Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτες καταγγελίες κατά του δημάρχου Φλώρινας

Προχθές, Δευτέρα 28/11 πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση με το δήμαρχο Φλώρινας κ. Βοσκόπουλο. Η συνάντηση αυτή, "μόλις" 3 εβδομάδες μετά το ποδηλατικό μου ταξίδι στο Υπουργείο Παιδείας, έμελλε να είναι επεισοδιακή. Την εβδομάδα που προηγήθηκε, έγινε αυτοψία των προσωρινών χώρων μεταστέγασης, που είχαν προταθεί απο το δήμαρχο. Η αυτοψία έγινε απο τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπ/δευσης, την Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και απο εμένα. Η πτέρυγα που υποτίθεται ήταν κενή, στο κτίριο του ΟΑΕΔ, είναι γεμάτη απο μαθητές. Οι αίθουσες στο κτίριο της ΔΕΗ, γεμίζουν εκ περιτροπής απο μαθητές πέρα απο το γεγονός ότι οι αίθουσες αυτές είναι στο πρώτο όροφο του κτιρίου, με "μόνο" 30 σκαλοπάτια. Ιδανικό για παιδιά με ειδικές ανάγκες.... Και τέλος, το παλιό στρατόπεδο, είναι ένας χώρος εγκαταλελειμένος, με τολ που σαπίζουν.
Την ημέρα που θα γινόταν η αυτοψία, συναντήθηκα τυχαία στο δρόμο με το δήμαρχο, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι "...έχω ήδη στείλει τα χαρτιά, πέρνα απο το δημαρχείο να στα δείξω..." Βλέποντας με γεμάτο απορία, μου εξήγησε ότι είχε στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες τα έγγραφα, ζητώντας τους παραπάνω χώρους για προσωρινή στέγη.
Τις μέρες που ακολούθησαν, προσπαθούσα να κλείσω ραντεβού μαζί του, για να κάνουμε όλοι μαζί την συζήτηση για το θέμα, αλλά ήταν αδύνατο. Ανταμοίφτηκα βέβαια απο την συγκομιδή των εν λόγω εγγράφων, που απευθύνονταν στο ΓΕΣ, στον ΟΑΕΔ και στη ΔΕΗ. Χωρίς καμία έκπληξη, διαπίστωσα ότι η ημερομηνία στα έγγραφα ήταν τη μέρα που συναντηθήκαμε. Δεν τα είχε στείλει λοιπόν, το έκανε απλά εκείνη τη μέρα! Ήταν λοιπόν φανερό, ότι ο κ. Βοσκόπουλος απέφευγε όσο μπορούσε εκείνη τη συνάντηση.
Το πρωινό της Δευτέρας λοιπόν, περιμέναμε στο σαλονάκι το δήμαρχο που θα ερχόταν γύρω στις 10. Τελικά, ο δήμαρχος κατέφθασε "μόλις" στις 12, είδε 2 άτομα και έφυγε εκτάκτως.... Ακόμα μια ώρα αναμονής και τελικά επέστρεψε. Ήρθε η σειρά μας και μπήκαμε όλοι μέσα στο γραφείο του.
Από τα πρώτα λεπτά, το ύφος του ήταν επιθετικό αν και εμείς προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε ότι οι 3 προσωρινές λύσεις που είχε προτείνει ήταν ανεδαφικές. Μας διόρθωσε, λέγοντας ότι δεν εννοούσε το παλιό στρατόπεδο, αλλά αυτό που στεγάζει το 504 Τάγμα Πεζικού (ΤΠ)!!! Όταν όλοι κοιταχτήκαμε με απορία, μας αποδοκίμασε λέγοντας ότι "... αυτό είναι φιλέτο, αλλά αν δεν το θέλετε δεν πειράζει!"
Επιμείναμε στη θέση μας, ότι δηλαδή η καλύτερη προσωρινή λύση είναι το σχολείο που αρχικά είχε προταθεί, στο διπλανό οικισμό του Σίμου Ιωαννίδη, αφού πρώτα μετακινήσει τη νομική του υπηρεσία που προσφάτως είχε στείλει εκεί.
Μας έδωσε αόριστες απαντήσεις, χωρίς κάποιο χρονοδιάγραμμα, μιλούσε συνέχεια υποτιμητικά ακόμα και στις γυναίκες που ήταν παρούσες. Το κλίμα ήταν έντονο, απλά και μόνο γιατί αυτός το κλιμάκωνε.
Όταν ήρθε η σειρά μου, του εξήγησα εν συντομία γιατί τα παιδιά πρέπει να πάνε στο παραπάνω σχολείο ΑΜΕΣΑ, και ότι πρέπει παράλληλα να ξεκινήσει τη διαδικασία με το Υπουργείο Παιδείας για την ανέγερση του νέου κτιρίου. Τότε ήρθε η καταπληκτική του ατάκα, ".... τι θα μου κάνουν στο Υπουργείο, θα μου τραβήξουν το αυτί;" Ειλικρινά, μπροστά σε τέτοιο θράσος, τα υπόλοιπα περισσεύουν...
Στη συνέχεια το θράσος του συνεχίστηκε, διώχνοντας μας όλους από το γραφείο του. Ήταν μια σπασμωδική κίνηση, μια και βρέθηκε μπροστά σε ένα κοινό μέτωπο, με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο. Ήταν κάτι που δεν είχε συνηθίσει να αντιμετωπίζει...
Δυστυχώς το αποτυχημένο πείραμα της κυβέρνησης με τον Καλλικράτη ΙΙ, συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες όχι μόνο στο δήμο, αλλά στο πρόσωπο του εκάστοτε δημάρχου, με αποτέλεσμα να τον καθιστά έναν πραγματικό φεουδάρχη.
Όσο και να παλεύει ο κ. Βοσκόπουλος να εξυπηρετεί μόνο τους υμετέρους και να αγνοεί τα υπόλοιπα προβλήματα των δημοτών του, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αντίδραση του κόσμου εναντίον του. Θα το καταλάβει εν καιρώ.

Σπύρος Καρατζούλης
karatzoulis.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάληψη του κτιρίου της Π.Ε. Φλώρινας από το σωματείο «Λυγκηστίς»

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΠΕ Φλώρινας προχώρησαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ «Λυγκηστίς», με κύριο αίτημα τη μη πώληση μονάδων της ΔΕΗ στο νομό Φλώρινας.
Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτριο Ηλιάδη, ο οποίος δήλωσε αρωγός στον αγώνα τους τονίζοντας πως «είναι ένας αγώνας όλων μας και πρέπει να πιέσουμε με τέτοιο τρόπο προς την κεντρική κυβέρνηση, ώστε να νοιώσουν και αυτοί το τι σημαίνει να είσαι στη Φλώρινα και να βάλλεσαι πανταχόθεν. Σήμερα, είναι προς πώληση μονάδες και ορυχεία μόνο από το νομό Φλώρινας, ενώ από άλλους νομούς δεν αγγίζουν ούτε μια καμινάδα. Γιατί μόνο η Φλώρινα;».
Ο κ. Ηλιάδης πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των φορέων «ώστε να μη δεχτούμε την πώληση των μονάδων, με καμία αιτιολογία. Θα πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το μέλλον των παιδιών μας».
Ο αντιπεριφερειάρχης επιπρόσθετα σημείωσε πως επικοινώνησε με τους δύο βουλευτές και τους ενημέρωσε για την κατάληψη, ζητώντας τους να πραγματοποιηθεί άμεσα το ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Χρήστος Δεληγιώργης ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα της ευθύνης όλων μας και η ώρα όλης της τοπικής κοινωνίας. Και οι τρεις λιγνιτικές μονάδες βγήκαν στο σφυρί. Γιατί άραγε στοχοποιείται ο νομός μας;»
Διαβάστε περισσότερα...

Σ. Σαπαλίδης: «Δεν υπάρχουν βόρειοι και νότιοι στις εκλογές του ΕΒΕ»

«Ο νομός είναι ενιαίος και το Αμύνταιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Το γιατί κατατέθηκε ένα ψηφοδέλτιο από τη Φλώρινα και ένα από το Αμύνταιο είναι ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο συνυποψήφιος μου ο Βασίλης Μπούτσης». Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας και επικεφαλής της «Επιμελητηριακής Συνεργασίας», Σάββας Σαπαλίδης, απάντησε σε ερώτηση για το αν σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν βόρειοι και νότιοι.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Σαπαλίδης τόνισε επίσης πως «το Αμύνταιο θα έχει και λόγο και ρόλο γιατί το δικαιούται και πρέπει επιτέλους οι δύο περιοχές να προσεγγίσουμε η μία την άλλη, γιατί έχουμε κοινά προβλήματα».
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως ο ίδιος, αλλά και τα μέλη του συνδυασμού του που και σήμερα είναι μέλη του ΕΒΕ τάχθηκαν υπέρ της κάλπης στο Αμύνταιο, ενώ ξεκαθάρισε πως «η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί. Εμείς δεν παίζουμε κανένα εκλογικό παιχνίδι και είμαστε αυτοί που επιθυμούσαμε να υπάρχει ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Γι’ αυτό άλλωστε ήρθα σε επαφή πέντε φορές με τους συναδέλφους του Αμυνταίου, οι οποίοι όμως ήταν κάθετα αντίθετοι».
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Το τεχνικό πρόγραμμα του 2012 ξεχωρίζει από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, που θα ξεκινήσει στις 3.30 το μεσημέρι. Από τα συνολικά 20 θέματα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης η αναστολή λειτουργίας παιδικών σταθμών, το προσχέδιο ετήσιου προγράμματος δράσης του δήμου, το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού, η διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και η μεταφορά των μαθητών.
Αναλυτικά όλα τα θέματα:
1. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την οριστική μελέτη του έργου «Διαχειριστική μελέτη Δημοτικού Δάσους Δ.Ε. Ατραπού»
Εισηγητής κος Δ. Σιδηρόπουλος, Συνεργάτης ΑΝΦΛΩ.
2. Αναστολή λειτουργίας Παιδικών Σταθμών
Εισηγητής κος Α. Γεωργιάδης, Προϊστάμενος του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
3. Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
4. Σχετικά με τη λύση μισθώσεων αστικών ακινήτων του Δήμου Φλώρινας
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
5. Ψηφίσεις πιστώσεων για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
6. Σχετικά με την έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και Αντιδημάρχων του Δήμου Φλώρινας για υπηρεσιακές ανάγκες
Εισηγητής κος Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
7. Σχετικά με την έγκριση Τεχνικού Προγράμματος 2012 Δήμου Φλώρινας
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
8. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και παράταση της συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
9. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Κρηπιδότοιχοι»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
10. Σχετικά με το διαγωνισμό για τη μεταφορά μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας για το Σχολικό Έτος 2011-2012
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
11. Παράταση προθεσμίας του έργου «Σύνδεση Δ. Μελίτης – ΤΔ Σιταριάς με Δ. Περάσματος- ΤΔ Αμμοχωρίου»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
12. Παραλαβή μελέτης με τίτλο «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη γεώτρηση στο ΤΔ Δροσοπηγής»
Εισηγήτρια κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
13. Σχετικά με τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2011 του Δήμου Φλώρινας
Εισηγητής κος Αρ. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
14. Σχετικά με οικονομική ενίσχυση του ΚΕΚΥΚΑΜμεΑ Φλώρινας για συνδιοργάνωση ημερίδας
Εισηγητής κος Αρ. Αριστείδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
15. Αποδοχή δωρεάς τριών απορριμματοφόρων οχημάτων και ενός μηχανήματος έργου (πλυντήριο κάδων) από τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. ΑΕ
Εισηγητής κος Αθ. Μπέλτσος, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
16. Έγκριση της απόφασης 27/2011 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην Αποζημίωση Προέδρου ή Αντιπροέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας
Εισηγητής κος Δ. Λουκάς, Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.
17. Κανονισμός λειτουργίας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας
Εισηγητής κος Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.
18. Κανονισμός λειτουργίας Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας
Εισηγητής κος Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.
19. Σχετικά με το Προσχέδιο Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου Φλώρινας
Εισηγητής κος Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.
20. Σχετικά με το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Φλώρινας
Εισηγητής κος Ι. Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.
Διαβάστε περισσότερα...

