπτυξιακή ή αναψυχική δραστηριότητα στην οποία συμμετέχει.

Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

20 σχόλια:

  1. Εγώ που ούτε κυνηγός είμαι, ούτε σε αντικυνηγητικά σωματεία ανήκω αλλά απλά παρακολουθώ αυτή την κατάσταση κανονικά από αυτά που διαβάζω παραπάνω θα έπρεπε να πω ένα μπράβο στους κυνηγούς που με προσωπική θυσία προστατεύουν την φύση!
    Ελα όμως που δεν μπορώ, κάτι στο να προστατεύσουμε την φύση για να έχουμε να κυνηγάμε δεν κολλάει πολύ στη συνείδηση μου.Λυπάμαι αγαπητοί κυνηγοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα αν λεγατε την σχεση σας με τον τοπικο συλλογο του Νομου μας που εχετε καθως και καποιοι που ηταν παρων στο εν λογω σημβαν τι σχεση εχουν εκτος απο απλα μελη με τον συλλογο και την ομοσπονδια σας τοτε πολυ ευκολα καταλαβαινει ο καθενας οτι πολυ απλα πατε να κλεισετε την υποθεση.
    οπως πολυ καλα τονιζετε, ο δικος σας φυλακας ΔΕΝ διαπιστωσε τιποτα γιατι απλα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ.
    τωρα αν καταφερετε να βγαλετε χαζο τον φυλακα του Φ.Δ.Ε.Δ.Π ειναι αλλο θεμα.
    εχετε ισως και αγνοια για ποιον λογο εγιναν και μηνυσεις απο τον ανωτερω φυλακα.
    ο οποιος φυλακας θα ηταν απο την αφρικη...και οχι απο την πρεσπα και δεν ηξερε ουτε τα συνορα,ουτε τους κανονισμους που διεπουν το κηνυγι.
    και στο κατω κατω πολυ καλα γνωριζετε απο χρονια τωρα τις ''παρεες'' που λυμαινονται τις περιοχες με λαθροθηριες.
    επειδη ομως ζουμε στο ελλαδισταν....ο γονιος το ματι του παιδιου του δεν προκειται να το βγαλει. αν ηταν καποιος που οντως δεν γνωριζε ή ειχε κανει λαθος και βγηκε εστω και μια φορα τωρα μεσα θα ηταν. αλλα ο δημαρχος.....??
    τι συζηταμε λοιπον???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ξαφνική ενασχόληση με το θέμα των "οικολόγων" και διαφόρων ΜΚΟ (μακριοί βραχίονες και οι δυο της Νέας Τάξης, για όσους είναι λίγο υποψιασμένοι) μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.
    Πού αποσκοπεί όμως;
    Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, αρκεί να προεκτείνει σε βάθος χρόνου τις συνέπειες που θα έχει το καλλιεργούμενο από αυτούς κοινωνικό κλίμα:

    Βήμα 1: Η κοινή γνώμη στρέφεται σταδιακά κατά του κυνηγιού. Οι τρόποι πολλοί: Υπέρμετρη προβολή περιπτώσεων λαθροθηρίας ή ατυχημάτων, συναισθηματική προπαγάνδα περί "δικαιωμάτων των ζώων" κλπ, λασπολογία περί "βάρβαρου σπορ", ανόητα επιχειρήματα του είδους "δεν το μεγάλωσες εσύ, άρα δεν δικαιούσαι και να το σκοτώνεις", κλπ κλπ.

    Βήμα 2: Τώρα πια είναι εύκολο να περάσει νομοθεσία αρνητική προς το κυνήγι. Περαιτέρω χρονικός και τοπικός περιορισμός, ακριβές άδειες, εξουθενωτικές διαδικασίες για απόκτηση κυνηγετικού όπλου ή σκύλου, κλπ κλπ.

    Βήμα 3: Αρχικά κάποια εκτροφεία θηραμάτων και έπειτα μεγάλες περιοχές της υπαίθρου ιδιωτιοποιούνται! Το κυνήγι απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού, και οι ιδιωτικές "ρεζέρβες" φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Φυσικά ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες, δίχως κανένα τοπικό ώφελος, και φυσικά το κόστος του κυνηγιού εκεί είναι απαγορευτικό για τον μέσο Έλληνα. Φυσικά οι λαλίστατες ΜΚΟ τώρα δεν μιλούν πια για "βάρβαρο σπορ" ή για "δικαιώματα των ζώων", αφού οι εταιρείες θησαυρίζουν. Κανείς πια δεν μιλά για τις οικολογικές επιπτώσεις του αποκλεισμού και της περίφραξης ολόκληρων περιοχών. Το χρήμα κλείνει στόματα.
    Το κακό όμως έχει συντελεστεί. Η ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ και ΔΗΜΟΣΙΑ ύπαιθρος, όπως και όλοι οι φυσικοί της πόροι έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Η ΚΟΙΝΗ μας περιουσία, ο ζωτικός μας χώρος, έκανε φτερά κάτω από την μύτη μας, λόγω της ασυγχώρητης αφέλειάς μας.

    Υπερβολικό το παραπάνω σενάριο; Κοιτάξτε λίγο τι έγινε σε άλλες χώρες, και θα δείτε ότι είναι απολύτως ρεαλιστικό.
    ΑΝ πάλι επιμένετε, απλά τυπώστε αυτό το σχόλιο, φυλάξτε το κάπου, και ξαναδιαβάστε το μετά από 10 χρόνια (και πολλά λέω).

    Τι πρέπει να γίνει;
    Να μην δώσουμε λαβή πρώτα εμείς οι Κυνηγοί και οι λάτρεις της υπαίθρου σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Όσο περισσότερο προστατεύουμε τις περιοχές μας (περιοχές για την ελευθερία των οποίων οι παππούδες μας σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών) ακόμα και από ασυνείδητους "συναδέλφους", τόσο περισσότερα δικαιώματα αποκτούμε σε αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα συγχαρητήρια μου για το σχόλιο σας.Ελπίζω κάποιοι άσχετοι,ανίδεοι "ελαφράν την καρδίαν" επικριτές του κυνηγιού,να ανοίξουν τα στραβά τους και να μπούνε στο κόπο να διαβάσουν ένα εμπεριστατωμένο κείμμενο,βγάζοντας τις παροπίδες τους.Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.

      Διαγραφή
  4. ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ¨"ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ" ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ 500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΖΑΡΚΑΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥΛΙΑ.
    ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΙΔΙΑ:ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ.
    Π Α Ρ Α Μ Υ Θ Ι Α!!
    ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ(ΦΟΝΙΑΔΕΣ)ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.
    ΦΕΤΟΣ ΔΕ Η ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ.
    ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ....ΘΑ ΔΟΥΜΕ...ΚΤΛ

    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ. ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ.ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
    ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΜΕΣΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πόσο συχνά περπατάς στα βουνά,το ξέρεις μάλλον μόνο εσύ,τα φιλοζωικά σου "αισθήματα" όμως τα καταλάβαμε όλοι μας...ακόμα και τα σκυλιά των κυνηγών αποτελούν πρόβλημα για σένα...ΚΡΙΜΑ.
      Ασκόπως λοιπόν προσπαθείς να μας πείσεις.Αν κρίνω απο το ύφος που χρησιμοποιείς στον επίλογο(και όχι μόνο) του μηνύματός σου,καταλαβαίνω ότι θα μπορούσες να μεγαλουργήσεις σε άλλες εποχές..στην εποχή του "αποφασίζω και διατάζω", ευτυχώς ΟΧΙ σήμερα.

      Διαγραφή
  5. O Ανώνυμος 02:36 επιβεβαιώνει περίτρανα τις θέσεις μου, όπως αυτές εκφράστηκαν λίγο παραπάνω.
    Υπάρχει πονηρή μεθόδευση, και τα παπαγαλάκια οργιάζουν.