Τσίρι Βάρβαρα στο Αμύνταιο

Ο Δήμος Αμυνταίου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις Τσίρι Βάρβαρα.
Το βράδυ του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου, μετά τις 20:00, ανάβουμε φωτιές σ’ όλες τις γειτονιές του Αμυνταίου.
Στην κεντρική φωτιά διοργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα κερνάμε τοπικά εδέσματα και φυσικά κρασί Αμυνταίου.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μία ευγενική κίνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη. Επίσης, στις εκδηλώσεις συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα του τόπου μας.
Παραμονή της Αγίας Βαρβάρας, το βράδυ του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου, στο Αμύνταιο αναβιώνουμε ένα πανάρχαιο έθιμο… ΤΣΙΡΙ ΒΑΡΒΑΡΑ.
Ανάβουμε φωτιές στις γειτονιές… όλο το Αμύνταιο μια γιορτή!
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση της «Επιμελητηριακής Ανανέωσης»

Ο δεύτερος συνδυασμός για τις εκλογές στο Επιμελητήριο της Φλώρινας θα παρουσιαστεί επίσημα σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 17:00, στο ξενοδοχείο «Αίθριο», στο Αμύνταιο.
Ο συνδυασμός ονομάζεται «Επιμελητηριακή Ανανέωση» και επικεφαλής είναι ο Βασίλειος Μπούτσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών της Δόξας Κωτσαλίδου

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Venetia» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», παρουσιάζει τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια «Η Νεραϊδούλα και ο Αϊ Βασίλης» και «Το Χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα» της Δόξας Κωτσαλίδου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18.00 στην αίθουσα πινακοθήκης «Φλωρινιωτών Ζωγράφων» του ΦΣΦΑ.

Βιογραφικό Δόξας Κωτσαλίδου
Η Δόξα Κωτσαλίδου γεννήθηκε στον Πολυπλάτανο της Φλώρινας. Είναι νηπιαγωγός με master στις Πολιτισμικές σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Σπούδασε ηθοποιός και σκηνοθέτης και ανεβάζει παιδικές θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία και θεατρικά εργαστήρια. Eίναι συγγραφέας παιδαγωγικών βιβλίων για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών ιστοριών και διηγημάτων. Ζει και εργάζεται στη Φλώρινα.
Διαβάστε περισσότερα...

Απέχουν αύριο οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους

Στην αυριανή απεργία θα συμμετέχει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, κηρύσσοντας 24ωρη αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους, «αντιδρώντας στην εφαρμοζόμενη πολιτική πτώχευσης του λαού, στα μέτρα απαξίωσης και εξόντωσης των δικηγόρων και στην επιχειρούμενη ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης ενόψει της έκδοσης κρίσιμων αποφάσεων περί της νομιμότητας και της συνταγματικότητας σειράς άδικων και επαχθών για τον πολίτη μέτρων».
Σε ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνεται πως «σε μια εποχή κατά την οποία η κοινωνική διαίρεση έχει αναχθεί σε επιστήμη και εμφανίζονται έντονα τα σημάδια πλήρους αποδόμησης του κοινωνικού ιστού και της συνεκτικότητας της κοινωνίας, ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη. Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε μαζικά, αποφασιστικά, οργανωμένα».
Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την αυριανή απεργία

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους της χώρας για να αντιπαλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις αντεργατικές και αντικοινωνικές προβλέψεις του Νέου Προϋπολογισμού έτους 2012 που διαμορφώθηκε κατ' επιταγή και απαίτηση των Τροϊκανών.
Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και απεργούμε, στις άδικες αντεργατικές και αναποτελεσματικές πολιτικές, που συνεχίζονται και από τη νέα Κυβέρνηση, παρά τα αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόστηκαν.
Ταυτόχρονα αντιπαλεύουμε όλες τις νομοθετημένες φοροεπιδρομές και τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ανατρέπουν και καταργούν χρόνιες κατακτήσεις όπως ΣΣΕ, οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, εντείνοντας τις εργατικές και κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.
Διεκδικούμε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα υπηρετεί, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τα ΚΕΡΔΗ και τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
Μια πολιτική που θα τερματίζει την δικαστική ασυλία όλων αυτών που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο, χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις, μεταβίβασαν τις καταθέσεις και τα περιουσιακά τους στοιχεία και τώρα επικαλούμενοι την κρίση, αδυνατούν δήθεν να πληρώσουν.
Είναι πλέον αναγκαίο και απαραίτητο για να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά αυτή την αντεργατική θύελλα, να συνταχθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον κοινό αγώνα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
και ώρα 11:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Φλώρινας

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ – ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ – ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΕΦΕΔΡΕΙΑ- ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΕΙ ΤΕΙ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ – ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ …

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Σε αυτή την λαίλαπα να δείξουμε την δύναμή μας. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον μας χρειάζεται. Οργανωμένη, συνειδητή ανυπακοή
Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Φλώρινας καλεί όλους τους συμπολίτες να απεργήσουν μαζικά την 1η Δεκέμβρη και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας στις 11:00 πμ.
Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας για την αυριανή απεργία

Γυναίκα Εργαζόμενη, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, της ανασφάλιστης- μαύρης εργασίας, της εργασιακής εφεδρείας- της ανεργίας, του μικρομάγαζου .
Νέα γυναίκα της δια βίου κατάρτισης και της δια βίου μισοανεργίας.
Νέα γυναίκα που δεν τολμάς να γεννήσεις παιδί και συ μικρομάννα που το παιδί σου θα μείνει έξω από τον παιδικό σταθμό.
Γυναίκα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας
θα αφήσουμε τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να εφαρμόσει τα ψηφισμένα και να περάσει και νέα βάρβαρα μέτρα;
Θα τους αφήσουμε να συρρικνώσουν παραπέρα τους μισθούς, τις συντάξεις, να ξεχαρβαλώσουν κι άλλο τις εργασιακές σχέσεις, να επιβάλλουν νέους φόρους και χαράτσια;
Ως πότε θα ανεχόμαστε ο δικός τους πλούτος να εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια, των οικογενειών μας , των παιδιών μας; Ως πότε οι θυσίες στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων;
Γυναίκα του καθημερινού μόχθου στο εργοστάσιο , στο γραφείο, στο χωράφι .
Πάρε θέση στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Στις 1 Δεκέμβρη καμιά γυναίκα στη δουλειά. Η απεργία την 1η του Δεκέμβρη και η συμμετοχή στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι η ταξική απάντηση στα ταξικά μέτρα που εξαθλιώνουν εμάς, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας. Βάλε το δικό σου μεράδι ώστε να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς και να ακουστεί δυνατά η φωνή μας από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.
- Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. ΌΧΙ στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.
-Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια. Να μην επιτρέψουμε τη διακοπή ρεύματος σε κανένα λαικό σπίτι.
-Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, να ισοπεδώσουν τις συντάξεις.
- Δεν χρωστάμε στους δανειστές. Με τον πλούτο που παράγεται με το δικό μας μόχθο να καλύπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις, η προστασία της μητρότητας, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας.
-Κανένας άνεργος, καμιά άνεργη χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει. Απορρίπτουμε τη φιλανθρωπία αυτών που μας στερούν τη ζωή.
- Κανείς και καμία μόνη της στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ και τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ για ένα αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.
Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Δεκέμβρη στις 11 πμ στην κεντρική Πλατεία της Φλώρινας.

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας
Μέλος ΟΓΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΥ

ΑΓΡΟΤΕΣ – ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ.
Την 1η Δεκέμβρη συμμετέχουμε, μαζικά και δυναμικά, με τα πανό και τις σημαίες της ΠΑΣΥ, στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Στις πλατείες και στους δρόμους όλης της χώρας, διαδηλώνουμε μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας, τους εργατοϋπαλλήλους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους. Όλοι μαζί ορθώνουμε ισχυρό τείχος στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Διαμηνύουμε στη συγκυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που ήρθε για ν' αποτελειώσει τη "δουλειά" που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γκρεμίζοντας ότι απόμεινε από τις λαϊκές κατακτήσεις και ισοπεδώνοντας όλα τα λαϊκά δικαιώματα, ότι δεν θα υποταχθούμε στη "μοίρα" της απόλυτης φτώχειας και της εξαθλίωσης, που οι ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου και οι ξένοι συνεταίροι τους επιφυλάσσουν για το λαό μας.
Θ' αντισταθούμε με νύχια και με δόντια στη λαίλαπα των απανωτών αντιλαϊκών μέτρων. Σε κάθε χωριό, στους κάμπους και στα βουνά, θα στήσουμε μετερίζι αγώνα, ταμπούρι αντίστασης. Και, σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα περάσουμε στην αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας.
ΑΓΡΟΤΕΣ – ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ.
Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της ΕΕ, οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά σε ολοκληρωτική καταστροφή. Το εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων έχει συρρικνωθεί λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα, του υπέρογκου και διαρκώς αυξανόμενου κόστους παραγωγής, των δραστικών περικοπών στις επιδοτήσεις, των σημαντικών ζημιών στην αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο από θεομηνίες και αρρώστιες που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, ενώ ποσότητες αγροτικής σοδειάς παραμένουν απούλητες στις αποθήκες ή σαπίζουν στα χωράφια.
Ιδιαίτερα πλήττεται ο κλάδος της κτηνοτροφίας, καθώς οι τιμές στο γάλα και στο κρέας παραμένουν σε εξευτελιστικά επίπεδα και το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί στα ύψη με την τεράστια αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών. Τα δάνεια στέρεψαν και τα χρέη τρέχουν, χρεοκοπώντας κτηνοτροφικά νοικοκυριά.
Κι ενώ το αγροτικό εισόδημα μειώνεται, το κόστος ζωής στην ύπαιθρο αυξάνεται. Η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και στους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, στα εισιτήρια μεταφοράς και στα διόδια, όπως και στα αγροτικά μέσα και εφόδια καλπάζει με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.
Από κοντά έρχονται απανωτά βαριά χαράτσια που επιβάλλουν κυβέρνηση - τρόικα. Χαράτσια όπως, οι τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ, το τέλος για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, η έκτακτη εισφορά για το εισόδημα που, μετά τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, την πληρώνουν και πολλοί αγρότες, η "τακτοποίηση" των "αυθαιρέτων", στα οποία περιλαμβάνονται και τα πλινθόσπιτα της δεκαετίας του '60 που κατοικούνται από πάμφτωχους γριές και γέροντες συνταξιούχους του ΟΓΑ, η εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, τα δημοτικά τέλη για το νερό, φωτισμό, καθαριότητα που επιβάλλουν και στα χωριά οι "Καλλικρατικοί" δήμοι, το πρόστιμο για την ανανέωση των αδειών στις γεωτρήσεις, το κόστος για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων. Κι από την αρχή του νέου χρόνου έρχονται κι άλλα, όπως η νέα αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η μείωση της σύνταξης του ΟΓΑ κ.ά.
Χρειάζεται αποφασιστικά το αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα, την ΠΑΣΥ, να πάρει πρωτοβουλίες για μαζική, μαχητική, οργανωμένη άρνηση των αγροτών να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση. Να δημιουργηθούν Λαϊκές Επιτροπές στα χωριά, που δε θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν που δεν μπορεί και δεν θέλει να πληρώσει το χαράτσι.
ΑΓΡΟΤΕΣ – ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ.
Η νέα ΚΑΠ 2014 - 2020 θα μειώσει κατακόρυφα τις αγροτικές επιδοτήσεις, βάζει περιορισμούς στην καλλιέργεια για να πάρει κάποιος την επιδότηση, θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες που θα εκφραστούν με νέα μείωση του εισοδήματος, αλλά και μείωση της παραγωγής και των καλλιεργούμενων εκτάσεων.
Επεξεργάζονται σχέδια για να υποχρεώσουν όλους τους αγρότες να κρατούν βιβλία για να γίνουν «επαγγελματίες αγρότες» όπως ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φορολόγηση (φόρος επιτηδεύματος, περαίωση κ.ά.), κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ, ενώ σχεδιάζουν και τη φορολόγηση των χωραφιών.
Επίσης, με το νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και το αγροτικό κίνημα, προωθούν την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των αγροτών από τους εμπόρους και επιχειρηματίες, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και την αποδυνάμωση ως πλήρη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, για να περάσουν χωρίς αντιστάσεις η νέα καταστροφική ΚΑΠ και οι αντιαγροτικές αποφάσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης.
Η απάντησή μας σε όλα αυτά πρέπει να είναι η οργάνωση και η ανάπτυξη νέων αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, ακόμα πιο μαζικών, πιο μαχητικών, πιο αποφασιστικών, σε συντονισμό με τους συμμάχους μας εργατοϋπάλληλους, ΕΒΕ, νέους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. – Αγώνες με προοπτική την προώθηση μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών. Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν οι μικρομεσαίοι αγρότες να διασφαλίσουν σταθερή δουλειά και ικανοποιητικό εισόδημα, παράγοντας φτηνά και υγιεινά αγροτικά προϊόντα για τη διατροφή του λαού μας και τις αναγκαίες πρώτες ύλες για την ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας.
Η ΠΑΣΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στις 14 Δεκέμβρη. Καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που οργανώνονται αυτό το διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας, που θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν με το πανελλαδικό, παναγροτικό αγωνιστικό δεκαήμερο στα τέλη του ερχόμενου Γενάρη.
Όλοι στην απεργιακή συγκένρωση του ΠΑΜΕ
την Πέμπτη 1/12/2011, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΚΕ Φλώρινας: Καταστροφή για το λαό όλα τα σενάρια για την Ευρωζώνη!

Ολοένα και πιο συγκεκριμένη μορφή παίρνουν τα σενάρια για διαίρεση της ΕΕ και της Ευρωζώνης, με βάση τις διαβουλεύσεις Γαλλίας - Γερμανίας για ένα νέο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας, κάτω από το βάρος της βαθιάς κρίσης και της ανισομετρίας.
Συνολικά, οι εξελίξεις στην ΕΕ αποδεικνύουν ότι αυτά που έλεγαν και λένε τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλαγνείας για την κρίση και την ΕΕ είναι εντελώς ανυπόστατα και κρύβουν την αλήθεια από τους λαούς. Είναι ολοφάνερο πια ότι η κρίση οφείλεται στα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων και ότι η ΕΕ, η λυκοσυμμαχία τους, δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά χωρίς να γεννά βαρβαρότητα για τους λαούς και ανισομετρία στο εσωτερικό της.
Το ΚΚΕ είχε προβλέψει
Οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ με τα σενάρια για διαίρεση της Ευρωζώνης, ουσιαστικά τριχοτομούν την ΕΕ, αφού οδηγούν σε ένα σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης σύμφωνα με τις συζητήσεις Γερμανίας - Γαλλίας, σε ένα δεύτερο με άλλες χώρες της Ευρωζώνης που δεν μπορούν να είναι στο σκληρό πυρήνα και στις εκτός Ευρωζώνης χώρες. Το ΚΚΕ από το 2000 είχε προβλέψει τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος, – που δημοσιεύτηκαν στο Ριζοσπάστη στις 17/9/2000, – ανέφεραν: «Aναπόσπαστο στοιχείο της EE είναι η ύπαρξη "αξόνων" και "αντιαξόνων", που διαταράσσονται και εναλλάσσονται ανάλογα με την πορεία των αντιθέσεων των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων... H διαμάχη εξελίσσεται ανάμεσα στη Γερμανία που έχει ηγεμονική θέση, στη Γαλλία και τη Bρετανία. Στην πραγματικότητα και η μια και η άλλη άποψη κινούνται στη λογική μιας Eυρώπης που θα ενοποιείται πολιτικά υπό την ηγεμονία ενός σκληρού πυρήνα, γύρω από τον οποίο θα διαμορφώνονται ομόκεντροι κύκλοι. Προωθείται η λεγόμενη ενισχυμένη συνεργασία, σύμφωνα με την οποία ο σκληρός πυρήνας των ηγετικών δυνάμεων θα αποφασίζει για λογαριασμό των υπολοίπων... Aντιφατικές είναι και οι προβλέψεις για την πορεία του Eυρώ ως ενιαίου νομίσματος. Όποια πλεονεκτήματα εμφανίζονται για το ευρωπαϊκό μονοπωλιακό κεφάλαιο στην πορεία της καπιταλιστικής ενοποίησης, της νομισματικής ένωσης, συνοδεύονται από τις αντιθέσεις που προκύπτουν από την ανισόμετρη ανάπτυξη και οι οποίες είναι ορατές. Eκδηλώνονται στις διενέξεις για την εξέλιξη της EE με ομοσπονδιακή μορφή, για τη διεύρυνσή της, για το ρόλο της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας σε σχέση με το Διεθνές Nομισματικό Σύστημα. Για πρώτη φορά στους επίσημους κοινοτικούς κύκλους, εκφράζονται ερωτήματα και αμφισβητήσεις για τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα της διεύρυνσης, για τον κίνδυνο να τριχοτομηθεί η ίδια η EE».
Πρέπει ο λαός να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να κάνει την επιλογή του. Να απορρίψει τις επικίνδυνες πια αυταπάτες, να πει όχι στις θυσίες για την κερδοφορία και την προστασία του ευρώ και της ΕΕ, να αντεπιτεθεί για το δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες. – Να παλέψει για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους με Λαϊκή Εξουσία.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση του «Winter Festival-Balkan Jazz 2011»

Η οργανωτική επιτροπή του «Winter Festival- Balkan Jazz» σας προσκαλεί στη βραδιά παρουσίασης του προγράμματος των φετινών εκδηλώσεων, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 στις 8.00 μ.μ., στο αποστακτήριο τσίπουρου του Κυριάκου Ζουζέλη, στο Αμμοχώρι Φλώρινας. (Το βρίσκετε ρωτώντας...)
Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει το party της οργανωτικής επιτροπής με τσίπουρο, παραδοσιακούς μεζέδες και άρωμα χειμώνα, δίπλα στο καζάνι της απόσταξης.
Καλεσμένοι ΟΛΟΙ οι ΦΙΛΟΙ μας!
Υ.Γ. Λόγω ΔΝΤ, προσφορές σε λουκάνικα και μεζεκλίκια είναι ευπρόσδεκτες...
Διαβάστε περισσότερα...

«Αθάνατοι» από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας:

Αθάνατοι
(Immortals)

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12: 20.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 6/12: 21.00

Φαντασίας | 110'
Σκηνοθεσία: Ταρσέμ Σίνγκ
Πρωταγωνιστούν: Χένρι Καβίλ, Μίκι Ρουρκ, Φρίντα Πίντο, Στίβεν Ντορφ, Τζόζεφ Μόργκαν, Λουκ Έβανς, Κέλαν Λουτζ, Τζον Χερτ

Το «Immortals» θα στρέψει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του κόσμου στην ελληνική μυθολογία. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Θησέας που θα ηγηθεί της μάχης ενάντια στους φυλακισμένους Τιτάνες, έχοντας τη βοήθεια των Θεών του Ολύμπου. Η ταινία έχει γυριστεί σε παρόμοιο αισθητικά στυλ, με αυτό των «300» του Ζακ Σνάιντερ, ενώ σκηνοθέτης ανέλαβε ο Ταρσέμ Σινγκ, σκηνοθέτης του «The Cell», ταινίας που εντυπωσίασε με το ιδιαίτερο οπτικό της στυλ.
Έχουν περάσει αιώνες από τότε που οι θεοί κέρδισαν τον πόλεμο από τους τιτάνες. Η εμφάνιση, όμως, του βασιλιά Υπερίωνα είναι μια νέα μεγάλη απειλή, αφού κηρύσσει πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα. Μαζί με έναν αιμοσταγή στρατό, αναζητά ανά την Ελλάδα το θρυλικό Τόξο της Ηπείρου, ένα μυθικό όπλο κατασκευασμένο από τον Άρη. Μόνο αυτός που κατέχει το Τόξο μπορεί να απελευθερώσει τους τιτάνες από τα Τάρταρα. Όμως, οι θεοί είναι ανίσχυροι λόγω ενός αρχαίου νόμου που δεν τους επιτρέπει να παρεμβαίνουν στα των ανθρώπων. Μόνο ένας χωρικός, ο Θησέας, είναι αυτός που μπορεί να σταματήσει τον Υπερίωνα και τις ορδές του.