    Και επειδή είμαι καλός, να τον βοηθήσω και λίγο:
    Τα κυνηγετικά σκυλιά ΔΕΝ επιτίθενται σε ανθρώπους. Την άλλη φορά ας διαλέξει λιγότερο γελοία επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τι όλες αυτές οι ακραίες θέσεις? Γιατί οι κυνηγοί δεν παίρνουν προτοβουλίες να γίνει ελεγχόμενο το κυνήγι όπως σε όλες τις σοβαρές χωρες? Ποιόν πείθει η Κυν. ομοσπονδία οτι όλα είναι ρόδινα και ούτε λέξη για τους λαθροθήρες που οπως και νάχει είναι μέλη της συνήθως. Απο την άλλη γιατί συγκαλύπτει την συμμετοχή δημάρχων, δυο φορές τον τελευταίο καιρό στις Πρέσπες κινούμενοι τουλάχιστον ύποπτα κοντά ίσως και μέσα στο δρυμό ή μήπως αυτά δε γίνονται εδώ. Και βέβαια αν πείς για καταγγελία αυτό ακούγεται σαν ανέκδοτο στην Ελλάδα της αποσύνθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φιλε μην μας το παιζεις παριπατης και οτι πονεσες πολυ τα ζωα ,εγω κυνηγος δεν ειμαι ,καταλαβενω παρα πολυ καλα οτι εχεις σχεση με τους οικολογους ,την πρωιγουμενη ευβδομαδα η εταιρια της πρεσπας ,τωρα μαζευτηκαν και αλλες οργανωσης ,ολι στην μασα καιρος ειναι να τους κανη το κρατος ΣΔΟΕ ελενχο να δουμε τη λαβρακι θα βγη απο αυτους ,σιγα τον πονο που τους επιασε για τα πουλια και τα ζωα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Δρόσο στην Ελλάδα της αποσύνθεσης που λετε υπάρχουν και λαθροθήρες και κλεφτες και ανοίκανοι...εγω θα ηθελα να μάθω τα 8.000.000 ευρώ που εχει πάρει (απο αυτήν την Ελλάδα που επικαλείστε) ο φορέας διαχείρησης πρέσπας τι έργο έχει να αναδείξει; θα σας πω εγώ κ Δρόσο ,την μελέτη για την νυχτερίδα και την μπράνα.Είστε ένας απο τους παράγοντες που η πατρίδα μας είναι σε αποσύνθεση...Και οσο αφορά την ιδιετερη πατριδα μου την Φλώρινα και την Πρέσπα αφήστε την ήσυχη και "αγαπήστε και σώστε" τις δικές σας περιοχές και αφήστε την Πρεσπα να συνεχίσει να διατηρεί την μοναδικότητα της σε συνεργασία με τους ανθρώπους που την αγαπάνε πραγματικά οπως γίνεται τόσες εκατοντάδες χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δηλαδη επειδη ο φορεας ''εφαγε'' τα χρηματα ,αν μπορουσαν και καποιοι να ειναι στην μασα θα ηταν φιλοι. τωρα που δεν μπορουν να ειναι στα...κολπα ειναι εχθροι.
    ας παραιτηθουν απο την θεση τους τουλαχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς τι τόση καχυποψία κύριοι? Δεν έχω καμία σχέση με τη Πρέσπα και με καμία οργάνωση και απορώ γιατί ενοχλείστε.Το γεγονός ότι ο τόπος είναι γεμάτος λαμόγια δε σημαίνει ότι νομιμοποιείται κανείς να κάνει οποιαδήποτε βρωμοδουλειά, ποσο μάλλον εκλεγμένοι και δυστυχώς κανείς δε δίνει λογαριασμό για τίποτε. Πάντως επιμένω ότι αγαπώ τον τόπο μου και πρέπει να μπούν κανόνες σε ολα όπως και στο κυνήγι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελενχο τους χριαζεται ειναι πολα τα χρηματα που τρωγονται απο τον φορεα εκει πανω, και στο ακτουρο τα ειδια, πρεπει ο κυριος εισαγγελεας να βαλη να γεινη ελενχος ,που πανε τα χρηματα ποιος τα περνη καιρος ειναι,τι και αν ειναι φορεας η λοποδητες ειναι παντου λοποδητες δεν αλαζουν απο μερος σε μερος , ακου 8.000.000 ευρω,κυριος εισαγγελεας και η ΣΔΟΕ πρεπει αμεσος ελενχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΙ Σ@@@Ρ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ.
    ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
    ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ Α@@@ΟΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι οτι περπατα, οτι κολιμπα ,οτι πετα ,στην πρεσπα, η μαγοι του φορεα το δηλωσαν ενδημικο ειδος,ακολουθαν η μελετες προστασιας και το τελεικο αποτελεσμα τα εκατομυρια ευρω στην τσεπη ,μολις τελειωσουν τα ειδη για υποψηφια ενδημικα ,μην ξεχασετε τον βαγιο με την χρυσουλα και αυτη ενδημικα ειναι ,ας αρχησουν σιγα σιγα η πρεσπιοτες να βγαζουν τις βρωμιες τους , δεν ειναι ολι στην πρεσπα προβατα να τους μαντρονουν, μερικη λοβιτουρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προφανώς δεν έχετε κατανοήσει το γεγονός πως η «μαγεία» του κυνηγιού δεν εστιάζετε στο τελικό αποτέλεσμα της θήρευσης που λανθασμένα προβάλετε-αι επειδή έτσι σας βολεύει. Ο σύγχρονος κυνηγός είναι πάνω από όλα περιπατητής και θαυμαστής της φύσης. Αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι «ο δρόμος για την Ιθάκη» και όχι η «Ιθάκη».
    Θα μπορούσε επίσης να σας προβληματίσει το γεγονός της αυτοδιαχείρισης του φυσικού πλούτου της χώρας μας από αυτούς τους οποίους αποκαλείται «δολοφόνους», οι οποίοι καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για να διατηρήσουν τις ισορροπίες που η ίδια η φύση επιβάλει από αρχαιοτάτων χρόνων.
    Επιπροσθέτως, θα μπορούσα να σας υπενθυμίσω ορισμένα γεγονότα «συμπτώσεις» τα οποία από μόνα τους αποδεικνύουν τον απερίσπαστο προστάτη της φύσης, ο οποίος περιπλανιέται για ατελείωτες ώρες σε κάμπους και βουνά αποτρέποντας εσκεμμένα και μη οποιαδήποτε ενέργεια (πιθανές πυρκαγιές κ.λ.π) θα μπορούσε να βλάψει αυτό που τόσο αγαπάει.
    Όσον αφορά όλους εσάς τους φυσιολάτρες του πληκτρολογίου και του καναπέ, οι οποίοι ψάχνετε την παραμικρή αφορμή για να εξαπολύσετε τα βέλη σας προς πάσα κατεύθυνση, δημιουργώντας εντυπώσεις και φυσικά εξοικονομώντας ακόμα περισσότερα χρήματα με το πρόσχημα της απόλυτης προστασίας που μόνο εσείς μπορείτε να προσφέρετε, καλό θα ήταν να κοιτάξετε γύρω σας και να δείτε τους ανθρώπους των εριπομένων χωριών και την κατάντια τους. Τις συνέπειες των αποδεκατισμένων ακριτικών χωριών και τη ραγδαία μείωση του πληθυσμού τους. Την ανεργία των νέων ανθρώπων οι οποίοι επιζητούν απεγνωσμένα μια ελπίδα παραμονής στον τόπο τους. Οι άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και προσπαθούν να βρουν κάποιον τρόπο αξιοποίησης της αγάπης που τρέφουν για τον απομακρυσμένο τόπο τους και συνάμα της φύσης που το περιβάλει.
    Εκτός και αν όλα αυτά δεν αποτελούν τις βασικές σας προτεραιότητες και θυσιάζονται στο βωμό της απόλυτης κυριαρχίας σας σε όλα τα επίπεδα διαβίωσης. Εκτός και αν όλη αυτή η κατάσταση σας βολεύει και σας διαμορφώνει το απαραίτητο υπόβαθρο έτσι ώστε να μπορείτε να δράτε ανεξέλεγκτα και απερίσπαστα…………!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να απαγορευτεί Α ΜΜ Ε Σ Α το κυνήγι των θηλαστικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλτατοι της κυνηγετικής ομοσπονδίας καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα , γιατί προφανώς σε άλλο κόσμο είστε! Και μόνο που συγκρίνετε το περιστατικό στις πρεσπες με τα γεγονότα της θεσσαλονίκης εμένα μου αρκεί γιατι έχουν πολλά κοινά χαραχτηριστικά!! Βλέπω οτι δώσατε μεγάλη σημασία στην αναφορά των εξαφανισμενων απο προσώπου γής ομοσπονδιακών θηροφυλάκων (ανάθεμα αν μπορουν να ξεχωρίσουν την πάπια απο τον λαγό),ο οποίος σημειωτέον ήταν απών απο το περιστατικό και μάλλον τα γεγονότα τα έμαθε απο ράδιο αρβύλα , αλλά παρόλα αυτά απαξιώσατε πλήρως την αναφορά του φύλακα του φορέα διαχείρισης!! γιατί άραγε?? προφανώς δε βόλευε !!
    Και μία απορία. Γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τα ποσά χρηματοδότησης του Φ.Δ.Ε.Δ.Π ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αμολήστε τους κηνυγούς και αμολήστε ξένα σκυλιά πίσω τους.
    ας είναι και από αυτά που παίζουν στις.. τσόντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ?
    ΜΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ?
    ΠΟΙΟΣ ΛΥΚΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΡΑΓΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.