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround
ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Λαϊκή συνέλευση στον Αετό

Τα προβλήματα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας και της Τοπικής Κοινότητας Αετού συζητήθηκαν από τους εκπροσώπους του Δήμου Αμυνταίου και τους κατοίκους, σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Αετού.
Στην αρχή της συζήτησης τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αετού, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, που ανέφερε τις δράσεις και τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του έτους. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι δημότες και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, που ανέδειξαν θέματα όπως το νηπιαγωγείο, η αγροτική οδοποιία, το κλειστό γυμναστήριο, το πρόβλημα της ύδρευσης κλπ.
Ειδικά για την ύδρευση του Αετού ανακοινώθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της κατασκευής νέας δεξαμενής, ύψους 376.000€, η οποία θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.
Η συζήτηση έκλεισε με την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Μωυσιάδη που αντικαθιστά τον Δήμαρχο, ο οποίος απουσιάζει στις Βρυξέλες για την παρακολούθηση της πορείας ένταξης του έργου ολοκλήρωσης της Τηλεθέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Βάλθηκαν να κάψουν την Πρέσπα;

Μόνο ως σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα πολύ λίγων ημερών, μία δεύτερη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πρεσπών.
Μετά την πυρκαγιά στην περιοχή της Καλλιθέας, στην οποία βρήκε τραγικό θάνατο ένας πυροσβέστης, χθες στις 8 το βράδυ νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Τριάδα Πισοδερίου, σε δάσος οξιάς με πολλά υπολείμματα καλλιεργειών, αλλά και υλοτομιών.
Νωρίς το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες και 3 υδροφόρα οχήματα από Φλώρινα, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα και Γρεβενά, ενώ συνδράμουν ο δήμος Πρεσπών και εθελοντές, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και λόγω του δύσβατου της περιοχής, αλλά και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
Μέσα στο χειμώνα πάντως, δύο συνεχόμενες φωτιές δεν είναι και ότι συνηθισμένο και εύλογα τίθενται ερωτήματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτές τσίπουρου στο δήμο Αμυνταίου

Ο Δήμος Αμυνταίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011», διοργανώνει τις Γιορτές Τσίπουρου από τις αρχές μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Στόχος είναι να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα και να συνδεθούν με τον τουρισμό. Γι’ αυτό οι γιορτές πραγματοποιούνται τις ημέρες που υπάρχουν περισσότεροι επισκέπτες στην περιοχή, αλλά και οι κάτοικοι έχουν ελεύθερο χρόνο για να συμμετάσχουν στις Γιορτές Τσίπουρου.
Έτσι, τον Δεκέμβρη στο Αμύνταιο βράζουμε τσίπουρα…. και το γιορτάζουμε. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ένα αποστακτήριο (καζάνι) κάθε βραδιά και συγκεκριμένα:
* Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, στον Άγιο Παντελεήμονα στο Καζάνι του Γιάννη Κιουμουρτζή
* Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στον Αετό, στο Καζάνι του Αντώνη Σκανδάλη
* Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, στη Λεβαία, στο Καζάνι του Ιγνάτιου Μελίδη
* Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, στο Ξινό Νερό, στο Καζάνι του Κυριάκου Πόπτση
* Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στο Βαρικό, στο Καζάνι του Παντελή Νικολαΐδη
Όλες οι γιορτές ξεκινούν στις 19:00.
Όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη βράζουμε τσίπουρα και σας περιμένουμε να το γιορτάσουμε μαζί.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση της «Επιμελητηριακής Ανανέωσης»

Ο δεύτερος συνδυασμός για τις εκλογές στο Επιμελητήριο της Φλώρινας θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 17:00, στο ξενοδοχείο «Αίθριο», στο Αμύνταιο.
Ο συνδυασμός ονομάζεται «Επιμελητηριακή Ανανέωση» και επικεφαλής είναι ο Βασίλειος Μπούτσης.
Διαβάστε περισσότερα...

«Ανελέητο πόλεμο καιροσκόπων» καταγγέλλει η ΕΑΣ Αμυνταίου

To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/11/2011 με τη συμμετοχή των διευθύνσεων της και της νομικής υπηρεσίας, αλλά και η έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 27/11/2011 ανακοινώνουν τα εξής:
Η Συνεταιριστική Οργάνωση, με την παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή Αμυνταίου, έχει αναλάβει κι επιδείξει - με απτά αποτελέσματα - σημαντικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος αποκλειστικά των παραγωγών και της αγροτικής ανάπτυξης της περιοχής.
Μεταξύ άλλων:
*έχει συστήσει κέντρα παραλαβής, εμπορίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων για όλες τις καλλιέργειες. Με την αλληλεγγύη των αγροτών και με συλλογική προσπάθεια, σήμερα είναι σε θέση να διαμορφώνει τις τιμές στην πώληση των αγροτικών προϊόντων πάντα προς όφελος των παραγωγών.
*υλοποίησε άμεσα και αποτελεσματικά τις ομόφωνες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων για καταστατικές αλλαγές και για αλλαγές στη λειτουργία του Εσωτερικού Κανονισμού των Διευθύνσεων της, έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ιδιαίτερα στην τρέχουσα περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, αλλά και εν όψει των αλλαγών που συντελούνται για την 5Η προγραμματική περίοδο.
* Οι 4 Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.), λειτουργούν και διοικούνται από παραγωγούς της κάθε καλλιέργειας, έτσι ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από τους ίδιους τους αγρότες, για τους ίδιους τους αγρότες.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι αλλαγές που συντελούνται την τελευταία περίοδο στην χώρα μας, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας, όσο όμως και σε επίπεδο αγροτικό και συνεταιριστικό είναι ραγδαίες, μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις «βίαιες» για τους πολίτες.
Δυστυχώς, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των Συνεταιριστικών Οργανώσεων καθώς και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή ύφεση σε όλα τα επίπεδα, έχουν δημιουργήσει για τους έλληνες παραγωγούς, σε όλη την περιφέρεια της χώρας, ένα περιβάλλον που είναι ταυτόχρονα άκρως ανταγωνιστικό, ασταθές κι «επικίνδυνο».
Ιδιώτες γεωπόνοι, πωλητές φαρμάκων και λιπασμάτων, ευκαιριακοί πωλητές υπηρεσιών των δράσεων των αγροτών, έμποροι και μεσίτες έχουν βρει ευκαιρία να «αρπάξουν», με αθέμιτα μέσα και χωρίς κανέναν έλεγχο, μερίδιο της αγοράς των αγροτικών προϊόντων - εφοδίων και των υπηρεσιών από τις συλλογικές δράσεις των αγροτών μέσω των Συνεταιριστικών Οργανώσεων, με τελικό στόχο την διάλυση τους .
Είναι σημαντικό, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι αγρότες να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, τις υποχρεώσεις μας αλλά και τα δικαιώματα μας, σε αυτή τη δύσκολη καμπή για τη χώρα γενικότερα, αλλά και για τον αγροτικό τομέα ειδικότερα, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε αν θέλουμε να τον διατηρήσουμε «ζωντανό» στο μέλλον.
Η Γενική Συνέλευση , η Διοίκηση και τα στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, ζητούν τη στήριξη των αγροτών, αλλά και των θεσμικών Αρχών, σε αυτό τον ανελέητο «πόλεμο», που έχει ξεκινήσει από όλους αυτούς τους καιροσκόπους που τα συμφέροντα τους είναι και θα είναι κατά των οργανωμένων και συλλογικών δράσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νέες ιστοσελίδες της Περιφέρειας

Από χθες Δευτέρα ξεκίνησε τη λειτουργία της και τέθηκε στη διάθεση των πολιτών η επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕ.ΠΕ.), ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: www.pdm.gov.gr
Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών: www.grevena.gr
Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς: www.kastoria.gr
Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης: www.kozani.gr
Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας: www.florina.gr
Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕ.ΠΕ.): www.kepekozani.gr

Διαβάστε περισσότερα...

«Αναπηρία δίχως σύνορα»

«Αναπηρία δίχως σύνορα: σύγχρονες παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ΑμΕΑ» είναι ο τίτλος διακρατικής ημερίδας που συνδιοργανώνουν το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φλώρινα και το Dneven Centar Za Lica So Posebni Potrebi του Μοναστηρίου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί, στο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για την απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Δεκεμβρίου

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι. Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Μικροί Έμποροι – Αυτοκινητιστές.
Η νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Δεκέμβρη, είναι η συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης, ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματά τους. Παίρνει τη σκυτάλη από τη μεγαλειώδη 48ωρη κινητοποίηση στις 19 και 20 Οκτώβρη με τη μαζική συμμετοχή και των μικρών Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, που έβαλε τη σφραγίδα της στις εξελίξεις που ακολούθησαν, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το σύστημα και οδήγησε στην αλλαγή της κυβέρνησης.
Η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. δημιουργήθηκε για να συνεχίσει πιο άγρια την επίθεση στο εισόδημα, στη δουλειά και τα δικαιώματα του λαού. Ο προϋπολογισμός 2012 της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη είναι προϋπολογισμός πτώχευσης του λαού, κατακρεούργησης των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών δαπανών και φορολογικής εξόντωσής του. Για άλλη μια φορά η άγρια φοροεπιδρομή πέφτει στα λαϊκά εισοδήματα και η προκλητική φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων μεγαλώνει.
-- Τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα αυξάνονται κατά 29%, ενώ τα έσοδα από επιχειρηματικούς ομίλους μειώνονται κατά 22%, σε σχέση με το 2011.
-- Η φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ αυξάνεται κατά 53,5 %, ενώ η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων μειώνεται κατά 34,9% σε σχέση με το 2011.
-- Καταργούν ή πετσοκόβουν τις όποιες "φοροελαφρύνσεις" για νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, ιατρική περίθαλψη κ.ά. των λαϊκών νοικοκυριών και μάλιστα με αναδρομική εφαρμογή από την 1η Γενάρη του 2011. Οι νέες περικοπές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια θα οδηγήσουν τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση, σε σκληρή δοκιμασία και σε σοβαρούς κινδύνους σε ό, τι αφορά ακόμα και τη διατροφή της, καθώς και την εξασφάλιση βασικών αναγκών για φάρμακα και περίθαλψη.
Ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους:
* Καταργούν πλήρως το αφορολόγητο όριο για τα μικρομάγαζα και μας φορολογούν για "εισοδήματα" από το πρώτο ευρώ!
* Η ληστεία απογειώνεται με την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης (πιθανόν στο 20%).
* Με τα νέας σοδειάς «αντικειμενικά κριτήρια» που ετοιμάζουν, θα μας φορολογούν στο τέλος του χρόνου ακόμη και αν δεν είχαμε ούτε ένα Ευρώ τζίρο.
* Θεωρούν εισόδημα και φορολογούν ακόμη και τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ!
* Μειώνουν ακόμα παραπέρα την ήδη χαμηλή χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ.
Δρομολογούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα λουκέτα, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχθούμε την καταδίκη μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Απορρίπτουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης ότι καταστρεφόμαστε αν δεν δοθεί η 6η δόση. Λένε ψέματα, τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλίων κινδυνεύουν, αυτά προστατεύει και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. `Η θα υποταχθούμε για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ ή θα εντείνουμε τους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που θέλουν να επιβάλουν με το μαστίγιο.
* Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους για μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις ανθρώπινες. – Όχι στις απολύσεις και την εφεδρεία.
* Να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και όχι οι δανειστές τοκογλύφοι.
* Γενικεύουμε το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια, μέχρι την πλήρη κατάργησή τους, εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια , στα μικρομάγαζα και τις βιοτεχνίες.
* Όχι στη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και στην ισοπέδωση των συντάξεων.
* Κανένας άνεργος, είτε απολύθηκε απ' τη δουλειά του, είτε έκλεισε το μαγαζί ή τη βιοτεχνία του, χωρίς υγεία, περίθαλψη, πρόνοια και τα αναγκαία να ζήσει την οικογένειά του.
* Φορολόγηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με 45%.
* Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε λαϊκή οικογένεια και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
* Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
* Όχι στη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων που παραδίδει ολόκληρους κλάδους (ΤΑΞΙ, κλπ) στο μεγάλο κεφάλαιο.
Κανένας μόνος του στην κρίση.
Αξιοποιούμε την εμπειρία της 48ωρης κινητοποίησης στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011.
Συμμετέχουμε ενεργά στην Πανελλαδική Απεργία μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιατί μαζί με αυτούς και εμείς οδηγούμαστε στην κόλαση της φτώχειας. Συμμετέχουμε ενεργά στην Πανελλαδική Απεργία μαζί τους γιατί η επιβίωσή μας εξαρτάται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τις γυναίκες και τα παιδιά μας σε ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων, της κυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικας.

Όλοι στην απεργία, στις 1 Δεκέμβρη
και στην απεργιακή συγκέντρωση
του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ,
την Πέμπτη 1/12/2011, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι αύριο οι δηλώσεις συμμετοχής για το «Ξύλινο Χωριό»

Το "Ξύλινο Χωριό" θα λειτουργήσει για ακόμη μια χρονιά στην πόλη της Φλώρινας, στο χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο δήμος Φλώρινας καλεί όσους εθελοντές, συλλόγους κι επαγγελματίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011, στα γραφεία του Δήμου.
Το "Ξύλινο Χωριό" θα λειτουργήσει από την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.
Δύο από τα οικίσματα του "Ξύλινου Χωριού" θα χρησιμοποιηθούν για τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου και για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διάρκειας μιας ημέρας ή μερικών ωρών.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στο χώρο των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και σε συλλόγους που προάγουν τα τοπικά ήθη και έθιμα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2385351019 και 2385351030.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η «παιδεία»... κάνει ωτοστόπ!

3ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Νίκης, ώρα 12.50 π.μ., ημέρα Δευτέρα. Πλήθος μαθητών στη μέση του δρόμου, της Εθνικής Οδού, αναμένει τη «λύτρωση» του κάνοντας ωτοστόπ… Φαινόμενο καθημερινό, επικίνδυνο ίσως ακόμα και ντροπιαστικό. Ένα φαινόμενο που αναδεικνύει ένα βαθύτερο πρόβλημα… Με τρομάζει η σκέψη του να μπει ένα νεαρό παιδί μέσα σε ένα άγνωστο αυτοκίνητο που τυχαίνει να περνάει από μπροστά του.
Με τρομάζει ακόμα περισσότερο να βλέπω ένα νεαρό παιδί να κάνει ωτοστόπ κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου στον οποίο παρόλο που το όριο ταχύτητας είναι τα 50 χλμ./ώρα τα οχήματα πολλές φορές τον διασχίζουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Αλλά αυτό που με απογοητεύει πραγματικά, είναι ότι ένα νεαρό παιδί, μια ηλιόλουστη και δροσερή μέρα του Νοέμβρη, δεν έχει τη διάθεση να μπει καν στη διαδικασία να περπατήσει παρέα με τους φίλους αυτή τη πανέμορφη διαδρομή και να φτάσει μέσα σε 10’ λεπτά στην πόλη. Θα πουν πολλοί τα παιδιά δεν έχουν λεωφορεία και συχνά δρομολόγια, άλλοι τόσοι θα πουν ότι οι εκπαιδευτικοί τους τους έχουν κάνει αλλεπάλληλες συστάσεις να μην προβαίνουν στην ενέργεια αυτή, αλλά αυτά δεν υπακούουν.
Το θέμα δεν είναι αυτό. Είναι απλά θέμα παιδείας…

ΚΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Φλώρινας

Πραγματοποιήθηκε χθες, ο επίσημος εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Φλώρινας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και συνεχίστηκαν με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Γεωργίου Μόδη.
Την ομιλία της επετείου εκφώνησε ο Γιώργος Χατζής, μηχανικός -καθηγητής Μ.Ε. Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:
Έρχεται κάποτε η ώρα όπου ο καθένας μας ατομικά, αλλά και ως λαός συλλογικά όλοι μαζί, καλούμαστε να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ, ή το μεγάλο ΟΧΙ. Το ΝΑΙ που θα μας ανακουφίσει προσώρας, αλλά θα μας στοιχειώνει ισοβίως, ή το μεγάλο ΟΧΙ που θα μας εξουθενώσει, ή και θα μας εξοντώσει, δικαιώνοντάς μας ωστόσο στην μελλοντική ιστορική μνήμη.
Ας αρχίσουμε όμως με δυο παράλληλες ιστορίες:
9 Απριλίου 1940, αρχές του ΒΠΠ, το Βασίλειον τής Δανιμαρκίας παραδίδεται αμαχητί και άνευ οιωνδήποτε διατυπώσεων στο 3ο Ράιχ. Η παράδοση γίνεται στον ίδιο τον χαμηλόβαθμο μοτοσυκλετιστή αγγελιοφόρο που μετέφερε το τελεσίγραφο. Και μάλιστα του επιδόθηκε και το Δανέζικο βασιλικό στέμμα, ως πειστήριο της υποτέλειας.
Για όσους επιμένουν στην πατρίδα μας αφελώς να επικαλούνται το σύνθημα της μετατροπής μας σε “Δανία του Νότου” καλό είναι να υπενθυμίσουμε την δεύτερη ιστορία, όπου λίγους μήνες αργότερα, στις 28 Οκτωβρίου στην Κηφισιά της Αθήνας ο Έλλην πρωθυπουργός απάντησε με ακριβώς αντίθετο τρόπο σε παρόμοιο τελεσίγραφο που του επέδωσε ο Ιταλός πρέσβυς. Το απερίφραστο ΟΧΙ του Ιωάννου Μεταξά ανοίγει έτσι έναν μακρόχρονο, αιματηρό, όσο και ένδοξο κύκλο Εθνικής Αντίστασης, υπό το επίσημο Ελληνικό κράτος στην αρχή, και υπό τον ίδιο τον Λαό, αυτο-οργανούμενο και αυτο-θεσμιζόμενο, αργότερα, κατά την διάρκεια τής Κατοχής.
Με κριτήρια χρησιμοθηρικά, με “αντικειμενική” εξέταση τής σχέσης κόστους -ωφέλους, το εγχείρημα τής αντίστασης ενάντια σε μια πανίσχυρη, όσο και αδίστακτη βαρβαρική αυτοκρατορία φαντάζει εντελώς παράλογο. Όμως η ανθρώπινη καρδιά δεν γνωρίζει αυτήν την αριθμητική. Ούτε οι υπερχιλιετής ιστορία μας, μια “Ιστορία Έρωτος και Αναρχίας”, μια ιστορία παράφορης αγάπης για την Ελευθερία θα συγχωρούσε οποιαδήποτα άλλη απάντηση. Γιατί αν κάτι μίσησαν οι Έλληνες σε όλη την μακρόσυρτη διάρκεια του Γένους τους, περισσότερο και από τον ίδιο τον θάνατο, αυτό ήταν η υποτέλεια. Και οι πρόγονοι πασχίζουν και ξαναζωντανεύουν μέσα μας, όταν καλούμαστε να απαντήσουμε στο μεγάλο δίλημμα, και έτσι αρχίζει πάντα ένας κύκλος -διαφορετικός κάθε φορά- Εθνικής Αντίστασης.
Ξαναζωντάνεψε λοιπόν το αρματολίκι στην Ελλάδα του 1940, τα μπράτσα σίδερο, φλόγα η ψυχή, στον αγώνα για την χιλιάκριβη την λευτεριά. Από την πρώτη κιόλας μέρα φάνηκε το ποιόν της Ελληνικής ψυχής που θα αντιμετώπιζε ο κατακτητής. Αυτή η πρώτη μέρα σημαδεύεται από δυο σημαντικές αυτοκτονίες:
Η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα παίρνει δηλητήριο τις 27 Απριλίου 1941, στην είδηση της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα. Ας ελπίσουμε ότι οι απόγονοί της δεν θα ξεχάσουν την ύστατη αυτή ενεργεια.
Λίγη ώρα αργότερα ο νεαρός εύζωνας Κωνσταντίνος Κουκκίδης, διατασσόμενος από τους εισβολείς στην Ακρόπολη να υποστείλει την Ελληνική σημαία, τυλίγεται με αυτήν και ορμά στο κενό από τον ιερό βράχο. Το γεγονός προκαλεί την διαταγή να αναρτάται εφεξής η Ελληνική σημαία δίπλα στην Γερμανική. Δημοσιεύεται δε ένα μήνα αργότερα στην βρετανική Daily Mail.
Ο βράχος της Ακροπόλεως όμως γίνεται το σκηνικό και για μια άλλη αντιστασιακή πράξη με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, την κρυφή δηλαδή υποστολή της Γερμανικής σημαίας από τους παράτολμους νεαρούς φοιτητές Σάντα και Γλέζο. Η εμμονή των Ελλήνων με τα εθνικά σύμβολα ως φορείς και ηθικούς άξονες της εθνικής ενότητας γίνεται όλο και πιο φανερή.
Εκείνες τις πρώτες μέρες δεν πρέπει να λησμονηθεί και η στάση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου Φιλιππίδη, ο οποίος αρνούμενος να ορκίσει την διορισμένη κατοχική κυβέρνηση δήλωσε:
"Δεν μπορώ να ορκίσω Κυβέρνηση προβληθείσα από τον εχθρό, εμείς γνωρίζουμε ότι τις Κυβερνήσεις τις ορίζει ο λαός ή ο Βασιλεύς. Εδώ τώρα ούτε ο λαός εψήφισε την Κυβέρνηση, ούτε ο Βασιλεύς την όρισε. Πως ζητάτε να ορκίσω Κυβέρνηση υποδειχθείσα υπό του εχθρού; Δια να είναι όργανόν των;"
Πόσο τραγικά και ειρωνικά αλλά και πόσο διδακτικά δεν φαντάζουν αυτά τα λόγια ειδικά σήμερα εν έτει 2011, ειδικά σήμερα που τα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ...
Το μούδιασμα των πρώτων σκοτεινών ημερών της κατοχής όμως κάποτε υποχωρεί, και ο Λαός αρχίζει να αντιδρά και να οργανώνεται. Η βοήθεια από την εξόριστη κυβέρνηση του Καΐρου μικρή, ενώ από τους συμμάχους προσφέρονται απλώς τα στοιχειώδη εκ τών αναγκαίων για τον αγώνα.
Στις 11 Σεπτεμβρίου 1941 αναγγέλεται η ίδρυση του «Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου» (ΕΔΕΣ). Την πολιτική ηγεσία του ΕΔΕΣ διευθύνει ο θρυλικός στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας, με στρατιωτικό αρχηγό τον Ναπολέοντα Ζέρβα. Λίγο αργότερα ιδρύεται η «Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση» (ΕΚΚΑ). Τέλος στις 27 Σεπτεμβρίου 1941 γνωστοποιείται στον ελληνικό λαό με διάγγελμα η ίδρυση του «Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου», του γνωστού ΕΑΜ.
Ωστόσο το πρώτο μαζικό γεγονός τής Αντίστασης ξεσπά αυθόρμητα εκεί που ίσως δεν θα το περίμενε κανείς, δίχως την εμπλοκή και την καθηδήγηση των «επισήμων» αντιστασιακών οργανώσεων, αλλά με περισσή εθνική αγανάκτηση, στην περιοχή της Μακεδονίας, εκεί όπου οι Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής από την πρώτη κιόλας ώρα άρχισαν να μεθοδεύουν με ωμότητα τον εθνικό αφελληνισμό των κατοίκων. Στις 29 Σεπτεμβρίου 1941 ο λαός της Δράμας και των γύρω χωριών εξεγείρεται και καταλύει τις βουλγαρικές αρχές. Η αυθόρμητη αυτή εξέγερση, καταπνίγεται από τους Βούλγαρους που εκτελούν ομαδικά 3.000 πατριώτες στην πόλη της Δράμας και στο χωριό Δοξάτο.
Έκτοτε οι καταστροφές των χωριών και των πόλεων και οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων γίνονται κυριολεκτικά καθημερινό φαινόμενο. Κατά μέσον όρο για τα επόμενα τριάμιση χρόνια κάθε δυο μέρες ένα χωριό στην Ελλάδα καίγεται, και οι κάτοικοί του αποδεκατίζονται... ο φόρος αίματος είναι πολύ βαρύς. Η πατρίδα μας βιώνει μια ιστορική καταστροφή, με τον παραγωγικό ιστό της να διαλύεται ολοσχερώς, και τον πληθυσμό της να υφίσταται απώλειες 10% επί του συνόλου. Μια καταστροφή για την οποία οι αυτουργοί και φυσικά οι υπόχρεοι σε ογκώδεις πολεμικές αποζημιώσεις ακόμα -70 χρόνια μετά- σφυρίζουν τάχα μου αδιάφορα...
Τα φρικτά -μεσαιωνικής λογικής- αντίποινα του κατακτητή, όσο και αν λειτουργούσαν ως αντικίνητρα στην ένοπλη αντιστασιακή δράση, ωστόσο δεν φαίνεται ότι στάθηκαν ικανά να την αποτρέψουν. Στις 9 Σεπτεμβρίου 1942, στα Ρυκά της Παρνασσίδας δίνεται η πρώτη σημαντική μάχη ανάμεσα στους αντάρτες του Βελουχιώτη και στα ιταλικά στρατεύματα κατοχής. Οι Ιταλοί εξοντώνονται. Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα συμπλοκές και λοιπές στοχευμένες στρατιωτικές ενέργειες, που αν και ουδόλως δεν έλαβαν τον χαρακτήρα ανοικτής τακτικής σύγκρουσης, ωστόσο δεν άφησαν ποτέ τον κατακτητή να εφησυχάσει, υπενθυμίζοντάς του συνεχώς ότι τα αναταρτικά σώματα διατηρούσαν πάντοτε την επιχειρησιακή ικανότητα για πολύ οδυνηρά πλήγματα όπου αυτά επέλεγαν. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου 1942, την οποία και γιορτάζουμε σήμερα, είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό πλήγμα. Η αν μη τι άλλο θεαματική απαγωγή και «ταχυδρόμηση» στο Κάϊρο του Γερμανού διοικητή της Κρήτης Φον-Κράιπε είναι επίσης αξιομνημόνευτη.
Μπορεί λοιπόν να μην έχουμε ανοικτή τακτική σύγκρουση με τις δυνάμεις κατοχής -πώς θα μπορούσε να γίνει άλλωστε- ωστόσο, όπως πολύ εύστοχα το είχε κάποτε θέσει ένας φωστήρ της Αμερικανικής και διεθνούς διπλωματίας «οι αντάρτες κερδίζουν όταν δεν χάνουν, αλλά ο τακτικός στρατός χάνει όταν δεν κερδίζει». Και η Ελλάδα, ποτέ δεν πέρασε στον πλήρη έλεγχο του κατακτητή.
Ειδικά στα ορεινά της Πίνδου έφτασε να υπάρχει ανακηρυγμένο επίσημο ελεύθερο Ελληνικό κράτος, με θαυμαστή για το εμπερίστατο τών καιρών οργάνωση των θεσμών του. Η «κυβέρνηση του βουνού» θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό της μεγάλο μέρος της ορεινής ηπειρωτικής Ελλάδας, θα προστατέψει την γεωργική παραγωγή των περιοχών της, θα κόψει μάλιστα και δικό της νόμισμα. Αξιοσημείωτο είναι ότι εν μέσω πολέμου δεν έλειψαν οι δημοκρατικές διαδικασίες, με τον γυναικείο πληθυσμό να ψηφίζει για πρώτη φορά στην Νεοελληνική ιστορία.
Κατά τρόπο ανάλογο στην Κρήτη οι κατακτητές αρκέστηκαν στον έλεγχο των μεγάλων πόλεων, και σε επιδρομές στα χωριά της ενδοχώρας για αντίποινα (πολύ αιματηρά, ομολογουμένως). Τις δε ορεινές περιοχές, όπου δέσποζαν οι μορφές των καπεταναίων δεν τολμούσαν να τις προσεγγίσουν. Θετικά πιστώνεται επίσης για τους Κρητικούς το ότι δεν επέτρεψαν την παρείσφρηση του πολιτικού διχασμού που χαρακτήριζε τις αντιστασιακές οργανώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το όνομα και μόνο του καπετάν-Μπαντουβά, του καπετάν-Κρασαναδάμη, και των λοιπών καπεταναίων ήταν ικανό να παγώσει το αίμα των κατακτητών, αλλά και των δοσιλόγων.Ειδικά οι δεύτεροι ήξεραν πως αν έμπαιναν στο στόχαστρο του Μπαντουβά το τέλος τους θα ήταν κοντά... και θα ήταν φρικτό!
Στο σημείο αυτό δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε και τα διδάγματα που εκπορεύονται από τις μνήμες της Εθνικής Αντίστασης, διδάγματα όχι μόνο θετικά, αλλά και προς αποφυγήν. Ο Λαός μπορεί να ενώθηκε και να έδρασε κατά του κατακτητή, με πολλά όμως παρατράγουδα, και πολλές «υποσημειώσεις». Ιδεολογικές ταυτίσεις με χώρους και συμφέροντα αλλότρια από του αμιγώς Εθνικού μας οδήγησαν σε διάσπαση του αντιστασιακού μετώπου. Οι σχηματισμοί του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ αντιμετώπιζαν αλλήλους συχνά με την ίδια καχυποψία που έβλεπαν και τους Γερμανούς. Όχι σπάνια, η υποστήριξη του «άλλου» ιδεολογικού χώρου ήταν αρκετή για να στιγματιστεί κάποιος ως προδότης.
Και τα πράγματα γίνονταν ακόμα χειρότερα με όσους επισήμως και ανοικτά συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, άλλοτε με χαμερπή και νοσηρή ιδιοτέλεια, και άλλοτε με παντελώς ακατανόητα ιδεολογικά κίνητρα. Η ιστορία των ταγμάτων ασφαλείας, των «γερμανοτσολιάδων» ή αυτή της «μαύρης αγοράς», δεν νομίζω να μπορεί σήμερα να κάνει κάποιον περήφανο. Και δυστυχώς δεν είναι η μόνες...
Θα πρέπει όμως να μην λησμονούμε και τις στιγμές της ανιδιοτελούς και άδολης αντίστασης, τις στιγμές ξεχειλίσματος της ανθρωπιάς και της στήριξης στον ανώνυμο και άγνωστο «αδελφό» που πεινούσε ή κινδύνευε. Οι σχέσεις αδελφοσύνης που αναπτύχθηκαν, η εθελόθυτη στήριξη με κίνδυνο της ζωής στον όποιον διωκόμενο από τις δυνάμεις κατοχής, στον αντάρτη, στον ξένο φαντάρο ή στον εβραίο φυγά που κρύβονταν, όλα αυτά πρέπει να ενεργήσουν διδακτικά στην μνήμη την δική μας και των υπολοίπων γενεών.
Ειδικά στην περιοχή μας το γεγονός της ανιδιοτελούς φιλοξενίας ολόκληρων πληθυσμών χωριών που ισοπεδώθηκαν σε άλλα χωριά και οι εξ αυτής στενές ανθρώπινες σχέσεις που συνήφθησαν, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Είναι υπόδειγμα έγερσης της ανθρωπιάς ενάντια στην βαρβαρότητα.
Όπως όμως δεν πρέπει να ξεχαστεί και η διπλή αντίσταση των Φλωρινιωτών, τόσο ενάντια στην ναζιστική κατοχή, όσο και ενάντια στην Βουλγαρική όψιμη πανσλαβιστική προπαγάνδα που στόχευε στην εθνική αλλοίωση. Οι γεροντότεροι τα θυμούνται καλύτερα, ας μάθουμε από αυτούς.
Μετά από όλα αυτά, και υπό την σκιά της σημερινής ενδεούς και εμπερίστατης κατάστασης όπου έχουμε περιέλθει, το ερώτημα εγείρεται αμείλικτο: Πόσο νομιμοποιούμαστε ηθικά εμείς να πανηγυρίζουμε και να εορτάζουμε την αντίσταση των πατεράδων μας έναντι του 3ου Ράιχ, εμείς που παραδοθήκαμε αμαχητί στο 4ο Ράιχ; Πώς μπορούμε δίχως να ευτελιζόμαστε να την επικαλούμαστε αυτήν την αντίσταση στην επιχειρηθείσα εθνική υποδούλωση στον ναζιστικό ολοκληρωτισμό εμείς που οικειοθελώς, ίσως και με ολίγη γλαφυρότητα παραδόσαμε «γην και ύδωρ» στον ολοκληρωτισμό των «αγορών» και της νεοταξικής παγκόσμιας οικονομίας; Με τι μούτρα θα τιμήσουμε τους ήρωες που τοτε αναβίωσαν το κολοκοτρωνέικο «την Ελλάδα θέλωμεν, και ας τρώγωμεν πέτρες» εμείς που χλωμιάζουμε από τον φόβο μην τυχόν και μας κόψουν την πολυθρύλητη «6η δόση» οι διεθνείς πρεζέμποροι;
Εν κατακλείδι, σας παρακαλώ συγχωρέστε μου το politically incorrect – «πολιτικώς» λανθασμένο, αιρετικό ίσως αλλά και αφελές ερώτημα:
Πώς μπορούμε να νοηματοδοτήσουμε και να φωτήσουμε την σκέψη και την δράση μας σε αυτά τα σκοτεινά χρόνια μέσα από τα διδάγματα και τον απόηχο της Εθνικής Αντίστασης εμείς οι βολεμένοι νεο-Έλληνες του 2011, όπου οι μισοί έχουμε ξεχάσει την λέξη «Αντίσταση» και οι άλλοι μισοί έχουμε μάθει να μισούμε την λέξη «Εθνική»;


Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά λαθρομετανάστη

Συνελήφθη χθες στο Αμύνταιο, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, ένας 29χρονος αλλοδαπός για μεταφορά ομοεθνή του, μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατελήφθη ο 29χρονος αλλοδαπός οδηγός, να μεταφέρει έναν 36χρονο μη νόμιμο μετανάστη.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση Α’ βοηθειών σε φοιτητές του Πανεπιστημίου από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας (Ε.Δ.Ο.Π.), την Τετάρτη 30/11/2011 στις 3.00 το απόγευμα, μετά από πρόσκληση του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών των φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Φλώρινα, θα πραγματοποιήσει παρουσίαση Α’ Βοηθειών σε φοιτητές όλων των τμημάτων. Η ομάδα των 100 φοιτητών θα εκπαιδευτεί θεωρητικά και πρακτικά στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες.
Η Ε.Δ.Ο.Π. πιστή στην κοινωνική της προσφορά και στην ευθύνη εκπαίδευσης όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας, συνεχίζει τις παρουσιάσεις και τις διοργανώσεις σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, με τα έμπειρα στελέχη της, παράλληλα με τη συμμετοχή της σε διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων, δήμων, φορέων κλπ της Δυτ. Μακεδονίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα για την απεργία της 1ης Δεκεμβρίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 11π.μ.
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.
Ή εμείς ή αυτοί. Τα ψέματα τελείωσαν. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ-ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Ήττες για τις ομάδες κορασίδων και νεανίδων του ΜΠΣ Φιλώτα

Στην αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, το Σάββατο η ομάδα κορασίδων του Φιλώτα ΜΠΣ έπαιξε με την αντίστοιχη ομάδα του ΦΣ Εθνικού Κοζάνης, στο κλειστό γυμναστήριο της Κοζάνης, οπού και ηττήθηκε με σκορ 40-3, ενώ την Κυριακή η ομάδα των νεανίδων έπαιξε με την αντίστοιχη ομάδα του ΦΣ Αρίωνα Πτολεμαΐδας, στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυνταίου οπού και ηττήθηκε με σκορ 21-30.
Ειδικά ο αγώνας των νεανίδων ήταν πολύ καλός και θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό, αλλά σε κάποια κρίσιμα σημεία στοίχισαν κάποιες ολιγωρίες αλλά και η απουσία της Στρατάκη που ήταν τιμωρημένη. Καλύτερες παίκτριες του αγώνα ήταν οι Παπαδοπούλου (10 γκολ) και Σουμτάκη (6 αποκρούσεις πέναλτυ) από τον Φιλώτα και Νικολαΐδου (6 γκολ) και Δημητριάδου (7 γκολ) από τον Αρίωνα.
Η διοίκηση του συλλόγου, με ανακοίνωσή της, συγχαίρει τους διαιτητές των αγώνων για τις πολύ καλές διαιτησίες τους αλλά και τις αντίπαλες ομάδες για την ποιότητα των εμφανίσεών τους .
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

«Πρωταθλήτρια χειμώνα» η Ελλάς Άνω Καλλινίκης, παρά τη βαριά ήττα στο Αμύνταιο

Τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα κατέκτησε η Ελλάς Άνω Καλλινίκης, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Φλώρινας.
Οι πρωτοπόροι γνώρισαν πάντως βαριά ήττα (την πρώτη τους) στο Αμύνταιο, από τον τοπικό Ερμή με 4-1, παραμένουν όμως στην κορυφή, έστω και με τη διαφορά των δύο βαθμών.
Στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής ο Ηρακλής Αρμενοχωρίου πέτυχε τεράστια νίκη μέσα στην έδρα του Άγιου Παντελεήμονα, τον έπιασε στη δεύτερη θέση και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.
Αντίθετα, έδαφος έχασε ο Μελιτέας Μελίτης που αναδείχτηκε ισόπαλος με τον ΠΑΣ Φλώρινα και ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με τον Μ. Αλέξανδρο Φλώρινας, που πέρασε σαν «αέρας» από τη Σιταριά.

Τα αποτελέσματα
Παύλος Μελάς Φλαμπούρου - Απόλλων Αμμοχωρίου 3-1
Μακεδονικός Αγ. Παντελεήμονα - Ηρακλής Αρμενοχωρίου 1-2
ΠΑΣ Φλώρινα - Μελιτέας Μελίτης 1-1
Δικέφαλος Αετός Αγ. Παρασκευής - Άρης Λόφων 0-1
Θύελλα Φιλώτα - Μακεδονικός Βεύης 1-0
Ερμής Αμυνταίου - Ελλάς Α. Καλλινίκης 4-1
Ατρόμητος Σιταριάς - Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας 0-4

Βαθμολογία
1. Ελλάς Α. Καλλινίκης 30
2. Ηρακλής Αρμενοχωρίου 28
-. Μακεδονικός Αγ. Παντελεήμονα 28
4. Μελιτέας Μελίτης 25
-. Μ. Αλέξανδρος Φλώρινας 25
6. Άρης Λόφων 22
7. Ερμής Αμυνταίου 19
8 Απόλλων Αμμοχωρίου 15
9. Δικ. Αετός Αγ. Παρασκευής 13
10. Μακεδονικός Βεύης 12
11. ΠΑΣ Φλώρινα 10
-.Θύελλα Φιλώτα 10
13 Ατρόμητος Σιταριάς 9
14. Π. Μελάς Φλαμπούρου 4

Με πληροφορίες από το florinasport.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βαριά ήττα για τον Ακρίτα Αχλάδας (video)

Τη συντριβή γνώρισε πριν από λίγο στην Κοζάνη, από την τοπική ομάδα, ο Ακρίτας Αχλάδας για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.
Το τελικό σκορ 5-0 δείχνει και την εικόνα του αγώνα. Για την ιστορία τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Κάλφας (20′), Κουλουκίδης (49′), Τραυλός (59′), Αμπατζίδης (62′, 76′).
Είναι δε χαρακτηριστικό πως στο παιχνίδι αυτό ο Ακρίτας δεν κατάφερε να σκοράρει, αν και μέχρι τώρα διέθετε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Πλέον, ο Ακρίτας βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μέ μόλις ένα βαθμό.
Δείτε video με τις καλύτερες φάσεις εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα «αποκαλυπτήρια» της «Επιμελητηριακής Συνεργασίας»

Με τη φράση «εμπιστευθείτε μας και στηρίξτε μας» ο Σάββας Σαπαλίδης άνοιξε ουσιαστικά τον προεκλογικό αγώνα, ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο Φλώρινας. Χθες το απόγευμα, έγινε η επίσημη παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων και του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Επιμελητηριακή Συνεργασία», που θα διεκδικήσει τη ψήφο εμπόρων και βιοτεχνών στις εκλογές της 9ης και 10ης Δεκεμβρίου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού είπε αναλυτικά στην ομιλία του:
«Εκ μέρους του συνδυασμού Επιμελητηριακή Συνεργασία, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη παρουσία σας και τη καλή σας διάθεση να μοιραστούμε και να συζητήσουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του Νομού μας, με αφορμή τις εκλογές του Επιμελητηρίου στις 9 &10 Δεκεμβρίου 2011.
Η περίοδος που βιώνουμε, ιστορικά και χρονικά είναι πολύ δύσκολη. Όλοι, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε βιώνουμε την αγωνία της επιβίωσης, την αγωνία να ζήσουμε αξιοπρεπώς εμείς και οι οικογένειές μας, την ελπίδα να δούμε λίγο φώς στον ορίζοντα. Τα γεγονότα και οι καταστάσεις μας καλούν να αναμετρηθούμε με την πραγματικότητα, να την αντιμετωπίσουμε και να ψάξουμε να βρούμε λύσεις. Αυτή τη δύσκολη στιγμή, επιλέξαμε εμείς να βγούμε μπροστά.
Δεν είμαστε ήρωες, ούτε παλικάρια. Δίνουμε καθημερινά, την ίδια μάχη που δίνετε και εσείς. Ξέρουμε και ξέρετε πως δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά μόνο να σταθούμε και να προχωρήσουμε ενάντια στην οικονομική κρίση και στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων.
Τον αγώνα αυτό, αποφασίσαμε να τον δώσουμε μέσα από το Επιμελητήριο Φλώρινας. Για να φτιάξουμε έναν φορέα που θα σηκώσει το βάρος της καθημερινότητας και θα κάνει πράξη δημιουργίας την ανάγκη της προοπτικής για τις επιχειρήσεις και τον τόπο μας.
Συναντηθήκαμε 58 άτομα, για να εκπροσωπήσουμε όλες τις παραγωγικές τάξεις του νομού Φλώρινας και να πορευτούμε σε έναν κοινό στόχο.
Να ενισχύσουμε την φωνή του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του νομού Φλώρινας, ώστε να εισακουστεί επιτέλους στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων, να σχεδιάσουμε και να τολμήσουμε την αναδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Φλώρινας.
Μέσα από το πρόγραμμά μας, δεσμευόμαστε για μία ισχυρή αυτοδύναμη και καταλυτική παρουσία στην πολιτεία προς όφελος των μελών, με παράλληλη περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους.
Με διεκδικήσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό αντιμετωπίζουμε το σήμερα.
Μέσα από τον σαφή και ακριβή προσδιορισμό της παρούσας κατάστασης, τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και νέες μελέτες, δίνουμε και παίρνουμε ελπίδα για το αύριο.
Οργανώνουμε ένα πλαίσιο καθημερινής ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των μελών μας για την έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία τους για επιδοτούμενα προγράμματα.
Προωθούμε την καινοτομία και την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Αναζητούμε πηγές χρηματοδότησης και νέους κλάδους ανάπτυξης για την στήριξη της οικονομίας.
Ο χρόνος καθορίζει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας και μας επιβάλλει να τις ιεραρχήσουμε. Παρόν και μέλλον, απαιτούν εγρήγορση, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.
Το παρόν απαιτεί αντιμετώπιση των φορολογικών και ασφαλιστικών μας προβλημάτων. Φορολογικό και ασφαλιστικό, είναι τα πλέον σοβαρά θέματα, που καθορίζουν τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού κόσμου.
Η άμεση μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, τουλάχιστον στα επίπεδα προ του Μνημονίου, η μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, τα στοχευμένα φορολογικά κίνητρα στις μικρές επιχειρήσεις για αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης, η κατάργηση του απαρχαιωμένου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων καθώς και η απλοποίηση της λοιπής νομοθεσίας, αποτελούν το διεκδικητικό μας πλαίσιο, για ουσιαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, με βασικούς άξονες την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του εισοδήματος.
Θέλουμε και πρέπει να στηρίξουμε τον ασφαλιστικό μας φορέα τον ΟΑΕΕ, με θεσμοθετημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, και θα αγωνιστούμε γι αυτό. Με πρόγραμμα δανειοδότησης επαγγελματιών από το ΕΤΕΑΝ για εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης από τον ΟΑΕΕ, στο πρότυπο του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ για αποπληρωμή χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, πιστεύουμε πως θα βοηθήσουμε και τους συναδέλφους μας αλλά και τον ασφαλιστικό μας φορέα.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
Απαιτούμε αναπτυξιακό σχέδιο για όλον τον νομό Φλώρινας, για να επενδύσουμε στο μέλλον, χωρίς αυτοσχεδιασμούς και αποσπασματικές κινήσεις.
Έχουμε ανάγκη όλοι μας, να πιστέψουμε στον Επιμελητηριακό Θεσμό. Η άποψη πως το Επιμελητήριο είναι ένας εισπρακτικός μηχανισμός ετήσιων συνδρομών, πρέπει να ανατραπεί. Για τον λόγο αυτό, δίνουμε έμφαση στην βελτίωση της λειτουργίας του φορέα που θα υπηρετήσουμε.
Προτείνουμε άμεση διαδικασία ΙSO για τον καλύτερο έλεγχο της εσωτερικής λειτουργίας και της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών.
Συστήνουμε επιτροπή διαβούλευσης η οποία θα απαρτίζεται από τους μη εκλεγμένους και θα λειτουργεί συμβουλευτικά προς το Δ.Σ.
Τα διοικητικά συμβούλια του Επιμελητηρίου θα είναι ανοικτά προς όλους, μέλη, κοινωνία και ΜΜΕ.
Ανά εξάμηνο θα γίνεται ενημέρωση των μελών για τα πεπραγμένα υπό μορφή άτυπης συνέλευσης.
Μία ημέρα εβδομάδας ο Πρόεδρος θα βρίσκεται στο Επιμελητήριο για να δέχεται τους επαγγελματίες και να ακούει τα προβλήματά τους.
Επιμένουμε στην ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου, με νέες δομές λειτουργίας για ενημέρωση και στήριξη του επαγγελματία στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της αγροτικής ανάπτυξης.
Χρειαζόμαστε όσο ποτέ τη συνεργασία με όλα τα επαγγελματικά Σωματεία του νομού και γι αυτόν τον λόγο, δίνουμε στέγη και υποστήριξη σε όλους.
Η στήριξη και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον νομό είναι η μεγάλη πρόκληση και θα τολμήσουμε κι εδώ να ανταποκριθούμε.
Πρώτα θα επαναπροσδιοριστούμε. Με την έκδοση στατιστικών στοιχείων και μελέτες ανά κλάδο και την εισαγωγή αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης των επιχειρήσεων.Μέσα από αυτές τις διαδικασίες θέλουμε να προσδιορίσουμε και την εικόνα του υπερεπαγγελματισμού για να βοηθήσουμε από επιχειρηματικά ατοπήματα τους νέους επαγγελματίες. Σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα καταθέσουμε προτάσεις για νέα τμήματα που εναρμονίζονται στις δυνατότητες ανάπτυξης του νομού μας,
Με σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης θα δημιουργήσουμε δίκτυο επαφών με επιχειρηματικούς αγγέλους για όσους επιθυμούν να προωθήσουν την επιχειρηματικότητά τους αλλά δεν έχουν τις προϋποθέσεις για δανειοδότηση από τράπεζες.
Η δημιουργία νέων κλάδων παραγωγής είναι απαραίτητη και δημιουργεί νέους ορίζοντες. Η συνεργασία με τη ΔΕΗ στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση δίνει ευκαιρίες που δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί ακόμα.
Ένας άλλος κλάδος τον οποίον έχουμε διερευνήσει και είναι ενθαρρυντικός είναι η δημιουργία κλάδου χειροτεχνίας και καλλιτεχνικής βιομηχανίας. Μας δίνει την ευκαιρία να συνεργαστούμε με ένα από τα τμήματα του Πανεπιστημίου (σχολή καλών τεχνών), να αξιοποιήσουμε γυναικείους συνεταιρισμούς, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.
Η ζώνη ελεύθερου εμπορίου, για να μην περιφέρεται σαν ιδέα για δημιουργία εντυπώσεων θα διερευνηθεί.
Θα αναβιώσουμε την Εμπορική Έκθεση.
Η συνεργασία με όλους τους φορείς, σε τοπικό, πανελλήνιο και διασυνοριακό επίπεδο, θεωρείτε εκ των ουκ άνευ, όπως και οι επιχειρηματικές αποστολές, επιλεγμένα συνέδρια, και ημερίδες. Θα επιδιώξουμε συνεργασία και με τα σχολεία στο θέμα της για να καταναλωτική παιδείας προς ενίσχυση της τοπικής αγοραστικής συνείδησης.
Διαφάνεια. Δεν θέλουμε απλά να μας θεωρούν τα μέλη μας αξιόπιστους. Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους και η ανάρτηση όλων των δαπανών στο διαδίκτυο θα είναι υποχρεωτική. Η διαχείριση των πόρων με σύνεση και οικονομία, δεν συζητιέται, επιβάλλεται.
Τα χρόνια προβλήματα της τοπικής αγοράς, κάποτε πρέπει να βρουν λύση. Το παραεμπόριο στις λαϊκές και η ενίσχυση της τοπικής αγοραστικής συνείδησης, είναι καιρός να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και προτιθέμεθα να το κάνουμε. Τα τοπικά μας προϊόντα, είναι καιρός να μάθουμε να τα προτιμούμε, να τα αναδείξουμε και να τα προωθήσουμε με κάθε μέσον. Το site του ΕΒΕ, πρέπει να ενεργοποιηθεί προς όφελος του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και της άμεσης επικοινωνίας.
Το Επιμελητήριο όμως, είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Εκφράζει και εκφράζεται μέσα από τον οικονομικό της πνεύμονα. ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Γι αυτό και δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, τις οποίες θα στηρίξουμε για να χτίσουμε και το κοινωνικό πρόσωπο του Επιμελητηρίου Φλώρινας.
Κυρίες και κύριοι
Εσείς που έχετε παρακολουθήσει τις δράσεις του Επιμελητηρίου και τις οικονομικές εξελίξεις στην περιοχή μας , που έχετε άμεση επαφή με την αγορά μας και την κοινωνία μας, έχετε την δυνατότητα να αξιολογήσετε την δυναμική του συνδυασμού μας και των προτάσεών μας και να κρίνετε. Σας θέλουμε όλους κοντά μας, για να ΤΟΛΜΑΜΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας παρουσιάσω τον συνδυασμό μας που ακούει στο όνομα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ .
Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» αποτελείται από έμψυχο δυναμικό πρόθυμο και ικανό να αγωνιστεί, να δουλέψει και να προσφέρει. Ο συνδυασμός μας, απαλλαγμένος από κομματικές εξαρτήσεις, δεσμεύεται μόνο για να πετύχει. Καταρτίσαμε ένα ψηφοδέλτιο μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται, να εκπροσωπούνται και να συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές τάξεις του Ν. Φλώρινας και να αποκτήσουμε ένα Επιμελητήριο ανοιχτό και αποτελεσματικό για τον κάθε επαγγελματία της περιοχής. Φιλοδοξούμε , να ενισχύσουμε τη φωνή της αγοράς, ώστε να εισακουστεί επιτέλους στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων που «σκέπτονται πριν από μας για μας»!
Εμπιστευθείτε μας και στηρίξτε μας!»

Το ψηφοδέλτιο

Τμήμα Μεταποίησης
Βυσσινής Ιωάννης, Αλουμινοσιδηροκατασκευές
Γιόσκος Ιωάννης, Θερμοϋδραυλικός
Δογούλης Δημήτριος, Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις
Δράγος Γεώργιος, Θερμοϋδραυλικός
Ηλίας Βασίλειος, Εμπορία & Σέρβις Ηλεκτρικών Συσκευών
Ζέρβας Μιχαήλ, Φανοποιός, βαφέας αυτοκινήτων
Καραμήτσος Αναστάσιος, Μηχανικός Αυτοκίνητων
Κώτσιος Βασίλειος, Επιπλοποιός
Κώτσιος Συμεών, Αρτοποιός
Μάγγος Αναστάσιος, Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις
Μίσκας Σταύρος, Αρτοποιός
Δέδες Χρήστος, Έπιπλα
Νικολτσάνης Ιωάννης, Εκδότης εφημερίδας
Σελεμίδης Ιωάννης, Συνεργείο Αυτοκίνητων
Φουδούλη Πετρούλα, Κομμώτρια

Εμπορικό Τμήμα
Ασίκης Μιχαήλ, Έμπορος υποδημάτων
Βουλγαρίδης Γεώργιος, Εμπορία καυσίμων και Διαδικτυακό Μάρκετιγκ
Γουλάπτσης Παντελής, Ανθοπώλης
Γούτης Θεόδωρος, Έμπορος Η/Υ
Καραμήτσου Θάλεια, Έμπορος παιδικών υποδημάτων
Κασκαμανίδης Αντώνιος, Έμπορος ενδυμάτων
Μεράκος Πέτρος, Εμπορία ποτών
Μουρατίδου Βερονίκη, Έμπορος πλακιδίων & ειδών υγιεινής
Παπαδοπούλου Βασιλική, Καλλυντικά - αξεσουάρ, είδη δώρων
Παλιάρης Δημήτριος, Γραφείο Τελετών - Ανθοπωλείο
Παναγιωτίδης Ιωάννης, Έμπορος - Υδραυλικός
Παπαγιάννης Βασίλειος, Βιβλιοπώλης
Πολατίδου Ελπίδα, Περίπτερο
Δαμιανίδου Ανδρομάχη, Ωρολόγια - Κοσμήματα
Δημητρόπουλος Νικόλαος, Έμπορος - Βίντεο κλαμπ
Ταλλίδης Θωμάς, Υαλοπώλης
Τοπάλτσης Μιχαήλ, Έμπορος αναλωσίμων
Τσεκουτάνης Χρήστος, Έμπορος υποδημάτων
Τσουρλίνης Αναστάσιος, Έμπορος
Φιλιππίδης Ιωάννης, Εμπορία καυσίμων - Ασφάλειες
Χρηστάκης Ιωάννης, Βιβλιοπώλης

Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών
Απιδόπουλος Λάζαρος, Οβελιστήριο
Βασιλείου Κων/νος, Λογιστής
Βοζινίδης Δημήτριος, Λογιστής
Γαζέας Ιωάννης, Οβελιστήριο
Δεγρένη Κων/να, Καφενείο
Δέδες Αθανάσιος, Καφενείο
Ζούμπου Ελένη, Διαιτολόγος
Καρυπίδης Νικόλαος, Αυτοκινητιστής
Κώνστας Κωνσταντίνος, Γραφείο Τελετών
Λαζαρίδης Κωνσταντίνος, Εμπειροτέχνης
Λιθοξοίδης Κων/νος, Λογιστής
Μελίσσας Δημήτριος, Καφετέρια
Πανταζόπουλος Στέργιος, Καφωδείον
Παυλοπούλου Βενετία, Φροντιστήριο
Πουγαρίδου Παρθένα, Καφενείο
Τουνόπουλος Χρήστος, Ταβέρνα
Τσίγλης Κωνσταντίνος, Καφετέρια
Τσιούλης Γεώργιος, Καφετέρια
Φουντουκίδης Γεώργιος, Οικονομολόγος

Τουριστικό Τμήμα
Προδρομίδης Δημήτριος, Ξενοδόχος

Βιογραφικό Σάββα Σαπαλίδη
Ο Σάββας Σαπαλίδης είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών νομού Φλώρινας από το 2008 μέχρι και σήμερα.
Στο Επιμελητήριο Φλώρινας ασκεί, από το 2006 μέχρι σήμερα, τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα.
Έχει διατελέσει αντιπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων από το 2005 μέχρι το 2008 και διατηρεί την ίδια θέση από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι και σήμερα.
Επίσης, διετέλεσε αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος από 2008 μέχρι τον Μάρτιο του 2011.
Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών - Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων από το 2001 μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα...